Ryssland avslutar kriget i Donbass! Påstår journalist som varit där sedan 2014. Kan det stämma? Strunprat?

3
1387

När hörde vi sådant i public service TV? När hörde vi inte om civilbefolkningens lidande i Ukraina utanför Donbass?

Föregående artikelEn rysk lektion i geopolitik – Värt att läsa -särskilt för russofober?
Nästa artikelPresident Biden ber om ursäkt, inbjuder presidenterna Putin, Xi Jin Ping och al-Assad till galamiddag i Vita huset
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Som förre estniske presidenten Toomas Hendrik Ilves uttryckte det i en intervju med indiska Wion inspelad den 23 februari:
  Det finns inga ”break away republics” bara områden där ukrainsk lag inte gäller och där Ryssland bedriver krig med hjälp av ”mafioso war lords”. Det fanns dessutom inget behov av att sända in rysk trupp eftersom den redan fanns där.

  https://www.youtube.com/watch?v=tnPce4Ul_bY

  • Naturligtvis, erövrare, plundrare och ockupationsmakter måste skydda sina erövringar. Inlägget påminner mig om 50-talet. Då fanns inte tunneln mellan Brittiska Öarna och kontinenten, och Brittiska media skrev att kontinenten hade isolerats från Brittiska Öarna. Normalt kanske man skulle tänka tvärt om, men denna mentalitet lever tydligen kvar. Kranke tid att i samma anda återföra utbrytarprovinserna Finland och Norge till Sverige då. Även större delen av Europa norr om alperna tillhörde ju en gång Sverige, so i samma anda, låt oss återföra dom under svensk kontroll så svensk lag kommer att fortsätta gälla där. Ursäkten kommer väl. ”Det är inte samma sak.”

 2. ”Kriget” kommer inte att avslutas förrän hotet om erövring av USA och dess drabanter är eliminerat. ”Kriget” kommer att ta slut när oligarkerna som leder VitMakt kulturen förstår att dom ingen längre kan leva på erövring, plundring, kolonisation, utsugning, ett våldsherravälde, förtryck. folkmord, allt med rötter från denna lilla halvö på baksidan av Asien, och utsugningen, plundringen och folkmordet i Nordamerika. Det blir slutet på den vite mannens, européernas, VitMakt kultur. Slutet på en era i mänsklighetens Historia.

  Aftonbladet skrev just idag, ”Kinas tre vägval – öst, väst eller mittemellan”. Ingetdera.

  Kina kommer varken att gå öst eller väst eller mittemellan. De resonemanget är helt baserat på att den vite mannens kultur, att Arier-kulturen i Europa och Nordamerika, är och kommer att förbli utgångspunkten för framtidens ”World order”, världsordning, i allt på jorden och andra som Kina kommer att följa och underordna sig. Kina kommer att gå i Kinas riktning och den som vill kan välja att följa med, eller inte. Det ser vi redan nu. Allt fler börjar följa Kina för Kina leder och andra följer, av egen vilja. Kina kommer inte att följa den vite mannens, Europa och USA, redan upptrampade stigar. En helt ny världsordning stundar, och den gamla Arier-kulturen kommer inte att ha något sägande. Vänj er, för det kommer inte att erbjudas något alternativ. Den som ställer sig utanför kommer att vara välkommen att göra så, men det blir nog rätt kallt att sitta i ”uthuset” och hurra och frysa. De flesta vill nog komma in i värmen och vara kompis med Kina.

  För dom som inte vet, det sägs ha funnits ett folk någonstans i området Indien/Tibet som kallade sig Arier, vilket betyder ”Ädel”, men har använts i betydelsen överlägsen, bättre och ädlare som ras. Bakgrunden är mycket debatterad och omtvistad, men det finns vissa belägg för att ett sådant folk verkligen har existerat.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here