Ryssland erkänner Zelensky som Ukrainas president – liksom tidigare

3
1138
President Zelensky

RT: https://www.rt.com/news/553386-zelensky-ukraine-negotiations-peskov/

Det finns väldigt mycket spekulationer om Rysslands mål med angreppet på Ukraina. Lugn analys, eftertanke lyser med sin frånvaro hos dominerande delar av etablissemanget. Här en artikel från RT som jag faktiskt når, i motsats till Sputniknews.

___________________________________________________________

Ryssland reagerar på anklagelserna om mordplaner på Zelensky

Ryssland har inga planer på att döda Ukrainas president Volodymyr Zelensky eller avsätta honom från makten, har Kremls pressekreterare Dmitrij Peskov uppgett.

”Nej, det är inte sant”, svarade Peskov när han på onsdagen ombads kommentera spekulationer om att Moskva ville döda Zelenskij, under en intervju med det franska TV-bolaget LCI.

Han insisterade också på att regimskifte i grannlandet inte var bland målen för Rysslands pågående militära operation.

Zelenskij ”är Ukrainas president”, konstaterade Peskov, och vad Moskva vill ha av honom är att han ska gå med på de krav som den ryska delegationen har lagt fram under fredsförhandlingarna.

”Genom dessa samtal vill vi sätta stopp för den militära operationen”, sade Peskov. Han sa att Moskvas beslut att dra tillbaka sina trupper från områden nära Ukrainas huvudstad Kiev var en gest av god vilja som syftade till att nå positiva resultat.

Ryssland kräver nu att Ukraina officiellt ska anta neutralitet och att landet aldrig kommer att ansluta sig till det USA-ledda militärblocket Nato. Kiev insisterar på att Rysslands offensiv var helt oprovocerad och har förnekat påståenden om att man hade planerat att återta de separatistiska regionerna med våld.

 

Föregående artikelOch vad säger Nyhetsbanken om Butja?
Nästa artikelVad säger man i Honduras om Butja?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Se filmen nedan som visar grekiska antifascister genom kommunistpartiet KKE demonstrerar och blockerar järnvägen som ska föra NATO krigsmateriel till Ukrainas väpnade styrkor.

  Tyvärr har jag tidigare haft en avog inställning till antifascister närmast grundad av upplevelser från organisationen EXPO och liknande rörelser som jag tycker varit mer anti-nationella än antifascistiska.
  Men nu ser jag i filmen nedan att antifascistiska rörelser faktiskt kan fungera om än inte i Sverige.

  Heja på KKE, jag stödjer Er sak till 100%

  Срочно! Мощный митинг антифашисты перекрыли железную дорогу в знак протеста против НАТО в Украине
  ЭКСТРЕННЫЕ НОВОСТИ

  ”NATO-killers Go home!”
  https://www.youtube.com/watch?v=PR34-e7F_9I

 2. ”I krig är sanningen det första offret, och propaganda det främsta vapnet.”

  Aldrig har någon tillämpat detta så effektivt som USA i dag.

  Det är unikt att någon tidigare har engagerat en erfaren skådespelare som Zelensky som frontman i propaganda.

  Aldrig har någon så effektivt lyckats tysta tillförlitliga källor av information som när USA försöker blockera RT och Sputnik.

  Aldrig har någon så effektivt lyckats indoktrinera och dupera så många nationers ledare.

  Aldrig har någon så framgångsrikt lyckats förfalska bevis som bilder och video.

  Aldrig har någon så effektivt lyckats dölja och förvränga sanningen.

  Redan Hitler såg Ukraina som nyckeln till erövring av Ryssland. Idag upplever vi samma sak, bara av en annan välkänd krigsnation, USA.

  Vi stoppade inte nazisternas planer på världsherravälde förra seklet i tid, låt oss inte göra om det misstaget med USA.

 3. Detta har Ryssland ständigt sagt från dag1 och även långt före. Man har ju vägrat lyssna MINSTA lilla på ryssarna från förra året,och kommit med ständigt nya korkade analyser och lögner. Läget har ju varit som Ryssland sagt hela tiden. Men massmedierna och dess västliga ledare har från förra året bara avfärdat allt Ryssland säger och sagt om ALLT. Det varit ständigt desinformation och propagandan av massmedier. Det är uppenbart också att Ukraina blev modigare genom förra året,med alla vapen, pengar och politiska stödet av västvärlden som bara rullade in i MASSOR. Detta ihop med det ständigt ensidiga lögnerna och desinformationen av Massmedierna mot Ryssland. Donbass och dess befolkning var livrädda utan att västlig propagandan någonsin rapporterade om dessa på ärligt sätt. Ukrainas armé och dom hårdföra azov med övriga extremister slaktade och terroriserade jämt dess befolkning HELT ostraffad. ALDRIG fick dessa vidriga mord och övriga vidriga brott MINSTA lilla erkännande av västliga propagandan och dess ledare. TROTS Minsk Avtalet och sabotaget år efter år av Ukraina även där, spelade INGET roll. Dess ledare var även direkt öppna med att man aldrig skulle följa Minsk Avtalet,och man sade även upprepat att man ska ta tillbaka hela Donbass, även om våld krävs. Vilka hade dessa stackars miljoner invånare på sin sida,som fått begrava tusentals mördade människor av Ukraina? INGEN. Varken någon västlig ledare eller någon av dess vidriga massmedier,ÅR efter ÅR. ENDAST Ryssland skyddade dessa. Ingenstans och ingenting har man lyssnat på Ryssland MINSTA lilla TROTS alla bevis,på någonting. Man påstår nu i denna kris också att Ryssland skulle ta Kiev? När har Ryssland någonstans och någonsin sagt detta. Jag tror att med det fortsatta stora stödet Ukraina hade av Usa och dess stad EU,med alla vapen och ALLA tonvis med pengarna som ständigt bara rullade in. TROTS att man ALDRIG var nära att följa Minsk Avtalet och någon MINSTA lilla press på Ukraina fanns inte. Att Donbass regionen skulle tas tillbaka med våld var bara en tidsfråga,man fortsatte slakta och terrorisera dess befolkning HELT ostraffad och helt öppet inför väst och dess stad EU,utan att vidriga massmedia någonsin uppmärksammade detta under alla åren. Man var upptagna med att ständigt smutskasta och demonisera ALLT som hade med Ryssland att göra. Ryssland klev in här till slut efter 8år för att rädda Donbass befolkning och få slut på slakten. Sedan detta startade har Usa och dess stad EU bara förlängt krisen över ALLA fronter och punkter

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here