Scott Ritter om läget i Ukraina

12
1155
Föregående artikelVill Putin återuppbygga det ryska imperiet?
Nästa artikelBrev till redaktören: Kolonialism från nybyggare
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Vad fint den flerfaldigt dömde för sexbrott emot underåriga har nu tagit en paus ifrån det för att säga nåt ni alla håller med honom om, vilket vi alla vet per automatik betyder att det är sant.

  Jag är också helt övertygad om hans position som fanatisk Putin fanboy inte på något sätt påverkar er att vilja tro på allt mannen säger.

  • Förslag: Granska Scott Ritters uttalande och artiklar här minst lika kritiskt som uttalanden och artiklar i etablerade medier.

  • Jonas, har du verkligen gått på det, eller har du betalt för att skriva som du gör? Självklart försöker USA-imperialismen svärta ner den man som visar sådant rättvisepatos att han inte låter sig köpas utan alltid strävar efter att säga det han tycker är sant. Han är en hederskille, han försökte stoppa USA när de ville ockupera Irak för att de hade fabriker som tillverkade massförstörelsevapen. Scott Ritter som var FN:s chef för vapenexpertisen när det gällde att undersöka om Irak hade sådana vapen sa att Irak inte hade det, vilket också har visat sig vara sant. Och de som inte gillar hans budskap, när han nu skriver eller säger något om Ukraina Ryssland dvs sådana som du Jonas, försökte med ljus och lykta anklaga honom för att vara sexbrottsling… det är inte bara fult, det är människofientligt!

   • Konflikten i Ukraina kan leda till tredje världskriget på grund av de ”idioter” som har ledande roller i väst, har den tidigare ryske presidenten Dmitrij Medvedev varnat.

    ”Antalet högt uppsatta idioter ökar i Natos medlemsländer”, skrev han på Telegram på söndagen. Medvedev, som för närvarande fungerar som biträdande chef för Rysslands säkerhetsråd, svarade på uttalanden från London och Berlin dagen innan.
    Den tidigare presidenten stämplade Storbritanniens nyutnämnde försvarsminister Grant Shapps som en ”nypräglad cretin” på grund av hans idé att skicka brittiska militärinstruktörer till Ukraina för att utbilda lokala trupper för konflikten med Ryssland. Om detta händer skulle de brittiska militärerna bli ett ”legitimt mål” för ryska styrkor, varnade Medvedev.

    Shapps har föreslagit att utplacera instruktörer till Ukraina, ”med full vetskap om att de kommer att bli skoningslöst förstörda, och inte längre som legosoldater, utan just som brittiska Nato-specialister”, skrev den ryske tjänstemannen. Storbritanniens försvarschef vill öppet skicka brittiska trupper till Ukraina.
    Medvedev beskrev också chefen för det tyska parlamentets försvarskommitté, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, som ” en annan dåre” efter att hon uppmanat Berlin att leverera långdistansflygare Taurus kryssningsmissiler till Kiev. Hon hävdade också att ukrainska attacker mot mål inne i Ryssland med dessa tysktillverkade ammunition skulle vara i full överensstämmelse med internationell lag.
    ”I det här fallet skulle de [ryska] anfallen mot tyska fabriker där dessa missiler tillverkas också vara i full överensstämmelse med internationell lag,” sade han.”Ändå driver dessa idioter aktivt oss mot tredje världskriget”, avslutade den tidigare presidenten.
    I ett tidigare inlägg på lördagen insisterade Medvedev på att Moskvas militära operation i Ukraina skulle fortsätta tills den nuvarande regimen i Kiev är ” förstörd och de historiska ryska territorierna är befriade från fienden.”

    Ukraina kan använda tyska missiler för att attackera Ryssland – Bundestag
    Moskva har upprepade gånger varnat för att leveranser av vapen till Ukraina från västländer bara förlänger striderna och ökar risken för en direkt militär konfrontation mellan Ryssland och Nato.
    Ryska tjänstemän har också hävdat att tillhandahållandet av vapen, delning av underrättelser och utbildning av Kievs trupper redan innebär att västerländska nationer de facto har blivit parter i konflikten.
    https://www.vtforeignpolicy.com/2023/11/western-idiots-want-world-war-iii-ex-russian-president/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=western-idiots-want-world-war-iii-ex-russian-president#google_vignette

 2. Sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina den 24 februari 2022 har minst 27 gåtfulla och oförklarliga dödsfall inträffat, enligt SvD:s sammanställning. I flertalet fall handlar det om oligarker, politiker och militärer som hittats döda utan tydlig orsak.

  I vissa fall handlar det om personer som yppat kritik mot Vladimir Putin eller kriget. I andra fall om miljardärer vars affärer uppges ha varit på fallrepet vilket kan vara kopplat till sanktionerna.

  Några har oförklarligt ramlat från hotellfönster, klippor, båtar och balkonger. Andra har förgiftats, skjutits ihjäl eller påstås ha begått självmord. Så många har dött under mystiska omständigheter att ett begrepp skapats: ”plötsligt ryskt dödssyndrom”.

  Korvmiljardären Pavel Antonov föll från ett hotellfönster i Indien på julafton förra året. Han ska tidigare ha publicerat ett inlägg på Telegram där han kritiserade Rysslands bombningar av Ukraina.

  Några veckor tidigare föll it-chefen Grigorij Kochenov från sin balkong och dog. Under hösten föll även affärsmannen Dan Rapoport från ett fönster från sin lyxlägenhet i Washington DC och dog. Båda hade varit uttalade kritiker till Putin.

  Det mest omtalade dödsfallet som omges av frågor är Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin som dog i en flygkrasch i augusti efter att ha lett ett myteri mot Kreml.

  • Ryssland är också föremål för vad som kan ses som en mångårig desinformationskampanj, vilket vi rapporterat om i flera artiklar. Då är det särskilt angeläget med källor för dessa uppgifter.

  • Om man kallar det här en ”fullskalig invasion” så har man en mycket märklig definition på vad en ”fullskalig invasion” är.

   • ”2) demilitarisering: ukrozionazi arm´ne är på väg att kapitulera villkorslös”

    Nej.
    De du syfta på lär vara en skara av ukrainska nationalister, kanske 20-30.000 till antalet men har kontrollen både över Zelensky och parlamentet Rada.
    Jag minns nationalisternas makt i Ukraina i efterdyningarna av den s.k. Majdanrevolutionen.
    Varför kallar man Zelensky president n’r han inte har n[gonting att s’ga till om_

    R’kna med att kriget blir l[ngvarigt.
    S[ l[ngvarigt som V’stv’rden f;rser Ukrainarna med vapen.
    Det ’r V’stv’rldens krig mot Ryssland.

    Det h’nde n[got med bokst’verna.
    Jag trycker r’tt men det blir fel tecken.

 3. Jag tittar på filmerna av den amerikanske marinkårssoldaten från Los Angeles som fått smak på Ryssland.
  I kväll tittade jag bl.a. på en film där vapenlagarna jämfördes mellan länderna.
  Det var intressant för man fick veta både om USA:s och Rysslands vapenlagar.
  I Ryssland är vapenlagarna mer enhetliga och ofta mer restriktiva än i USA.
  I USA skiljer vapenlagarna väldigt mycket mellan delstaterna där det är tämligen restriktivt i vissa delstater (sydöstra USA?) medan nästan total frihet för vapen råder i Texas.
  Marinkårssoldaten tyckte att Rysslands vapenlagar borde gälla i hela USA, för då skulle man slippa de flesta vansinnesskjutningar.

  Marinkårssoldaten visade även bilder från centrum i städerna i och runt om Los Angeles.
  Fattiga bor i rader av tält längs trottoarerna. Gamla skrotiga husbilar, husvagnar m.m.
  Man tror inte det är sant. Det är inte så jag föreställt mig USA.
  Fattiga finns även i Ryssland men inte på det sättet som i USA.
  I USA är det mycket knark och droger i misären.
  Det är tråkigt, men å andra sidan är det mycket alkoholproblem i Ryssland.

  Råd nummer ett om du vill förflytta dig till Ryssland på något sätt är att du måste ha alla papper i ordning.
  Annars blir det problem. Stora problem.
  Ryssland på det området går inte att jämföra med ex. vis Sverige.
  ”Papperslösa” finns i Sverige men absolut inte i Ryssland.
  I Ryssland måste du legitimera dig ofta. Det är a och o.
  Är allt i ordning är det bara vidare.
  Är du utlänning och inte kan legitimera dig, åker du ut.
  Eller åker du in i en cell.
  Jag vet inte.

  Min reflektion.
  Det ”öppna samhället” är ett otryggt samhälle.
  Där öppenheten (friheten) gör att det blir svårare att skapa ordning.

  Det slutna samhället är ett tryggare samhälle där en hårdare kontroll skapar ordning.

  Vilket av dessa två samhällsalternativ väljer du?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here