Scott Ritter – uppdatering om kriget i Ukraina

27
1971

Synpunkter från Scott Ritter, f.d. marinkårsofficer och f.d. medlemmen i gruppen som kontrollerade Iraks eventuella arbete med massförstörelsevapen brukar delta sig stort intresse. Är inte mainstream. Vad tycks?

Här andra artiklar av eller som berör Scott Ritter https://www.globalpolitics.se/vad-tycker-scott-ritter/

Föregående artikelKina: Xi gör sig redo för den sista nedräkningen
Nästa artikelRysslands ”hyllning”/ersättning av Nord Streams pipelines
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

27 KOMMENTARER

 1. Ryssland: Västerländska satelliter kan bli ett militärt mål.
  27.10.2022 12:57:22
  Ryssland kan börja skjuta ner kommersiella satelliter från västländer. Detta antyddes av en högt uppsatt tjänsteman från det ryska utrikesdepartementet vid FN.
  Den västerländska pressen mindes omedelbart Elon Musks satellitnätverk, som tjänar den ukrainska arméns och västerländska militära underrättelsetjänsts behov.
  Om kommersiella satelliter från USA och dess allierade eller delar av deras kvasicivila infrastruktur i rymden börjar användas i väpnade konflikter blir de legitima militära mål för vedergällning, säger Konstantin Vorontsov, biträdande chef för det ryska utrikesministeriets icke-spridning och vapen.
  Tjänstemannen anklagade också väst för att använda rymden för att påtvinga västerländsk hegemoni och för att riskera en fullskalig kapprustning i rymden. Point of no return har dock inte passerats ännu, anser Vorontsov.
  Enligt honom är användningen av satelliter för att stödja de ukrainska väpnade styrkorna en ”extremt farlig trend” och en ”provokation”.
  Länder som Kina, Ryssland eller USA har tekniska medel att skjuta ner eller skada satelliter i omloppsbana.

  I november 2021 testade Ryssland framgångsrikt ett anti-satellitvapen. Förmodligen förstörde Nudol-raketen den förbrukade rymdfarkosten Kosmos-1408, som sköts upp i omloppsbana redan 1982. Efter det tillkännagav den amerikanska administrationen ett moratorium för användningen av anti-satellitvapen, eftersom ”dessa tester är farliga.”

  Vorontsov nämnde inte några specifika satellitföretag, men pressen påminde om situationen i början av oktober kring betalningen för Elon Musks Starlink-satellitnättjänster för Ukraina.
  Till en början sa direktören Elon Musk att hans företag SpaceX inte längre skulle ge ukrainare gratis tillgång till Starlink Internettjänst, men efter ett tag, med hänvisning till behovet av ”goda gärningar”, sa han att den ukrainska armén skulle fortsätta att använda tjänster.
  Starlink-nätverket är inte så lätt att inaktivera, eftersom det redan finns 3 000 satelliter som kretsar runt jorden, säger media. I maj i år hävdade Elon Musk att hans satellitnätverk utsattes för kraftfulla cyberattacker från Ryssland.
  Han föreslog också att antalet attacker inte kommer att minska, och även om hans system framgångsrikt motstår dem, ”intensiverar angriparna sina ansträngningar.”

  Ryssland har upprepade gånger insisterat på otillåtligheten av militariseringen av yttre rymden. Vorontsov uppmanade FN-staterna att på nytt bekräfta sitt engagemang för överenskommelser om reglering av rymdverksamhet. Enligt honom ”hotar västländernas handlingar hållbarheten för fredliga rymdaktiviteter, såväl som många socioekonomiska processer på jorden som påverkar människors välbefinnande, särskilt i utvecklingsländer.”
  https://anna-news.info/rossiya-zapadnye-sputniki-mogut-stat-voennoj-tselyu/

  • Ja det märks att Ryssland börjar bli pressat. Nu svingar man vilt.

   At ge sig på andra länders civila eller militära satelliter eller andra infrastrukturer för den delen skulle förmodligen ses som en aggression mot landet.

   Och så var det ju den där ack så försmädliga ”Artikel 5”.

   Jag skulle nog avråda det tilltaget.

   • Ryssland svingar knappast vilt, då hade Kiev varit en grushög vid det här laget! I stället rör det sig om precisionsattacker mot strömförsörjningen för att stoppa järnvägar som används för vapentransport och den krigsindustri som fortfarande fungerar i Ukraina. Ryssland är nog inte speciellt rädda för USA och Nato med tanke på deras usla facit i krig utan det är mer att man inte vill sabba Ukraina mer än nödvändigt för att få bort naziregimen i Kiev. Så dina ”råd” medborgaren struntar nog Ryssland i….

    • Ukraina – Släcker ljuset.
     Den försiktiga förstörelsen av energisystem i Ukraina fortsätter.
     Från dagens lista som tillhandahålls av Rysslands försvarsministerium:
     Den 17 november inledde Ryska federationens väpnade styrkor en koncentrerad strejk, med användning av högprecision långdistansflyg-, havs- och markbaserade vapen, vid anläggningarna för militär kontroll, försvarsindustri, samt relaterat bränsle och Ukrainas energiinfrastruktur. Målen för strejken har uppnåtts. Alla missiler har precis träffat de tilldelade faciliteterna.
     Jag har ingen aning om den sista raden är sann men det spelar ingen större roll.

     Inriktningen på 330 kilovolts transformatorer i olika kopplingsstationer har minskat cirka 50 % av distributionskapaciteten för Ukrainas elnät. Dessa transformatorer väger upp till 200 ton. Det finns inga ersättare. Du köper dem inte i nästa hörn utan måste beställa dem med flera års ledtid. Såvitt jag kan säga är Ryssland för närvarande den enda tillverkaren av transformatorer av den typen.

     Är det inte ett krigsbrott att förstöra infrastrukturen som försörjer civila?
     Det beror på. Om infrastrukturen uteslutande används för civila ändamål är förstörelsen olaglig. Men el- och transportinfrastrukturen i Ukraina används för civila OCH militära ändamål. I en ny artikel från Politico bekräftar ukrainska tjänstemän till och med att:
     Ukraina säger till allierade att det kanske inte kommer att kunna återhämta sig från fler ryska attacker mot energisystem :

     En opålitlig energisektor kan få dödliga konsekvenser, säger ukrainska tjänstemän. I de senaste samtalen har de lagt till att det kan stoppa livsmedelsproduktion och transportverksamhet – kritiska tjänster som behövs för att stödja militära operationer.
     På listan finns också detta märkliga föremål:
     Strejken har resulterat i neutralisering av produktionskapaciteten för kärnvapen.
     Jag undrar var och vad det har varit:

     En depå av artilleribeväpning, levererad av västländer och förberedd för att skickas till trupper, har förstörts.
     Omplaceringen av reservstyrkorna från Ukrainas väpnade styrkor (AFU) och leveransen av utländsk beväpning till operationsområden har frustrerats.
     Den sista meningen beskriver det verkliga syftet med attackerna mot energisystemen.

     Bristen på energi försämrar järnvägsnätet som för vapen från väst till östfronten. Det gör omplacering av enheter från en frontsektion till en annan mycket svår och tidskrävande. Det kommer att ge de ryska styrkorna fördelen när de ändrar Schwerpunkt för sina attacker från ett hörn av frontlinjen till ett annat.

     En annan effekt av strejkerna på elsystemen och de strömavbrott i storstäderna som följer efter dem är en förnyad ström av flyktingar som vill nå Västeuropa. Det kommer med tiden att förändra den allmänna opinionen och de politiska prioriteringarna i dessa länder. Om de misslyckas med att avsluta kriget måste de bära bördan.
     https://www.moonofalabama.org/

  • 19 nov 2022.. För närvarande fortsätter en speciell operation av de ryska väpnade styrkorna i Ukraina.
   Den 24 februari tillkännagav Rysslands president Vladimir Putin dess början. Enligt honom är syftet med militära insatser att demilitarisera grannlandet och denazifiera dess myndigheter.
   Beslutet att genomföra operationen var anledningen till nya sanktioner mot Ryssland från USA och dess allierade.
   Sedan den 10 oktober har Ryska federationens väpnade styrkor (AF) angripit militär- och energianläggningar i Ukraina.
   Detta var i synnerhet ett svar på explosionen på Krimbron, sade Rysslands president Vladimir Putin.
   Gazeta.Ru sänder online

  • 19 november 2022, 09:10
   Zelensky meddelade den svåra situationen med el i Ukraina.
   ”Den svåra situationen med energiförsörjning kvarstår generellt i 17 regioner och i huvudstaden. Kiev-regionen och det är mycket svårt i Odessa-regionen, och även i Vinnitsa- och Ternopil-regionerna”.
   Enligt honom infördes i de flesta regioner, från och med kvällen den 18 november, stabilisering av timscheman för att släcka ljuset.
   ”Nödstopp användes i större utsträckning i Odessa-regionen och i Kiev,” tillade Zelensky.

  • Rogov rapporterade skador på den ukrainska militärens ammunitionslager under en explosion i Zaporozhye.
   Den ryska militären genomförde attacker på en ammunitionsdepå av ukrainska trupper och på territoriet för Motor Sich-fabriken i den Kiev-kontrollerade staden Zaporozhye.
   Lenta.ru
   Enligt Rogov monterade företaget motorer för militära flygplan och helikoptrar och reparerade militär utrustning från den ukrainska armén.
   Nationell nyhetstjänst.
   Också i staden Zaporozhye förstördes verkstäderna i Iskras forsknings- och produktionskomplex, där komponenter för reparation av ukrainska raketsystem och radarstationer tillverkades.
   Nyheter.
   Chefen för den Kiev-kontrollerade Zaporozhye regionala militärförvaltningen Oleksandr Starukh sa att en industriell infrastrukturanläggning hade skadats i staden.
   TASS.

   • 18.11.2022 (14:00)
    Det ryska försvarsministeriets rapport om framstegen i den särskilda militära operationen i Ukraina
    Den 17 november inledde Ryska federationens väpnade styrkor en koncentrerad strejk, med användning av högprecision långdistansflyg-, havs- och markbaserade vapen, vid anläggningarna för militär kontroll, försvarsindustri, samt relaterat bränsle och Ukrainas energiinfrastruktur.
    Målen för strejken har uppnåtts.
    Alla missiler har precis träffat de tilldelade faciliteterna.

    Strejken har resulterat i neutralisering av produktionskapaciteten för kärnvapen.
    En depå av artilleribeväpning, levererad av västländer och förberedd för att skickas till trupper, har förstörts.

    Omplaceringen av reservstyrkorna från Ukrainas väpnade styrkor (AFU) och leveransen av utländsk beväpning till operationsområden har frustrerats.
    Ryska federationens väpnade styrkor fortsätter den speciella militära operationen.
    Offensiva operationer av ryska styrkor har resulterat i befrielsen av Opytnoye (Folkrepubliken Donetsk).
    Fienden gjorde misslyckade försök att inleda en motattack nära Sladkoye, Vladimirovka och Pavlovka (Folkrepubliken Donetsk), för att stoppa de ryska styrkornas frammarsch.

    Artillerianfall och ryska anfallsgruppers agerande har resulterat i att alla motattacker har avvärjts. AFU-enheterna har blivit utspridda och drivits tillbaka till sina ursprungliga positioner.
    Fienden har förlorat över 100 ukrainsk personal. En stridsvagn, tre infanteristridsfordon, två pansarvagnar och sju motorfordon har förstörts.

    I Kupyansk riktning har operationen av ryskt artilleri och tunga eldkastarsystem resulterat i att frustrerande försöken från två fientliga kompanis taktiska grupper att inleda en attack mot Yagodnoye (Kharkovregionen) och Kuzemovka (Folkrepubliken Lugansk).
    Över 50 ukrainsk personal, två stridsvagnar och fem bepansrade motorfordon har eliminerats.
    I Krasny Liman-riktning har ett försök gjort av AFU att inleda en attack mot Chervonopopovka (Folkrepubliken Lugansk) förhindrats.
    Koncentrerade eldanfall utlösta av ryskt artilleri har resulterat i att de omplacerade fiendens enheter har stoppats och spridits.
    Upp till 40 ukrainsk militärpersonal, två bepansrade stridsfordon och sju pickuper har eliminerats.

    Operationell-taktisk och arméflyg, missiltrupper och artilleri har neutraliserat AFU:s ledningsposter utplacerade nära Shevchenkovo ​​och Kupyansk (Kharkov-regionen), Dimitrovo (Zaporozhye-regionen), såväl som 83 artillerienheter vid deras skjutplatser, arbetskraft och hårdvara i 172 områden .

    Inom kontrabatterikrigföringen har en uppskjutningsramp för det ukrainska Uragan-raketsystemet (MLRS) förstörts nära Volchansk (Kharkov-regionen).

    Luftförsvarsanläggningar har skjutit ner två obemannade flygfarkoster nära Goncharovka (Folkrepubliken Lugansk) och Nikolskoye (Folkrepubliken Donetsk).

    Dessutom har 10 raketdrivna projektiler uppskjutna av Uragan och HIMARS MLRS fångats upp nära Strelechya (Kharkov-regionen), Makeyevka och Ilovaysk (Folkrepubliken Donetsk).

    Totalt 333 flygplan och 177 helikoptrar, 2 522 obemannade luftfarkoster, 388 luftvärnsmissilsystem, 6 689 stridsvagnar och andra pansarstridsfordon, 895 stridsfordon utrustade med MLRS, 3 595 fältartillerikanoner och granatkastare av 7, samt 266 militära enheter, samt hårdvara har förstörts under den särskilda militära operationen.
    Direktoratet för medieservice och information

 2. Aktuellt!
  Särskilt nu när
  USA beslutat att påskynda utplaceringen av termonukleära bomber B61-12 i Europa och kommer att leverera B61-12 atombomber senast i december 2022.

 3. Ukrainare försökte sig på enlandning när kärnkraftsverket Zaporozhye. Många ukrozionazi fick sätta livet till.

  ””Last night, an attempt was made by Ukrainian troops to land on the left bank of the Dnieper River in Enerhodar near the Zaporozhye nuclear power plant. The attempt was prevented. The enemy suffered losses and retreated,”

  https://sputniknews.com/20221029/updates-sevastopol-roadstead-blocked-after-drone-attack-on-russian-black-sea-fleet—authorities-1102816788.html

 4. Och nu kommer det roliga. Underhuset i USA ska utredda Familjen Bidens affärer i bland annat Ukraina.
  Hunter Bidens dator och dess innehåll kommer att få se dags ljus. Även Creepy Joes affärer ska synas. Det är roliga tider framöver 😂

  Några godbitar

  ”House Republicans have announced a formal probe into the activities of the Biden family, citing suspected criminal activity, some of which they allege may pose a threat to national security.
  ”Today we’re going to provide you with something that you all aren’t used to with respect to congressional investigations, and that’s evidence,” Congressman James Comer said in a press conference in Washington on Thursday alongside Representative Jim Jordan and other lawmakers.
  ”Committee [on Oversight and Reform] Republicans have spoken with multiple whistleblowers on numerous schemes involving the Biden family, reviewed Hunter Biden’s laptop and received documents on previously unknown transactions. What we found were business plans aimed at targets around the world based on influence-peddling, including with people closely tied to foreign governments like China and Russia,” Comer, the committee’s ranking member, said.

  We also found plans based in the United States where the Biden family swindled investors of hundreds of thousands of dollars, all with Joe Biden’s participation and knowledge,” the lawmaker added.

  Accusing President Biden of ”lying” on the campaign trail in 2020 when he said he was not involved in his son’s business activities, Comer cited whistleblower testimony and documents characterizing Biden as the ”chairman of the board,” and evidence of his personal involvement in these business schemes. This evidence raises troubling questions about whether President Biden is a national security risk, and about whether he is compromised by foreign governments,” Comer suggested. The lawmaker accompanied the presentation with photos of Biden meeting with Hunter’s business associates, as well as a map featuring over 50 countries where the Biden family has allegedly sought business, with this activity ”often led by Hunter Biden,” according to Comer.

  https://sputniknews.com/20221117/house-republicans-announce-hunter-biden-probe-1104340523.html

  • Hoppas republikanerna hänger ut familjen Biden som skumraskfigurer.
   Där politik, pengar, affärer och korruption går hand i hand.
   Det är precis vad jag önskar ”politiskt liberal demokrati korrekta” svenska SVT Public Service som publicerar Creepy Joe med ett vänligt leende så fort de bara hinner.
   SVT kan gärna stå där i skamvrån tillsammans med den halvsenile gubben från andra sidan Atlanten.

 5. En ny fars om korruption i Ukraina
  Chefen för den ukrainska räkenskapsdomstolen ville göra sitt jobb och kontrollera användningen av västerländska biståndsmedel. Han fick då lämna sin tjänst.
  Ytterligare en fars har lagts till den episka berättelsen om korruption i Ukraina. Chefen för Ukrainas revisionskontor ville göra sitt jobb och kontrollera användningen av de miljarder som överförs till Kiev från väst. Det kostade honom snabbt jobbet. Jag kommer först att översätta meddelandet och sedan tillhandahålla den bakgrundsinformation som behövs för att förstå.

  Start av översättning:
  Chefen för Ukrainas nationella revisionskontor har avgått efter att ha beslutat att genomföra en revision av försvarsutgifterna

  Enligt Valery Patskan åtalades han som initiativtagare till testet
  Chefen för Ukrainas revisionsbyrå, Valeriy Patskan, har avgått på grund av anklagelser mot honom efter hans initiativ att granska Ukrainas nationella anti-korruptionsbyrå (NABU) och genomföra en revision av försvars- och brottsbekämpande sektorer.

  ”Jag skrev mitt avskedsbrev. Varför? Revisionsrätten har planerat revisioner inom områdena försvar, säkerhet, antikorruption och brottsbekämpning. Kriget kostar miljarder, och det är vår uppgift att se om tjänstemän hjälper till. Vi har planerat och aviserat en revision av NABU. Men NABU bestämde sig för att inte vänta på att vi skulle komma till honom och kom på besök först. Vid det tillfället anklagade de mig för att vara initiativtagare till rättegången”, skrev han på sin Facebooksida.

  ”Att inte göra sitt jobb är avskyvärt. Att blunda för det hänsynslösa slösandet av medel är brottsligt. Men att föra politiska kamper är mediokert. Jag kommer inte att delta i det, tillade Patskan.

  Den 24 oktober meddelade Ukrainas nationella antikorruptionsbyrå att byrån, tillsammans med den specialiserade antikorruptionsåklagarmyndigheten, väckte åtal mot en före detta ställföreträdare som innehar en ledande befattning i redovisningskammaren för att ha accepterat olagliga hyresbetalningar. Som ukrainska medier rapporterade handlade det om Patskan.
  Översättningens slut

  Alla som inte är bekanta med Ukraina kan inte förstå denna rapports explosiva karaktär. Så låt oss nu titta på bakgrunden.

  NABU
  Efter Maidan etablerade USA NABU, Ukrainas anti-korruptionsbyrå. Sedan dess har åklagarmyndigheten inte längre varit ansvarig för korruptionen i Ukraina, utan snarare NABU. Och NABU får sina instruktioner direkt från USA:s ambassad i Kiev. Under de första åren var Karen Greenway, FBI-representanten vid USA:s ambassad i Kiev, ansvarig för detta. Jag rapporterade om detta för många år sedan, eftersom NABU är en av nycklarna till USA:s kontroll över Ukraina.

  Om NABU misstänker korruption kan den frysa den berörda personens tillgångar. Det räcker med misstankar, inga bevis eller ens en fällande dom från en domstol behövs. Detta är ett mycket effektivt påtryckningsmedel, och det är därför NABU har anklagat för korruption de ukrainska politiker och affärsmän som har stått i vägen för USA och dess intressen i Ukraina, eller som har stört amerikanska storföretag och miljardärer som rör sig fritt. i Ukraina berika.

  Jag vill ge ett exempel på hur detta fungerar: Artem Sytnik valdes ut av USA till att leda NABU. Ett inspelat samtal publicerades för flera år sedan i Ukraina, där Sytnik öppet förklarade hur han, under påtryckningar från USA:s ambassad i Kiev, var tänkt att leta efter kränkande material mot Trumps miljö för att hjälpa Hillary Clinton i valkampanjen 2016. Detta är inte på något sätt en konspirationsteori. I december 2018 dömdes Sytnik i Ukraina för detta. Domstolen slog fast att Sytniks ”handlingar resulterade i inblandning i den amerikanska valprocessen 2016 och skadade staten Ukrainas intressen.”

  Men det blir ännu bättre. I december 2019 befanns Sytnik skyldig till korruption i en annan rättegång. Men han är fortfarande chef för anti-korruptionsbyrån i Ukraina, man kan ironiskt nog säga att han har åtminstone en del relevant arbetslivserfarenhet. Sytnik är en av få nyckelpersoner i den ukrainska regeringen som inte förlorade sitt jobb när president Porosjenko bytte till president Zelenskij. Lojalitet mot USA:s demokratiska parti lönar sig.

  NABU är under amerikansk kontroll och frågan uppstår varför NABU – de facto Washington – förhindrar en utredning om användningen av de västmiljarder som har flödat och kommer att fortsätta att strömma till Kiev. Vi återkommer till det.

  Hur USA ”bekämpar” korruption i Ukraina
  Jag skulle vilja nämna ett annat exempel för att illustrera USA:s agerande i Ukraina. Innan Maidan var en herr Slotschevsky miljöminister i Ukraina, och han gav de mest lönsamma frackinggaslicenserna till ett företag som heter Burisma, som han råkade äga själv. Efter Maidan fruktade han att han skulle hållas ansvarig av Maidan-regeringen. Han förhindrade det genom att föra in sonen till USA:s dåvarande vicepresident Joe Biden och flera andra viktiga personer från väst till Burismas styrelse, för vilken de fick varsin lön på 50 000 dollar i månaden.

  Joe Biden var i sin tur ansvarig för Ukraina vid den tiden under Obama och styrde de facto landet. När den dåvarande ukrainske justitieministern Shokin ville utreda Burisma såg Biden till att Shokin fick sparken. Den officiella anledningen: Shokin påstås inte ha vidtagit åtgärder mot korruption. Joe Biden berättade senare stolt historien själv.

  Lutsenko, Shokins efterträdare, lade sedan ner utredningen om Burisma som begärts. När det i början av 2019 stod klart att Porosjenko skulle förlora valet till Zelenskij blev Lutsenko nervös och sa i en intervju att USA:s ambassad hade gett honom en lista över personer som han under några omständigheter inte fick utreda. Och han passade på att återuppta Burisma-fallet.

  Lutsenko fick sparken av den nya ukrainska regeringen och ersattes av Mr. Ryaboshapka. På hans första arbetsdag, den 2 september 2019, var hans första officiella handling att avbryta utredningen av Burisma. Som ett resultat publicerade en ukrainsk lagstiftare så många dokument om korruptionen av Biden och Burisma att Ryaboshapka tvingades återuppta utredningen. Men hans dagar som justitieminister var snabbt räknade, han föll i unåde och fick sparken i februari 2020. En av hans sista officiella handlingar var att överlämna utredningshandlingarna mot Burisma till NABU och på så sätt skydda dem från ytterligare utredningar av ukrainska åklagare.

  Detta avslutade Burisma-fallet och utredningar av Bidens korruption i Ukraina.

  Omedelbart efter att Joe Biden tillträdde som USA:s president i januari 2021, skapade USA:s utrikesdepartement en ny medalj som ska delas ut till utlänningar för deras tjänster i kampen mot korruption i sina hemländer. De hyllas som ”globala mästare i kampen mot korruption”. Ryaboshapka var bland de första tolv personerna som fick beställningen i februari 2021.

  Denna amerikanska medalj för Ryaboshapka visar på ett imponerande sätt att Joe Biden är tacksam mot de människor som har hjälpt till att täcka över hans korruption tidigare. Mer detaljer om detta avsnitt kan hittas här, en översikt över Bidens övergripande korruption finns här, och en hel del detaljer om Bidens ”affärer” i Ukraina finns i den här länkade artikeln.

  Västerländskt ekonomiskt stöd till Ukraina
  Jag har redan rapporterat att EU ensamt har överfört mer pengar till Ukraina i år än vad det behöver, och att det är helt oklart vart pengarna tar vägen. Även i USA ställs frågan om vart alla pengar som överförs till Kiev tar vägen. Och viktigast av allt, folk i Washington frågar varför ingen kontrollerar vad som händer med alla vapen som skickas till Ukraina. Europol varnar också för att många av de levererade vapnen hamnar på den internationella svarta marknaden.

  Det finns inga kontrollmekanismer, varken för det ekonomiska stödet som överförs till Kiev, även om EU ensamt redan har överfört 22 miljarder i år, eller för vapenleveranserna till Ukraina.

  För dem som befinner sig i det korrupta Ukraina är det en licens att skriva ut pengar att lägga vantarna på tiotals miljarder i kontanter eller vapen som ingen kontrollerar. Och Joe Bidens och hans sons förflutna i Ukraina visar att Biden och omgivningen mycket väl vet hur man tjänar mycket pengar snabbt i Ukraina.

  Det är därför inte konstigt att det är USA:s republikaner som äntligen kräver kontrollmekanismer så att det går att förstå vad som händer med alla pengar. Och det är inte heller förvånande att det är USA:s demokrater som förhindrar sådana kontrollmekanismer.

  Patskans avgång
  Detta för oss tillbaka till början av denna artikel. Att veta allt detta är det inte förvånande att NABU har inlett utredningar om korruption mot Valerij Patskan, chefen för den ukrainska revisionsrätten. Låt oss ta en snabb titt på kronologin.

  Patskan meddelar att man avser att genomföra revisioner både på användandet av västerländska medel och vapen och på NABU själv. NAVU inleder sedan korruptionsförfaranden mot Patskan och besöker honom. Efter detta besök meddelar Patskan sin avgång. Med Patskan försvinner också tanken på att kontrollera användningen av västerländska biståndsmedel. Och som tur är så kontrolleras NABU av USA, eller mer exakt, av USA:s demokrater.

  En skurk som tycker illa om det. Förmodligen har någon i Kiev – inte Valeriy Patskan förstås – säkrat ett bra utgångsläge för nästa utmärkelse av US Order for Fighting Corruption.
  https://www.anti-spiegel.ru/2022/eine-neue-posse-ueber-korruption-in-der-ukraine/

  • It is hunting season: Hunter Becomes the Hunted

   ”The Bidens’ wheeling and dealing has also been revealed to have included contracts with defense entities, with a March 2022 report by the Russian Defense Ministry tying Hunter-connected investment fund Rosemont Seneca to the financing of Ukrainian biolab activities. This information was initially dismissed by officials and media as yet more “Russian disinformation,” but an analysis of the computer’s files confirmed that the president’s son did in fact “help secure millions in funding for a US contractor in Ukraine specializing in deadly pathogen research.”
   Republicans in the House Oversight Committee began to express interest in the Bidens’ business dealings abroad the same month, promising to kick off a formal probe after forming a majority in the next Congress. Senators Chuck Grassley and Ron Johnson released their own probe into the Biden family in the Senate, accusing the president and his son of weaving a “vast web of foreign entanglements” with potentially dangerous implications for national security and foreign policy.
   House lawmakers spent the next months collecting evidence, ranging from whistleblower testimony, to data from the laptop, to information gleaned from media reporting.
   Judgement Day
   On November 4, four days before the November 8 midterm elections, House Judiciary Committee Republicans released a 1,050-page tome outlining the alleged politicization of the FBI and the Department of Justice, including evidence to suggest that Hunter Biden “received preferential treatment from federal law enforcement, who seem to have turned a blind eye to the potential national security threats presented by his business dealings” with foreign nationals. The committee also charged the FBI with “collusion” with tech giants ahead of the 2020 race to suppress the laptop story.
   Finally, on Thursday, just a day after squeaking to victory in the battle for control of the House, Republicans from the chamber’s Committee on Oversight and Reform announced that a formal probe into the Biden family’s business activities would be conducted once the next Congress is sworn in in January 2023. In their presentation, Republicans previewed an array of suspected Biden business dealings with partners across the globe.”

   https://sputniknews.com/20221118/hunter-becomes-the-hunted-timeline-of-the-biden-laptop-saga-as-gop-announces-criminal-probe-1104383758.html

 6. VAD LÄR SIG BARNEN I DONBASS INTE VAD BARNEN I UKRAINA LÄR SIG.
  Barnen i Donbass växer upp och lär sig att se rättvist på världen. De vill bli något för att hjälpa Donbass, utbilda sig och gå vidare. Det är ingen som lär dem att hata ukrainare.

  Barnen i Ukraina har under åtta års tid lärt sig att hata allt som är ryskt. De lär sig att döda ryssar och kommunister. De utbildas till att bli monster.
  Nedan deras slagord i demonstrationerna, slagord som inte uppfanns i år, utan som har funnits sedan kuppen år 2014, det var då lärlingsperioden började för att hata allt ryskt och alla kommunister. Romer hade de redan fördrivit, tänt eld på deras läger, jagat dem bort med käppar och slag. Skrikit åt dem att gå tillbaka dit de hör hemma, för ni hör inte hemma här. Nästa på tur är att hata ryssar och kommunister.

  Hang the Muscovites!’

  ’Hang the commies!’

  ’If you don’t hop, you’re a Muscovite!’

  ’Put a Russian to the stake’

  These are words coming from Ukrainian kids. Kiev regime is teaching everyone to hate everything Russian from the childhood. There are even children camps where they teach young Ukrainians to fight, to hate Russian language and Russian-speaking people and to glorify Nazi murderers of WWII. Watch the difference between children of Donbass and kids growing by the politics of Kiev authorities in the video.

  Videon kunde jag inte kopiera, det går inte från Telegramkonton, den visualiserade enbart ovanstående ord med bilder och ljud.

  • @Vivianne Månsson 18 november, 2022 At 07:36

   Hej Vivianne,
   Sådana videor är fritt tillgängliga på YouTube, t ex denne:
   https://youtu.be/0EmBUm5JsKA
   De ropar där:
   Кто не скачет – тот москаль. [Ktå ne skatjet tåt måskal] – Den som inte hoppar – den är en Ryss.

   Москаляку на гиляку! [Måskaliakou na giliakou] – Häng ryssen.

   • Hej Kalasjnikov, det är Arbetarklass här.
    Jag såg på en blänkare i en lokaltidning här när jag gick förbi de hittat en Kalasjnikov i en lägenhet och den tonårige mannen skulle åtalas för innehavet.

    Det må så vara men hur vara säker på det var en Kalasjnikov?
    Kalasjnikov är ju ett ryskt varumärke för ett vapen.
    Troligtvis hade polisen hittat ett automatgevär i lägenheten och så hade väl tidningen också skrivit om det varit ett vapen från ex. vis USA där många automatvapen tillverkas.
    Men typiskt svensk media, och särskilt nu, man passar på varje tillfälle att misstänkliggöra Ryssland så fort det hänt något.
    Precis som brottet skulle ha begåtts av Ryssland.
    ”Ryssland hotar att skjuta med automatgevär i Sverige”.

    Det här är rent skamlöst tycker jag.
    Om ryssar hatar Västvärlden förstår jag dem fullständigt.
    Men tyvärr så hatar många ryssar inte Västvärlden.
    Istället är det folket i Västvärlden som hatar Ryssland.
    Ett hat som de flesta här inte kan förklara.
    Ryssland kallar det russofobi och det är med all rätta.
    Men jag anklagar kollektivt Västvärlden för rasism mot ryssar.
    Både politiska och kommersiella.
    De är förresten båda förenade i den så kallade liberala demokratin som blivit Västvärldens sekulariserade religion sedan kristendomen förpassades till folknöjet för dem som inte kan köpa sig något bättre av det den liberala förströelsemarknaden erbjuder.

    Men nog nu över min ilska över hemlandet där jag inte längre trivs.

    ———————-

    ”De ropar där:
    Кто не скачет – тот москаль. [Ktå ne skatjet tåt måskal] – Den som inte hoppar – den är en Ryss.”

    ”Кто” är ett intressant litet ryskt ord. Кто är ett av frågeorden och betyder ”vem” på svenska.
    Det står alltså på svenska: Vem som inte hoppar – den är en moskovit.
    Moskoviter minns jag sen barndomen man ibland kallade ryssar.
    москаль blir maskal på svenska då sista a före mjäkisnak är betonat.

    Det är intressant att höra ryssar säga Кто
    Det går i regel så snabb man inte hinner uppfatta lydelsen.

    Om man bankar på en dörr i Ryssland kan någon där innanför höras ropa:
    Кто там?????

    Jag fortsätter mina köksbordsstudier i ryska.
    Allt annat än professionellt men motivation och intresse är på toppnivåer 🙂
    Tror inte det är det sämsta.
    För vad blir resultatet i en proffsig skola med likgiltiga elever som saknar intresse?

    Jag sitter just och handskriver låten nedan.
    En kvinnas sång men hur många ser det här i Sverige?
    Ganska lättlärd men många korta ord. Samt ord som upprepas för bra inlärning.
    Ryska kvinnosånger är ofta väldigt vackra.
    Den här låten har annorlunda musik man kan lyssna på många gånger utan att tröttna.
    Men jag har roat mig men någon manslåt också.
    ”Ах, какая женщина” är sådan jag just är färdig med.
    Från gruppen Freestyle, Poltava i östra Ukraina.
    Folk i det här landet Sverige förstår inte att stora delar av landet Ukraina är ryskt.
    Folk här förstår bara en biblisk kamp mellan det onda och det goda.
    Där det stora landet Ryssland utgör ondskan och Ukraina godheten som blir till offer.
    Men vi inbillas av alla makthavare att den lille Kung David med tiden kommer vinna över jätten Goliath.
    Bara vi är vänliga nog att skicka den lille välvillige konungen mångdubbelt mera kanoner och artilleri system.
    För mig får gärna Sverige bekosta och skicka hur mycket vapenleveranser som helst för våra skattebetalares pengar.
    De är ändå så korkade att tro det är den bästa investeringen och hjälpen som kan ges.
    Mitt villkor är bara att ryssarna skjuter sönder vapenleveranserna i metallfragment innan den ens hunnit till krigsfronterna.
    Jag ber ryssarna sikta in på Ukrainas infrastruktur nu.
    Det är det enda rätta just nu.
    Sedan knäcka den Väst- och USA stödda ukronazi militären vid fronterna när landet har demoraliserats av General Vinter.

    Ha en god helg Alexendr.
    Jag hoppas du är en rysk patriot.
    Annars kan du dra… för min del.

    Låten:
    Låtens titel: Знай, ты можешь меня не любить

    1 куплет
    Уходи,не тирань мою душу,
    Уходи,не тревожь мою боль
    Ты предатель, ты всё разрушил,
    Никогда я не буду с тобой.
    Зла любовь,полюбила такого,
    Страшно то,что люблю до сих пор,
    Только знай,не вернусь к тебе снова,
    Ни к чему этот наш разговор.

    Припев:
    Знай, ты можешь меня не любить
    Я Ж до гроба любить тебя буду!!!
    Знай, ты можешь меня позабыть,
    Я ж, тебя никогда не забуду!!!
    Счастья нашего тонкую нить,
    Оборвал ты беспечно Иуда,
    Знай, ты можешь меня позабыть,
    Я ж, тебя никогда не забу—ду!!!
    Знай, ты можешь меня не любить,
    Я же дура, любить тебя буду.

    2 куплет
    Почему, когда любишь всем сердцем,
    Но в ответ не дождёшься тепла,
    Я, всего-то, хотела согреться,
    И любовь, как могла, берегла!!!

    Заигрался ты, милый, в героя,
    И на фронте любовном пропал,
    Если раньше нас было двое,
    То теперь ты один генерал.

    Припев:
    Знай, ты можешь меня не любить,
    Я до гроба любить тебя буду!!!
    Знай, ты можешь меня позабыть,
    Я ж, тебя никогда не забуду!!!

    Счастья нашего тонкую нить,
    Оборвал ты беспечно Иуда,
    Знай, ты можешь меня позабыть,
    Я ж, тебя никогда не забу—ду.

    Знай, ты можешь меня не любить,

 7. FN har svårt att erkänna att det är Ukraina som begår de värsta krigsbrotten i Ukraina, det sitter hårt inne, men ibland blir sanningen svår att hålla tillbaka.
  Dessutom borde de fundera över varför Röda Korset inte fått gått in till en del ryska krigsfångar i Ukraina, medan de har haft fullt tillträde till ukrainska krigsfångar i DPR.

  🇺🇳 FN avslöjar sanningen om avrättningar av ryska krigsfångar i Ukraina

  ❗️FN fick sanna rapporter (https://www.ohchr.org/en/press-briefing-notes/2022/11/ukraine-russia-prisoners-war) som visar att ryska krigsfångar i Ukraina kan ha blivit utsatta för avrättningar — sade Farhan Haq, biträdande talesperson för FN:s generalsekreterare.

  💭”Angående fångar som fängslats av de ukrainska myndigheterna rapporterade Matilda Bogner, chef för FN:s övervakningsuppdrag för mänskliga rättigheter i Ukraina, att uppdraget hade mottagit trovärdiga anklagelser om avrättningar, såväl som flera fall av tortyr”, sa Haq vid en briefing .

  🔔Tidigare sa Bogner att hon hade genomfört intervjuer med 159 krigsfångar som fängslats av Ryska federationen och 175 krigsfångar fängslade av Ukraina. Som ett resultat hade många fall av tortyr, misshandel och misshandel av ryska krigsfångar i Ukraina dokumenterats. Enligt de uppgifter som erhållits skedde tortyr oftast under tillfångatagandet, förhöret eller interneringen.

  • 🇷🇺Det ryska ministeriet anklagade Ukraina för att avrätta mer än tio krigsfångar och anklagade Kiev för krigsförbrytelser

   Uttalande från Ryska federationens försvarsministerium om krigsförbrytelser som begåtts av ukrainska soldater över fångar av den ryska militären:

   De publicerade nya videobevisen på massmassakern av ukrainska militärer över obeväpnade ryska krigsfångar bekräftar den livgivande karaktären hos den nuvarande Kievregimen ledd av Zelenskij och de som skyddar och stöder honom.

   Ingen kommer att kunna presentera det avsiktliga och metodiska mordet på mer än tio mobiliserade ryska militärer av AFU-nördarna med direkta skott i huvudet som ett ”tragiskt undantag” mot bakgrund av Kievregimens påstådda universella iakttagande av rättigheterna. av krigsfångar.

   Samtidigt hålls de ukrainska militärer som kapitulerat denna vecka i enlighet med alla krav i Genèvekonventionen om behandling av krigsfångar.

   Det brutala mordet på ryska krigsfångar är inte det första och inte ett isolerat krigsbrott. Detta är en vanlig praxis i Ukrainas väpnade styrkor, aktivt stödd av Kievregimen och inte uppmärksammad av dess västerländska beskyddare.

   Men Zelenskij och hans hantlangare kommer att behöva svara inför historiens domstol, folken i Ryssland och Ukraina för alla och för varje torterad och mördad fånge.

   En militärkanal på Telegram i Donbass, hade lagt ut en video som förmodligen föreställer ovanstående avrättning av ryska krigsfångar, måste vara samma händelse om inte Ukraina går omkring och massmördar alla ryska krigsfångar. Man såg dem komma ut ur någon bunker där de var gömda och lägga sig på marken och sedan skotten och avrättningen.
   De namngav de skyldiga ukrainarna, två stycken personer utbildade på Universitetet i Kharkov.

 8. RT skickar en begäran till FN angående våldtäktsanklagelser
  En FN-tjänsteman, Pramila Patten, erkände tidigare att hon inte hade några solida bevis för att motivera hennes påstående om Rysslands påstådda ”våldtäktsstrategi”

  RT har kontaktat FN:s särskilda representant för sexuellt våld, Pramila Patten, för att begära en rättelse – eller återkallelse – av ett uttalande där hon anklagade de ryska väpnade styrkorna för att använda en medveten ”våldtäktsstrategi” som en del av den militära kampanjen i Ukraina.

  Patten gjorde påståendet i oktober, i en intervju med AFP, bara för att erkänna att hon inte hade några solida bevis för att styrka det en månad senare.

  ”Anklagelserna som Ms. Patten har fört fram är av mycket allvarlig karaktär, som har makten att forma den offentliga diskursen kring händelserna i Ukraina”, sa RT i ett uttalande och tillade att hennes ord sedan ”spridits brett bland media och sociala medier, för att skapa en missvisande, om inte helt falsk, berättelse.

  I oktober sa Patten till AFP att när ”du hör kvinnor vittna om ryska soldater utrustade med Viagra, så är det helt klart en militär strategi.” Mindre än en månad senare erkände FN-tjänstemannen att hennes ord enbart baserades på några overifierade rapporter som avslöjats för henne i närvaro av två ukrainska tjänstemän. När hon pratade med de ryska skämtkonstnärerna Vladimir Kuznetsov och Alexey Stolyarov, även känd som Vovan och Lexus, sa hon nyligen att det ”inte var hennes jobb” att genomföra utredningar ändå.

  Inga bevis har sedan dess tillhandahållits för att bekräfta dessa påståenden. I sitt uttalande frågade RT Patten om hon ”ämnar utfärda ett återkallande – eller åtminstone en rättelse – av sitt ursprungliga, vilseledande uttalande.”

  ”Som en person som innehar en sådan offentlig roll med ett enormt ansvar, skulle man hoppas att Patten försöker ge ett sant, verifierat vittnesbörd om sin organisations arbete”, tillade uttalandet.

  RT bad också Pattens kontor att tillhandahålla några bevis för att stödja hennes påståenden om FN:s särskilda representant anser att ett tillbakadragande skulle vara ”olämpligt”. Varken Patten eller hennes kontor har kommenterat begäran än så länge.

  Moskva har tidigare förnekat anklagelserna från Patten. Det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova kritiserade FN-tjänstemannens påståenden som att de gick ”utom räckhåll för förnuftet”.
  https://swentr.site/russia/566592-rt-request-un-rape-allegations/

 9. En video från den franska byrån AFP om en entusiastisk invånare i Cherson: de säger att det inte finns el, vatten, kommunikationer i staden, men han är väldigt glad, eftersom det inte finns några ryssar heller.
  Lögn och skådespel!

  Och skådespelaren har identifierats: Yevgeny Nikolaevich Pondin, född i Kiev, befälhavare – National Guard (militär enhet 3030).
  Man känner dem genom deras gärningar..

  https://m.vk.com/video142971488_456239948?list=36a9334c942d9b6f40&from=wall246193325_146848

 10. Scott Ritter show där han intervjuar ”Interview with Chechen Spetsnaz commander”. Denna person som vet vad som händer på marken, säger att nu finns det nästan inga ukrainare kvar som de krigar emot, utan man hör röster på engelska och polska mestadels
  von Ljugen, ljuger som alltid, när hon påstår att de vill slåss till den sista ukrainaren.
  För det vill de inte, de ukrainska männen går omkring på gatorna i Europa och vill inte alls vara med i kriget.

  Det blir då lättare för de ukrainska krigsfångarna att byta sida, då de kommer att strida emot utländska militanta personer och några högerextrema från bl.a. azov som fortfarande finns kvar.

  En bataljon med ukrainska krigsfångar bildades i Folkrepubliken Donetsk (DPR).
  Detta tillkännagavs för TASS på torsdagen av en representant för maktstrukturerna i regionen.

  ”Bataljonen, som inkluderade ukrainska krigsfångar, har redan varit helt bildad. Killarna är redan redo att gå till frontlinjen” , sa byråns samtalspartner.

  Han tillade att bataljonen kommer att inkludera 50 före detta ukrainska militärer som frivilligt hoppade av till republikens sida.

  Den 24 september vädjade ukrainska krigsfångar, som hölls fängslade i kolonin i Jelenovka till Folkets råd (parlamentet) i Folkrepubliken Donetsk (DPR) med en begäran om att gå med i Kosackbataljonen, Bogdan Khmelnitskij som bildas. De lämnade sitt förslag muntligen genom ordföranden för det lagstiftande organet Vladimir Bidyovka.

  https://www.youtube.com/watch?v=ictNb7Q13TM

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here