Ska Europa inte skicka trupper till Ukraina? Bra ide?

4
205

Före detta officeren, och nationalekonomen Svante Lejon har skickat mig detta och skriver ”Egentligen logiskt för nu är ”våra” eliter rädda att det är slut på västs 500-åriga världsvälde, kolonisering och plundring av de andra som nu är 7 miljarder … vi är faktiskt ”bara” 1.

Logiskt för desperationen kommer och med den desperata beslut när man inte ser nån framtid på vår, alltså västs affärsmodell. Förnekelsen av fakta är också en del sorgeprocessen och den försöker sådana som SVTs favorit Paasikivi hålla vid liv. Propaganda är väst bäst på men på slagfälter avgör andra saker och där har väst misslyckats totalt liksom vid bedömningen av rysk ekonomi som nu växer snabbt. Den arroganta maktberusade eliten i Washington har snabbat på slutet för väst och vi i EU har ingen egen analys eller vilja.

Vad är kvar av Ukraina? Men vem bryr sig för målet var ju enligt väst ledare president Biden REGIME CHANGE I RYSSLAND.

Hur många av ca. 34 miljoner är kvar i Ukraina som enligt alla kriterier är en diktatur? Kanske 20 miljoner och ca 600 000 döda och 1 000 000 allvarligt skadade.
Ryssland har nu trimmat upp sin krigsmaskin så de i dagens krigföring oerfarna styrkor Frankrike och andra kan skicka blir högst troligt snabbt massakrerade. Hur många liksäckar måste Macron, finnar, polacker och andra få i retur innan de kan acceptera att en ny världsordning har börjat?
Skrivet med sorg och i sinnet”

Red: Kan tillägga att detta föreslås i en artikel i inflytelserika Foreign Affairs Europe—but Not NATO—Should Send Troops to Ukraine

Föregående artikelVästvärlden har under mycket lång tid planerat att krossa Kina 
Nästa artikelOdenplan kl 13! Solidaritet med Palestina! Kom!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Till Svante Lejon, din sorg kommer troligtvis att förstärkas, det kanske inte blir en endaste liksäck i retur om Medvedevs kalla varning inte tas på allvar av NATO/EU/USA.

  ”Det kan bara finnas en regel för dessa utländska löss, som till skillnad från de olyckliga ukrainarna inte tvingades att gå i krig: inga fångar tas.
  Och för varje Nato-krigare som dödas, sprängs eller bränns måste det finnas en maximal belöning. Och inte skicka tillbaka kropparna. Låt de anhöriga utomlands lida.”
  -Dimitry Medvedev, se bifogad fil. 

  Ngt för alla svenska USA- EU- och NATO fantaster att tänka på nu när deras älskade söner och döttrar fastnar i västimperialismens obarmhärtiga nät likt en försvarslös sprattlande fångst.

  https://youtu.be/Aa-LFvAPikE?si=pvUdaVnYe9pw3aKn

 2. Skicka dom till fronten era parasiter till lögnare. Dom flesta Nato länder har under HELA krisen haft mindre styrkor på flera hundratals per land, de bara räkna ihop dom och de handlar om flera tusen under dessa över 2åren. Man kallar dom för olika namn när dessa dödats vare sej de från Polen, Usa, Tyskland eller Frankrike med flera, så har man kommit med olika namn för dessa tusentals utländska europeiska soldater som dödats. Vad var senaste siffror?? Mellan 6-8000 europeiska soldater har dödats i Ukraina. Har även hört sett siffror på de dubbla, men dessa uppåt 8tusen soldater från Nato är HELT bekräftade dessa 2åren. De tog tid. Frankrikes Macron och Polens ledare har nu sistone låtit mer aggressiva och arga, de kan jag tänka mej när dessa får likkistor hemskickade. Vi har EU val. Den korrupta militäriserade Kapital Unionen har snart val om dryga månaden. HELT samma SKIT oavsett resultatet. Detta är nyliberala himmelriket och nyckeln är låst för evigt. Många seriösa enstaka personer, och även mindre partier som velat ändra den korrupta militäriserade Kapital Unionen, har säkert gjort små försök men TOTALT misslyckats. För det går EJ tyvärr. Sedan finns majoriteten av dom som påstår att dom ska försöka reformera/ändra på det korrupta kapital unionen som HELT snackar SKIT. Det är feta löner och fina lägenheter där man reser runt hela Europa som gäller för dessa, så dom snabbt glömmer varför dom överhuvudtaget röstades in. Återstår se vad som händer under sommaren nu då mycket händer och pågår just då, även vid fronten och Ukraina

 3. Ska Europa skicka trupper till Ukraina? Bra idé?

  Högern vill ha krig:
  ”Bland Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna finns stöd för värnpliktiga utomlands fredstid.

  – Om tio år så är det här en ickefråga. Det är en mental omställning vi måste gå igenom, säger Lars Wistedt (SD), försvarspolitisk talesperson.

  – Vår uppfattning är att färdigutbildade värnpliktiga ska kunna vara med i insatser, säger Mikael Oscarsson (KD), försvarspolitisk talesperson.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-blev-det-inget-besked-om-varnplikt-utomlands

  Det har visat sig unga män gärna röstar Sverigedemokraterna och kanske borgerligt överhuvudtaget.
  Moderaterna är av tradition ett parti för unga män på gymnasienivå.
  Men jag skulle vilja råda dessa unga män att tänka efter en extra gång om de nu inte vill bli som de unga männen i Ukraina, jagade på gator, trottoarer, och på landsbygdens vägar av militärens rekryteringsbilar som brutalt haffar dem och sänder dem till närmaste militära träningsläger för vidare snabbast befordran till krigsfronten och förmodligen de farligaste uppdragen medans de ännu är ovetande.

  Hur det blir för de unga ukrainska männen som flydde till vad de trodde var ”fristäder” i Västerlandets Demokratier verkar oklart.
  Därför röster höjs nu för att de ska fångas in och skickas tillbaka till Ukraina för att bli soldater vid krigsfronten för att rädda Västerlandets Demokratier som sägs hotas av den gamla och fredliga Arbetarstaten Ryssland.

 4. EU och NATO har inget förutom krig och sanktioner kvar att erbjuda. Det är bara Ungern och Slovakien som pratar om fred, för resten av våra ledare är det enbart krig.

  Vi var sist in i NATO och nu kan vi snart vara först in i vår tids operation Barbarossa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here