”Slummen får sin hämnd” på Tårtan 22/8. Kom!

0
1212

Stockholmsavdelningen av Folket i Bild Kulturfront ordnar ett litteraturmöte med Pierre Schori om hans biografi om poeten Carl Sandburg.

Plats? Kafe´ Tårtan på Hornsgatan 32 vid Horngatspuckeln
När? Tisdag 22 augusti. Insläpp kl. 18 medan mötet startar kl. 18.30
Förutom presentation av och diskussion med Pierre Schori läser
Håkan Julander några Sandburg dikter.

Boken finns att köpa för 200 kr.

______________

Presentation av Ordfront Förlag

Slummen får sin hämnd – Författaren Carl Sandburg och drömmen om ett demokratiskt Amerika

Pierre Schori

Berättelsen om författaren Carl Sandburg är historien om ett USA i dynamisk förändring. Den är också en amerikansk odyssé om en ung pojkes uppbrott från familj och fattigdom, driven av frihetslängtan och obändig tro på framtiden.

Sandburg blev den förste heltidsanställde ombudsmannen i USA:s växande socialdemokratiska arbetarrörelse. Han uppmanades av president Roosevelt att bli kongressledamot, tog strid mot president Eisenhower om den svenska socialismen och synden, stödde John F. Kennedy och den svarta medborgarrättsrörelsen och engagerade sig mot kalla kriget. Sandburg hör också till de amerikanska diktare som ofta citerats av Olof Palme, liksom av Barack Obama, och av författare som Harry Martinson och Ernest Hemingway förordades han till Nobelpriset.

Genom dikten framförde Sandburg sitt radikala rättspatos och samhällsengagemang.

Pierre Schori är diplomat och författare, han bor numera i Stockholm och har en lång karriär bakom sig inom internationell politik. Under 25 år var han ordförande i Olof Palmes Minnesfond.

Pierre Schori
Föregående artikelEU i kris -krönika
Nästa artikelVad tycker överste Macgregor om kriget i Ukraina idag?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here