Solidaritet med Syriens kamp mot imperialism och terrorism!

3
1489

Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Föreningen Syriensolidaritet ordnar en ny manifestation till stöd för Syrien på Soltorget i centrala Stockholm på lördag 15 augusti. Flygblad utdelades, och tal hålls.

Nedan återges talaet styrelseledamoten Hans Öhrn vid maniefestationen 1 augusti.


Erdogan och Löfven – bort med tassarna från Syrien!

Bild Wikipedia.
Turkiets president Tayyip Erdogan lät nyligen högsta domstolen i landet förvandlade museet Hagia Sophia i Istanbul till en moské. Med rätta hävdade Erdogan att det var ett turkiskt beslut, men han sa också att det gjordes för att skydda religionen. Men det var orätt.
För samtidigt som han säger sig vilja värna religionen i sitt eget land har han skickat in sina trupper och anhang i grannlandet Syrien. Där mördar, våldtar och skändar Erdogans soldater. Där bränner Erdogans anhang ner religiösa byggnader. Det är därför viktigt att förstå att Erdogans politik ingenting har med religion att göra, vare sig i Turkiet eller Syrien.
Erdogan har trasslat in sitt land i krig, inte bara i Syrien, utan även i Libyen. Men det är varken religion eller turkiska intressen som driver Erdogan. Han försöker bara tjäna de intressen som ytterst garanterar hans maktinnehav.
Det är militäralliansen Natos, och därmed främst USA-imperialismens intressen som Erdogan tjänar. Han har själv gjort sig till en knekt i imperialismens tjänst. För att dölja detta säger han sig vilja värna religionerna, men Erdogan är en falsk profet och sådana ska man akta sig för. De kommer till oss förklädda till får men i sitt inre är de rovlystna vargar.
“Vår nation är alltför värdefull för att överlämnas till Nato, andra USA-vänliga krafter och jihadister. Regeringens syrienpolitik, som förkastas av en majoritet av det turkiska folket , måste ändras och alla turkiska soldater dras tillbaka från syrien”.
En röst ur det turkiska politiska livet som betydligt bättre speglar folkmajoritetens, än Erdogan politik finns här..

Erdogan säger sig vilja värna religionen, men håller på att dra med sig sitt land i fördärvet. Erdogan är en hycklare!

Men han är inte ensam, det får vi inte glömma.
Stefan Löfven, Sveriges statsminister, säger att vi måste rädda Syriens barn.
“Varje dag dödas civila i Syrien, bland dem försvarslösa kvinnor och barn. De dör för att deras regering bekämpar sin egen befolkning”, slog han en en gång fast i ett sommartal.
Med mänskliga rättigheter som förevändning har Stefan Löfven deltagit i korståget mot Syrien ända från början. Han har varit med om att ta beslut om stöd till samma terrorister som Erdogan nu använder i Syrien.
Han har varit med att införa olagliga hårda ekonomiska sanktioner mot Syrien. Sanktion som hindrar att Syrien återigen kan byggas upp och livet sakta återvända till det normala. Sanktioner som hindrar att medicinsk utrustning når landet för att bland annat bekämpa den pågående pandemin.
För USA:s, EU:s och Sveriges ekonomiska intressen har Stefan Löfven gång på gång attackerat Syrien och landets regering. Men han har aldrig nämnt att det handlar om ekonomiska intressen. Han har sagt att hans korståg gäller mänskliga rättigheter.

Erdogan säger sig dra i fält för religionen, Stefan Löfven för mänskliga rättigheter.
Stefan Löfven är en falsk profet – Erdogan är en falsk profet!
Samma hycklare här som där!

Därför säger vi:

Inget svensk stöd till kriget mot Syrien!
Upphäv alla ekonomiska sanktioner mot Syrien!
Låt det syriska folket självt bestämma sin framtid!

Föregående artikelXinjiang och uigurerna – Viktig information som media inte berättar
Nästa artikelValfusk i Vitryssland? – Statsrådet och sanktionerna
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. En dansk minister har uttryckt önskan om att syrierna i Danmark borde börja dra åter till sitt hemland eftersom säkerheten i huvudsak är återställd. Men hur skall de kunna göra det när Danmark och resten av EU påfört drakoniska sanktioner som hindrar inte bara återuppbyggnaden utan anskaffningen av dagliga förnödenheter.

  Terroristerna går det ingen nöd på. Det har Norge sett till med ca 14 miljarder kronor i bistånd. När det inte lyckades att rasera Syrien som stat är Plan B att understöda den kurdiska separatismen för att skada de delar av Syrien som är viktiga för jordbruket, vattenförsörjningen och oljeutvinningen. Det bör vara en plan som Löfven stöder fullt ut eftersom den har stöd över partigränserna i USA, vars senaste välgärning för omvärlden består i en kapning av flera iranska tankfartyg på väg till Venezuela.

  • EU och USA skulle vinna mycket på att sluta med att blanda sig i andra länders politiska system och affärer! Det verkar ligga i generna sedan århundraden (kolonialtiden) att det är den ”vita mannens börda” att blanda sig i och styra de närmast omyndigförklarade länderna i världen som inte hör till väst! Har man utropat sig till självutnämnd ”världspolis” så ska man i så fall agera från en moraliskt oantastlig plattform och inte som idag med fulspel över hela registret för egen vinning. Det är ju inte konstigt att väst håller på att tappa det lilla man har kvar av internationell trovärdighet.

  • Vad gäller kurdisk separatism är delar av den europeiska vänstern (i vid mening) en del av problemet. Man stödjer ibland pseudo-kommunister som inte drar sig för etnisk rensning och som går i allians med USA och Israel.

   PKKs syrisk gren har just fått ultimatum av den arabisk befolkning som de har koloniserat under NATOs beskydd, som följd av bland mycket annat mord på lokala ledare.

   Vanligt är också att ”glömma” att Sèvres-traktatet ratificerades enkom av Grekland, alltså inte ens av de segrarmakter som kokade ihop det.
   Vad man än tycker om saken är det – och Kars-traktaten – en viktig del av den historiska verkligheten och av det diplomatiska läget.

   Av någon anledning tycks inte den armeniska frågan vara av intresse i Sverige, trots denna folkgrupps grymma öde.
   Till och med dess monument och minnesmärken vandaliseras fortfarande i Frankrike och i Tyskland av turkiska extremister (okänt av mig om kurder har deltagit i vandaliseringen).

   Om någon kan arabiska kunde det vara intressant för den teoretiska debatten om imperialism och nationalism av översätta originalet som finns nedanför denna text på franska, dels för att översättningar av översättningar är i bästa fall tveksamma, dels för att sajten svajar ofta vad gäller franskan. I teoretiska spörsmål kan dock en felplacerad komma sinka hela resonemanget.

   Här nämns Otto Bauer i den historiska redogörelsen, men Mamdouh Habashi hänvisar till Samir Amine som källa för det bärande resonemanget.

   För egen del tycker jag att texten förtjänar att läsas omsorgsfult ett par gånger om man inte redan är hemma i ämnet.

   https://www.madaniya.info/2019/04/12/de-la-question-kurde
   Décryptage
   De la question kurde
   La Rédaction
   12 avril 2019
   Par Mamdouh Habashi, contributeur http://www.madaniya.info
   A l’attention du locuteur arabophone, la version arabe se trouve dans le prolongement du texte français
   Adaptation en version française René Naba directeur http://www.madaniya.info
   …/…
   Cauda: L’auteur a rédigé ce texte au terme d’une discussion approfondie sur ce sujet avec M. Samir Amine en marge du «Congrès pour la Paix» organisé à Paris le 1er juin 2016 par le Parti Communiste Français. Le mérite de ce texte revient donc à Samir Amine (1938-2018), panafricaniste et théoricien de l’alter-mondialisme.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here