Valfusk i Vitryssland? – Statsrådet och sanktionerna

27
4386

Vitryssland är på tapeten. Sveriges utrikesminister Ann Linde vill att EU ska vidta sanktioner mot Vitryssland för påstått valfusk?
Har någon av er läst några belägg för valfusk? Tacksam för information om detta

Enligt den geopolitiske analytikern Peter Koenig vill Washington attLukashenko sitter kvar, medan den kvinnliga presidentkandidaten Tsikhanouskaya som fick 10 % rösterna uppges mena att hon vunnit och bör ta över. Demokratisyn?

Ann Linde Foto Kristian Pohl Regeringskansliet.

Jag återger nedan en artikel Statsrådet och sanktionerna av Anders Björnsson som har publicerats på Alliansfrihet.se och berör viktiga och aktuella frågor.

Jag publicerar här inledning och utdrag ur artikeln. Läs hela artikeln!


 

Statsrådet och sanktionerna

Ska Sverige gå in för regimskiften i andra länder? Det korta svaret är nej. Frågan aktualiseras av utrikesminister Ann Lindes förslag om förnyade europeiska sanktioner riktade mot Vitryssland efter utgången av det nyligen avhållna presidentvalet och dess efterbörd där. Den har varit på tapeten redan tidigare, då Sveriges regering medverkat till regimskiften (Libyen) eller förespråkat sådana (Venezuela). Sådant strider mot god ton i umgänget mellan stater.

Det finns –givetvis – mycket att anmärka på ordningen i den vitryska staten. Dess ledning är brutal. Men var stat har sina fel och förtjänster. Vår egen är ett arvfurstendöme med en statschef som har stått i spetsen för riket i snart ett halvt sekel… men det är svårt att hävda att den svenska konstitutionella monarkin borde vara mönsterbildande för andra länder. Inga stater i Europa valde just den modellen efter händelserna 1989–91.

* Men våra politiska eliter drabbas ibland av övermod och utpekar andra stater som skurkstater, diktaturer, auktoritära, illiberala och så vidare.

* För tänk om någon främmande makt (det kan naturligtvis vara vem som helst) kommer och säger till vår statsledning, att så där får ni inte agera i era affärs- eller handelsförbindelser, de där utländska investeringarna gillar vi inte att ni tillåter – i annat fall tillgriper vi sanktionsvapnet.

* Den svenska småstatens sanktionspolitik, riktad mot andra småstater, bär opportunismens alla kännetecken. Den är inställsam, kortsiktig, den är inte principiell utan selektiv, den kan dessutom vändas mot oss själva. Den syftar helt klart till regimskifte, ett brott mot FN-stadgans artikel 1. (Slut på utdraget ur Anders Björnssons artikel).


Relaterat

Planerar USA en ny “färgrevolution” i Vitryssland/Belarus?
”INTERNATIONELLTimperialismsanktionerTyskland Vi tillåter inte Amerika att ingripa”: varför Tyskland motsätter sig USA:s sanktioner mot Nord Stream 2

 

Föregående artikelSolidaritet med Syriens kamp mot imperialism och terrorism!
Nästa artikelMotsättningarna inom det imperialistiska lägret är absoluta – enheten bara tillfällig och relativ

27 KOMMENTARER

 1. Samma sorts drev mot Lukashenko som mot Sverigedemokraterna.

  Drev, mobbning, förtryck m.m. förlamar och tar kraft ur den utsatte.
  Därför är det så effektivt och de flesta med intresse har säkert uppmärksammat hur Sverigedemokraterna bleknat mot hur de varit förut.
  Det kan man tycka vad man vill om men absolut ett resultat.
  Men Lukashenko klarar sig bättre tack vare NATIONSGRÄNSER åtminstone så länge de är effektiva.
  Men de tror jag de nationsgränserna är då Belarus än så länge skyddas inklämd i den ryska euro-asiska zonen.
  Jag tror det gäller även Ukraina men som nu blivit mer självständiga.

  • ”Med tanke på att Tikhanovskaya emigrerade till de baltiska länderna verkar det som om hon inte har några politiska framtid framtidsutsikter i Vitryssland tills väst investerar resurser i Tikhanovskaya, som de gjorde med Poroshenko och Zelensky”, kommenterade statsvetaren och publicisten Yury Samonkin i en intervju med Nation News .

   Så länge hon agerar som en liberal ledare i Vitryssland ser allt detta ser ganska löjligt ut, ”- sa Yuri Hennes ord om status som nationell ledare i Vitryssland kommenterades av Samonkin, som inte utesluter att Tikhanovskaya kommer att förbli ”en politisk marginal och en utstött”.

   Tidigare presidentkandidat i Vitryssland Svetlana Tikhanovskaya sa att oppositionen är ”extremt bekymrad” över Rysslands president Vladimir Putins ord om möjligheten att skicka ryska brottsbekämpare till Vitryssland.
   Vi pratar om en nyligen intervju med Putin, där han talade om en särskild reserv för säkerhetsstyrkorna, som skapades på begäran av den vitryska ledaren för att säkerställa säkerhet inom ramen för unionsstaten och CSTO. Samtidigt betonade Rysslands chef att reserven endast skulle användas om de ”fredliga demonstranterna” började bränna bilar och ta beslag på regeringsbyggnader.

   ”Vi är oerhört bekymrade över uttalandena från Putin om att skicka den ryska OMON till Vitryssland. Detta skulle vara en allvarlig kränkning av Vitrysslands suveränitet och skulle få allvarliga konsekvenser för förbindelserna mellan Vitryssland och Ryssland,” citerade hennes presstjänst Tikhanovskaya.
   Att döma av uttalandena från Tikhanovskaya intar hon en pro-västerländsk ställning snarare än en pro-vitryska, kommenterar statsvetaren och publicisten Yuri Samonkin situationen. Samtidigt är han säker på att den misslyckade presidentkandidaten i Vitryssland inte kommer att kunna upprepa det ukrainska scenariot 2014.

   • Tikhanovskaya är inte ”den vassaste kniven i lådan”.
    Hon borde ha läst avtalen som Belarus har med Ryssland innan hon uttalade att ”Detta skulle vara en allvarlig kränkning av Vitrysslands suveränitet och skulle få allvarliga konsekvenser för förbindelserna mellan Vitryssland och Ryssland”.

 2. Valfusk sker i alla länder, här i Sverige sker det bl.a genom massutskick av SMS valdagen eller att man åker omkring med megafon i vissa utvalda stadsdelar allt för att få folk att gå och rösta.
  Påverkan valdagen är inte tillåtet i något civiliserat land men här i Sverige är det främst ett parti som satt valfusk i system nämligen Ann Lindes egna parti.
  Den kvinnan borde inte anklaga andra, hon borde se till att tvätta sin egen byk först.

  • I Sverige hade vi klanröstande, fiffel med valsedlar, taktikröstande sossar för att rädda MP kvar, en mystisk nedstängning av valdatorn m.m. Utländska observatörer var inte alls nöjda med vad de fick se av det svenska valet 2018! Det ska bli intressant att se hur Linde kommer att reagera när Trump vinner valet i USA och de enorma demonstrationer som kommer…Givetvis kommer valfusket att grassera vilt vilket det redan gör med anti-Trump åtgärder från sociala plattformar, censur och den vanliga MSM-propagandan! Kommer hon att kräva att den kandidat som förlorat ska utses till president? Löfven förlorade valet i Sverige men taktiska finter gör att han sitter kvar. Lukasjenko hade vunnit valet även utan fusk och hade han varit på globalisternas lönelista hade man bara applåderat valfusket precis som när man fuskade fram Poroshenko i Ukraina. Rent ut sagt vidrigt med all den här dubbelmoralen!

   • Den där nedstängningen av valmyndighetens sida på kvällen har varit ett föremål för misstänkt valfusk.
    När sidan sedan kom upp igen så hade socialdemokraterna ökat flera procent, MP gått från knappt 3 till strax över 4%. SD tappat lika mycket..
    Tror att sidan återstartades före 23 på kvällen, merparten av de stora valdistrikten var inte färdigräknade men likväl var de ”justerade” siffrorna nästan identiska med slutresultatet
    SD är inte mina favoriter men nog var det konstigt att dom fick ett sämre valresultat än vad deras opinionssiffror förutsåg.
    Dom har normalt alltid sämre siffror där då många av deras väljare inte vågar stå för sitt parti offentligt.

 3. På tal regimkritiska uttalande. Det vore klädsamt om Ann Lindes partikamrat Statsminister Stefan Löfven talade klarspråk och benämde Saud Arabiens regim vid dess rätta namn.Det är tydligt att vår utrikespolitik numera är välanpassad till en EU gemensam strategi.

  • Olof, det kan kosta på att kritisera Saudiarabien både ekonomiskt och även för sin egen säkerhet för Löfven…Det är mycket enklare och riskfritt att kritisera Vitryssland! Regimen i Stockholm är inget annat än globalisternas lydiga lakejer!

 4. Jag bara undrar vad Svensk Vänstertelevision (SVT) har emot Aleksandr Lukasjenko?
  Såvitt jag vet har han varit väldigt bra för landet Vitryssland (nu Belarus) under alla år.
  Inga uppmärksammade skandaler, allvarliga politiska misstag utan snarare en stabil politik som givit folket önskat välstånd. Ser man bilder från Vitryssland så är det väldigt fint och välordnat där.
  Precis som vårt land Sverige var förut innan välfärden började brytas ned med diverse olika och djärva grepp skapa en förändring mot det som traditionen tidigare varit.
  Kanske är det just det som Vänstertelevisionen här med sin lydpolitruk den rödgröna regeringen ser som ett allvarligt hot mot sig själva likt Ryssland men inte så stort och därmed möjligt att påverka?

  En annan sak som jag undrar.
  Hur kan ett så litet parti som Miljöpartiet ha ett så stort inflytande över regeringen och landets politik?
  Jag tror svaret måste bli Svensk Vänstertelevision som genom personalens och journalisternas egna politiska ambitioner formar det aktuella politiska medieflödet på ett sådant sätt att de politiska partierna blir underställda och kan lyftas fram likväl som lyftas bort från det publika intresset.

  I demokraturen är det journalisterna som är de verkliga ministrarna?
  De som ska vara ministrar blir istället till medias marionetter?

 5. Småstaten Sverige leker stormakt som om det var perioden 1611–1721. Sanningen är den att det är knähundarnas epok sedan 1991. Svensk utrikespolitik lismar till engelska numera, komplett med utsmyckning och kort-kortkjol …

  • ”Småstaten Sverige leker stormakt”
   Fråga dig hur. Svaret blir SAMARBETE.
   Det svaret är givet när man inser vad ”stormakten” är kapabel till ensam. (Knappast något)
   Sveriges rykte utomlands är numera inte alls givet. Snarare betraktas vi numera som ett socialt experiment. Dessutom med tveksamt resultat.
   Men tillsammans med andra kan Sveriges politiker göra sig gällande och en gemensam fiende är ett villkor för sammanhållningen likt kommunister förenar sig som en fiende till den fria marknaden.
   Eller till en ”imperialism” som endast de inom gemenskapen ser så tydligt. Särskilt de utvalda i själva kärnan. Det kommunistiska avantgardet eller förtruppen tror jag det kallats.
   Det kan inte vår regering göra för då är den slut men söka samarbete för att gemensamt attackera ett nära liggande land som av noga utvald demokratiskt innebörd kan betraktas som ”för auktoritärt” går utmärkt bra för den humanitära stormakten Sverige.
   Allt enligt deviset ”Tillsammans är vi starkare än dom”
   Tråkigt bara för den uppblåsta humanitära stormakten att Lukasjenko har Ryssland på sin sida vilket garanterat gör Sverige till förloraren ännu en gång.
   Märkligt att Ann Linde med sitt (s) märkta sällskap inte förstår.
   Kanske de drabbats allvarligt av samarbetets hybris?
   Sovjetunionen överlevde 69 år.
   Hur länge lever EU? Ingen vet.

    • Bra fråga grodan. ”socialt experiment”, ”Svensk Vänstertelevision”!!
     Sverige är helt underordnat den nyliberala mainstreamvågen som sveper över västvärlden och någon vänstertelevision har ingen sett i vårt land sedan 80-talet.

     • Det är ett vänsterexperiment. Import av en ny etnisk arbetarklass med utagerande reaktioner sedan den gamla svensson-arbetarklassen utvecklats i småborgerlig riktning. Den nya vänstern kritiserar dagligen svenska män, den gamla låtsades representera svenska arbetare, men ville egentligen bara ha makt. Vänstertelevisionens dagliga instruktioner i genus och klimat undgår ingen.

     • Nej, ännu en förvillare som försöker ta bort betydelsen ur begreppen höger och vänster. Är det SD som administrerar detta ständigt återkommande fenomen tro?

      Eftersom det inte finns några vänsterregeringar i hela västvärlden så måste det som händer skötas av högern. Sossar och miljöpartister som för nyliberal högerpolitik är inte vänster. Televisionen styrs eller ägs helt av nyliberala högerkrafter, så att kalla den vänstertelevision är antingen medvetet spridande av förvirring eller allvarlig egen sådan.
      Import av billig arbetskraft är inte heller vänster.

      Sossar som verkat för att fackföreningarna skulle ta strid för allmänna kollektivavtal och lika lön för lika jobb och därmed göra billig arbetskraft omöjlig, hade varit vänster, men jag ser inga sådana sossar.

      Så Polarbear, du har synnerligen grundligt fel i allt du säger. Det vi ser i västvärlden idag är ett högerexperiment och ett mycket destruktivt sådant dessutom.

     • Jag tror det är så den ”nya vänstern” uppstått genom en rekrytering av kvinnor på betydande positioner i samhället i en omfattning vi aldrig tidigare skådat.
      Det har i sig varit självgenererande i stil med man började rulla en liten snöboll i snön som snart växer sig till ett jättestort klot.
      Det här har skett genomgående i samhället men sektorer som sticker ut särskilt tydligt tycker jag är rättsväsendet och Public Service.
      Här har vänstern och socialisterna, men även liberaler verkligen lyckats medan den ”gamla vänstern” som för mig närmast här kan liknas vid redaktören för den här bloggen istället kan liknas vid stagnation. Eller möjligen fått uppleva föreställningen som publik istället för att regissera eller uppträda från scenen.
      Eller för att vara snäll som statist eller kanske någon biroll.
      Jag kan inte se situationen på annat sätt än den ”nya vänstern” har blivit vår tids progressiva maktfaktor med kvinnorna som absolut bas.
      ”Vi är hälften” skanderade de radikala kvinnliga proggbanden på 70-talet och visst är det så.
      Hälften plus ett betydande antal män är mer än en tillräcklig hävstång för att lyckas påverka en demokrati.

      Men om den här utvecklingen har kommit för och stanna är jag mer osäker på.
      Det beror på hur situationen för medelklassen utvecklar sig.
      Mord, skjutningar och kriminalitet i arbetarklassens områden har faktiskt mindre betydelse.
      Alla med lite insikt vet ju att det alltid är arbetaren som får lyfta och kämpa med samhällets bördor.
      Och om de bördorna ökar eller minskar inom vissa gränser har ingen avgörande politisk betydelse.
      Det är först när medelklassen ser sina intressen och privilegier hotade som de verkliga protesterna kommer igång.
      Det var ju faktiskt så den Franska Revolutionen började som så ofta socialister hämtat sina begrepp ur.

 6. Den här Macron han är inte lite fräck! Han kräver alltså Lukasjenkos avgång efter de i sammanhanget små protesterna efter valet där medan han själv inte avgår efter åratal av massiva protester mot honom själv! Och inte f-n gick det valet hederligt till! VAR är alla fördömanden mot Macron i fulmedia? Det borde väl även den mest ingrodda globalistlakej inse att här föreligger dubbelmoral…Fast politikerna i väst tror väl att dubbelmoral betyder dubbelt så bra moral…Kanske är det så i deras sjuka tankevärld? Till saken hör att folkmassorna FÖR Lukasjenko i Vitryssland var betydligt större än de som var emot vilket ju INTE sas i fulmedias rapportering! Det råder ingen som helst tvekan om att Lukasjenko vann valet men ordet demokrati i globalisternas betyder lydnad mot bankmaffian och NWO! Den som tror något annat är nog väldigt naiv och godtrogen!

  • Fulmedia anses allmänt som den media som ägs av bankirmaffian och dess lakejer i EU och USA och diverse vasallstater som Japan, Australien m.m. (I Sverige har vi AB, Expressen, DN, SvD och regim-TV som räknas in till fulmedia, bland annat)! Så RT liksom många andra icke-västliga organ hör inte till den gruppen men det borde väl även Mats förstå? Att RT har en annan uppfattning får stå för dem, det jag vet är att enligt säkra källor så har Soros skickat uppviglare till Vitryssland och han var en av finansiärerna till kuppen och färgrevolutionen i Ukraina! Det är bara att lägga ihop ett och ett…Lukasjenko har inte heller så stort stöd från Putin som många inbillar sig i väst så han är pressad från två håll alltså inte bara EU! Det man kan vara säker på är att Putin inte kommer att tillåta att Vitryssland blir ett nytt Ukraina!

  • Du hade alltså inget att anföra över att just Macron är ute och kritiserar Lukasjenko för att han inte avgår efter protester Mats? Protesterna mot Macron i Frankrike är ju långt större och i många fler städer än de mot Lukasjenko och de i Frankrike har dessutom pågått i åratal och pågår fortfarande!

   • Dessutom har det polisiära våldet varit långt värre i Frankrike, flera demonstranter har dödats, än fler har lämlästats, många har misst synen på ett öga efter att ha träffats av gummisula.
    Frankrike är den stat i den civiliserade världen där flest poliser tar sitt liv, säkert mycket p.g.a det våld dom tvingas utsätta vanliga fransoser för.

 7. Nu har pajasen Löfven också krävt att Lukasjenko ska avgå….Hur var det nu innan förra valet där han varnade ”främmande makt” för att lägga sig i det svenska valet och hur Sverige styrs? Finns absolut ingen som helst självinsikt hos den svenska regimen! Tydligen är man numera så van vid USA:s och EU:s fasoner att de blivit totalt fartblinda i sin uppblåsta självgodhet…Finns det verkligen ingen journalist med ryggrad på fulmedia som kan ställa denna enkla fråga till honom?

 8. Försök ha någon kontroll på Sverige vid valen,där valfusk florerar allt mera,lägg er inte i andra länders val ni har ingen koll alls.

  • Enligt min kunskap och vetandet så är Ann Linde en miljöpartist, vilket inte direkt betyder att hon är en vänsterpolitiker.
   Det är bra att det finns kvinnor i regerande ställningar, men inte vilka kvinnor som helst. Man förväntar sig som svensk medborgare att vår regering, både män och kvinnor, består av personer som vet lite mer över internationell politik och har en egen åsikt, för att kunna bedömma oilka situationer. Sopm det är nu så finns inga egna åsikter innom vår regering, utan allt följer EU eller USA, som talar om för meddlemmar i regeringen vad och hur de skall ser på den internationella situationen.
   Vi har själv en underrättelse tjänst. Frågan vad gör de?
   Eller får även de sin information av EU och USA?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here