Stöd Syriens kamp mot terrorism och Sverigestödda dödliga sanktioner!

9
1855
USA trupper i Syrien

Föreningen Syriensolidaritet ordnade en ny manifestation till stöd för Syrien på Soltorget i centrala Stockholm i lördags 26/9 kl 12-13. Flygblad utdelas.
Manifestationerna fortsätter varannan lördag framöver.

Nedan återges talet av styrelseledamoten Hans Öhrn.

Det kan avlyssnas som videouppspelning på hemsidan för Föreningen Syriensolidaritet (FSS).


Plundring pågår

USA, ibland kallat världens mäktigaste land, ha försatt sig själv i en svår situation. Ohållbara klassklyftor och ett rasförtryck som aldrig vill ta slut har lett till svåra spänning inom landet. På senare tid har dessa spänningar manifesterat sig i protestaktioner, demonstrationer och upplopp som urartat i ren plundring. Donald Trump, landets illustre presidenten, har inte varit sen att fördöma de upplopp och den plundring som sker i det egna landet.

Men om den plundringar hans eget land gör sig skyldigt till runt om i världen tiger Trump.

I Syrien har oljebolag från USA inlett samarbete med irreguljära ockupationstrupper för att kunna stjäla landets olja. Om denna plundring tiger Trump. Och inte bara han.

I Sverige, där det nu blivit så populärt att diskutera kriminalitet, hörs inget om denna plundring. Om denna megakriminalitet, när länder rånas och plundras, råder tystnad inom hela det svenska politiska etablissemanget.

När hela arméer överfaller enskilda länder, den värsta formen av gängkriminalitet, då tiger Sverige, då hörs inget från Åkesson eller Kristersson eller någon annan politiker heller för den delen.

Men det är inte bara olja som stjäls från Syrien. Plundringen av landet har fortgått ända sedan attacken mot Syrien inleddes 2011. När den syriska regeringen då vägrade underordna sig de imperialistiska makternas diktat angrepps landet i våg efter våg av utländska legosoldater. Dessa legostrykor fick sedan bli förevändningen för att angripa landet direkt.

Från Tel Aviv har bombplanen lyft i en strid ström och fällt sin dödliga last över syrierna. Från Medelhavets hangarfartyg har USA skickat kryssningsrobotar för att öka terrorn mot Syrien. Regelrätta invasionsstyrkor från en rad västländer som USA, Frankrike och till och med Danmark krigar i Syrien. Svenska soldater finns i grannlandet Irak, där Sverige samarbetar med de länder som plundrar Syrien

Turkiet har också skickat in sina soldater i Syrien. Det var i själva verket turkstödda styrkor som inledde plundringen av Syrien. Redan 2012 monterade dessa styrkor ner syriska fabriker och syrisk infrastruktur som forslades till Turkiet för att säljas. Tjuvar och banditer, de också.

Kriget mot Syrien motiveras av många västländer, inte minst Sverige, med ädla motiv.

I Syrien finns inga mänskliga rättigheter och sådana vill vi införa där, heter det i den svulstiga retoriken.

I själva verket är det önskan att plundra som håller igång kriget i Syrien. Inte bara USA, utan de flesta imperialistiska västmakter har problem på hemmaplan.

Genom att plundra länder som Syrien hoppas de kunna slippa krigets gissel i det egna landet. Men krig och plundring har aldrig kunnat och kan aldrig lösa några problem för folkflertalet. Krig betyder för de flesta namnlöst lidande och folkfördrivning.

Därför kräver vi:

Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Stöd Syriens kamp mot terrorism och Sverigestödda dödliga sanktioner! Manifestation på Soltorget i Stockholm kl 12. 11/9..

Föregående artikelGe Nobels fredspris till Kubas hälsoarbetare!
Nästa artikelMisshandeln av Julian Assange. Skuld och skam

9 KOMMENTARER

 1. Ingen större hemlighet att guldet från Ukraina och Libyen stulits och förts bort! Ingen vet vart det tagit vägen men att det hamnat i USA hos bankmaffian är ingen högoddsare! Under täckmantel av ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” som mantra har de forna kolonialmakterna kunnat fortsätta plundringen och tyvärr så lallar även länder som Sverige och de övriga nordiska länderna med i plundringen för man vill ha del i bytet trots att vi aldrig var kolonialherrar! Länderna i väst är bankrutt och detta är väl ett av sätten man använder för att stadga upp vacklande ekonomier och hålla upp efterfrågan på främst på vapen men också byggmaterial och ”lån” till återuppbyggnaden som helst ska styras och gå till företag från väst!

  • Att Sverige aldrig har haft kolonier är en sanning med modifikation.

   Annars kan man dra nytta av kolonialismen på olika sätt. Exempelvis genom Östasiatiska Kompaniet, eller genom försäljningen av vapen och förnödenheter till kolonialmakterna, samt inköp av kolonialvaror till grovt underpris.

   • Jo, men länderna i Norden var aldrig direkta kolonialmakter historiskt sett förutom ett par mindre kolonier som man sedermera sålde! Men visst har vi åkt snålskjuts på de riktiga kolonialmakterna hela tiden och gör så fortfarande! Problemet är att inte många vill kännas vid detta eller dövar sitt samvete med ”bidrag” som korrumperar u-länderna än mer och cementerar deras ekonomiska beroende av de mer utvecklade länderna.

 2. Det är precis fem år sedan Ryssland bjuds av den legitima regeringen i Syrien för att länsa terrorråttorna som hade förpestat landet sedan 2011. Oj, oj, oj! Vilket rensning av jihadister för israel det blev. på sex månader kunde man se att kriget vänt. Oljekonvojerna som plundrade Syriens olja började sina. Likaså terrorfinanserna.
  Världen såg hur bra Rysslands vapen är och vilka skicklighet i krig man visade. Att jämföra med USA som jo krigar i åratal ändå inte vinner krig, Ryssland gjorde rent hus på kort tid. Det blev stor reklam för ryska vapen. USAs militärindustriella komplex insåg att ingen kommer att vilja ha dess skrot vapen – undantaget en och annan ryggradslös försvarsminister som den svenska som köper skrotvapen från USA. Folk i MÖ dock ser vart vinden blåser och att dagen de blir kvitt de korrupta regimernas närmar sig. Imperiets vasaller i MÖ såsom halshugga kungadömet Saudi Arabien lever redan på lånad tid.

  Framtida historiker kommer att beteckna imperiets terrorkrig mot Syrien som en stor seger och en vändpunkt för den antisionistiska kampen och rörelsen. Dessutom har terrorkriget mot Syrien skapat allians mellan Iran, Kina, Ryssland och Syrien mot imperiet. Något som blir rentav sista spike i det Anglo-sionistiska imperiets kista. Imperiet har blivit till ett åtlöje inte minst tack vare dess clown till president och en politikerkår som för det mesta består av oligarkernas springpojkar och tjejer. Världen ser USA för vad den är en bananrepublik som inte ens klarar av Covid-19. November närmar sig – risken att den blir startskottet till USAs styckning är stor. Blir det så tar USA även med sig marktjuvarnas israel.
  https://www.rt.com/op-ed/502172-russia-syria-five-years-operation/

  • ”Att jämföra med USA som jo krigar i åratal ändå inte vinner krig, Ryssland gjorde rent hus på kort tid.”

   Det är helt fel att se saken på det sättet.
   ”Väst” består av plundrare (kolonialmakter och deras svans, varav Sverige), men USAs strategi som plundrare är inte längre att suga ut ett fungerande land utan att plundra lik. Det är att jämföra med de gamar som plundrar konkursbo, fast i det fallet ser man till att framkalla konkursen först.

   USAs krigsmål är inte längre att ”vinna” kinetiska (= militära) krig, det är att krossa uppstudsiga länders infrastruktur, och framförallt att förstöra stater som just stater.
   Dessa krigsmål har uppfyllts med råge i Afghanistan, Irak, Libyen och Somalia och delvis i Syrien där staten dock består ännu som stat trots plundring och massförstörelse.

   USAs största bakslag finns i USAs bakgård, alltså på Kuba, som består som stat trots årtionden av hybridkrigföring.
   Att Ryssland återuppstod som stat är också ett av imperialismen nederlag, jämte oförmågan att lägga Kina under sig.

   Det är just Kina som är Syriens ekonomisk garant. Inte av ideella skäl, utan på grund av krass realism. Världens öde – varav Kinas – bestäms i Syrien.
   Utan att ha Kina i ryggen skulle inte Ryssland och Iran ha råd med deras insatser.
   Man får aldrig glömma att krig avgörs i längden av logistik, och att alla förnödenheter kostar. (Bara att förse ockupationstrupperna i regionen med vatten kostar enorma belopp till USA.) Kinas inköp av rysk gas m.m. stadgar Rysslands ekonomi, alltså Rysslands förmåga att föra långvariga militära operationer. Kinas inköp av iransk olja, och snart gas, är avgörande för Irans ekonomisk överlevnad, vilket har betydelse för Syriens överlevnad, fast på annat sätt än den ryska insatsen.

   Glöm Rambo. Krig är inte längre vad de har varit.

 3. Ett utmärkt tal av Örn. Jag använder inte själv Zuckerboken, p.g.a. Richard Stallmans exponering av dess klandervärda syfte mot ”de användna” ”the used”, men vill ändå påpeka att videon går att ladda ner via Linux och programmet Video Downloader utan att köra Zuckerbok-skript på datorn. Rekommenderar samtidigt att använda Archive.org istället.

 4. USA:s ”problem” är att majoriteten av befolkningen inte alls vill veta av alla krigsäventyr och det är svårt att rekrytera ny kanonmat på hemmaplan till krigen så man hyr in legosoldater och använder proxykrigare som IS i Syrien och nynazister i Ukraina som får göra skitjobbet! Nu går det inget vidare för proxykrigarna varken i Syrien eller Ukraina så vi får väl se om Trump vågar dra igång med mer avancerade militära operationer i Mellanöstern med bättre utbildade soldater! Kanske dax att börja producera nya liksäckar på fängelserna i USA?

 5. Rysslands deltagande i kriget mot terroristerna i Syrien blev ”a game changer” händelse. Ryssland länsade terrorråttorna från stora delar av Syrien, ganska snabbt. Eftersom terroristerna är inget annat än jihadister-för-israel föranledde Rysslands lyckade rensning en del märkliga uttalanden och rabiata handlingar från sionisterna. Sionisterna kunde inte acceptera att deras våtdröm om att bygga ett tusen års rike och ”stor israel” som sträcker sig från Eufrat och Tigris till Nilens delta gick om intet på grund av Ryssland. Krigshetsen och propagandan mot Ryssland har en förklaring just detta. Inte konstigt att Ryssland svartmålas dagligen i sionist media. Just nu är det Navalny symfonin anförd av Novichok ensemblen dirigerad av A. Merkel från östtyskland

  https://sputniknews.com/middleeast/202010051080664275-how-russias-five-year-long-involvement-in-syria-war-changed-balance-of-power-in-mid-east–beyond/

  • Det Ryssland gjorde i Syrien var att ta reda på var IS hade sina vapenförråd och spränga dessa i luften och dessutom sabba deras ekonomi genom att bomba sönder oljetransporterna för oljan via Turkiet! Egentligen ganska självklara åtgärder men USA och Nato misslyckades kapitalt med denna uppgift i åratal innan Ryssland ingrep…Om det sedan berodde på inkompetens eller saknad förmåga får väl historiker så småningom reda ut! Kanske berodde det på att USA och Nato egentligen stödde IS i smyg för man ville ha bort Assad som ju bromsar Israels utvidgningsdrömmar i området. Det enda som Obamas regim i USA skapade var ytterligare förvirring i ett land som redan agerade omdömeslöst i utrikespolitiken!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here