Ge Nobels fredspris till Kubas hälsoarbetare!

3
1819

 

Denna artikel har publicerats av Terje Alnes på hans blogg Spartacus.no

Jag kompletterar med utdrag från en artikel av Zoltan Tiroler i och även här på Globalpolitics.se.  Medierna försöker sätta käppar i hjulet för det kubanska hälsobiståndet


 

En internationell kampanj arbetar för att tilldela Nobels fredspris 2021 till Kubas hälsoarbetare i Henry Reeve International Medical Brigade. Kuba har hittills skickat 46 hälsobrigader till över 30 länder och territorier för att bekämpa Coronaviruset. Över 3000 hälsoarbetare har gjort en stor insats, 65% av dessa hälsoarbetare är kvinnor.

Spartakus.no har pratat med Cihan Karakoc, ledaren för Kuba Association i Norge, som nu kommer att inrätta en kommitté för att arbeta för den kubanska hälsoarbetarnas kandidatur. I samtalet berör vi också situationen på Kuba idag, landet är nu utsatt för de hårdaste sanktionerna från USA sedan revolutionen för 60 år sedan. Kommer en ny president i USA att ändra något på detta?


Utdrag från artikeln ”Medierna försöker sätta käppar i hjulet för det kubanska hälsobiståndet”

Vi kan läsa i dagstidningen El Mundo att spanska regeringen avvisar ”hjälp från Kuba mot coronaviruset.” Och tidningen tillägger att Spanien ”inte överväger att be det karibiska landet att skicka läkare som Italien och Frankrike gjort…på grund av rädsla för politisk kritik.”

Man gör en nyhet av något som inte hänt. Det är ”förebyggande” artiklar från pressen, som varnar regeringen för att be om hjälp från Kuba, för då skulle det få utstå ”politisk kritik”, påtryckningar från USA och mediekampanjer.

Att ett litet blockerat land i Syd har skickat 21 medicinska brigader med 1 200 specialister för att hjälpa länder i Europa, Afrika, Mellanöstern och Latinamerika i kampen mot Covid-19 borde vara en stor nyhet.

Det är en händelse som borde dra till sig medias uppmärksamhet. Men bolagsmedierna gör tvärtom: tystnad. Eller grotesk desinformation med avsikt att torpedera det nämnda biståndet.

 

Föregående artikelTal av president Xi Jinping i FN:s generalförsamling 22 september. Vad tycker Kina?
Nästa artikelStöd Syriens kamp mot terrorism och Sverigestödda dödliga sanktioner!

3 KOMMENTARER

  1. I övrigt stödjer jag nomineringen av Kuba till Nobels fredspris, men noterar samtidigt att det där priset har delats ut till en amerikansk president … som sedan startade 8 krig och har massmördat miljontals människor i maskopi med diktaturer, sionister och terrorister… så det är kanske bättre att nominera Kuba till ett mer ”nobelt” pris? Norrmännen har liksom vanhedrat Nobels minne rejält.

  2. Om Nobel kommittén hade levt upp till Alfred Nobels testamente så skulle inte barnamördare och sionister fått fredspriset. Det ligger så pass illa till i Nobelhusets korridorer att årets fredspris fås av clownen Trump.
    Annars skulle exempelvis Kuba och dess hälsoarbetare (under decennier fått hjälpt många och inte bara nu under covid-19), eller Palestinas mödrar, eller Palestinierna som i decennier suttit och sitter i barnamördarnas fängelser, skulle fått priset.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here