Stöd Syriens kamp mot terrorism och Sverigestödda dödliga sanktioner! Manifestation på Soltorget i Stockholm kl 12. idag.

23
2150
Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Föreningen Syriensolidaritet ordnar en ny manifestation till stöd för Syrien på Soltorget i centrala Stockholm nu på lördag kl 12-13. Flygblad utdelas, och tal hålls.

Nedan återges talet styrelseledamoten Hans Öhrn vid  manifestationen 15 augusti.


 

Tjuvarnas kompani

”Ett tjuvarnas kompani, som styrs från Washington.” Det är den syriska regeringens benämning på samarbetet som vissa grupper på ockuperad syrisk mark har inlett med USA. I strid mot allt vad folkrätt heter har några skurkar med vapenmakt tillskansat sig en bit av Syrien och låter där företag från USA stjäla den syriska oljan.
USA har alltid haft som mål att stjäla det syriska folkets tillgångar och beröva det dess välstånd, framhåller det officiella Syrien. Ett nystartad oljebolag i USA, grundat av före detta medarbetare till förre presidenten George W Bush och före detta höga militärer i USA som nu driver egna frikårsstyrkor, fortsätter med plundringen, denna gång tillsammans med lokala quislingar.
Skam och vanära faller över tjuvarna, både de som säljer och de som köper olja, skriver den syriska nyhetsbyrån Sana.
Det är säkert sant, men det finns mer skam och fler skurkar när det gäller utplundringen av Syrien.
Nyligen skakades grannlandet Libanon av en mycket kraftig explosion. Stora delar av hamnen i huvudstaden Beirut sprängdes bort, hundratals människor dödades och mångfalt fler skadades. Oavsett vad som orsakade katastrofen utnyttjas den nu maximalt av imperialistiska krafter.
Den väldiga tryckvågen från explosionen hann knappt lägga sig förrän den franske presidenten Macron dök upp i Beirut. Han utlovade hjälp i katastrofens stund, men skeptiker såväl i Frankrike som Libanon undrade om han egentligen inte var ute efter att återupprätta det franska mandatet över Libanon.
Fransk imperialism har en lång historia i Libanon och Västasien. Efter det förödande inbördeskriget i Libanon som tog slut för 30 år sedan, har landet lyckats uppnå en viss stabilitet tack vare en bräcklig allians mellan olika politiska krafter. Explosionen i Beirut används nu av imperialismen för att försvaga Libanon. Genom ett destabiliserat Libanon kan sedan vapen och terrorister föras in i grannlandet Syrien för att hålla igång kriget där. Så cynisk är imperialismen.
Skam och vanära över imperialister som den franske presidenten Macron!
Men det finns mer skam att dela ut och fler skurkar.
Olika svenska regeringar har ända sedan oroligheter bröt ut i Syrien för nu över nio år sedan, stött och förhärligat de terrorister som förött delar av landet och gjort livet outhärdligt för miljontals syrier. Miljontals har också som tvingats fly krigets fasor, många så långt som ända till Sverige.
Svenska politiker ur stort sett alla politiska läger har dessutom accepterat och varit med att införa hårda ekonomiska sanktioner mot Syrien. Ekonomiska sanktioner är ekonomisk terrorism. Denna form av terrorism hindrar nu att Syrien återigen kan byggas upp och livet sakta återvända till det normala. Denna form av terrorism hindrar att medicinsk utrustning når landet för att bland annat bekämpa den pågående pandemin. Denna form av terrorism motverkar stabilitet och kan bidra till att kriget i Syrien åter blossar upp i full styrka.

Skam och vanära över de svenska regeringar och de svenska politiker som utövar denna form av terrorism!
Till de svenska politiker som vill slippa denna skam och vanära säger vi därför, ställ er bakom våra krav:
Inget svensk stöd till kriget mot Syrien!
Upphäv alla ekonomiska sanktioner mot Syrien!
Låt det syriska folket självt bestämma sin framtid

 

Föregående artikelRiskfylld australisk utrikespolitik i Mellanöstern, ett symptom på ett mycket större problem.
Nästa artikelDen aktuella dödläget i Vitryssland och fredsalternativet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

23 KOMMENTARER

   • Mycket tveksamt om marktjuvar skulle vilja/välja se Palestinier som jämlikar. Trycket genom BDS-rörelsen och global folklig bojkott på alla möjliga nivåer och sätt kan dock få denna regim på knäna.

 1. En enkel frågestälning i marginalen.
  Är det möjligt att det palestinska folket kan tänka sig att leva i en sekulär statsbildnng, tillsammans med judarna.under annat namn än Israel eller Palestina?Samma gäller i ett omvänt förhållande, om judiska folket kan att acceptera detta.Om konflikten skall komma till vägs ände ser jag ingen annan realistisk möjlighet till fred.Det är nog där i den tankebanan, konfliktens slutmål måste ha sin början.Låter kanske alltför enkelt för statsmän och världssamfundet FN att förstå.
  För övrigt fanns det möjligen ett sådant gryende frö i Folke Bernadottes fredssträvan?
  .

  • En enkel frågeställning till @Olof P.
   Är det möjligt för dig att leva i ditt eget hus med en husockupant som gjort anspråk på ditt eget hem och t o m vill att du vräks för gott? Endast om du kan svara ja på den frågan ska du våga kräva detsamma av Palestinier.

   https://ifamericansknew.org

  • En ännu enklare frågeställning! Hur länge ska Israels olagliga ockupation av Palestina få fortgå utan att världssamfundet griper in och kastar ut ockupanterna? När ska den vanliga människan på jorden inse att de blivit lurade av media under alla dessa år?

   • Visst har Palestinas folk riktiga vänner över hela världen, som inser att Israel bryter mot folkrätten och det görs med stöd av USA- världens största vapenmakt, där medspelaren indirekt NATO igår, som är en del av Europas mäktigaste länder. Så frågan är; vill EU med sina maktstrukturer protestera emot denna ekonomi och vapenmaktens påbud i fråga om deras hot om sanktioner?
    Minns att vår av världssamfunden allmänt respekterade utrikesminister Margot W, inte fick någon uppbackning av vare sig EU eller FN i sin Israelkritik. En kritik Israel tydligt markerade mot,vilket också borgerliga ledamöter i riksdagsdagen gav sitt stöd till.
    Så hur vägen framåt till fred skall se ut har jag inget enkelt svar på.
    Visst kan aktivism bland folket med stöd av demonstrationer tillföra en mycket för freden , Men finns det en grogrund till detta i vår hysterisk materialiserade värld, där konkurrens är det stora nyckelordet till människors framgång?

    • En helt korrekt analys av situationen.

     – Palestinierna känner sig övergivna, men de palestinska ledarnas reaktion har varit emotionell och kontraproduktiv, säger analytikern Omar Rahman på den amerikanska tankesmedjan Brookings.

     – Det har knappast hjälpt palestinierna att man bränt bilder av Gulfledare på gatorna i Ramallah, Gulfstaterna sluter inte fred med Israel av illvilja gentemot palestinierna.
     Det handlar om egenintresse, enligt Rahman. Israel och Gulfstaterna har en gemensam fiende i Iran, och för gulfstaterna är hotet från Iran existentiellt, medan lojaliteten gentemot Palestinierna är mer av en ideologisk och humanitär plikt.

     – Det handlar inte om att araber struntar i Palestinierna, men i efterdyningarna av den arabiska våren prioriterar man annat. Palestinafrågan står inte överst, säger Omar Rahman.
     Kritiken mot det palestinska ledarskapet brer också ut sig. Ingen palestinsk ledare har hanterat detta på ett kompetent diplomatiskt eller politiskt sätt, enligt analytikern.

     – I stället för att navigera i Mellanösterns nya vatten och försöka vinna fördelar av Gulfstaternas nära band till Israel har palestinierna försatt sig i en situation där de återigen förlorar, säger Omar Rahman på tankesmedjan Brookings.

     • En hel korrekt analys säger: det är klart att Palestinier är övergivna av martjuvar, barnamördare och sionister samt sionisternas avskum till anhang. Det har alltid varit så. Världen däremot är fortfarande med Palestina om inte ännu mer besluten. Den globala intifadan kommer att sätta barnamördarna på plats. Var så säker.

      Apropås ”tankesmedjan” Brookings …

      1. Brookings tankesmedjan är känd för att driva ett sionistiska agenda. Exempelvis jobbar Robert Kagan den ökände nykonservativ ideologen och make till regim change arkitekten av fascist Maidan-kuppen i Kiev Viktoria Nuland. Samme Kagan är också en ärke sionist.

      2. Brookings institute finansieras av Cheryl and Haim Saban med 1 miljon dollar. Vi vet att Saban hade köpt Hillary när 2016-års president valet begav sig. Saban är en ärke sionist.

      3. JP Morgan Chase & Co. David M. Rubenstein bidrar med 2, 000,000 dollar till Brookings institute

      4.The Israel Institute bidrar med uppemot 500,000 dollar till Brookings institute

      5. Brookings institute gav ut den ökända rapporten ”Which Path to Persia” – mer eller mindre israels geopolitiska agenda fast under täckmantel v en ”tankesmedja”. Brookings rekommenderade då ett antal policies för att förstöra Iran. Bland författarna av rapporten finns en viss Martin indyk – sionist och islamofob som är knuten till Council on Foreign Relations – och vi vet vilken roll CFR spelar i den rådande en procentens och oligarkernas hegemoni

     • Oavsett vad signaturen ”Gycklaren” anser så är det ett faktum att tiden börjar rinna ut för det palestinska folket. Den palestinska presidenten Mahmud Abbas har tappat bort inte bara chansen till en uppgörelse med Israel utan även greppet över situationen. Många gånger har han inte ens svarat på kontakter som tagits både från aktörer i andra arabstater eller från olika vänligt sinnade västländer.

      För stater som UAE och Bahraini är det realpolitik som gäller och de både inser och har accepterat att Israel är här för att stanna, oavsett vad som sägs i slagord och retorik från Abbas, Iran och andra liknande regimer.

      Tyvärr, för palestinierna, är det nog kört.

     • En tänkvärd text av Wolfgang Hansson i Aftonbladet: ”Har verkligheten sprungit ifrån palestinierna”:
      ”Det är dåliga nyheter för palestinierna.
      Deras ovilja att ge upp några av sina krav har satt dem i en usel position. Under andra israeliska ledare än superhöken Benjamin Netanyahu hade de några gånger chansen att få till ett fredsavtal men både Yassir Arafat, år 2000, och Mahmoud Abbas (2008) backade ur därför att de bland annat inte vill ge upp kravet att de palestinier som fördrevs vid Israels bildande skulle få återvända.”

      ”Palestinierna ser det av förklarliga skäl som ett knivhugg i ryggen från forna allierade. Men lite grann har de sig själva att skylla. Deras krav att alla som fördrevs 1948 ska få återvända är helt orealistiskt. Det handlar i dag om drygt tre miljoner människor. Så länge Israel är en judisk stat kommer det inte att ske.
      Inte heller kommer Israel att lämna tillbaka alla bosättningar på Västbanken. En del av dem är städer med tiotusentals invånare.
      Palestinierna har haft en orealistisk bild av vad som går att uppnå. En inställning som tidigare uppmuntrades av arabvärlden. När arabländerna nu ändrar sig står palestinierna där övergivna utan några verkliga vänner annat än ett militant Iran som vill utplåna Israel.”
      https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/Al2pm3/har-verkligheten-sprungit-ifran-palestinierna

     • signaturen Andersl lever i en önskedröm där marktjuvar och sionister omfamnas av världen. Det är kört för sionisterna inte minst för att deras torped eller rottweiler är också på dekis. Men det ser inte shekel trollen utan tror att det är Palestinierna som är utelämnade av världen. Bara ett exempel på många som visar att världen står på Palestinierna sida – den 19 september, alltså nu på lördag, går Fredsloppet av stapeln.

      Proletären skriver att då ska ett antal lopp ska springas runt om i Sverige. Men inte bara i Sverige. I Palestina kommer tre fredslopp att arrangeras av Palestinska kvinnokommittéers förbund, UPWC, som också får dela på årets överskott tillsammans med de kubanska läkarna som hjälpt till att bekämpa corona pandemin i ett 20-tal länder.

      Proletären konstatera att ”– Solidaritet med det palestinska folket är solidaritet med mänskliga rättigheter över hela världen. Att stödja det palestinska folket, som individ eller som organisation, visar att du tror på och stödjer mänskliga rättigheter för alla.”

      http://proletaren.se/artikel/varlden-maste-satta-press-pa-israel

      Framtiden för barnamördarnas, marktjuvarnas och sionisternas enhet israel är dystert.

   • Man undrar ju hur mycket ”stöd” apartheidstaten Israel skulle ha om MSM-media berättade sanningen om alla deras krigsbrott och brott mot mänskligheten som de utfört och fortfarande utför? Att en ockupationsmakt och ett folk som stjäl andras land och egendom behandlas med silkesvantar måste vara unikt i historien och dessutom ivrigt påhejade av medlöpare runt om i världen! Ja, världen är i sanning en märklig plats där krigsförbrytare av storformat springer lösa som Bush, Obama, Netanyahu medan småskurkar släpas till Haag för att dömas i något som liknar skådeprocesser för att lura i folk att det finns någon rättvisa! Eller som någon idiot kallade det ”Pax americana”i ett inlägg!

    • Visst,mycket av det du skriver är nog så rätt och riktigt.Frågan är vad göra mot en vapenmakt som har muskler att förstöra livsbetingelser för hela mänskligheten. Därtill detta med tyst stöd av våra demokratiska västländer och stora delar av gas o oljerika arabstater.
     Med det utgångsläget; vilken motkraft finns att tillgå för att moblisera en folkrörelse till förändring av denna verklighet,i riktning mot en annan och klokare världsordning?
     Man kan också ställa sig frågan om den insikten träffar våra barn och barnbarn -så där fem i tolv-?Jag tror att det är där svaret.finns att söka.

     • Svaret är att det måste komma från folket i USA som måste vakna och göra slut på gangstermaffian som styr idag! Problemet är den skoningslösa propagandan från MSM-media där många fortfarande tror på ”nyheterna” som sprids! Jag tror att valet av Trump var ett försök av folket att få slut på Deep States inflytande men Trump har varken det mandat eller det mod som krävs att ta striden fullt ut! Vi ska ju komma ihåg att Trump kanske inte fruktar för sitt eget liv, han är ju trots allt närmare 80, utan det är frun och släktingar som kan bli måltavlan för Deep States hämnd så han får nog tassa på i ullstrumporna! Mordet på Seth Rich och Epstein visar väl hur hänsynslösa de kan vara när det gäller att tysta för dem obehagliga individer. Internationellt hålls Deep State tillbaka av det faktum att Ryssland förfogar över vapen som kan radera ut USA och det enda sättet för dem är att via sanktioner och färgrevolutioner försöka försvaga Ryssland.

    • Exakt! Problemet är att sionisterna har stor inflytande över media och därmed vad som kan, bör ellr ska berättas eller inte i västmedier. USA är sionisternas schäferhund. ”Pax Americana” är alltså en omskrivning av ”Pax Apartheid Zion”

    • Just denne Wolfgang är en typisk representant för maktens megafoner som jobbar under täckmantel ”journalist”. En Ulf Gang i fårakläder som låtsas vara Palestina vän! Denne skrupulöse ”journalist” vill att marktjuvarna ska belönas och de som förlorat huse/hem, mark och liv i över ett sekel ska belönas. Man kan inte låta bli undra hur mycket shekel under bordet för det?

     Världen vill inget än att barnamördarnas, marktjuvar och rasisterna enhet israel ska straffas frö dess otaliga brott mot Palestinier. Här ett färskt exempel från Kanada.

     https://electronicintifada.net/blogs/nora-barrows-friedman/84-percent-canadians-want-war-crimes-probe-israel

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here