Syrien, inte Sverige ska pröva IS-kvinnorna! Stöd Syriens kamp mot terrorism, Turkiet och USA. Kom till Soltorget lördag kl 12-13!

0
1165
Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Föreningen Syriensolidaritet ordnar en ny manifestation till stöd för Syrien på Soltorget som ligger bredvid Sergels torg i början av Sveavägen i centrala Stockholm nu på lördag kl 12-13. Flygblad utdelas, och tal hålls.

Nedan återges talet av styrelseledamoten Hans Öhrn vid förra manifestationen 24 oktober. Även att lyssna på här.

Hans Öhrn

Talet ”Oljetjuvarnas kartell eller progressiva fronten?” 10 oktober kan avlyssnas på hemsidan för Föreningen Syriensolidaritet (FSS).


IS-kvinnor och folkrätt

Grekland, Cypern och Egypten betonade nyligen nödvändigheten av att respektera Syriens suveränitet och territoriella integritet. Det skedde vid ett möte mellan de tre ländernas ledare på Cypern. Länderna fördömde samtidigt den turkiske ledaren Erdogans för hans invasionen av Syrien.
Egypten fördömde dessutom all utländsk militär närvaro i strid mot folkrätten på syriskt territorium. Så långt ville Cypern och Natolandet Grekland inte gå, medvetna om att att ett sådant fördömande skulle drabba flera Natoländer.
Natolandet USA ockuperade för närvarande delar av Syrien och till och med det lilla Natolandet Danmark har eller har haft soldater på syrisk mark. Ett flagrant brott mot allt vad folkrätt heter.
Sverige är inget Natoland – ännu – och ett land som gärna framhåller vikten av folkrätten och dess bestämmelser. På den svenska regeringens hemsida kan man bland annat läsa att “Folkrätten kräver /…/ respekt för FN-stadgan och dess regler om territoriell integritet och förbud mot våldsanvändning.”
Ändå kunde vi i veckan läsa om svenska diplomater som besökte det så kallade självstyret i nordöstra Syrien. Om detta skett utan de syriska myndigheternas tillstånd, vilket allt tyder på, är även detta ett flagrant brott mot folkrätten. Det finns inget självstyre i Syrien, endast usurpatorer på ockuperad mark.
Orsaken till de svenska diplomaternas besök uppgavs vara de i området fängslade svenska så kallade IS-kvinnorna, som anklagas för brott de gjort sig skyldiga till i Syrien.
Mer än förövare kan emellertid dessa så kallade IS-kvinnorna själva verket ses som tredubbla offer. Först har dessa kvinnor – i många fall flickor – på grund av den strukturella rasismen i Sverige fått bära utanförskapets tunga ok. Därefter har de varit lätt för dunkla krafter att rekrytera dem som fotsoldater – kanonmat – i det imperialistiska angreppskriget mot Syrien. Nu ska de få schavottera och pekas ut som ansvariga till tragedin i Syrien i vad som inte kan betecknas som annat än rena skådeprocesser.
Detta medan de verkliga skurkarna – såväl lokalt som globalt – sitter på andra sidan skranket och ler i mjugg.
I svenska massmedier har dessa kvinnor/flickor framställts som kallhamrade mörderskor alltid redo att döda de otrogna. Scenen är alltså riggad och skådespelet kan börja.
Men de så kallade domstolarna på ockuperat område som ska döma flickorna är inget annat än illegala domstolar och svenska UD:s agerande kan inte tolkas på annat sätt än att Sverige ger sitt stöd till de illegala skådeprocesserna.
Även detta, ett flagrant brott mot folkrätten.
Oavsett om det är IS-kvinnor, natosoldater eller andra som begår brott på syrisk mark ska de naturligtvis rannsakas och ställas inför rätta av syriska myndigheter. Sådan är folkrätten.
Vi kräver därför att Sverige omedelbart inleder förhandlingar med syriska myndigheter för att lösa de svenska så kallade IS-kvinnornas situation.
Men Sveriges brott mot folkrätten i Syrien stannar inte vid samarbete med ockupationstrupper och stöd till illegala domstolar. Sverige har också infört hårda ekonomiska sanktioner mot Syrien. Dessa sanktioner hindrar den återuppbyggnad av Syrien som pågår. Dessa ekonomiska sanktioner är inte bara ekonomisk terrorism utan ytterligare ett flagrant svenskt brott mot folkrätten.
Vi kräver därför av den svenska regeringen:

Upphäv alla ekonomiska sanktioner mot Syrien!
Samarbeta med syriska myndigheter – inte med usurpatorer!
Respektera Syriens suveränitet!

Föregående artikelUSA har trappat upp krigshotet mot Ryssland!
Nästa artikelUSA: s valbedrägeri är verkligt – och det ignoreras
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here