USA har trappat upp krigshotet mot Ryssland!

1
2166

Relaterat.
Nato-flyg kränker Rysslands (och Sveriges) gränser upprepade gånger.
Nato spöar Ryssland stort – då det gäller kränkning av svenskt territorium i alla fall.

Föregående artikelLäs OSSE:s viktiga kritik av valet i USA här – media tiger…
Nästa artikelSyrien, inte Sverige ska pröva IS-kvinnorna! Stöd Syriens kamp mot terrorism, Turkiet och USA. Kom till Soltorget lördag kl 12-13!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

 1. Lite gammal information men högst aktuell även idag.
  Varför övningarna ”West-2017″ i Ryssland och Vitryssland skrämde Nato
  Cirka 12,7 tusen militärer deltar i manövrerna, men i väst är de säkra på att det är 20 gånger mer, skriver ” KP.ru ”.
  Under de senaste månaderna har europeiska politiker och generaler redan fått mage från hysteriska skrik om de ryss-vitryska övningarna ”West-2017”, som började torsdagen den 14 september . Så snart de inte skrämde dem med skräckhistorier, att under sken av manövrer i Vitryssland skulle en kraftfull strejkgrupp av trupper skapas, som skulle rusa till Europa ända upp till Engelska kanalen (eller kanske till Kiev eller Riga). De verkade tävla i fantasier om antalet trupper som var inblandade i övningarna – de kallade nu 100, nu så mycket som 240 tusen! Fruktansvärda rykten sprids omkring fyra tusen bilar där Ryssland fäst pansarfordon till den vitryska fronten.
  Och nu ska vi vända oss till de verkliga siffrorna: endast 12,7 tusen militärer var inblandade i Zapad-2017-övningarna: från Vitryssland – 7,2 tusen, från Ryssland – 5,5 tusen (dessutom endast av dessa cirka 3 tusen personer). 70 flygplan och helikoptrar, 250 stridsvagnar, 200 vapen, 10 fartyg från Östersjöflottan kommer att vara inblandade. Även en gymnasieelever kommer lätt att berätta att det inte finns tillräckligt med en sådan armé för att utmana Nato, som har samlat en armada i Europa som överstiger den ryss-vitryska gruppen 10 gånger!
  Detta är inte Zapad-81-övningen med sina 100 tusen soldater, 6 000 stridsvagnar och 400 flygplan, från ett rykt om att de svaga hjärtan av Sovjetunionen kastades ut genom fönstren och ropade ”Ryssarna kommer!”. Då uppstår rimliga frågor: varför börjar dessa läror alls? Är inte generalerna i Moskva och Minsk listiga när de säger att manövrerna är rent defensiva? Jag svarar. Dessa övningar är planerade, de är vartannat år, samma manövrar utförs växelvis på Rysslands och Vitrysslands territorium.
  Se även: ”Sov gott”: den första filmen från de ryska-vitryska övningarna ”West-2017” (VIDEO)
  Legenden om de aktuella övningarna: ”stora väpnade formationer av extremister” har trängt in i Kaliningradregionen och Vitryssland (det är lätt att gissa vem de är). Så målet för dessa ”extremister” är att förvärra situationen i unionsstaten. Dessutom får terrorsabotörerna externt stöd till sjöss.

  Både ryska och vitryska underrättelsetjänster har länge haft information om Natos planer på att ”ta kontrollen” över Kaliningradregionen och en del av Vitryssland, genom att inte bara använda ”extern militär styrka” utan också ”element som motsätter sig myndigheterna”. Och det här är inte längre ”generalens berättelser.” Under tiden, både i Kiev och i de baltiska staterna, ropar det ett sus: de säger att ryssarna efter övningarna kommer att lämna alla sina vapen till vitryssarna för att ha ”framåtbaserade trupper för ett kast till Europa.” Moskva och Minsk är redan trötta på att övertyga att alla trupper kommer att återlämnas till sina permanenta utplaceringspunkter efter övningarna. Och hundratals utländska militära observatörer som är inbjudna till övningarna kommer att kunna se detta.
  Tja, om NATO tvingar oss att slå tillbaka är det osannolikt att vi meddelar honom när vi träffar och där vi tänker ”tvätta stövlar i Engelska kanalen”..
  https://rusvesna.su/news/1505424355

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here