Nato-flyg kränker Rysslands (och Sveriges) gränser upprepade gånger

2
1702
Nato-flyg. Bild i Anti-spiegel.

Detta är en artikel i Anti-Spiegel av
Thomas Röper Han har haft befattningar och styrelseuppdrag som expert för Östeuropa inom finansiella företag i Östeuropa och Ryssland. Han har bott i Ryssland i över 15 år och talar flytande ryska. Fokus för hans mediekritiska arbete är (medie) bilden av Ryssland i Tyskland, kritik av västerländska mediers rapportering i allmänhet.

Har Du läst detta i svenska medier? Vilka i så fall.

Notera också artikeln “Nato spöar Ryssland stort – då det gäller kränkning av svenskt territorium i alla fall” som jag länkar till nederst.

 


Nato-flyg kränker Rysslands gränser upprepade gånger

Förra veckan närmade sig nästan 40 NATO-militärflygplan den ryska gränsen igen. Veckan dessförinnan var det 60 plan. Då och då måste ryska flygplan avvisa Nato-flyg som kommer för nära gränsen. här.

Sedan början av september har jag rapporterat varje vecka om Natos aktiviteter vid Rysslands gränser. Anledningen är att de västerländska “kvalitetsmedierna” upprepade gånger rapporterar om “aggressiva” ryska flygmanövrer, men håller tyst om vad Natos väpnade styrkor gör vid Rysslands gränser. Detta skapar ett falskt intryck, vilket jag vill korrigera med dessa veckorapporter. Rapporten från den senaste veckan, där också de tidigare veckorapporterna är länkade, finns här.

I år är Nato-planens verksamhet vid Rysslands gränser starkare än någonsin tidigare. För närvarande minskar det emellertid något, så att de 33 rekognoseringsflygplanen och 4 drönare som var belägna vid Rysslands gränser förra veckan är nästan några.

I början av september tränade USA:s B-52or, som kan bära kärnvapen, för att skjuta upp kryssningsmissiler på ryss territorium.

Den här veckan var det uppenbarligen rent spaningsflyg, eftersom separata rapporter om provokationer saknas.

Relaterat
Nato spöar Ryssland stort – då det gäller kränkning av svenskt territorium i alla fall.

Föregående artikelPeter Hultqvist talar sig varm för internationell rätt! Vad menar han?
Nästa artikelVad hände vid manifestation för Julian Assange i fredags?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Ukraina har undertecknat sitt eget öde- och Ryssland kommer att svara.
  Yakov Kedmi beskrev hur Ukraina själv undertecknade sin egen dödsorder
  År 2020 öppnade Ukraina, under sken av en övning, sitt luftrum för kärnkraftiga amerikanska B-52H strategiska bombplan. Dessa händelser kommer att vara avgörande för landets öde. Detta berättades av den israeliska militär-politiska analytikern Yakov Kedmi i en intervju med News-Front.
  Tidigare gick amerikanska strategiska bombplan B-52H, som kunde bära kärnvapen, in i Ukrainas luftrum. I Kiev förklarade de att flygningen äger rum inom ramen för internationellt samarbete inom säkerhetsområdet, liksom en demonstrativ handling mot Ryssland, som i Ukraina erkänns som ett “aggressionsland”.
  Ryssland kan inte låta ett sådant hot komma från ett grannlands territorium, betonade experten.
  “Därför, när amerikanerna utförde denna manöver och när de brittiska trupperna landade på Ukrainas territorium, undertecknade de dödsbeslutet för Maidans Ukraina”, är Kedmi övertygad.
  Specialisten tillade att USA och dess allierade bara behöver Ukraina som ett verktyg i en geopolitisk konfrontation med Ryssland, vilket resulterade i att Ukraina befann sig i finansiell träldom, med en förstörd industri och under extern kontroll.
  https://ukraina.ru/news/20200928/1029050582.html?

 2. Den ryska Svarta havsflottan flottans styrkor tog kontroll över Natos krigsfartyg som gick in i Svarta havet den 7 juli i år. Styrkorna övervakar åtgärderna från den permanenta gruppen av Natos prioriterade styrkor.
  Det inkluderar styrkorna och medlen från flottorna i Grekland, Italien och Spanien. NATO-fartygen riktar förmodligen sina radar till Krim-kusten.
  Det är inte första gången som Nato-fartyg kommer in i Svarta havet. Så snart detta händer står fartygen omedelbart under övervakning av den ryska flottan.
  https://military.pravda.ru/news/1545959-Chornoe_more_nato/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here