Människor i Västasien (Mellanöstern) har ord för en lögnaktig västerländsk press

6
1208

Caitline Johnson publicerade detta 22 oktober.

https://caitlinjohnstone.com.au/2023/10/22/middle-easterners-have-words-for-the-western-press-whove-been-lying-about-them/

Hundratals amerikanska kongressledamöter skickar runt ett brev där de uppmanar sina chefer att uppmana till vapenvila, det pågår ett tyst myteri på utrikesdepartementet mot Biden-administrationens agerande i Gaza, vanliga journalister har vägrat att återge Israels berättelser och gatorna är fulla av pro-palestinska demonstranter.

Detta är annorlunda. Det vi ser just nu är en avvikelse från det vanliga manuset.

Den västerländska pressen har hamnat i den obekväma situationen att behöva göra reportage tillsammans med de människor från Mellanöstern som de har ljugit om i generationer, och upptäckt att många av dessa människor talar engelska och har en del saker att säga.

Kolla in det här klippet där den egyptiska poddaren Rahma Zein skäller ut CNN:s Clarissa Ward vid en protest vid gränsporten Rafah Crossing:

Och

 

En palestinsk man skäller ut CNN:s Sara Sidner – som hjälpte till att sprida den ökända avsiktligt spridda lögnen (en s.k. ’psyop’, ö.a.) om ”40 halshuggna bebisar” – och säger ”Ni är folkmordsanhängare! Ni är inte välkomna här! Folkmordsanhängare! Fan ta CNN! Fan ta CNN!”:

Ett angeläget budskap och en efterlängtad konfrontation.

Om Israel inte bombade sjukhuset, varför hittade man då på ett bedrägligt ljudklipp som påstods visa Hamas-krigare som säger att Israel inte bombade sjukhuset?

Det enda sättet att förena detta faktum med en tro på Israels oskuld är en rigorös psykologisk uppdelning (psykologisk försvarsmekanism där tankar och känslor som står i konflikt med varandra hålls åtskilda av personen, ö.a.).

En stor del av förvrängningen kring den nuvarande krisen beror på en förväxling mellan fred och status quo. Eftersom Israel hade kört på med samma status quo under så lång tid antar människor att det rådde fred när Hamas attackerade landet, vilket var anledningen till att den politiska klassen/media i väst kunde framställa det som en ”oprovocerad” attack. Men i verkligheten har status quo i Israel varit ett tillstånd av ständigt eskalerande våld, tyranni och övergrepp i generationer, inte ett tillstånd av fred.

Problemet med kränkande dynamik som har pågått under lång tid är att de som inte är direkt drabbade av övergreppen efter ett tag tenderar att vänja sig vid detta sätt att vara och börjar tänka på det som normalt. Så när det kommer en motreaktion mot den kränkande status quo, ser det för dem ut som om den kom helt från ingenstans från en oprovocerad angripare.

Stå på någons ansikte tillräckligt länge och en dag kommer det att förvåna dig om han så småningom biter dig i foten. Du kanske till och med känner att du var offret, för det är precis vad du har vant dig vid.

Och de imperialistiska medierna gör naturligtvis allt de kan för att förvärra allmänhetens förvirring kring denna avgörande distinktion. Hamasattacken framställs ständigt som ett oprovocerat angrepp av onda män som ville göra onda saker mot judar, enbart för att de är onda och hatar judar. Historien började den 7 oktober, och alla händelser från 1948 och framåt inträffade aldrig.

Imperiets propagandister gör förresten detta hela tiden, varhelst det passar imperiets informationsintressen. Efter den 11 september var det ”de hatar oss för vår frihet” och alla USA:s aggressioner i Mellanöstern som provocerade fram al-Qaida sopades under mattan.

När Ryssland invaderade Ukraina skrevs de väldokumenterade Nato-provokationerna och våldet i Donbass, som gav upphov till detta, ut ur historieböckerna, och historien började den 24 februari 2022. Om Kina någonsin reagerar på att USA:s militär omringar landet med krigsmateriel och dess aggressiva provokationer i Taiwan, kommer det också att framställas som en helt oprovocerad attack som kom helt från ingenstans.

Omständigheter är inte fredliga bara för att vi är vana vid dem. Bara för att du kan gå till din dagliga rutin utan större störningar betyder det inte att någon inte blir fruktansvärt utnyttjad av det status quo som gör ditt sätt att leva möjligt. Fred ser inte ut som om alla följer status quo oavsett hur kränkande det är, det ser ut som om det inte förekommer några kränkningar.

Föregående artikelNato-flyg kränkte Rysslands (och Sveriges) gränser upprepade gånger
Nästa artikelÖppna brev till Folkbladet i Norrköping och Norrköpings Tidningar
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Härligt att se hur folkmordets propagandalögnare får på skallen. Hur länge skall vi i Sverige tolerera dessa yttrandefrihetens fiender att köra våra egna media rätt ner i avloppet?

 2. Sluta använda det koloniala, eurocentriska ordet ”Mellanöstern”. Använd den geografiska termen ”Västasien” istället.

 3. Jag är kluven.
  Säger man Mellanöstern vet alla vart man menar.
  Säger man Västasien uppstår osäkerheten och frågan, Vart precis nånstans?

  Jag minns vilsenheten när man skulle kalla motoreffekten i bilar för kilowatt istället för det sedan lång tid invanda uttrycket hästkrafter.
  Ingen visste längre hur pass stark motorn var.

  Jag förstår givetvis syftet men att riva upp traditioner gör människor osäkra, vilsna och otrygga.

  Riva upp traditioner är revolutionärers och progressiva krafter främsta grepp mot folket.
  Folket tappar fotfästet, blir vilsna och försvarslösa.

  Ukronazisterna utnyttjar detta skamlösa grepp nu mot folket i Ukraina genom att förbjuda Ortodoxa kyrkan men även oppositionspartier
  Det ska öppna vägen till demokratin och kapitalismens herrefolk i Västvärlden.
  Problemet är bara att ukronazisterna inte får hela landet med sig.
  Möjligen halva, eller om det förstorade ukrolandet helt enkelt faller isär?

 4. Mkt bra Anders Nilson, aldrig aldrig använda ’deras’ narrativbegrepp/lögnbegrepp. Är ett av de första stegen att knäcka dom på, med deras metoder fast omvänt.

  På samma sätt aldrigaldrig kalla deras antivaccin för vaccin eller ’politiker’ för annat än polutiker. Det finns iinga ministrar, inga politiker utom inom citationstecken. Inte efter massmordskampanjen 2020-2022 och ongoing. , och som började med ’Event 201, sept 2019, i bill gates regi. Först såg dom såklart till att få bort Karey Mullis, uppfinnaren av nobelprisupptäckten pcrtestet fr 1995 (då när nobelpriset var värt namnet). Han sa att det omöjligt fungerar i tony fauccisammanhang..haha. Och ack så rätt han visste han hade.

 5. Vi kan väl konstatera att sannolikheten att vartenda ord som sögs av barnamördare- och terrorist regimen apartheid israel är en stor lögn är ca 100%. Sionister trivs i lögner precis som fiskar trivs i vatten.

  Så nu avslöjas alla lögner om ”halshuggna barn”, ”våldtäkt”, och dylik påhitt som spreds av dessa satans mördare. T ex att det var is jälva verket mördar sionist armén själv som mördade de flesta av sina egna: ”… most of the Israeli civilian deaths may have occurred at the hands of their own confused and trigger-happy military forces:

  https://thegrayzone.com/2023/10/27/israels-military-shelled-burning-tanks-helicopters/

  På Ron Unz kan man läsa vidare om de förbaskade lögner som sprids av satans mördar sionister och deras västerländska sionist hundar (som skamlöst nog titulerar sig själva till världsledare)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here