Stor framgång i Storbritannien – men för vilken politik?

4
173

Bilden visar en väldig tillbakagång för högerpartiet tories, en blygsam framgång för Labour röstmässig. Genom det brittiska valsystemet med majoritetsval i valkretsarna blev framgången mycket större för Labour.

Hela 12 f.d. ministrar blev utslagna från parlamentet! https://www.dn.se/varlden/brittiska-valet-valjarna-sparkar-ut-liz-truss/

Enligt Starmer har miljoner britter blivit ignorerade och låtits tappa i levnadsstandard, och landets offentliga tjänster som sjukvård och skola utarmats.

– Förändringsarbetet börjar omedelbart. Vi kommer att återuppbygga Storbritannien. Keir Starmer i första talet: Vi ska återuppbygga landet

Man undrar hur det ska gå till? Då är det nödvändigt med större statlig kontroll över den kapitalistiska ekonomin, stick i stäv med nyliberalismen. Nödvändig socialism lär inte finnas på dagordningen. Keith Starmer är verkligen en del av det nyliberala etablissemanget. Labourledaren Keir Starmer och hans hemliga förhållande till den CIA-stödda gruppen.

Vidare fick Nigel Farage och hans Reform UK över 6 miljoner röster och kom på tredje plats. De kampanjade mot massinvandringen till Storbritannien, de höga energipriserna som har drivits av det ”gröna skiftet” och den akuta krisen i det brittiska sjukvårdssystemet.

Medan Tories nästan halverades röstmässigt så ökade ”Greens” med mer än 100 %. Mycket glädjande.

Jeremy Corbyn – Wikimedia Commons – Photo: David Hunt

Mycket glädjande vann Labours tidigare och mer radikale ledare Jeremy Corbyn över Labours kandidat miljonären Praful Nargund i Islington North.

Föregående artikelNär de mäktiga kontrollerar den allmänna opinionen är valen (i USA och i andra länder) inte verkliga
Nästa artikelMinns den stora segern över nazisterna vid Kursk för 81 år sedan!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Labour leds numera av en sionist . Det är han som sa att israel har rätt beröva Palestinier medicin, el och vatten. He looks ugly and he has an ugly soul. Det är åt helvete för lill-Britannien

  2. Tyvärr är det samma nyliberala SKIT ingen skillnad ALLS och samma med utrikespolitiken. Många nämner vänsterfalangen som finns inom labour partiet men någon skillnad blir de tyvärr EJ. Varken säkerhets och utrikespolitiken blir den samma. Lill-Brittanien har i deccenier trivts som Usa lillebror och så kommer de fortsätta

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here