Studiecirkel arrangerad av Riksföreningen Nej till Nato

2
764

Riksföreningen Nej till Nato har anordnat studiecirkelträffer på Zoom. Utmärkt tillfälle att lära sig mer och att höra bra diskussion.
Bifogar här Youtube för avsnittet ”FN och folkrätten” med Ulf Bjerén.

Föregående artikelPutin: ”Situationen är i viss mån revolutionär”. Vad menar karln?
Nästa artikelVem fruktar USA-trupper i Ukraina?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Studiecirkel är en alldeles utmärk och numera bortglömd bildningskälla som ofta förekom inom
  den fackliga arbetarrörelsen. Den fungerade som en landsomfattande upplysning och kunskapskälla, bland annat inför folkomröstningen om kärnkraft 1980 och medlemskap om EU. Så skedde även inför införande av euron 2003.
  Viktiga och engagerade frågor som sågs som självklart att involvera folket i , innan Riksdagen tog det avgörande beslut.
  Och nu lämnar vi ut vårt lands självbestämmande till andra mäktiga maktförhållande som styrs från en semidemokrati på andra sidan Atlanten. Jag vill beteckna detta maktövertagande som en oblodig erövring av ett annat land.
  Därtill efterlyser jag motståndet från folkdjupet som fanns för några decennier tillbaka och för övrigt var finns den unga generations röster?
  Och varför hör man aldrig musik med samhällskritisk text spelas upp på Sveriges Radio? Ty jag tror att den musiken finns, någons stans i Sverige.
  I den saknaden finns även Hasse & Tages förmåga att nå ut med sin opinionsbildande kritik mot makten tinnar, varhelst den förekom och missbrukades.

  • @Olof 4 november, 2022 At 13:17
   Allt väl så långt, men samtidigt måste vi komma ihåg att studiecirklar kan missbrukas för indoktrinering och styrning av folket. Tredje Riket är ett exempel. Det är speciellt en fara i ett land som Sverige där verkligt folkinflytande på besluten är affektivt blockerat och propaganda via statsstyrda media blir allt mer intensiv. Folkomröstningar och val kan styras, vilket Tredje Riket är ett typiskt exempel. I hög utsträckning nyligen även i USA. Därför är den nuvarande utvecklingen där olika regimer tar ett allt fastare grepp över vilken upplysning och kunskap allmänheten tillåts ta del av mycket oroande. Dessutom ser vi en ökande kontroll av vilka ledare som får makten. Ledare i både Sverige, Finland, och Nya Zeeland har ju ”utbildats” och står under viss kontroll av WEF, som drivs av oligarkin och kapitalismen. Det är ingen neutral och saklig information som sprida. Samhällskritisk text, som du säger, saknas och mörkas ju helt på statlig kontrollerade media som Sveriges Radio. Än mer saknas totalt musik som föreslår förbättringar och utveckling av samhället.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here