Svenska pansarskott används även av nynazister i Ukraina

26
2038

 

Svenska pansarskott och ukrainska nazister. Okänd fotograf. Bild:Newsvoice

Detta är en återpublicering av en kort artikel på Newsvoice som har många intressanta artiklar om bl.a. kriget i Ukraina. https://newsvoice.se/2022/03/socialdemokraterna-pansarskott-ukrainska-nazister/

Text: Christian Pavón

KRIGSZONER. I en bild som nyligen blev viral ser vi nu att de svenska pansarskotten levererats och att en instruktör håller en föreläsning för trupper om hur dessa ska användas. Statsminister Magdalena Andersson har godkänt att 5000 svenska pansarskott skickas till Ukraina i kriget mot Ryssland.

Majoriteten av soldaterna på denna bild tycks vara reguljära ukrainska styrkor, men mannen längst till höger med den inringade axelklaffen har den ökända nazistiska Azov-symbolen varghaken på sin skjorta.

Det är det svenska pansarskottsgeväret AT4 som ligger på bordet med en ritning under sig i hur den ska hanteras. Några personer inklusive instruktören har sina ansikten bortkryssade på bilden. Rykten om varför inkluderar bland annat att det kan vara för att vissa av dessa personer är svenskar men det finns inget entydigt svar varför.

Huruvida den svenska regeringen kommer att kommentera detta återstår att se.

Föregående artikelRyssland slår tillbaka mot «sanktioner från helvete»
Nästa artikelBränner man globalistiska strukturer för att rädda den globalistiska ”liberala ordningen”?
Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson är en mycket erfaren mediaaman. Han driver den mycket lästa bloggen Newsvoice.se. NewsVoice är politiskt oberoende debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik. Tidningen tror på ett mångkulturellt samhälle både etniskt och tankemässigt. Tidningen fylls med innehåll från frilansande skribenter och debattörer från vänster, mitten och höger samt utanför det konventionella systemtänkandet.

26 KOMMENTARER

 1. AT4 används av US Army och är vida spridd. USA ska ha köpt drygt 650 000 AT4. Därefter har USA köpt AT4 CS, i april 2004 för omkring 14 miljoner US-dollar och därefter 30 maj 2007 ytterligare upp till 20 000 system (värt ca 40 miljoner US-dollar).

  Bofors ägs numera av brittiska BAE, AT4 tillverkades av Saab Dynamics AB, tidigare Bofors Anti Armour Systems, USA har licenstillverkat det.

  Eventuellt har regeringen gett 5000 ex till Ukrainas demokratiska regering efter det ryska överfallet, men vi har bara deras ord, lättviktigt som alltid. Vapnets användare är Frankrike Irland Litauen NederländernaTaiwan Storbritannien Sverige Chile Danmark Venezuela Indien och Ukraina. Det finns alltså lite här och var.

  • Varför låtsas att Ukraina är en bra demokrati, när det så tydligt inte är det. De har vidtagit så många åtgärder som mer liknar diktatur än en demokrati.

   Post-Maidan Ukraina är världens enda nation som har en nynazistisk formation i sina väpnade styrkor.

   Särskilt oroande är deras kampanj för att förvandla Ukraina till ett nav för transnationell vit överhöghet.

   Enheten har rekryterat nynazister från Tyskland, Storbritannien, Brasilien, Sverige och Amerika. Fackelmarscher för att hedra OUN7UPA-ledare som Roman Shukhevych, är ett regelbundet inslag i det nya Ukraina. Återhämtningen är t.o.m. SS Galichina

   Förutsägbart har firandet av nazistiska kollaboratörer åtföljt en ökning av ren antisemitism. ”Judar ut!”, skanderade tusentals under en marsch för att hedra Bandera
   .
   Vilket annat land låter förintelsens revisionism vara en regerings finansierade insatser med seminarier, broschyrer och brädspel till spridning av plaketter, statyer och gator omdöpta efter slaktare av judar till högerextrema barnläger, där ungdomar blir lärda med ultranationalisstisk ideologi

   Nu har Zelensky under år 2021 utfärdat ännu ett olagligt och odemokratiskt dekret som förbjuder åtkomst i Ukraina till webbplatser och sociala mediesidor för populära ukrainska onlinemedier och webbplatser och sociala mediesidor för oppositionspartiet och dess media.

   Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet.

   En populär ukrainsk bloggare är åtalad för hennes post på sociala medier.

   Nedan en fransk filmare som bott i Ukraina i 25 år, och nu är tillbaka i Frankrike efter att ha hälsat på sina föräldrar i Kiev
   Hon säger att Zelensky är en marionett och att det inte är demokrati i Ukraina, och under de senaste åren har det mördats många journalister i Ukraina. Det brukar annars vara populärt att berätta om det sker någon annanstans.

   https://twitter.com/Primordilian/status/1499696496094158853

   • ”Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet.”
    Och lille Putte skjuter sönder TV-telemaster i stället. Bättre? Lite obetänksamt eftersom den krypterade ryska teletrafiken går med 4G, som nu inte fungerar. Vilket enligt ett flertal samstämmiga uppgifter har inneburit att ryssarna använt vanliga mobiler i stället. Vilket hjälpt de ukrainska styrkorna att geolokalisera de ryska förbanden och förorsakat höga dödstal bland högre ryska befäl.

    • Regimen i Ukraina klarar inte av att hantera nynazisterna som bestämmer även över rättsväsendet i Ukraina genom att hota domare i domstolar går de kriminella fria, alla är rädda för nynazisterna. Vilket följande utdrag från en artikel bekräftar.

     Ph.D. Halyna Mokrushyna är en oberoende forskare och journalist. Hon har skrivit en artikel och nedan är utdrag ur den.

     Värdighetens revolution år 2014, en statskupp hyllades av väst som ett folkligt uppror mot en korrupt president. Men det tog bara andra korrupta politiker och oligarker till makten, förstörde ekonomin och tände lågan av höger nationalismen, massakern i Odessa och ett brodermordskrig i Donbass.

     Tusentals pro-ryska ukrainare har kastats i fängelse för sina åsikter.
     Regimen i Kiev har hotat och tystat opinionsbildare som vågar kritisera ruttna ukrainska politiker och deras president/oligarkledare, samtidigt som de lyfter upp ukrainska nationalister från andra världskrigets era av allvarliga brott till status som nationella hjältar.

     ”Friheter” i post-Euromaidan Ukraina , får de öppet pro-ryska betala ett högt pris för. Journalisten Oles Buzyna sköts den 16 april 2015 mitt på dagen i Kiev, nära sin bostad av två extremistiska nationalister.. När de arresterades samlades deras bröder från volontärbataljonerna för deras omedelbara frigivning och skanderade ”härlighet” till mördarna.
     Dagen innan han dödades sköts Oleg Kalashnikov, en aktiv deltagare i anti-Maidan rörelsen i början av 2014 till döds.

     Brottsutredningar har inletts i båda fallen, men ännu har inga officiella resultat meddelats.
     Ukrainas tjänstemän försöker dölja dessa mord i hopp om att folk skall glömma dem.
     Tjänstemän är inte intresserade av sanningen – de är rädda för rättegångar eftersom extrema nationalister rutinmässigt trängs in i domstolar och skrämmer domare till den grad att domare kommer att släppa misstänkta mördare, som i Oles Buzynas fall

     Euromaidan förde inte en europeisk framtid till Ukraina. Den ledde till ekonomiskt fall och ett brödrakrig. Ukrainare tillät externa spelare i väst att spela Ukraina som en bricka i deras geopolitiska rivalitet mot Ryssland.

     Ukraina kommer bara att överleva om dess folk och politiker förstår att demokrati handlar om att respektera den andre, lita på den andre, kompromissa med honom eller henne.

  • Det där är INTE en bild på det pansarskott socialdemokraterna enligt hörsägen tagit ut svenska lager och skänkt Ukraina. Putin hotar den svenska regeringen offentligt, vad de får ta emot inofficiellt vet vi inget om.

   • Möjlige inte. Det är ofta ett problem att hitta gratsbilder på nätet. Det är ett känt svenskt pansarskott.

 2. Det är ärligt talat löjligt hur Usa,EU tiger om alla vapen som pumpats in i Ukraina alla dessa senaste åren. Det är så löjligt men även vidrigt farligt hur man agerat av Usa och dess stad EU när det gäller att pumpa in tunga vapen som man gjort år efter år. Speciellt också senaste året nu,där även Sverige ingår. Helt och hållet för att motståndet är Ryssland. Redan år2017 varnades Usa i samband med Putins och Trumps första möte om detta. Man tyckte Usa helt var ansvarslösa,som pumpade in tunga vapen som nazi grupperna i Ukrainas armé använde mot Donbass ryska befolkning i strid mot Minsk Avtalet. Men det bara fortatte värre och värre år efter år med alla Nato länderna också. Sverige tillhörde fåtal länder då som inte skickade direkt vapen. Istället stöttade man helt politiskt och ekonomiskt över alla fronter. Man pumpade in massor med pengar år efter år ihop med allt övriga stödet överallt. Att Sverige,tillät sej så snabbt på några dagar bli pressade att skicka dessa vapen, både av oppositionen och vidriga media var KORKAT. Det kvittar vilket land det är,och att Ryssland är motståndet. Det är direkt ansvarslösa idioter.Man tillät sej på endast några dygn,pressas av oppositionen och vidriga media att skicka vapen på detta KORKADE och farliga sättet. När Sverige inte hade gjort detta på över 80år. Sist var under 2a världskriget året 1939när vi hjälpte finnarna. Självfallet är detta KORKAT och idiotiskt när man tillät sej pressas av oppositionen och media på endast par dygn. Enligt mej borde ju detta tänkts igenom noga utan känslor inblandade,både vad gäller beslutet och utförandet. Oavsett om man som land är ryssofobiska som Sverige är

   • Att stollar gör uttalanden gör det inte till en officiell politik! Du har ju riktiga stollar med makt som Bolton i USA t ex som gör utspel på riktigt galen nivå! Det finns tyvärr flera av den sorten där! Känns nog som det är allvarligare än några TV-stollar i Ryssland! Vi har ju även Zhirinovskij i Ryssland som är helt i klass med Bolton…

    • Härligt ! med ! alla !! utropstecken!!
     Du inser tydligen inte att ditt tonfall visar att du är nervös av risken att bli kallad en dräng för Putins propaganda.

     • Dräng för Putins propaganda? Nervös för att Putin har rätt? Varför det? Du kommer snart att märka detta faktum oavsett dina inlägg när globalismen tränger sig på mer märkbart även hos oss! Putin är kass på propaganda och han har inga som helst kanaler förutom de avstängda RT och Sputnik att framföra sina synpunkter i västvärlden….Väst har ca 750 miljoner invånare, världen har ytterligare 7 miljarder, vara mångastrunrar i väst och USA:s geopolitiska ränker. Det är bland dessa 7 miljarder som har en mer nykter syn på västvärlden och dess hyckleri som är avgörande.

  • Nej, varför skulle de skriva om det? Vad är nyhetsvärdet? Spelar väl inte någon större roll vem som skjuter sönder ett ryskt stridsfordon?

 3. Själv är jag lite försiktig med information från Christian Pavón kan ha tillhört högerextremistiska kretsar.

  • Har talat med Torbjörn Sassersson på Newsvoice som känner Christian Pavón, som menar att uppgiften om denne inte stämmer.

  • Om du med Högerextrema kretsar menar ND, SD och Framåt Sverige så får ju det stå för dig. Jag anser inte att dessa är högerextrema, själv aldrig varit med i någon fascistisk eller nazistisk grupp.

   Personligen betecknar jag mig som vänsternationell, det är en stor skillnad mellan det och Nationalsocialismen som innefattar rasism, diktatur och förkastande av alla människors lika grundvärde. Jag är demokratisk nationalist, har alltid varit.

   Dock har jag väldigt svårt att se varför mina privata åsikter skulle vara intressanta när jag skriver artiklar byggda på verifierbar fakta.

   Hade jag skrivit en krönika där jag bara dryftar mina egna åsikter så hade jag mer förstått att man kanske undrar var jag kommer från politiskt. Men här ser jag verkligen inte varför vissa hakar upp sig på det.. Får man inte kritisera Nazister då menar ni? Jag har aldrig varit och kommer aldrig bli högerextrem. Lika lite som jag har en Nazifixering.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here