Sverige deltar i Storbritanniens hemliga program för att svartmåla Ryssland.

31
3699

Har börjat återpublicera relevanta artiklar efter ett år.
Den här artikeln som första gången publicerades för ett år sedan, 2 december 2018, är minst lika aktuell idag. Även om något av namnen inte är lika aktuell-

Integrity Initiative (II) är ett brittiskt hemligt uttalat anti-ryskt program som nyligen avslöjats av ”Moon of Alabama” Moon of Alabama

Integrity Initiative bygger ”kluster” eller kontaktgrupper av betrodda journalister, militärpersonal, akademiker och lobbyister i 35 länder, däribland Sverige. Dessa människor får signaler via sociala medier för att vidta åtgärder när det brittiska centrumet uppfattar ett behov.

Den 7 juni kundet det spanska klustret på bara några timmar stoppa utnämningen av Perto Banos som direktör för den nationella säkerhetsavdelningen i Spanien. Klustret bestämde att han hade en för positiv syn på Ryssland och lanserade en samordnad social media-smutskastningskampanj mot honom.

II och dess verksamhet avslöjades när någon fick fram några av sina handlingar, inklusive budgetansökan till det brittiska utrikesdepartementet, och publicerade dem under ”Anonymous” Operation Integrity Initiative.; här och “Integrity Initiative ”exposed as UK special OPS Vs. EU countries by covert geopolitics.”

Integrity Initiative skriver: ” Integrity Initiative är ett partnerskap av flera oberoende institutioner som leds av Institute of Statecraft. Detta internationella offentliga program inrättades 2015 för att motverka desinformation och andra former av elakartad påverkan som utförs av stater och delstatsaktörer som försöker störa demokratiska processer och att undergräva allmänhetens förtroende för nationella politiska institutioner. Du hittar detaljer på webbplatsen (https://www.integrityinitiative.net/), och du kan följa programmet på sitt Twitter-konto eller på Facebook (båda @InitIntegrity).”

Vidare: ”Vi är ett nätverk av människor och organisationer från hela Europa för att avslöja och bekämpa propaganda och desinformation. Vårt bredare mål är också att utbilda om hur man upptäcker desinformation och verifierar källor. Denna typ av arbete lockar den extremt fientliga och aggressiva uppmärksamheten hos desinformationaktörer, som Kreml och dess olika proxyer, så vi hoppas du förstår att våra medlemmar föredrar att förbli anonyma. Fakta och information vi presenterar finns alla inom det offentliga området, och du kan undersöka det själv. Nätverket är samordnat från Storbritannien. Vi är inte en statlig myndighet, men vi arbetar med myndigheter och byråer som delar våra mål. ”II

Integritetsinitiativet inrättades hösten 2015 av Institute for Statecraft i samarbete med det fria universitetet i Bryssel (VUB) för att uppmärksamma politiker, beslutsfattare, opinionsledare och andra berörda parter Rysslands hot mot demokratiska institutioner i Storbritannien, i hela Europa och Nordamerika.
Det listar Bellingcat och Atlantic Council som ”partnerorganisationer”.

Integrity Initiative Anonymous-expose-Integrity-Initiative. Bild i The Indicter.

Integrity Initiatives Orwellianska slogan är ”Försvarande demokrati mot desinformation”. Den täcker europeiska länder, Storbritannien, USA och Kanada och verkar vilja expandera till Mellanöstern.

E-mail-adresser till kontaktpersoner i olika länder finns här

De svenska kontaktpersonerna anges vara:

Tomas Ries (Lektor i strategi och säkerhetspolitik vid Försvarshögskolan).
Lars Nicander (Enhetschef, Sektionschef vid Försvarshögskolan.)
Jan Leijonhielm (Före detta chef för Rysslandsstudierna vid FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.)
Mats Johansson
Källa: Kontaktpersoner i olika länder.

Kort kommentar:
Utifrån befintlig kunskap är det svårt att exakt veta vilken betydelse denna organisation. Enligt beskrivningen är detta ett nätverk av personer (agenter) journalister och skribenter som skall kunna mobiliseras för att påverka den allmänna opinionen i sådant som statskuppen i Ukraina 22/2 2014, nedskjutningen av MH17, Skripal, Syrien, Vita hjälmarna. Pål Steigan: Den britiske regjeringa driver et hemmelig medieprogram for å sverte Russland. När stoffet har planterats och sprids på sociala medier är den falska eller osäkra informationen snart högsta sanning. Fast uppgifterna i dessa oerhört viktiga områden i Västs världsbild vilar på lösan sand.
I detta område av desinformation är Väst fullständigt överlägset Ryssland.

Vi noterar att tre av de fyra kontaktpersonerna i formellt neutrala Sverige kommer från Försvarshögskolan är inte ointressant, men inte det minsta oväntat.

Professor Marcello Ferrada de Noli skriver förhoppningsfullt i The Indicter ”jag tror att dess effekter kan utvecklas som en viktig faktor för att förbättra förbindelserna mellan EU-länderna och Ryssland. Och i en transparent, positiv riktning hoppas jag. Det eftersom allmänheten kommer att förstå att många av argumenten … som användes för att motivera västmakternas militära aggressioner mot Syrien (såsom den påstådda användningen av kemiska vapen i den syriska Khan-Sheikhunen) eller fientliga ekonomiska och geopolitiska åtgärder mot Ryssland, nu kan avslöjas som enkla konstruktioner. Med andra ord, falska rapporter som sprids av ett nätverk som finansieras av ”från skuggorna” i krigiska länder”. The Indicter.

Ska detta uppnås måste en omfattande spridning ske av denna information och förses med olika exempel, som en första åtgärd. Låt oss hjälpas åt med det!

Föregående artikelKampen fortsätter i Bolivia
Nästa artikelDialog behövs mellan övriga Europa och Ryssland – inte konfrontation
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

31 KOMMENTARER

 1. Ännu en spik i kistan på tron att västländer är demokratier. Tvärtom det som smutskastas som ”dumt konspiration” besannas. Faktum är att en konspirationsteorier förklarar långt mycket händelser och bättre än det ”förnuftiga” offentliga samtalet. Ett gott exempel är den djupa statens 9/11 konspiration – läs mer här
  https://www.globalresearch.ca/facts-that-disprove-the-official-911-white-house-conspiracy-theory-why-are-good-americans-silent/5653145

 2. Anders Åslund eller Aslund som han heter ute i stora världen är den mest kända svenska desinformatören, även om han kanske inte är aktuell just här.
  Off topic, så desinformerar man även om sina egna förehavanden. I England har dr. David Kellys död under oklara omständigheter 2003 kommit upp igen genom en ny bok och en film som är på kommande. Kelly var känd vapeninspektör i Irak och kom lögnerna om massförstörelsevapen på spåren. Hemkommen begick han strax ”självmord”. Bokens författare och många andra hävdar att utredningen stinker upp till himlen och materialet är hemligstämplat.
  Manlio Dinucci berättade i veckan om hur Europa, bl.a. Italien och Nederländerna snart kommer att ta emot nya slags kärnvapen riktade mot Ryssland. Europa gör sin befolkning till måltavla, det är klart att hatkampanjer är av nöden.

 3. Ja och Carl Bildt förstås en annan. Carl Bildt förekommer på en sajt som heter ProjectSyndicate. Visst är det ett häftigt namn på en nätpublikation – kanske för att locka unga läsare. Låter nästan som namnet på ett anarkistforum men är en spelplan för globalisterna, full av russofobi. Men några hyfsat bra amerikanska ekonomer har även släppts in. Ibland undrar man om de inte fattar i vilket sällskap de befinner sig och svaret lär tyvärr bli att de delar politiska fördomar med det övriga gänget.
  Den som kan tyska skall gå in på RT deutsch och se deras videon från tyska regeringens pressinfon. Kusligare kan desinformationen inte bli. De bruna kostymerna har bytts ut till Hugo Boss och Armani men iskylan och cynismen i lögnerna borde få var och en att springa mot utgångarna.

 4. The countries with established clusters have lists of members and coordinators. All coordinators and many members have their email addresses listed. Many of them have government or NATO addresses.

  Bland dessa samordnare finns ytterligare en svensk, Nordic cluster: MARTIN KRAGH
  Man förstår bättre syftet med hans artikel: Russia’s strategy for influence through public diplomacy and active measures: the Swedish case
  https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01402390.2016.1273830
  Artiklar på ”jinge”
  http://jinge.se/allmant/martin-kraghs-analys-av-rysk-propaganda-eller-desinformation-om-desinformation.htm
  http://jinge.se/allmant/martin-kraghs-analys-av-rysk-propaganda-eller-desinformation-om-desinformation.htm

  Andra artiklar (inte av MK) som tar upp olika aspekter av II:
  UK Funds Counter-Russia Attacks Involving Top EU Officials – Reports
  https://sputniknews.com/world/201811261070149166-uk-funds-counter-russia-top-eu-officials/
  ’UK Integrity Initiative is Meddling in The Affairs of Other Nations’ – Prof
  https://sputniknews.com/analysis/201811261070148913-uk-integrity-russia-propaganda/
  EU MP Concerned Over UK Interference Abroad Via Integrity Initiative Project
  https://sputniknews.com/europe/201811261070150548-eu-uk-interference-project/
  In Her Majesty’s service: How UK reportedly pushes anti-Russian propaganda in EU
  https://www.rt.com/news/445004-integrity-initiative-propaganda-russia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS
  Make Moscow evil again! UK general claims Russia is worse than ISIS
  https://www.rt.com/uk/444778-uk-russia-threat-isis/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  Off topic
  Samtidigt som Stor Britannien lägger stora pengar på att:
  – bomba Syrien
  – ”hjälpa” Ukraina på alla möjliga sätt, tom betala en PR byrå för att förbättra den internationella ”bilden”: GUARDIAN: UK Recruits Saatchi Agency to Improve Ukraine’s International Image
  http://bunews.com.ua/component/zoo/item/guardian-uk-recruits-saatchi-agency-to-improve-ukraine-s-international-image?Itemid=101
  – och konspirera mot Ryssland
  ökar fattigdomen bland britter
  Extreme Poverty and Human Rights in the United Kingdom
  Statement by Professor Philip Alston, United Nations Special Rapporteur

  It thus seems patently unjust and contrary to British values that so many people are living in poverty. This is obvious to anyone who opens their eyes to see the immense growth in foodbanks and the queues waiting outside them, the people sleeping rough in the streets, the growth of homelessness, the sense of deep despair that leads even the Government to appoint a Minister for suicide prevention and civil society to report in depth on unheard of levels of loneliness and isolation. And local authorities, especially in England, which perform vital roles in providing a real social safety net have been gutted by a series of government policies. Libraries have closed in record numbers, community and youth centers have been shrunk and underfunded, public spaces and buildings including parks and recreation centers have been sold off. While the labour and housing markets provide the crucial backdrop, the focus of this report is on the contribution made by social security and related policies.
  The results? 14 million people, a fifth of the population, live in poverty.
  https://www.globalresearch.ca/extreme-poverty-and-human-rights-in-the-united-kingdom/5660245
  https://sputniknews.com/europe/201807241066639007-child-poverty-rises-uk/
  https://sputniknews.com/analysis/201807241066655025-uk-poverty-rate-jump-explained/
  https://www.rt.com/uk/429042-tory-austerity-poverty-destitution/
  https://www.rt.com/uk/443133-alston-un-rapporteur-poverty/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS
  https://www.thelondoneconomic.com/news/the-uk-has-9-out-of-the-10-poorest-regions-in-northern-europe/06/06/
  https://www.rt.com/uk/431355-un-extreme-poverty-probe/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS
  https://sputniknews.com/analysis/201811141069812625-un-uk-envoy-visit-poverty-measure/

 5. Du missar en person i din artikel som någon annan sa här redan-
  ”Bland dessa samordnare finns ytterligare en svensk, Nordic cluster: MARTIN KRAGH”

 6. USA och sionisterna drar i trådarna. Vi vet sedan tidigare att 9/11 var ett inside job. På samma vis försöker man nu manipulera så att Ryssland och Putin ska få status som diktator och militär fara.

  (Denna kommentar har postats av en person i Lund som använder flera olika alias och ibland tar en annans persons namn. Det är inte tillåtet i detta forum. / redaktören)

 7. Active Measures Working Group var också en grupp som motarbetade Sovjetunionens ’desinformation och propaganda’ – som oftast inte var det. Den som vill får slå upp gruppen på Wikpedia.

  Och så har vi centralen för desinformation om socialism och kommunism – och som har överlevt ända från 70-talet – Contra. Jag undrar vem det var och är som finansierar dom

 8. Vissa tröttnar tydligen aldrig på att snacka om Sovjet. Sovjet finns inte längre. Get used to it.
  Däremot finns problematiska regimer i väst. Makaroni i Frankrike som nu förtrycker de gula västarna. Vi har Trumpet regimen som är som hämtad ur Gabriel Garcia Marquez roman Generalen i sin labyrint. Till sist har vi även regimen som leds av en kvinna som är känd för att lägga näsan i blött och är känd för att sprid giftanklagelser. Gemensam för alla dessa regimer är att 1) de springer ärenden åt sionister och 2) hatar Ryssland. Alltså har de mycket gemensamt med Trotskister. Det är inte konstigt. Trotskister och neokonservativa har jo samma ideologiska rötter. Terrorkriget i Syrien och Rysshatet har samt ur-källa.

  • Och jag tänker försvara Sovjetunionen även om det inte finns längre – för det behöver försvaras. Get used to it too!

   Men socialister och kommunister finns! Get used to it!

   Det var den nationalkonservativa och f d USAs president Ronald Reagan som startade upp AMWG och United States Information Agentur för att krossa socialismen och kommunismen. Det är tydligen så att du och andra nationalkonservativa vid den tiden inte hade emot att man bekämpade socialismen/kommunismen och Sovjetunionen med sådana organisationer och metoder. Men nu när USA börjar bekämpa det nationalkonservativa Ryssland och Putin då är ni helt plötsligt emot sådana metoder.

 9. Det är symptomatiskt att man inte ens nämner frimurarnätverken.
  Höga frimurare är troligen väsentliga aktörer bakom de kluster ni nämner.
  Därför att frimurarna infiltrerar alla maktförsamlingar. Ibland även med hemliga loger för att ytterligare försvåra insyn. Den infiltrationen förklarar varför eliterna ständigt gäckar medborgarnas möjligheter till inflytande.

  • ”Tjuven som ropade ”ta fast tjuven” – om EU:s misslyckade anti-desinformationskampanj | Aktivister för fred 15 juni, 2019 at 10:46”

   Länken fungerar inte:
   Sidan hittas inte.
   Vi beklagar, men sidan du letar efter existerar inte.

 10. Sverige har väldigt få handelsförbindelser med Ryssland. Om handeln med Ryssland ökade skulle det officiella Sveriges negligerande mot Ryssland minska.

  Sveriges största handelspartner är Tyskland. Politiskt kan vi också se hur det officiella Sverige respekterar och anpassar sig till Tyskland. Migrationspolitiken är ett tydligt exempel.

  Jag trodde USA var en stor handelspartner till Sverige men inte alls. Sverige köper väldigt lite från USA men har en viss betydande export. Jag tror det är järnmalmen från Kiruna. Men överlag är inte USA någon särskilt betydande handelspartner för Sverige. Tyskland är betydligt större. Ryssland knappast något alls.

 11. Historiskt är det ett av de mest klassiska exemplen hur en stat med massiv propaganda vill avleda folks uppmärksamhet från interna problem mot en extern förment fiende. Ett historisk typisk exempel på en sådan kampanj var propagandan som föregick Nazitysklands invasion av Polen 1939. I veckor bombarderades tyska folket via media med den falska nyheten att Polen förberedde en invasion av Tyskland, vilket inte var samt, för att motivera Tyskland ”föregripande” invasion av Polen. Idag upplever svenskarna något identiskt. Staten gör allt via tama media som Bonniers och statliga media för att avleda uppmärksamheten från inre problem till yttre förmenta faror, som klimatet, Ryssland, Iran eller Kina. Ingenting av detta är sant eller verklighet, precis som i Tyskland 1939, men genom att ändlöst i olika former upprepa lögnerna blir som en sanning.

 12. Mats Johansson från Fri Värld .som nämns som en av de svenska kontaktpersonerna, får väl avföras från listan. Han dog ju för några år sedan. Förutom att han döden dödde var han en fanatiker.

 13. Vi talar snarare om ett hemligt nätverk som sprider propaganda och desinformationen. Detta är propaganda för att styra åsikter, agenda och handlingar, hur folk röstar och vilka som får jobben. Man vill ha lojala ja-sägare. Intressant är att just idag har en stor gasledning mellan Ryssland i Kina tagits i bruk, och samarbetet mellan Ryssland och Kina är nu bra mycket djupare än bara militärt. Min egen förutsägelse är att Kinas utveckling av en icke nationell kryptovaluta kommer att ersätta dollarn. USAs möjligheter att styra avslutas därmed, och världshandeln mer eller mindre blir tvingad att dumpa dollarn. Undrar vad som kommer att hända med USA, ekonomisk krasch, inbördeskrig eller totalt sammanbrott politisk och ekonomiskt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here