Syriens territoriella integritet måste försvaras

1
1274
Befolkningens glädje över befrielsen av Aleppo

Lars-Gunnar Liljestrand har publicerat en utmärkt artikel på Alliansfriheten.se.

Jag återger inledningen och rekommenderar alla intresserade att läsa hela artikeln. Syriens territoriella integritet måste försvaras.


Syriens territoriella integritet måste försvaras

Turkiet förbereder sig på en ny militär intervention i norra Syrien och uppger att målet är att skapa en zon längs gränsen mellan Turkiet och Syrien rensad på kurder.

USA har meddelat att man inte kommer att backa upp kurderna militärt.

Sveriges utrikesminister Ann Linde har kommenterat på Twitter enligt TT:

”Militärt agerande kan aldrig leda till hållbar fred i Syrien. Vi står i nära kontakt med kurdiska myndigheter i området, hjälporganisationer och med andra länder som har medborgare/anknutna i lägren.”

Inte med ett ord tar svenska regeringen upp försvar av Syriens territoriella integritet mot Turkiet, USA, Ryssland, Iran och övriga stater i regionen som alla utifrån sina egna nationella intressen militärt intervenerat och på olika sätt blandat sig i Syriens inre angelägenheter.

Situationen i Syrien går inte att förstå utan att ta med förhistorien från 2011, då utländska makter stödde miliser ofta rekryterade utifrån som försökte störta den syriska regeringen. Då skapades IS, al Nustra och andra som i sin tur ledde till att kurderna i norr tog till vapen.Politik

Föregående artikelVad svenska medier inte berättar om protesterna i Irak
Nästa artikelJemen: Bränslet tar slut och de sista sjukhusen stängs! ”Världssamfundet” gäspar och låter Saudis hållas.

1 KOMMENTAR

  1. Det kan bli en komplicerad affär för Turkiet med tanke på att Israel har samarbetat med kurderna sen 60-talet.Den israeliska tidningen Haaretz skrev en gång att kurderna är israels ögon och öron i gränsländerna till Turkiet såsom Syrien,Irak,Iran men också i viss mån också Armenien och Georgien men det sk. traditionella Kurdistan ligger nästan helt inom Turkiets gränser.Idag har flera av de tidigare nämna länderna en fast kurdisk befolkning och nya Kurdistan kanske har ökat betydligt i omfattning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here