Systematisk demoniseringskampanj mot Ryssland

39
1869

 

Navalny. Licens shutterstock_1651844506 (1)

Denna artikel av Rysslandsexperten fil dr Björn Nistad publicerades igår på dennae blogg Kaleidoskop


Systematisk demoniseringskampanj mot Ryssland

Det pågår en systematisk och aggressiv utstrykningskampanj mot Ryssland. Den här kampanjen är så omfattande att vi knappast märker den. Vi förgiftas utan att vara medvetna om det.

Här är tre rimligt uppenbara exempel:Den första är historien om norsk-indiern som nyligen arresterades för spionering till förmån för Ryssland.
Redaktören: Jag hoppar över den historien, främst av utrymmesskäl.

Den andra berättelsen, som har utvecklats till en ren följetong, är den påstådda förgiftningen av den ryska oppositionsbloggen Alexei Navalny. Massmedia här misslyckas med att ställa vad som bör vara självklara journalistiska frågor:

Är det verkligen troligt att Putin och de ryska myndigheterna står bakom den påstådda förgiftningen?

Skulle inte avslöjandet av sådant vara mycket skadligare för de ryska myndigheterna än Navalnys oppositionella verksamhet?

Varför göra ett mordförsök på Navalny i en situation där flera västländer genomför en antirysk kampanj och försöker driva på anti-ryska sanktioner i samband med krisen i Vitryssland?

Och varför använda ett gift som kan kopplas till rysk underrättelse i ett eventuellt mordförsök?

Finns det inte mer diskreta sätt att döda en människa?

Varför döljer norska massmedia att Alexei Navalny är en extremist som kallar kaukasier kackerlackor och uppmuntrar människor att skjuta dem?

Varför rapporterar inte våra massmedier att Navalny är en extrem nationalist med attityder som kunde ha utlöst ett nytt tjetjensk krig?

Massmedierna skriver att Navalny utgör ett hot mot Putin, att han kunde ha blivit president om det fanns fria val i Ryssland etc. Varför rapporterar massmedierna inte att Navalny har publicerat en video – som fortfarande finns tillgänglig på Youtube – där han jämför kaukasier med kackerlackor och uppmuntra ryssarna att skjuta dem? Jag har vid flera tillfällen – senast i Dagbladet för ungefär en vecka sedan – kontaktat norska tidningsredaktörer och uppmuntrat dem att skriva om den här videon. Men de vägrar att göra det.

II. Och hur är det med historien att ryska soldater har övat sig på att invadera Sverige? Alla länders militärmakt övar möjliga kriser och händelser inom dess territorium och i sina egna omedelbara områden. En del också om möjliga händelser på andra sidan jorden. När jag arbetade i Nationalarkivet såg jag själv en norsk personalplan från 1913 för ockupationen av Göteborg.

Att den ryska militären utövar en attack mot ett västorienterat land som Sverige – eller Nato-landet Norge – tar jag för givet. Precis som jag tar det för givet att det finns västerländska planer på en attack mot Ryssland. Men det betyder inte att Ryssland verkligen tänker attackera Sverige, vilket skulle vara absurt och farligt. Eller att Norge under åren efter unionens upplösning 1905 avsåg att erövra delar av Sverige.

En västerländsk attack mot Ryssland kan å andra sidan – med tanke på västs militära överlägsenhet och tradition att attackera andra länder – tyvärr inte uteslutas.

Bilden avser inte just denna flygning över Svarta havet. BALTIC SEA (June 9, 2016) A United States Air Force ‪‎B52‬ Stratofortress leads a formation of aircraft including two Polish air force ‪‎F16‬ Fighting Falcons, four U.S. Air Force F16 Fighting Falcons, two German ‪‎Eurofighter‬ ‎Typhoons‬ and four ‪‎Swedish‬ ‎Gripens‬ over the Baltic Sea, June 9, 2016. (U.S. Air Force photo/Senior Airman Erin Babis)

III. Eller vad sägs om historien om den amerikanska bombplanen som flög in över Svarta havet? Denna berättelse kunde ha presenterats på samma sätt som den påstådda ryska övningen att angripa Sverige, dvs som ”amerikanska krigsflygplan övade att släppa atombomber på södra Ryssland”. Det är i själva verket en rimlig tolkning av det amerikanska krigsplanets beteende, som mycket väl kan ha utrustats med atombomber.

Om man ska jämföra den ryska militärövningen i Östersjön och det amerikanska krigsplanet över Svarta havet är det faktiskt amerikanerna som är de mest aggressiva eftersom de genomför militära övningar i en annan stormakts ”bakgård”, medan ryssarna tränar i sina egna omedelbara områden.

Men här väljer massmedia, i detta fall VG, att fokusera på det faktum att den ryska stridsflygplanet som skickades ut för att fånga den amerikanska bombplanen, har uppfört sig hotfullt och farligt. Hade det varit en rysk bombplan som skickades in i Östersjön och sedan avvisades av en närstridande stridsflygplan, skulle rubriken antagligen ha varit ”Ryska bombplan försökte attackera Sverige. Avvisades av en modig stridspilot ”. Det som upprepas i dessa fall är frånvaron av uppenbara journalistiska frågor, bristen på erkännande av att underrättelse- och militärövningar är legitima och något som alla länder gör, och en dum moralism och tvärsäkerhet som förmodligen beror på en kombination av vårt protestantiska arv och det faktum att Norge är ett litet land.

Summan av den systematiska utpressningskampanjen mot Ryssland – och andra länder som västerländska myndigheter inte gillar, som Kina eller Iran – är att vi är mentalt förgiftade och att vi blundar för den aggression som västländerna utövar mot resten av världen. För den verkliga aggressionen, den som äger rum i den verkliga världen – vare sig det är aggressionskrig, ekonomiska sanktioner eller försök att utlösa oroligheter och upplopp i andra länder – det är väst som står för den.

Därför är det nödvändigt att påpeka åtminstone några av exemplen på hur utpressning och uppmaningskampanjen äger rum.

 

Föregående artikelKritik av Peter Wolodarskis rädsla för att Hultqvistlinjen är i fara.
Nästa artikelÖppet brev till radions Maria Persson-Löfgren

39 KOMMENTARER

 1. Visst! Den beskrivnimgen av läget är klart trovärdigare än den SVT och SR försöker få oss att svälja. Man tackar och fortplantar insikterna i bekantskapskretsen…

 2. En Nato-attack på Ryssland är helt utesluten. Det finns vare sig soldater eller utrustning till att erövra och hålla ryskt territorium, och det vet alla. Dessutom saknas viljan. Vad skulle vi tjäna på det? Vi känner inte ryssarna särskilt väl, men en rysk attack på västeuropa har inte heller några materiella förutsättningar. Med socialismens fall föll dess massiva ockupationsarméer, de saknar numerär. Vapnens förstörelsekapacitet gör hela företaget meningslöst, en atomvinter har inga vinnare. Alla europeiska natoländer utom Turkiet har rustat ner till minimum.

  Det är värre med Kinas anspråk på Taiwan och Turkiets ständiga hackande på Grekland. Turkiet och Kina har dessutom arméer med sådan numerär som krävs för att attackera och behålla andras staters territorium. Turkiet erövrade halva Cypern från Grekland på 60talet, trots att bägge är Natoländer.

   • Taiwan är en fri kinesisk stat utom kommunistpartiets kontroll. Återföreningen sker när kommunistpartiets diktatur ersatts av ett samhälle med fritt ägande och fri opinionsbildning. Det verkar helt inaktuellt, och därmed är också en återförening omöjlig. Utom med våld förstås. Kommunistpartiets universalmetod.

    • Det är rätt att Taiwan är utanför Kinas kontroll – pga. att USA gjorde det möjligt för den reaktionäre förloaren i inbördeskriget i Kina, Chiang-Kai-Shejk att fly dit.
     Våld? USA är helt världsledande i våld utanför landets gränser och innanför, med världens största fängelsepopulation.

     • Chiang Kai Shek hade den kloke Sun Yat Sen som ideologisk inspiratör. Denne var ju själv revolutionär och hade många bra reformistiska ideer.
      Reaktionära kallas alla som inte delar entusiasmen inför kommunistisk diktatur.
      Men jag anser inte att dagens Kina är som under Mao och förutsättningarna för ett samgående störs nog främst av Usas illegitima imperialistiska motiv.

    • Nja, Snapphen du har nog helt gått vilse i propagandans värld! Den nation som utövat mest våld i sin historia är ju USA och det är en gåta hur någon kan missat detta faktum! Historia finns nerskriven så det är bara att läsa på…USA:s historia är en orgie i våld och död under täckmantel av demokrati! Tragiskt men sant!

     * Varför skulle man använt gift som kunde spåras tillbaka till en själv? Finns ju ingen logik! Bättre då att skaffa gift från någon annan eller USA-metoden med ett skott i pannan! Tvivlar starkt på att rysk säkerhetstjänst skulle vara så klantig…Säpo möjligtvis och givetvis clownerna på CIA skulle nog kunna fumla till det på det viset om man läser om deras tidigare “bravader”!

 3. Och nu kommer dödsstöten mot fejk news av typen ”Novichock”, ”förgiftning”, ”Navalny i coma”, mm. Belarus lär har snappat upp telekonversation mellan Berlin och Warsaw:”“We understand that it was Warsaw talking to Berlin. Two callers were on the line,” the Belarusian president said. The apparent bombshell intercept was allegedly provided by Belarus’ signals intelligence.”

  https://www.rt.com/russia/499771-lukashenko-navalny-falsification/

  • Som klargjorde i samband med Skripalfallet kan och har Novichock, ett nu enekelt gift från förra seklet, producerats av andra länder.

  • Bert Sundström borde fråntas sitt uppdrag, då han varken kan vara opartisk och oberoende journalist i Ryssland. Det framgår väldigt tydligt hans oerhörda negativa uppfattning om Putin, där han blir oerhört upphetsad då han får möjlighet att säga något verkligt negativt om Putin som han gärna känslomässigt laddar upp sig för. Han var i debatt för några år sedan med chefredaktören på RT, vilket hon gick med stor marginal segrande ur, då han framstod som en rätt stor dummerjöns. Han klagade på att de framställde Sverige som ett kriminellt land, där brottsligheten ökat. Vad jag vet så är det väl också så våra egna politiker framställer Sverige. Chefredaktören på RT klagade över att han framställde Ryssland alltid så negativt, vilket han förnekade genom att säga att han en gång sagt att p.g.a. sanktionerna så hade de börjat framställa getost själva och sälja, vilket utlösta skrattsalvor hos chefredaktören och medarbetarna i lokalen.

 4. Det finns sannolikt markörer som pekar mot rysk fysisk anläggning, det är inte alls något enkelt och lättillverkat gift, men gammalt. Sovjetunionen var världens främste tillverkare av biologiska och kemiska stridsmedel.

  Förgiftningen skedde på ryskt inrikesflyg. Eftersom precis allt pekar på rysk säkerhetstjänst yttrar sig EU i frågan, helt i onödan. Spel för gallerierna.

  • Ja, Rysslands ledning måste bestå av en samling intelligensbefriade idioter, alternativt super-masochister som orsakar sig själva denna skada.

  • Putin insåg säkert att han var tvungen att sabotera Nordstream 2 innan den var färdigbyggd. Likaså behövde han försvåra lösningen av krisen i grannlandet Vitryssland. Han kände dessutom behov av att underblåsa ryssfientligheten i Polen, Sverige och övriga västvärlden.
   Så vad kan vara naturligare än att förgifta Navalny, välja att göra det ombord på ryskt inrikesflyg och göra det med samma gift som han använde mot en avdankad och benådad dubbelagent efter att denne flyttat till England.

  • ”Det är högst troligt, och allt pekar på att sannolikt blev Navalny sjuk på grund av att denne hade sex på hög höjd, säger en högt uppsatt källa ifrån BND-säkerhetsavdelning, herr Zyklon Deutsch. Det är förrädiska FSB som grillade ”the honey pot” fälla för Navalny”, säger herr Zyklon. Navalny har diabetes och det förklarar varför endast Navalny hamnade i coma. För mycket av det goda är inte bra för hälsan, konstaterar herr Zyklon Deutsch”

   Utdrag ur dagens sändning från radions korrespondent i Moskva, Persdöttir-Greenleaf

 5. Putin beordrar inte giftattack själv, underhuggare inom FSB gör sin organisationen sin trofasta drängtjänst. Putin vet inte ens om det, regeringskällorna uppriktiga, han är som de gamla tsarerna. Han står utom misstanke, som ett helgon med väldigt mycket pengar på banken. Var pengarna nu kommer ifrån.

  Detta är det Rysslands traditionella styre. Det upphörde heller aldrig under sovjettiden, med den skillnaden att den tidens vasaller inte kunde tjäna pengar, de klarade bara livhanken. Eventuellt.

  • Och allt detta har du läst i MSM-media Snapphen? MSM är ungefär lika trovärdiga som en sedel på 17 kr från en falskmyntare! Det har aldrig varit någon giftattack det är bara mediacirkus! Navalnys problem kan härledas till missbruk och stressymptom för att uppdragsgivarna i väst vill se resultat av sin ”investering” snabbt!

  • Det man behöver veta om Novichok, den turnerande teatern som just nu har tältat stort i Berlin, Tyskland.

   1. Det är Tyskland och INTE Ryssland som måste svara på frågor om Navalny fallet, konstatera SCF. Vidare skriver SCF att

   2. ”Navalny did not have toxins in his body and specifically not organophosphate nerve agents of the Novichok type, according to the Russian toxicologists. Let’s give them benefit of doubt. The poison was only detected – allegedly – by the German military laboratory five days after Navalny was received at the Berlin hospital last weekend. Yet the Germans – and this is crucial – are not sharing their bio-evidence with Russia. They have instead rushed to make grave accusations against Moscow, along with their Western allies. Without a chain of verifiable evidence, this is a travesty of due process.”

   https://www.strategic-culture.org/news/2020/09/04/germany-not-russia-should-answer-questions-over-navalny-case/

 6. Representanter för Natos medlemsländer sammankallar till ett nödmöte i samband med förgiftningen av den ryska bloggaren Alexei Navalny, rapporterar RND. Där kommer de att diskutera hur man ska reagera på det som hände. I slutet av evenemanget kommer Alliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg att göra ett uttalande.
  Enligt vissa diplomater kommer de allierade att kräva av de ryska myndigheterna en fullständig förklaring av omständigheterna i ärendet. Det är osannolikt att ytterligare åtgärder kommer att vidtas inom ramen för Nato – också för att ingen för närvarande har formellt anklagats.
  Under 2018, som svar på förgiftningen av den ryska ex-spionen Sergei Skripal, utvisade Nato sju diplomater från Rysslands uppdrag till alliansen. Dessutom begränsades den ryska delegationens maximala storlek från 30 till 20 personer.
  Det är dock inte värt att jämföra båda dessa fall direkt, betonar RND. I fallet Skripal genomfördes attacken i Storbritannien och utredarna kunde hitta bevis som pekade på förövarna. När det gäller Navalny är omständigheterna i ärendet inte tydliga. Den 20 augusti föll han i koma på ett ryskt plan och senare, på begäran av sin familj, transporterades till Berlins klinik ”Charite”, påminner tidningen.
  https://russian.rt.com/inotv/2020-09-04/RND-NATO-sozivaet-ekstrennoe-zasedanie

 7. Anders Romelsjö:

  Jag läser att sjukhuset i Omsk analyserade Navalnys blod, men hittade ingenting. Moon of Alabama frågar den 2 september: ”Is there a neutral international laboratory that could retest those?”

  Jag slår upp artikeln ”Fragmentation pathways and structural characterization of
  organophosphorus compounds related to the Chemical Weapons
  Convention by electron ionization and electrospray ionization tandem mass spectrometry” skriven av iranska kemister 2016. De skriver:

  ”To ensure that the Chemical Weapons Convention (CWC) treaty is respected, the detection of trace levels and the identification of CWC-related compounds are required in a variety of
  environmental samples. Gas or liquid chromatography (GC or LC) coupled with mass spectrometry (MS) is widely used for the analysis of CWAs”

  Ser man vilket instrument iranierna använt i den första vetenskapliga artikeln om novitjok-ämnen, är det en Agilent kvadrupol GC/MS. Detta är ett mycket avancerat och dyrbart instrument. Jag tvivlar starkt på att ett sjukhus i Omsk skulle ha tillgång till en sådan.

  För att säkeställa analysen hade man också behövt syntetisera mikroskopiska kvantiteter som referens. Detta kräver avancerad synteskemi. Tvivlar åter på att ett vanligt sjukhus i Sibirien klarar detta.

  Jag har besökt Akademgorodok utanför Novosibirsk, som var ett av Sovjetunionens främsta forskningscentra, och sett vilken utrustning man har där. Såg ingenting i närheten av en Agilent.

  • Jaha, så Mats Larsson besökte ett sovjetiskt forskningscentra för ca 30 år sedan och såg inga av dagens moderna apparatur? Kanske skulle Mats Larsson besöka samma facilitet idag för att uppdatera sig?

   • Besöket ägde inte rum för 30 år sedan, utan för ett par år sedan. Jag noterade vid besöket att man i Charkov, Ukraina (Sovjetunionens tillsammans med Novosibirsk tredje vetenskapliga stad) numera har mer avancerad forskningsinfrastruktur än Novosibirsk.
    St Petersburg börjar komma på efterkälken, medan Dubna 10 mil norr om Moskva fortfarande håller ställningarna. Jag besöker regelbundet de flesta forskningscentra i forna Sovjetunionen.

 8. När det gäller förgiftningen av Alexei Navalny, bör man inte skynda sig mot beslutet att stoppa byggandet av Nord Stream 2, säger Wolfgang Kubiki, vice ordförande för Tysklands fria demokratiska parti.
  Med hänsyn till den information som är känd i detta skede finns det ingen anledning att ifrågasätta ett projekt av denna storlek, anser den tyska politiker. Han utesluter inte att attacken kunde ha genomförts utan Kremls ingripande.
  Försöket att förgifta Alexei Navalny är inte en anledning att omedelbart stoppa byggandet av Nord Stream 2-gasledningen, säger Wolfgang Kubicky, vice ordförande för Tysklands fria demokratiska parti. ” Jag är skeptisk till om det, med tanke på den information som vi känner till i detta skede, är värt att ifrågasätta ett sådant projekt ”, sa den tyska politiker.
  Han utesluter inte att attacken kunde ha genomförts utan Kremls ingripande. Han kan inte tro att Rysslands president Vladimir Putin eller hans regering står bakom förgiftningen: ” Det finns styrkor i den ryska administrationen som delvis lever sina egna liv .” Kubiki uppmanade dock Moskva att klargöra situationen och straffa de ansvariga.
  ”Jag hoppas att Putin själv kommer att bekräfta att detta inte gjordes på hans begäran, inte under hans ledning. Om saker och ting är annorlunda, om vi inte får en förståelig förklaring från Ryssland, kommer vi under de närmaste veckorna, månaderna och åren att möta en istid i förbindelserna mellan Tyskland och Ryssland . ” I detta fall insisterar Kubiki på att anta ekonomiska sanktioner mot Ryssland.
  https://russian.rt.com/inotv/2020-09-03/Nemeckij-politik-otravlenie-Navalnogo-

  • Herr Kubicki har kanske missat faktum att det är Tyskland som måste förklara sig i om att Navalny konstaterades giftad med Novichock i Tyskland. Navlany hade inga spår av gift när han lämnade Ryssland

   Som Maria Zakharova, den enastående talespersonen för Rysslands utrikesministerium uttryckte det “If the German government is sincere in its statements then it should be interested in preparing a response to a request of the Russian Prosecutor General’s Office as soon as possible.”

   ”So far we are not certain that Germany is not playing a double game,” she said. “Where is the ’urgency’ you are insisting upon?”

   https://www.presstv.com/Detail/2020/09/06/633420/Russia-Alexi-Navalny-poisoning-Germany-sanctions

 9. Eisenhower varnade i sitt sista presidenttal för det militärindustriella komplexet. Han visste…
  Krigshotet är nödvändigt för att motivera folk att ge dessa enorma skattebelopp för ett ”beskydd” som i i själva verket skapar ängslan och oro.
  Även om ingen tror att den finns, existerar de facto en konspiration. Dess valspråk lyder: ”Militärer i alla länder, förenen eder!” För de måste vara överens på ett djupare, omedvetet plan, för att få den stora betydelse och rikedom som vi andra ger dem. Hur länge ska vi tillåta dem?

 10. 4 september 2020 RHEINISCHE POST
  Nato uppmanar Ryssland att delta i internationell utredning av Navalny.
  Natos medlemsländer har uppmanat Ryssland att samarbeta med Organisationen för förbud mot kemiska vapen som en del av en objektiv internationell utredning om förgiftningen av den ryska bloggaren Alexei Navalny, rapporterade Rheinische Post. Alliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg betonade att detta inte bara är en attack mot en person utan ett grovt brott mot internationell lag, vilket kräver ett internationellt svar.
  Väst hotar med tyngre sanktioner mot Moskva på grund av Novichok-påståenden i Navalny-fallet. Resultatet av den ryska oppositionspolitiker Alexei Navalnys toxikologiska undersökning har drivit diskussioner om sanktioner mot Moskva. Tyska och amerikanska politiker kräver att Ryssland ska straffas för den påstådda användningen av ett nervmedel liknande Novichok. De nya sanktionerna kan särskilt inkludera ett förbud mot byggandet av Nord Stream 2-gasledningen och den ryska gasexporten, skriver Nezavisimaya Gazeta.
  Det finns överflödigt utbud på olje- och gasmarknaden, vilket gör det enkelt att genomföra sanktioner, påpekade docent vid Ryska presidentakademin för nationalekonomi och offentlig förvaltning Sergei Khestanov. ”Alla sanktioner som kommer att minska valutainflödet från export skulle vara ganska smärtsamma”, betonade han.
  TeleTrades chefsanalytiker Mark Goikhman anser att Navalny-incidenten gör faran för ”sanktioner från helvetet” mot Ryssland mer verklig. ”Dessa skulle omfatta begränsningar eller till och med ett förbud mot utländska investeringar i ryska federala lånobligationer, blockering av ryska bankers dollarkonton i amerikanska banker och ett förbud mot utländsk betalning av ryska entreprenörer,” förklarade han.

  • Jo, det är skillnad på folk och folk! Israel har bevisligen använt kemiska stridsmedel mot befolkningen i Gaza med sina fosforbomber och annat utan så mycket som en tillstymmelse till fördömanden från EU eller USA! Men det är ju så med dubbelmoral att politiker i väst tror att det betyder dubbelt så bra moral!

   • Exakt! Man blir spyfärdig av hyckleriet från väst. Vi vet jo i vilka som har västs politiker och media i sina fickor. Därför yppas det inte mycket om vår tids värsta regim, den rasistisk, barnamördarnas och marktjuvarnas enheten israel. Israels fosforbomber ärö demokratiska säger västs sionist springpojkar till politiker …

    Här är ett färskt exempel på hur långt en sionist springpojke och tillika ”USAs president” är beredd att gå för att försvara barnmördar enheten israel.

    https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/trump-goes-nuclear-against-icc

  • Wofgang tänkte nog inte på att Löfven i Sverige har skapat en atmosfär där gängkriminalitet, bilbränning, våldtäkter, skjutningar, skolbränder grasserar dagligen och där de skyldiga sällan straffas eller ställs till svars! De får mycket milda straff, typ mördare på ungdomsvårdanstalt där man kan komma och gå som man vill. Sveriges unika mördarmaskineri går för fullt men Wolfgang i sin egen värld ser inget, hör inget och vill säkert inte veta något heller i sin sosse-bubbla!

   • Tips till Varg Gang Hans och Son. Skriv om de riggade valen i USA. Nu mer aktuell än någonsin med tanke på de stundade novembervalen. Du kan lära dig mycket av denna analys. Dessutom lär du dig hur man blir av med falska journalisters förklädnader.

    ”The kind of fraud we’ve seen in the United States, beginning decades ago, has consisted of organized crime organizing large numbers of deceased people, and nonexistant people, to cast ballots. That has happened. But much more importantly, since the early 2000s and the passing of the Help America Vote Act in 2003 in the wake of the Bush v. Gore hanging chad scandals, the black box voting machines, owned by billionaire Republicans, have been consistently over counting Republican votes and undercounting Democratic votes.”

    https://www.presstv.com/Detail/2020/09/04/633339/US-voters-can't-trust-votes-will-be-accurately-counted

  • ”…/så är han medskyldig genom att ha skapat en atmosfär i Ryssland där det är okej att mörda oppositionella och ”förrädare” utan att de verkligt skyldiga någonsin ställs till svar.”

   Med stor sannolikhet, att WH blandar ihop Ryssland med det som pågår UKRAINA.
   Exempel:
   De 100+ mördade på Majdan under statskuppen, utav oppositionens (egna) krypskyttar (väl dokumenterat) Mördade poliser inte inräknade.
   Enligt officiella siffror ca 40 personer (inofficiellt ca 300) som blev levande innebrända i fackföreningens hus i Odessa den 2 maj 2014
   Alla journalister som fallit offer för Mirotvorets fascister, ingen dömd hitintills (mord från 2014 och framåt)
   Mord utförda av SBU, ukrainsk säkerhetstjänst, på ledande personer i republikerna.

 11. Det groteska ståhej som uppstod är det bevis som behövs för att fastslå att Navalny är en västagent.

  Om Navalny blev sjuk som följd av hans allmän hälsotillstånd och hälsohistoria eller för att han intog någonting olämpligt med tanke på sin diabetes och flygandet är intressant i väst enkom för att han är en agent för väst.
  Cirkusen runt fallet är bevis nog för att man inte skall behöva bry sig i onödan.
  Däremot är det värt att fundera över vad som ståhejet är till för att dölja från uppmärksamhet. Vad försöker man avleda oss ifrån, månne?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here