Tal efter domen att inte utlämna Assange till USA.

2
1438

Detta tal av psykolog Kristina Hillgren var skrivet för att framföras vid manifestationen för Julian Assange på Sergels torg. Det kom inte att framföras då av mötestekniska skäl.


Talet

I dag kan vi glädja oss åt en delseger. Av hälsoskäl ska Julian Assange inte utlämnas till USA. Men domen kan överklagas. Många jurister sitter på sina kammare och plitar på överklaganden och klurar ut olika vägar att få Assange omintetgjord.
Det är många gäddor som lurar i vassen, ett ordspråk som passar in på denna situation.
Tack vare en internationell opinion för stöd till Assange är delsegern vunnen. Vi ingår i denna världs om-spännande rörelse av människor med olika bakgrund, kulturer, språk!
I vårt kära fosterland, med dess egentillverkade gloria, som världssamvete – har politiker, jurister, massmedia och enskilda aktivt bidragit till denna rättsröta.
Eller har de, som ”tricoteuser”, stickerskor, gjorde under franska skräckväldet, suttit intill giljotinen, vänt avigt och rätt, i väntan på nästa avrättning.
De skyldiga har nu chansen, att sona sin skuld och slippa skammen, genom att använda sin energi och sitt inflytande till att säkra att Assange friges.
Klart är att vi kommer fortsätta vårt idoga arbete med demonstrationer, flygbladsutdelningar och skrivelser för att frige Julian Assange och rädda Press & yttrande-friheten.
TACK FÖR GOTT SAMARBETE! FRIGE JULIAN ASSANGE!
Föregående artikelMSM använder redan ”Upploppet i Kongressen” för att kräva mer internetcensur
Nästa artikelKan vi reparera jorden när Corona-pandemin väl är över ?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Om Trump verkligen menar allvar med sitt ”make America great again”, så har han nu en sista chans, innan han lämnar sin post som president. Att han räddar Press- och yttrandefriheten genom att frige Julian Assange.

  2. Fortsätt kämpa, ni som står på barrikaderna i Stockholm. Trevligt att du Kristina Hillgren nämner stickerskorna i Paris! Du måste vara bra stickare. Jag läste om detta i en bok vilket jag berättade om i hantverksgruppen!
    Knep & Knåp i Luleå.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here