Tänk om krigen i Gaza och i Ukraina eskalerar?

4
180

Professor John Mearsheimer är en amerikansk statsvetare och forskare i internationella relationer som tillhör den realistiska skolan.[3] Han är Distinguished Service Professor vid University of Chicago. John Mearsheimer har beskrivits som den mest inflytelserika realisten i sin generation.

Mearsheimer är mest känd för att ha utvecklat teorin om offensiv realism, som beskriver interaktionen mellan stormakter som primärt driven av den rationella önskan att uppnå regional hegemoni i ett anarkistiskt internationellt system. I enlighet med sin teori anser Mearsheimer att Kinas växande makt sannolikt kommer att leda till konflikt med USA. https://en.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer

Föregående artikelMedierna förvränger allmänhetens uppfattning genom att manipulera människors uppmärksamhet
Nästa artikelÄr Nya Sidenvägen ett imperialistiskt projekt?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Det finns ingen möjlighet att kriget i Ukraina eskalerar. Ryssland har inte styrkan att göra mer, tyvärr, även om Putin säger annat. Ryssland har tyvärr förlorat för många man och stridsvagnar.

    • I ett KONVENTIONELLT krig skulle Ryssland golva USA/Nato alla dagar i veckan👊

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here