Trumps Coronatest bäst i världen!

8
1757

Föregående artikelSverige exporterar mer vapen än någonsin till de som bombar barn i Jemen
Nästa artikelTolv sätt som USA:s invasion av Irak skadar än idag – USA vill trappa upp sitt angreppskrig!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

  • Det blir mycket bra det. Då kanske det kan börja klarna i kulan på storstadseliten i New York att det kanske inte är alldeles fel med högerpresidenten D Trump fyra år till.
   Förhoppningsvis blir det också allt svårare för kommunisterna på den här sidan att bygga på föreställningen om en USA dominans hotad från öst.
   Som jag uppfattat får handelspolitiken allt större betydelse på geopolitikens bekostnad.
   Det vi bevittnar med det här är ett humanpolitiskt samarbete under rådande handelssanktioner.
   Man hjälper alltså en handelspartner även om man är oense i affärerna.
   Konservatism har alltid varit medkännande.

 1. Världshälsoorganisationen (WHO) får nu 80 procent av sin budget från öronmärkta donationer. Med detta utövar givarna stort inflytande – och tar ofta med sig sina egna ekonomiska intressen.
  I samband med koronakrisen bör det nämnas att Världshälsoorganisationen WHO finansieras av den amerikanska miljardären Bill Gates .
  https://www.nyhetsbanken.se/2020/03/who-finansieras-av-bill-gates.html#more

  Förmodligen den mest avvisande upplevelsen som jag hittills har hört om Corona är den som går: Det är bara – eller främst – de gamla och redan sjuka som dör från Covid-19 – och de hade inte så länge att leva i alla fall. ”
  https://www.rt.com/op-ed/484696-eugenics-social-darwinism-coronavirus/

  Den brittiska kommentatorn Toby Young, som tidigare har förespråkat det han kallade ”progressiv eugenik”, sa ”att spendera 350 miljarder pund för att förlänga livet för några hundra tusen mestadels äldre är en ansvarslös användning av skattebetalarnas pengar.”
  Vad anser han som en ”ansvarsfull användning av skattebetalarnas pengar? Invaderar Irak? Bomba Libyen? Rädda bankirerna?
  Ska människor över 70 år känna sig skyldiga för att de ville hålla sig levande i Corona-åldern?
  Sir David King, Blair / Brown-regeringens tidigare vetenskapliga rådgivare (och tidigare senior vetenskaplig rådgivare för UBS Bank), uppmanade människor över 90 år att hålla sig borta från sjukhus för att undvika ”överbelastning”. De 90-åringar som antagligen har betalat miljoner,om inte miljarder under sin livstid genom skatter och socialförsäkringsavgifter.
  Det är inte bara de väldigt gamla som de nya sociala darwinisterna. Det är också de som har ”underliggande hälsotillstånd”. Coronavirus tar en hög andel av dessa människor, säger vi, så varför så stor väsen? De var sjuka ändå! Men människor med ”underliggande hälsotillstånd” kan leva meningsfulla, kvalitetsliv under lång tid.
  Idén att i en pandemi är livet för dem med underliggande hälsotillstånd är helt motbjudande för alla som har en moralisk kompass.
  De flesta människor är förvånade över den helt hjärtlösa eugenikisten och den sociala darwinistiska ideologin och trodde att de hade sett slutet på det för flera decennier sedan. Men det är tillbaka och ”mainstreamed” – och i det långa loppet utgör det utan tvekan ett lika stort hot mot samhället som det eländiga coronaviruset självt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here