Två Gula västar i Sverige – En högerextrem/främlingsfientlig

62
2089
Logga för denna organisation.

”Gula västarna”, de omfattande folkliga protesterna mot ökad ojämlikhet och orättvisor i Frankrike stöds av en majoritet av fransmännen. ”Gula västarna” har framlagt bra reformförslag och ska ställa upp i EU-valet. Tidigt framträdde ”Gula västar” i grannlandet Belgien. Nu har de också kommit till Sverige. På Facebook hittar man minst två olika svenska organisationer.

Den ena framför liknande krav i Sverige som ”Gula västarna” i Frankrike och ska ha manifestationer 2/2 kl 13. Den verkar bra. Dit ska jag gå. Mer information här. Gula västarna 2/2 2019

Den andra presenterar flera talare med högerextrem/främlingsfientlig framtoning på sitt möte i Stockholm i morgon kl 13.
Jag har funnit en bild på nätet som syns ovan.


Demonstration mot Globalismen och Maktmissbruket.

Med vissa främlingsfientliga/högerextrema talare? Bedöm själv!

Facebook-evenemang

Program:
Moderator Mikael Eriksson

Mads Palsvig (Ledare för det nya danska partiet JFK21)
Jan Tullberg (Docent i företagsekonomi)
Ingrid Carlqvist (Journalist)
Izabella Nilsson Jarvandi (Studerande)
Lennart Matikainen (Författare, föreläsare)
Sven-Olof Ruthberg (Pensionär, f d polis, anst vid Migrationsverket)
Robin Hellstrand (Skandinaviska Förbundet)

Något om talare.

* Mads Palsvig JFK21. Har avslöjar bankfiffel i Danmark enligt uppgift. Extrabladet. Har intressanta synpunkter på judar och judendom ”Der er stor forskel på jøder der følger Torah’en som er det gamle testamente stort set, og de der følger Talmud’en som er rendyrket satanisme, med opfordring til racehad, pædofili og meget mere. De jøder der er satanister er Sabbatei Zevi følgere og Chabab Lubavitcher følgere.”

* Jan Tullberg Publicerat artiklar som många nog anser vara främlingsfientliga. Jan Tullbergs hemsida: Svenska artiklar
Samhällsnytt Samhällsnytt

* Ingrid Carlqvist Egen site: ”Together with Lars Hedegaard, she used to run the online newspaper Dispatch International. According to Carlqvist, the newspaper is critical of Islam and its purpose is to report on what is not reported in the mainstream media. She writes extensively about immigration and assimilation problems in Sweden.” Igrid Carlqvists blogg
Wikipedia skriver. ”Mellan 2015 och 2018 drev Carlqvist podcasten Ingrid och Conrad där har hon bland annat uttryckte att hon gärna skulle se ett samarbete med Nordiska motståndsrörelsen. Hon var vice ordförande i den högerextrema föreningen Det fria Sverige 2017–2018.” Wikipedia

Hon har intressanta synpunkter på kyrkan i Sverige ”The Church of Sweden may be headed towards “Chrislam” — a merging of Christianity and Islam. Swedish priests, noting the religious fervor among the Muslims now living in Sweden, enthusiastically take part in various interfaith projects.” Artikel

* Izabella Nilsson Jarvandi. Uppmärksammad aktivist i Greta Thunbergs ålder. Hon framträdde vid möte i Brunnsparken, Göteborg, 9 december 2018. ”Namnkunniga talare som den före detta SD-partiledaren Mikael Jansson och journalisten Ingrid Carlqvist håller brandtal mot FNs Global Compact-fördrag om migration.”…”Men i livechatten och kommentarerna handlar det i princip uteslutande om en enda person – demonstrationens initiativtagare och dagens yngsta talare: 15-åriga Izabella Nilsson Jarvandi.” Om Isabella Nilsson Jarvandi.
* Lennart Matikainen (Författare, föreläsare)
TV4-profilen Lennart Matikainen kandiderar för Alternativ för Sverige.” Lennart Martikainen kandiderar för Alternativ för Sverige.
* Sven-Olof Ruthberg. Saknar uppgifter.
* Robin Hellstrand (Skandinaviska Förbundet).

Vad står Skandinaviska förbundet för?

Skandinaviska förbundet

”PROGRAMFÖRKLARING” (Utdrag av mig)

Den västerländska civilisationen är den mest högtstående världen skådat och det är vårt övergivande av denna som är orsaken till det katastrofala läge vi nu befinner oss i. Vi ser det därför som vår främsta uppgift att återerövra Skandinavien och Europa till denna civilisation och att därefter sprida den till hela världen.
Kristendomen, den romerska rätten och den grekiska filosofin är ytterst de fundament som västerlandet vilar på.

* Säkra gränserna. En seriös politisk diskussion kan inte ta sin början förrän våra gränser är säkra. Illegala, kriminella utlänningar, terrorister och islam har inte här att göra. Gränserna måste stängas omedelbart, bidrag måste strypas och krav på skötsamhet, laglydighet och kulturell assimilering måste ställas i kombination med att ett återvandringsprogram, baserad på positiv uppmuntran etableras.

* Ett enat Skandinavien. Svenskar, norrmän, danskar och deras ättlingar delar samma etniska, kulturella och språkliga grund i det skandinaviska.
Riktig utbildning. Den måste vara fri från demoralisering och depraverade läror om att avvikelser ska upphöjas till normalitet.”

Bild från manifestationen.
Föregående artikel”Arvet efter Vilhelm Moberg” Möte på Karlskrona stadsbibliotek 26 januari kl. 13
Nästa artikel5 Lögner du kommer höra under hamnkonflikten
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

62 KOMMENTARER

 1. Vem har stiftat begreppen främlingsfientlig eller högerextrem?
  Vilket var syftet med att brunsmeta svenska medborgare för att de vill ha en migrationspolitik som fungerar?
  Varför vill man hemlighålla att många av de asylsökarna som kommer hit i själva verket är ISIS-soldater?

  • Brunsmeta är tydligen offerkoftehögerns nya modeord. Nazister, rasister och annat pack behöver dock ingen hjälp mad brunfärgen, den står dom för alldeles utmärkt själva, vilket tydligt framkommer av det som Anders Citerar i artikeln.

   • folk som anders åberg anser alltså att man är nazist för att man vill ha en vettig asylpolitik.
    folk som anders förstår inte hur mycket han splittrar sverige.

    • Folk som Janne kan inte läsa och dom begriper inte heller hur dom splittrar vanligt folk i etnicitet och på det sättet skyddar överhetens plundring från bred folklig kritik.
     Beklämmande i kubik!

     • Det tror jag inte alls Martin. monopolkapitalet vill att splittringen skall ske mellan vanligt folk av olika etnicitet. Att deras lakejer kritiseras gillar dom nog inte alls.

     • Anders Åberg

      Vet hut! De som förlorar på havererad asylpolitik är just folk på botten av vårt samhälle! Sluta vara naiv!

     • ”Vet hut” he he, kliar offerkoftan lite extra på dig Janne?
      Dom som fokuserar på etnicitet springer överhetens ärenden och överheten är den som har sett till att klyftorna i vårt land ökar snabbast i hela västvärlden.
      Kom inte här och snacka om invandringen som om du brydde dig ett skit om folk på botten av vårt samhälle. Om du gjorde det skulle du angripa överheten och inte sprida splittring mellan svenskar och invandrare.

     • Anders Åberg

      Bara du har pratat om ”etnicitet” – är du smygrasist? Jag pratar om havererad asylpolitik, jag bryr mig inte vilken ”etnicitet” dessa personer har.
      Det är ÖVERHETEN som vill ha invandring, inte folk på botten av vårt samhälle som får det svårare pga deras politik!

     • ”smygrasist” Jösses vilken debattnivå!
      Är det inte väldigt sandigt där nere?

      Nåväl.
      Överheten vill säkert ha billig arbetskraft, därav alla EU regler om fri rörlighet. Det borde vi sätta stopp för, med stenhårda regler för kollektivavtal och lika lön för lika arbete på svensk arbetsmarknad och helst lämna EU helt och hållet.
      Flyktingarna är resultatet av överhetens krig och dom måste vi hjälpa efter förmåga. Vi fixar det också ganska bra och det kostar ungefär 1% av BNP. Inget jätteproblem.
      SD vill däremot göra det till ett jätteproblem. Dom har fått i uppdrag av överheten att göra det för att förhindra att Svensken fattar att det är överheten själv som har ställt till eländet inom välfärden.

     • Anders Åberg

      SD? Vad pratar du om jag har inte pratat om SD överhuvudtaget, ta och läs vad jag skriver. Jag är emot den havererade asylpolitiken! Man är inte rasist eller nazist för det.

     • Jag har inte sagt att SD är nazister, så det får stå för dig, men OK Janne, hur vill du förbättra asylpolitiken?
      Jag vet ett sätt. Genom att ta ut högre skatter av överheten och stoppa plundringen av den privatiserade välfärdssektorn får vi mer pengar över till både välfärd och ett bättre flyktingmottagande.

     • Anders Åberg

      Ja stoppa den helt och ta hand om de som är här med de pengar som nu används för att ta emot hundratusentals kommande år,
      Socialdemokraterna, Vänstern + C+ L + MP ska ju ta bort skatter för överheten och de ska ta emot fler flyktingar.

     • Verkligen beklämmande att vettiga och seriösa skribenter gång på gång brunsmetas samtidigt som provokatör-trollet Anders Åberg är fredad från kritik.

     • ”provokatör-trollet Anders Åberg” Minsann fick jag inte lite kritik där korpen. Där har du alltså fel.
      Undrar om du kanske har det i andra frågor också? Hmm.

     • Roligt att jag har lyckats reta upp några högerspöken. Nu är jag således i besittning av epiteten provokatör och troll. Man tackar.

      Spännande detta att se hur deras argumentation faller ihop som ett korthus bara man petar lite på den. Detta har jag upplevt tidigare då jag försökt kommentera på högerpopulisternas egna bloggar. Först urartar det i enbart tillmälen och sedan blir man blockad. Det hände även på Martin Gustavssons blogg.

     • Janne och Korp. När debattmotståndare saknar argument börjar de anklaga den andra parten för att vara troll eller trotskister eller splittrare eller vad det kan vara.
      De högerextrema – har en ideologi även om de inte säger detta. Kanske den här artikeln kan få er och andra högerextrema eller identiärer att tänka lite extra på vilka ni företräder.
      http://mikaelnyberg.nu/2019/01/24/sagan-om-det-statslosa-kapitalet/

     • Anders Åberg

      Det var ju du som började med tillmälen då du skrev:
      ”Brunsmeta är tydligen offerkoftehögerns nya modeord. Nazister, rasister och annat pack behöver dock ingen hjälp mad brunfärgen, den står dom för alldeles utmärkt själva, ”

      Nu vill inte jag debattera mer med dig. Oavsett vad man säger slutar du jämt med att kalla folk för ”SD” ”Nazist” osv som dina svar till mig och andra tydligt visar här.

     • Förstår att du inte vill debattera mer Janne. Det skulle inte jag heller vilja om jag hade så lite på fötterna som du har.
      Tråkigt att du avslutade med en ren lögn dock. Jag har inte kallat någon här för nazist. Du själv har däremot antytt att SD är nazister, men du kanske bara misslyckades lite med tänket där.

  • Syftet med de nedsättande orden fyller flera funktioner. Det splittrar arbetarklassen. Högern kan då fånga upp ungefär två tredjedelar, av det mycket folkliga och fullt normala missnöjet. Det finns goda vetenskapliga evidens för att hårda tider tenderar att skapa stamkänslor. Människor är också mer främlingsfientliga ju mer olik den andra stammen är.

   Det är sannolikt därför som högern och högerns agenter inom vänstern fokuserat på att ta in de mest avvikande kulturerna, samt skapa segregering, istället för assimileringav riktiga flyktingar, eller riktiga barn.

   Agenterna vildseleder med argumentationsfelet ”guilt by association”. Om SD tycker något så är det klandervärt, vilket leder till en osund motposition som repellerar arbetarklassen.

   Mobbningen av Åkkesson har samma syfte. Den splittrar och skrämmer, men är också repellerande och skapar sympati för den som utsätts. Höger-SD:s Åkesson ber hövligt om att komma ur sandlådan. Vänstern gör då olydigt motsatsen, ex. stör ut demonstrationer, vilket folket ogillar, medan många i vänstern, p.g.a. rädsla eller okunskap, rycks med i mobbningsbeteendet. Åkesson profiterar.

   Att ta hänsyn till folkets känslor och ge dem ett fraktionerat vänsternationellt alternativ, likt FNL eller ANC, gör inte vänstern (ev. undantaget 7 individer) Istället har vänstern ställt sig emot nationell självständighet tillsammans med Nato.

   Högern är mycket medveten. Halva högern är för EU och bombliberalism, medan SD är emot krig och EU. På så vis fångar högern upp flest röster. Resultatet ser vi idag. Extrem högerpolitik och ingen folkomröstning om monopolkapitalets EU-projekt.

   Även general Golan från Israel noterar karaktären på de som ligger bakom och där lyser SD:s och högerns väl dolda Nazi-Sionism igenom.

    • Den riktiga vänstern verkar tro att deras egna linje är den bästa, den ”sanna”, som alla andra ska konvertera till. Haleluleja! En opium-lik tro, baserad på noll och intet. Människor är faktiskt olika och reagerar olika på den svåra verkligheten.

     När den riktiga vänstern insett det och accepterar människors olika känslor och demokratins spelregler så har den riktiga vänstern möjlighet att fraktioneras intelligent och att valsamverka och ta mandat i riksdagen, men inte en sekund innan dess.

     • Martin, vad menar du med den ’riktiga vänstern’ – den som NMR företräder?

    • @Stigsson
     NMR är sannolikt skapat av Expo, som ett verktyg i konfliktskapandet. De är sannolikt förtvivlade över att Svenskarna inte vill heila åt en tysk imperialist som krossades p.g.a. sin dumhet, eftersom behovet av Expo då helt försvinner, och verksamheten verkar ju onekligen lukrativ. NMR och AFA utgör sannolikt värdefulla verktyg år monopolkapitalets konfliktskapande.

     Den riktiga vänstern är för ett mer jämlikt samhälle och mot EU-medlemskapet och skulle ALDRIG medverka till högerpolitiken, likt ett alibi, såsom V gör idag, men stå i opposition, eller åtminstone inte vara så lättflirtade, ex. kräva en folkomröstning om EU för att gå med på att stödja Regeringen.

     Den riktiga vänstern skulle heller aldrig rynka på näsan till unga svenska män som blivit mobbade av utländska gäng i sina skolor och därför blivit nazister.

     Den riktiga vänstern skulle heller aldrig rynka på näsan åt gruppvåldtagna kvinnor som blivit nazister som en extrem reaktion på en extrem händelse.

     Den riktiga vänstern skulle heller aldrig rynka på näsan åt gamla, sjuka och handikappade som fått det sämre och röstar på SD, när högerns monopolkapitalistiska politiker pungslår dem, samtidigt som de avskaffar värnskatten för de allra rikaste, tllsammans med V.

     Det är för mig den riktiga vänstern med härtat på rätta stället. Medkänslans vänster. Den intelligenta vänstern.

     • Martin.
      EXPO vet jag ganska lite om, men det du skriver känns påhittat.

      ”rynka på näsan” är inte en adekvat beskrivning av vänsterns relation till nazismen. Oavsett bevekelsegrunden till att folk blir nazister så är det en rörelse som måste bekämpas. Vi vet av erfarenhet hur långt detta kan gå. På 40-talet tvingades världen och i första hand den del av världen som var vänster att avliva miljontals nazister.

      Du verkar beskriva någon slags påhittat rörelse som samarbetar med nazisterna och det stämmer ganska väl in på bilden av dig, som iallafall jag fått, som en medveten och aktiv förvirrare i kapitalets tjänst.

  • Conny Lundberg. De som har stiftat begreppen ’främlingsfientliga’ och ’högerextrema’ är de som inte vill betrakta dessa grupper som fascister.
   De allra flesta muslimer som kommer hit är mycket fredliga av sig. Givetvis finns det fanatiska grupper, precis som i alla andra religioner och fraktioner, bland muslimerna.
   Anders Behring Breivik är kristen som dödade 77 människor för ett antal år sedan. IRA, UVF, UFF, NMR och många andra kristna grupper har dödat människor enbart på grund av att de hade en annan religiös uppfattning än vad de hade. Men för den skull tror jag inte på att kristna är terrorister mer än vad muslimer är.
   Eller anser du att varje muslim är en terrorist? Då kanske du anser att Muhammad Ali (fd Cassius Clay) var en terrorist, och att Cat Stevens (kommer inte ögonblicket ihåg hans muslimska namn) också är en terrorist?

   Izabella Nilsson Jarvandi talade även i Helsingborg den 15 på samma möte som Joe Nilsson, före detta medlem i Kommunistiska Partiet.

   • Kerstin Stigsson
    Som SÄPO själva har medgett så kan det finnas ca 3000 IS-soldater här medans vi fortfarande enligt EU har en väldigt dålig gränskontroll. Jag har ännu inte sett något förslag om en uppstramning av gränskontrollen utan istället att man satsar ett antal miljarder på att stävja främlingsfientlighet. Samtidigt fungerar uppenbarligen inte rättsväsendet som det borde då man avskriver våldtäktsärenden på löpande band samt mycket sällan utvisar immigranter för grova brott och så gott som aldrig tar hand om offren.
    Vilka signaler ger detta till det svenska folket? Är du förvånad över att rasism och främlingsfientlighet ökar?
    Att kristna grupper dödat människor friskriver inte andra religioner från samma vidriga brott!
    För din information kan jag dessutom meddela att jag själv aldrig någonsin givit några nedsättande kommentarer baserat på hudfärg eller religion medan jag däremot starkt kritiserar grov brottslighet!
    Att jag värnar om det land jag växt upp i istället för att nedvärdera allt om dess kultur eller befolkning är ingenting jag skäms över.

   • Du kallar norrmannen ”kristen”, men kristus var en fredsprins, som i princip begick apostasi från judendomen, vilket ledde till rabbinernas dödsdom, vilket Jesus, enligt historien, förlät judarna för, eftersom de inte visste vad de gjorde.

    Jesus var alltså ingen hämndgirig krigsherre. Islam har visserligen fredliga figurer likt Jesus, ex. Mahdi. https://sv.wikipedia.org/wiki/Mahdi

    Men de som gjort anspråk på titeln tillbeds oftast INTE av den stora massan, vilket i sin tur givetvis leder till en mycket hög andel virrpannor bland muslimer. Man kan då ex. säga att 90% är mentalt friska muslimer, likt Yussuf Islam (Cat Stevens), och glömma bort problemet, men problemet försvinner inte p.g.a. det.

    Norrmannen hoppades INTE på himmelriket och han ärade INTE Jesus predikningar. Således var han inte ”kristen” i ordets verkliga betydelse. Norrmannens motivering var heller inte kristen, men att han ville försvara sitt land genom att fimpa de som han ansåg vara de största landsförrädarna/folkförrädarna.

    De som säger ”Allahu Akbar” och offrar sina liv är de bekrigar otrogna, gör det i tron på att de får 72 oskulder i himmelriket, såsom Muhammed utlovat.

    De försöker återupprätta kalifatet, d.v.s. diktatur, samt praktiserar religionen efter bokstaven. De är faktiskt muslimer på riktigt, enligt doktrinens bokstav. Norrmannen beter sig inte kristet, enligt den kristna doktrinen i nya testamentet, möjligtvis beter han sig enligt gamla testamentet, vilket i så fall gör honom till judiska rabbiners underhuggare, ex. genom frimurarordern. Det är mycket stor skillnad.

   • Nej, jag är inte förvånad över att rasismen och främlingsfientligheten ökar. Det är en del av de nyliberala och de konservativas plan på att splittra en arbetarklass av alla nationer. Vad de nyliberala och de konservativa (till de konservativa räknar jag SD, KD, AfS, NMR och de andra grupperingarna) fruktar mest är en enad arbetarklass av alla nationer och religioner.
    Medan de nyliberala använder lagarna och reformer för att splittra så använder de konservativa medierna – och till dessa räknar jag även SD-medierna. De konservativa medierna försöker trissa upp stämningen bland folket och arbetarklassen emot en utomstående, i det här fallet muslimer. Men det kan lika gärna vara ryssar, balter, kineser, svarta, latinamerikaner, urbefolkningen, katoliker, protestanter, etc. Detta har hänt förr vid ett flertal tillfällen. Till exempel när det gäller Nordirland i slutet av 60-talet. Ian Paisley trissade upp sin egen protestantiska arbetarklass mot den katolska arbetarklassen med samma argument som vi idag kan höra från de svenska högerextremister mot muslimer och flyktingar i allmänhet. Så givetvis ökar rasismen när det är någon som hetsar fattiga grupper mot andra fattiga grupper.

    Vet du hur många muslimer vi har i Sverige? De är cirka 800 000. De utgör omkring 8% av befolkningen. Av dessa KAN (märk väl ordet, det är inte med någon säkerhet) det finnas 3000 som är ISIS-soldater. Och vet du hur mycket 3000 är? Det är ungefär stort som vad SKP och KP är tillsammans. Så hur kan de högerextrema anse att dessa ISIS soldater är ett hot mot Sverige? De högerextrema grupperingarna anser ju inte att SKP och KP är ett hot – eller gör ni det? Vi har ju revolution på programmet …

   • Du kallar norrmannen “kristen”, men kristus var en fredsprins, som i princip begick apostasi från judendomen. Jesus var alltså ingen hämndgirig krigsherre. Islam har visserligen fredliga figurer likt Jesus, ex. Mahdi. Men de som gjort anspråk på titeln Mahdi tillbeds oftast INTE av den stora massan.

    Norrmannen hoppades INTE på himmelriket och han ärade INTE Jesus predikningar. Således var han inte “kristen” i ordets verkliga betydelse. Norrmannens motivering var heller inte kristen, men att han ville försvara sitt land genom att fimpa de som han ansåg vara de största landsförrädarna/folkförrädarna. Han försökte inte återupprätta diktatur, eller praktisera sin religionen enligt bokstaven. Norrmannen betede sig inte kristet, enligt den kristna doktrinen i nya testamentet, möjligtvis beter han sig enligt gamla testamentet, ex. p.g.a. indoktrinering genom en annan sekt, men det är mycket stor skillnad, i min mening.

    • Dom kristna tror även på gamla testamentet Martin, så det är helt korrekt att kalla Breivik för kristen.
     Kristendomen är också den brutalaste och blodigaste av alla religioner. Islam kommer långt på efterkälken där.

  • Conny Lundberg, vad ska man då kalla er för om vi inte får kalla er för fascister, högerextrema, främlingsfientliga, ideniterer, etc? Nationalkapitalister? Ni kan kalla er för vad som helst. Fakta är att vilket namn ni än väljer så blir det ett i längden ett negativt ord – det eftersom ni har en grund som är en fascistisk ideologi, även om ni själva inte tror på det. Jan Myrdal och SD försökte ju med ordet identierer att förändra hur vi ska betrakta er som. Men det slog tillbaka.

   • Kerstin Stigsson, medlem i Sveriges Kommunistiska Parti skriver ”vad ska man då kalla er för om vi inte får kalla er för fascister, högerextrema, främlingsfientliga” med tillägget ”eftersom ni har en grund som är en fascistisk ideologi, även om ni själva inte tror på det”. Tror Kerstin Stigsson på att den kommunistiska ideologiska grunden är så mycket bättre?
    Josef Stalin och Adolf Hitler betraktas ofta som två tidiga ledare för regimer som blivit stilbildande för sina totalitära drag.
    Totalitarism rådde i Tyskland under nationalsocialismen och i stort sett alla kommunistiska regimer från Lenin och framåt. Kerstin Stigsson.. Är det rötter som du känner dig stolt över? Den totalitära grundtanken inom fascism är precis densamma som inom kommunismen.
    Totalitarism är läran om diktatur, vilket innebär att en stat endast tillåter ett maktägande parti.
    Spelar det egentligen någon roll vilken av de skenbara politiska ytterligheternas företrädare som styr världen mot en katastrof för mänskligheten?
    De är som siamesiska tvillingar, som båda är lika skrämmande och förgörande för mänskligheten.

    • Korp, nu gör du dig skyldig till argumentationsfelet whataboutism!

     Men all right, kommunismen är motpoler till kapitalism. Fascism och nazism är en del av kapitalismen.
     Kommunism är demokrati som går från arbetarklassen och dom fattiga. Den stannar inte som idag till några få kapitalister. Idag har vi den totalitära kapitalistiska diktaturen där inget annat ekonomiskt system tillåts att ta över. Flera exempel finns: 1996 då Jeltsin med USAs hjälp fifflade till sig makten från kommunisterna. Vi kan även se det i USAs inblandning i Venezuela och på Kuba. Den kapitalistiska diktaturen tillåter inget annat system än det kapitalistiska. Och detta är totalitarism.
     Så den kommunistiska ideologin är enormt mycket bättre än den kapitalistiska och den fascistiska ideologin.
     Det finns många sorters kapitalistisk demokrati i vår värld. För detta behövs partier. Men såväl som det finns kapitalistiska partier finns det socialistiska och kommunistiska partier. Emellertid finns det tre ekonomiska system – ett kapitalistiskt system (till det kapitalistiska systemet räknar jag även med nazismen), ett socialistiskt och ett kommunistiskt system. Skilj mellan ekonomiska system och partier. I ett socialistiskt och kommunistiskt ekonomiskt system är demokratin bättre än det kapitalistiska systemet. Det eftersom socialism/kommunism utgår från arbetarklassen och dom fattiga. Det kan mycket väl få förekomma människor som föredrar kapitalism i ett kommunistiskt/socialistisk ekonomiskt system (som du kanske känner till hade Sovjetunionen små enskilda företag) och som får ställa upp i personval i konkurrens med socialistiska och kommunistiska människor.
     Du känner mycket väl till att Sovjetunionen var under attack från olika kapitalistiska och borgerliga håll under de första fem tio åren. Därefter utvecklade sig attackerna mera utstuderat, som att det västliga kapitalet skapade och finansierade nazismen och fascismen på grund av att de skulle slå ner kommunisterna i Tyskland och Bolsjevikerna i Ryssland. Nazismens/fascismens/kapitalismens motståndare var främst kommunismen.

     Det är att förhindra den katastrofen som vi måste ha ett annat ekonomiskt system än det kapitalistiska. Det håller t o m den före detta miljöpartisten Carl Schlyter med om.

 2. Det synes mig som att somliga inte klarar av att besvara frågor utan istället attackerar den som ställer dem!
  Fakta och logik äger tydligen ingen plats i diskussioner för vissa människor.
  Om ideologier, känslor och förutfattade meningar skall tillåtas styra detta land så finnes det inte längre en framtid här för de som vill kunna skapa en positiv framtid bortom trångsynthet

  • Tänk att du har så svårt att tåla kritik Conny. Är det något som ni brunsmetade kanske har gemensamt?
   Anders artikel är full av fakta och logik, men det fick tydligen inte plats i din skalle. Han ger där exempel på just sådana ideologier, känslor och förutfattade meningar som skapat ett obeskrivligt elände på den planeten.
   ”Den västerländska civilisationen är den mest högtstående världen skådat” Vad säger du om den meningen Conny? Får den dig att känna dig som en stolt vit arisk man? Faktum är ju att den civilisationen som så höjs till skyarna av stolpskotten i Skandinaviska förbundet är den mest krigiska, blodtörstiga och destruktiva civilisationen i mänsklighetens historia. Den har stått för i princip alla krig, all kolonialism och all imperialism i världshistorien. Den har mördat, torterat och förslavat oräkneliga miljoner människor, fördärvat vår miljö och nu troligen t.om. vårt klimat på ett fullständigt ödesdigert sätt.
   Tål du inte att detta kritiseras och inte längre finner en framtid i vårt land så får du väl bli flykting då.
   Testa med Ungern. Kent Ekeroth kanske har ett gästrum över.

   • Jag undanber mig nedsättande kommmentarer som du verkar gilla att smeta på mig och anser istället att man kan diskutera sakfrågor utan att kasta ”skit” på varandra.
    Dessutom har jag aldrig givit uttryck för några galna extremistiska nedvärderingar men jag smutskastar inte heller de som har andra idéer.
    Jag anser att man borde kunna diskutera sakfrågor på ett konstruktivt vis utan att hemfalla åt avledande manövrar.
    De som anser sig vara övermänniskor existerar både inom religioner och politiska åskådningar men det man borde lägga krut på är att diskutera överlevandet för nationer och människor för att skapa samhällen där vi alla kan blomstra och dessutom ta hand om den planet vi bor på.
    Dogmer och ideologier kan aldrig leda till detta utan måste ses snarare som riktlinjer och ej absoluta lagar.
    Den globalistiska elitens planer på fri migration och gränsöverstigande frihandel kommer att leda till otaliga människors död och kanske t o m planetens.

    • Hur kommer det sig då att du undviker sakfrågorna? Det enda problem du verkar se är invandringen och i synnerhet att dom som försöker använda den till att skapa splittring blir kritiserade.
     Du hade heller ingen kommentar till vansinnigheterna hos Skandinaviska förbundet. Beror det på att du håller med om det som stod där?
     Och tror du på fullt allvar att det är invandrarna som sänkt skatten för överheten och privatiserat offentlig sektor så att vi knappt har råd med ordentlig skola, sjukvård eller pensioner längre?

     Hittills har du inte visat några som helst tecken på att vara en seriös debattör, utan enbart grinat över att du fått mothugg.
     Kanske skulle du försöka höja nivån lite Conny.

     • ”Kanske skulle du försöka höja nivån lite Conny.”
      Hej Anders Å
      Jag tror det är du som inte riktigt förstår eller om du möjligen är förhindrad genom politisk indoktrinering?
      För att förstå sammanhangen måste man inse att ”skatt på rika” används som effektivt verktyg för vänsterns plakatpolitik. Förenklat en floskel som alla med ”rättvisetänkande” kan ta till sig. Verkligheten är dock annorlunda. Sett i kronor ligger skatteintäkterna i Sverige så gott som helt på arbetarklassen och enbart en mindre del på kapitalinkomster. Några procentförändringar där upp eller ned har mindre betydelse för statsbudgeten men desto större betydelse för den politiska retoriken. Kort kan man säga att skatterna i Sverige i dag ligger i det arbetaren producerar och konsumerar. Löneskatt, arbetarnas sociala avgifter, mervärdesskatt, bensinskatt samt energiskatter är några exempel. Det är de skatterna som är statsbudgetens huvudsakliga bas och som finansierar statens olika utgifter. Bland annat en större ej särredovisad post för migrationens olika kostnader. De i reda pengar alltså. Sedan tillkommer ju en ytterligare kostnadsbild för ökad kriminalitet, social oro, sämre skolresultat samt mycket mycket mera. Och ingen av de här kostnaderna behöver kapitalägarna betala. Kapitalägarna kan, tack vare sin rörlighet utan nationsgränser, istället tillgodogöra sig migrationens möjligheter som sänkta lönekostnader, expanderad marknad som ökar försäljning och så vidare. Den som ytterst får betala är moder Natur som istället för verkliga åtgärder blir till ett slagträ i en världsomspännande politisk debatt.

     • Den totalitära grundtanken inom globalismen är precis densamma som inom kommunismen. Där skiljer inget.

     • Klasse.
      Siffror på hur mycket skatten har sänkts för dom rika är inte lätta att få fram, men det ser ut att röra sig om uppemot 100 miljarder om året sedan 2007. Det är mer än dubbelt så mycket som invandringen kostar så är det ekonomi man är intresserad av så borde man i första hand prata om skattesänkningar kontra skattehöjningar.
      Sedan tillkommer då alla pengar som försvinner som vinst ur den privatiserade offentliga sektorn.

    • Den dominanta brunsmetningen av svenska medborgare för att de vill ha en migrationspolitik som är hederlig och hjälper flest på ett sätt som inte störtar det egna landet i fördärvet är essentiell för de agenter som kontrollerar vänstern och förstör för vänstern, vilket jag förklarat ovan.

     Alla de som gör det är inte agenter, men vilseledda av media och/eller agenter. Det är en masshysteri skapad genom massiv propaganda. De flesta rår inte för att de splittrar arbetarklassen, vare sig de som drabbats av rasism, eller de som drabbats av anti-rasism.

     • Migrationspolitiken störtar inte Sverige i fördärvet. Där fick vi ännu en bekräftelse på vad du ägnar dig åt. Samma påhittade katastrofscenario som högerpopulisterna.
      Om någon är en ”agent” här så är det nog du.

   • Lågt. Så skrämmer man bort arbetarklassen från vänstern. Ska inte arbetarkassen få ha känslor och reagera på det som sker, särskilt när det skapats av monopolkapitalet genom deras medier och via deras politiska lakejer?

    Det är evident att alla monopolkapitalets tillväxt-partier i realpolitiken fördärvar vår miljö, eftesom de inte beter sig ekologiskt hållbart, samt förstör vår beredskap för klimatförändringar, för att kunna strössla pengarna på EU och annat som monopolkapitalet hittat på, men de flesta forskare med kompetens på sina forskningsfält tror fktiskt INTE på uppvärmning, snarare på en plötslig nedkylning, vilket även de historiska diagrammen visar.

    ”Ödesdigert” kan vara ett ord som är på rätt plats. Havsforskare Nils Axel Mörner, med kompetens på området, har ex. precis intervjuats om havsnivå och klimat. Kolla in det! Kolla även in sjön Toba och Yellowstone, eller Daniel Ellsbergs frågor om vad USA planerar och hur många som kommer dö. Mycket intressant. Var är beredskapen för de eventen?

    • Svammel Martin. I princip hela forskarvärlden är överens om att människan påverkar klimatet på ett negativt sätt.
     Och var har jag påstått att arbetarklassen inte skall få ha känslor?

   • Det ”fredade” provocerande brunsmetar-trollet Anders Åberg föreslår att skribenter i denna blogg som inte tycker samma saker som han ska bli flyktingar i Ungern.
    Mycket märkligt !

    • På vilket sätt är jag fredad korpen? Och hur kommer det sig att du måste tillgripa rena lögner i din argumentation? Kan det vara för att du inte har några sakliga argument att komma med? Frågorna hopar sig.

  • Jag ska väl läsa men som vanligt med vänsterfolk så blir det långläsning. Akademiska studievana människor med hög läshastighet? Jag ska göra ett försök men jag kommer genast ryta ifrån om jag upplever påverkan som jag tycker är totalt uppåt väggarna. Grejen är att då stannar jag därför jag tycker det inte är lönt att fortsätta. Men det är fel att döma i förväg så vi får se vad som händer. Man måste bara vara upplagd och inte för trött samt ha en stund över.

 3. På plats nu. Dom tjafsar bara om invandring. Var där i nästan två timmar. Ena talaren efter den andra som pratade om att folket måste vakna och våga stå för sina åsikter…så länge man skyller världens allt elände på invandring.

  [caption id="attachment_90418" align="aligncenter" width="696"] Bild från manifestationen.[/caption]

  • Ja, man undrar verkligen hur länge dessa bondfångare och lurendrejare skall kunna hålla på utan att bli avslöjade. Hittills har dom levt helt och hållet på att MSM deltar i bedrägeriet och håller dom verkliga skurkarna om ryggen.

 4. Korp 27 januari, 2019 at 10:31
  ”Den totalitära grundtanken inom globalismen är precis densamma som inom kommunismen. Där skiljer inget.”

  Det var det bästa jag läst idag. Tänk att det går att sammanfatta så mycket i en enda mening.
  Helt fantastiskt 🙂

  Det är precis så jag upplever det. Det är två helt olika krafter som verkar åt samma håll.

  • Arbetarklass, jag tror inte att du har läst min länk till Mikael Nybergs artikel *Sagan om det statslösa kapitalet’.
   Precis som nationalismen har globalismen kapitalet på sin sida. Det ingen skillnad alls. Den internationella globalismen och den nationella nationalismen har samma ideologiska bas – och det är kapitalismen. Företrädarna för globalismen – t ex Anni Lööf, Bilderbergergruppen, Kristensson, Carl Bildt, Stefan Löfven, etc – har inte läst Marx eller Lenin som är basen kommunismen. Dessa företrädare till kapitalismen vill inte att arbetarna ska ta över. De avskyr alla kommunismen – precis som vad nationalisterna gör.
   Och är inte nationalisten Trump en globalist och totalitär när han hotar Venezuela?

   • Tråkigt nog har ju det totalitära systemet dominerat i både fascistiska och kommunistiska länder. Fascismen har det inbyggt i sin vanvettiga ideologi. Kommunismen har däremot ingen ideologisk strävan åt det hållet, men har hamnat där likafullt. Grunden till det finns antagligen både i kommunismens tankar om centralism och partiets ledande roll, plus i det som idag ser ut som ett faktum, nämligen att det helt enkelt saknades materiell grund för socialism i det efterblivna Ryssland 1917. Kapitalismen var helt enkelt starkare och tvingade SUKP till mer och mer drakoniska metoder och till att upprätthålla en försvarsmakt som Sovjetunionen inte hade råd med.

    • Anders Åberg.
     För det första har det aldrig varit några kommunistiska länder. Enbart socialistiska.
     Fascismen har en kapitalistisk grund. Fascismen står inte utanför det kapitalistiska ekonomiska systemet. Det är inte en egen ideologi, fascismen går hand i hand med borgerligheten.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Economics_of_fascism#State_capitalism

     Grunden för kommunismen är inte centralism och/eller partiets ledande roll. Grunden är det som Marx och Lenin säger – och alla dessa artiklar finns på Marxistachivet. Men i korthet – grunden skall alltid ligga på arbetarna och dom fattiga. Inte på partiet.
     Men du har helt rätt – vilket även Lenin nämnde – att det saknades materiell grund för socialism i det efterblivna Ryssland. Det var någon – tror det var SKPs ordförande Andreas Sörensen – att Ryssland fanns det politiska förutsättningar för revolution men inte de materiella (det var alldeles för underutvecklat). I Tyskland var det tvärtom.
     Kapitalismen var starkare det eftersom Sovjetunionen utsattes för konstanta angrepp från borgerligt och kapitalistiskt håll från väst (oljekriser, etc). Men också från Kina. Och från andra europeiska vänsterpartier. Om vi hade ställt upp – tagit ställning för Sovjetunionen – hade vi kanske inte haft fascismen flåsande i våra nackar idag. Så vänstern bär skulden för en hel del av den antisovjetismen som var då och fortfarande finns. Och som kanske gjorde så att Sovjetunionen ’kollapsade’ så lätt. Det är inte offret vi ska skuldbelägga utan de som angrep Sovjetunionen.

   • ”Och är inte nationalisten Trump en globalist och totalitär när han hotar Venezuela?”

    Latinamerika brukar kallas ”USA:s bakgård” så jag tror visst Trump har (eller måste ha) ett visst intresse där. Som jag ser det har Venezuela havererat pga av bristfällig politik. Det får då konsekvenser för närliggande länder men även för USA då flyktingströmmarna ökar. Om nu Venezuela hade fungerat så tror jag inte USA planerat några åtgärder där. Jag tror Trump och USA är ute efter ordning. Det vill säga en nation som fungerar och som helst har en kompatibel marknadsekonomi utan alltför stora politiska ingrepp som kan liknas vid en diktatur.

    • Gratulerar till den hittills mest naiva kommentaren om Venezuela.
     Varför skulle INTE gangsterstaten USA gjort allt dom kan för att sabotera Venezuelas ekonomi?

     • Nu vet jag inte vad USA gjort och inte gjort med Venezuelas ekonomi men både omvärlden och Venezuelas befolkning kräver ett ekonomiskt system som fungerar och som fungerar ihop med världens andra ekonomier. Sverige har nu fått en socialistborgerlig regering vriden åt vänster men även utrikesministern Margot Wallström (s) tar avstånd från socialistregeringen Maduro om än passivt. Högst märkligt du inte har insett att Maduro uppvisat diktaturfasoner. Igår hade han tydligen också vapenskramlat genom att skjuta iväg ett antal av militärens missiler och raketer. Det är lätt att dra liknelsen till ett sårat djur som slår vilt omkring sig mot allt och alla.

 5. Jag tycker det ser ut att vara kört nu för proteströrelsen Gula västarna i Frankrike. Tydligen har rörelsen blivit splittrad i höger och vänster fraktioner vilket förmodligen gör att den tappar greppet om regeringen Macron. Kan inte fronten vara enad så blir det lättare för Macron att genom polismakten städa undan gatans parlament och återställa den demokratiskt liberala ordningen med allt vad det nu innebär. Kapitalägarna kan då andas ut och återigen känna att demokratin är på deras sida. Som jag fattat det verkar det vara en vänsterradikal utbrytargrupp som tänker satsa på den politiska vägen istället för att göra uppror. Jag tycker mig känna igen rörelsens motto: ”Vi vill inte längre underkasta oss beslut på europeisk nivå eller diktat från finansmoguler och teknokrater som glömt bort det viktigast: människan, solidariteten och planeten,” från vad som pläderas på den här sajten Global Politics. Jag får nästan lite vibbar av kommunister. Jag skyller inte på någon men det känns som proteströrelsen kommer att misslyckas. Orsaken är brister i samarbetet.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/frankrikes-gula-vastarna-lanserar-eget-parti-infor-eu-valet

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here