Ukraina. Demonstration för att hedra nazistanhängare.

25
1861
Föregående artikelUSA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder 1945-2015, och miljoner i andra länder. Varning för enögdhet
Nästa artikelKom till ny manifestation för Julian Assange och yttrandefriheten lördag 26 mars kl 12.15!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

25 KOMMENTARER

 1. Svoboda, som flaggan tillhör, är tydligen så pass extrema att t.o.m. Svenskarnas parti avbröt sitt stöd till dem i juni 2014, enl. Wikipedia. Det är därför märkligt att en hel Svensk regering inkl. V stödjer dem med pansarskott och drar in Sverige i krig med Ryssland. Jag har svårt att förstå det. För mig är det fullkomligt bisarrt att så många stödjer USA:s/och NATO:s aggression mot Ryssland via folkmördande extremister i Ukraina.

  • Svoboda är inte detsamma som Ukrainas regering!!!
   Visst har Ukraina ett problem med fascistoida paramilitära grupper (där även svenskar från NMR o likn har deltagit 😀 ) och i Ukraina är de kanske lite fler och värre än våra inhemska svenska fascister? Men de är precis som hos oss, ganska små extremistgrupper.
   FÖREKOMSTEN AV FASCISTISKA EXTREMISTER KAN INTE PÅ NÅGOT SÄTT FÖRSVARA ATT PUTINRYSSLANDS MILITÄR SPRÄNGER SÖNDER BOSTADSOMRÅDEN OCH DÖDAR KVINNOR OCH BARN!!!!!!!!!
   (För övrigt är väl Putin själv den värsta fascisten i denna krigsuppgörelse?)

   • @Björn Flising 26 mars, 2022 At 03:56
    Är du inte påläst eller sysslar du med DESINFORMATION?

    Expo och Eskilstuna-Kuriren i bråk om Ukrainas nazister
    Vänsterextrema Expo har råkat i luven på vänsterliberala Eskilstuna-Kuriren sedan den politiske redaktören Alex Voronov kallat den högerextrema Azovbataljonen för ”hjältar”. Enligt Expo behöver Ukraina istället ”stöd” utifrån för att avnazifiera landet.
    https://www.friatider.se/expo-och-eskilstuna-kuriren-i-brak-om-nazister-i-ukraina

   • Azov regementet är Ukrainas främsta som är i frontlinjen, så att påstå att nazisterna har lite inflytande är väldigt fel. De har det största inflytande på slagfältet, och utan dem skulle inte USA ha lyckats med kuppen år 2014. USA är medvetna om nazisternas betydelse, och har därför gått ut med att man inte skall klaga på nynazisterna i Ukraina då Ukraina behöver dem. Hela rättsväsendet och polisen är livrädda för dem, I västra Ukraina binder de romer vid stolpar och drar ned deras byxor, sedan är det fritt fram för pöbeln att piska dessa människor, ingen som passerar vågar ingripa. Har sett videor där dessa nynazistiska grupper misshandlar romer vid deras läger och sedan tänder eld på lägren, och vanlig ukrainsk polis står och tittar på men vågar inte göra någonting. Den som har följt nynazisterna i Ukraina under flera år är journalisten Max Blumenthal. I denna video uttalar även f.d. överste Wilkenson ett starkt fördömande mot att USA stöder nazisterna i  Ukraina.

    https://www.youtube.com/watch?v=DRTttyZ-MDk

    Nedan några  röster om Ukraina skall anses som ett demokratiskt land.
    Ted Galen Carpenter, kompetent i säkerhetsstudier vid Cato Institute och biträdande redaktör vid National Interest skriver i sin artikel: Amerikanska tjänstemän har länge varit förtjusta i att skildra Ukraina som en lyckad demokrati som avvärjer hotet från aggression från ett auktoritärt Ryssland. Washingtons idealiserade bild har aldrig riktigt överensstämt med den mörkare verkligheten, men klyftan har blivit till en avgrund. Administrationen och dess allierade i västerländska nyhetsmedier ignorerade bekvämt smutsiga aspekter av den ”demokratiska” revolutionen. I demonstrationen fanns det också beväpnade ultranationalistiska och till och med direkt fascistiska element, som Svoboda och Right Sector som spelade avgörande roller.Flera åtgärder som president Volodymyr Zelenskys regering har vidtagit under de senaste månaderna är oroväckande auktoritära. Att behandla Ukraina som en användbar (mycket mindre viktig) amerikansk säkerhetspartner kan inte motiveras utifrån realistiska beräkningar och är onödigt provocerande mot Ryssland. Att försöka framställa Ukraina som en modell för demokrati som förtjänar USA:s skydd på moraliska grunder är ännu mer långsökt. Att försöka göra det återspeglar faktiskt antingen avsiktlig blindhet eller den värsta sortens cynism.

    Ivan Katchanovski politiska studier på universitetet i Ottawa, Kanada har kommit fram till följande: Ukraina är nu ett gigantiskt odemokratiskt land. Väst och Ukrainska politiker tillsammans med självutnämnda experter propagerar myten att Ukraina är en demokrati för deras eget intresse och politiska skäl. Han säger också att lögnerna om Ukraina konflikten står i vägen för en fredlig lösning.
    Han säger också att Zelenskyy vittnar falskt då han påstår att det inte är någon större sak att det kommer ryska trupper till separatist kontrollerade Donbass, de de funnits där i 8 år redan (de har alltså inte funnit där tidigare). Zelensky har gjort krigiska PR-uttalanden inför EU, men Biden administrationens tjänstemän har planer med ukrainska regeringen för att president Zelenskyy skall lämna Kiev i händelse av en rysk invasion.
     
    Nu har Zelensky utfärdat ännu ett olagligt och odemokratiskt dekret som förbjuder åtkomst i Ukraina till webbplatser och sociala mediesidor för populära ukrainska onlinemedier och webbplatser och sociala mediesidor för oppositionspartiet och dess media.
    Han har olagligt stängd ned 6 opposition TV nyhetskanaler, när hans parti sjunker i popularitet,
    En populär ukrainsk bloggare är åtalad för hennes post på sociala medier

 2. Men snälla Martin Gunnarsson. Har du riktigt förstått vad det handlar om. Ett land angriper ett annat med motiveringen att de är riktigt dåliga människor.
  Om Ryssland skulle angripa Sverige och hävda att vi har så många Sverigedemokrater här. Vore det OK?

  • Ukraina genomför inbördeskrig mot befolkningen i östra regionen som heter Donbass och i Lugansk .
   Det pågår inte i Sverige.
   Det pågår sedan 2014.

  • Det är egentligen inte landet Ukraina som Ryssland angriper, utan man vill avlägsna det hot och de krigsförberedelser som USAs expansion av NATO medför. Ukraina hat egentligen bara utnyttjats av USA i deras krigsförbrytelser för att i framtiden ta kontroll av Ryssland och Kina.

 3. Inte bara en svensk regering utan även större delen av världen vänder sig mot Ryzzland. Det kanske blir så när ett land medvetet terrorbombar civila.
  Skumt budskap att gå till val på i dessa tider? Om man vill ha några väljare så att säga.
  /You can call me Al

  • Större delen av världen har inte fördömt Rysslands angrepp, räknat i antal stater och i antal människor.

   • Enligt FN finns det 193 självständiga stater i världen. 140 av dessa I generalförsamlingen röstade för att Ryssland skulle upphöra med kriget mot Ukraina. Det får anses vara en betryggande majoritet av världens länder

    • Om jag minns rätt (hittar inte artikeln) så har 143 stater valt att inte delta i sanktionerna mot Ryssland. Har också läst någonstans att man röstade mot Ryssland för att undgå hot från USA. Lugnast så. Sanktioner en annan sak.

   • Håll samtidigt i minnet att en stor del av dessa stater står under USAs kontroll och under ständigt hot om sanktioner från USA om dom inte följer USAs vilja. Varför tror du att till exempel Sveriges regering alltid agerar som USA kräver, exempel Huawei förbudet, kärnvapenavtalet, eller värdlandsavtalet. Det är inte så glasklart som det först kan se ut.

    Fem länder röstade emot resolutionen: Ryssland, Vitryssland, Syrien, Nordkorea  och Eritrea

    Inte ett enda land i Afrika, Asien eller Latinamerika (Japan undantaget) har anslutit sig till USA:s
    sanktioner.

    Förutom Moskvas direkta allierade Kazakstan, Tadzjikistan, Kirgizistan och Armenien, fanns de forna sovjetrepublikerna Turkmenistan och Uzbekistan samt regeringar i Kuba, Venezuela, Nicaragua, Bolivia och El Salvador med bland dem som vägrade följa USAs piska.

    Betydelsefullt är att Iran och Irak, det senare i snart 20 år utsatt för USAs ”demokratiexport”, valde att inte stödja USA.

    Även ett stort block afrikanska medlemmar avstod från att rösta. Den gruppen inkluderade Algeriet, Burundi, Centralafrikanska republiken, Kongo, Ekvatorialguinea, Mali, Moçambique, Madagaskar, Namibia, Senegal, Sudan, Sydsudan, Zimbabwe och kanske den största ekonomiska och politiska aktören på kontinenten, Sydafrika.

    Slutligen vägrade sådana jättar som Indien och Kina att gå i USAs ledband, åtföljda av Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Vietnam och Mongoliet.

    Inte heller nämnde resolutionen med ett ord den statskupp som genomfördes av USA i Ukraina 2014 eller det folkmord och förintelse på civila som sedan dess ägt rum i Donbass.

    Det är inte så klart som det först kan se ut.

  • Fakta: Endast Kinas och Indiens befolkning tillsammans utgör nästan 40% av världens befolkning. Det är många länder i Asien och Afrika samt Latinamerika som valde att lägga nerr sina röster i FN. Det är en hel värld det

 4. Detta krig börjar bli ett accepterat normaltillstånd i Europas utkant, som jag är rädd att det
  kommer allt närmre Centraleuropa med fruktansvärda konsekvenser ingen vet vart det leder.
  Vad som också skrämmer är att den drivande kraften – Nato/USA, på åskådarplats, betraktar
  när krigets fasor riskerar att ödelägga en hel världsdels välfärdsbygge. Vän av ordning måste ställa sig frågan; Varför tillåter vi oss att denna historielösa och kulturellt fattiga nation diktera avgörandet mellan krig och fred. Därtill en nation vars bygge vilar på en demokratisk grund med tveksam förankring utifrån hela folkets vilja.
  Nej ,jag är mycket frågande över vilka krafter som ligger bakom detta på randen katastroftillstånd.
  Tveklöst är Ryssland den anfallande parten i detta krig men med tanke på vad som väntade borde väst
  inse konsekvenserna, där hela världens människor kommer att bli förlorare, inklusive klimatet på vår enda planet.. Trots allt fanns det ett förhandlingsläge lagt på bordet innan detta elände startade.

 5. Business Insider
  6,11 mn prenumeranter
  After Russia’s invasion, the European Union and 27 countries raced to send Ukraine weapons like Javelin and Stinger missiles, and NLAWs. We counted up all of the military aid promised to Ukraine in just the first week of the war.

  The True Cost of Arming Ukraine To Fight The Russian Invasion True Cost
  https://www.youtube.com/watch?v=nn4QhlMTnKs

  Se filmen och se vilken enorm och supersnabb investering hela Västvärlden gjort till Ukrainas försvar mot den ryska Specialoperationen eller invasionen.
  Business Insider ifrågasätter var det verkligen en vettig investering?
  Jag tycker det är bra frågan ställs redan nu för det har jag trott hela tiden.
  Men kanske var jätteinvesteringen nödvändig för att slippa EU:s och NATO:s direkta inblandning i konflikten och med den utlösningen av det Tredje Världskriget som ser ut att hamna mellan Västvärlden och Ryssland + sina allierade?
  Det sista Världskriget där atombombningen och den totala förstörelsen blir oundviklig?

  En hemsk tanke så jag förstår om Ryssland i sanningens minut accepterar rustningen av kolossalformat som Västvärlden nu gjort i Ukraina även om det kostar rejält för Ryssland i både soldatliv och materiel.

  Västvärlden har också fått testa sin senaste vapenteknologi varav effektiviteten i de små handhållna manpads som kanske väger 20 kilo och som kan slå ut en stridsvagn eller attackhelikopter med en enda träff.
  Det ser ut som Ukraina mycket tillämpar gerillakrigföring med små och många grupper som attackerar och gör sabotageuppdrag.
  Vem som skjutit sönder vad Ukraina är inte självklart.
  Här heter det ”Ryssland” hela tiden men i verkligheten tror jag inte det är det.
  Det ser ut som Ukraina kommer bli mindre i de östra och södra delarna.
  Om den ryska operationen lyckas förstås.

  Jag måste läsa om Rysslands krig mot Georgien när det nu var.
  Orsaken verkar vara samma som nu i Ukraina.

  I filmen beklagar sig Putin över hur Ryssland hela tiden blivit lurade av Västvärlden.
  Förmodligen är det så ur deras synvinkel.

  Under Sovjet-eran blev Ukraina ett digert vapenförråd.
  Men som med tiden blev omodernt och obrukbart.
  Under nuvarande EU-eufori ser Ukraina ut att bli ett digert vapenförråd på nytt men nu med vapen från Väst istället för Ryssland.
  Civilsamhället blomstrade i Ukraina under sena Sovjet-tiden men med EU-euforin ser Ukrainas civilsamhälle ut att bli en ruin.
  En ruin som stora delar av folket flydde ifrån.
  Det ser ut som Ukraina ville ha krig och fick det också med krigets alla konsekvenser.
  Man kan undra vad det ska bli sedan?
  Kanske även Ukraina litade för mycket på den (demokratiska) Västvärlden?

 6. En kort summering av läget i världen! Vi har en stormakt på andra sidan Atlanten som bombar sönder länder utan några som helst bevis och ingen i vasallstaterna vågar ha mer än lama protester. Afghanistan bombades sönder för att USA ljög om att Bin Laden befann sig där, Irak bombades sönder för att USA ljugit ihop en historia om Saddams icke existerande massförstörelsevapen, Libyen bombades sönder för att Khaddafi ville införa en ny valuta för Afrika gulddinarer och inte sälja oljan i petrodollar, Syrien bombades sönder för att Israel ville ha bort Assad som var i vägen för deras planer för ett Stor-Israel, Somalia vet jag inte varför USA bombar och det vet väl de själva inte heller, en gammal vana antar jag? Och så har vi då Ryssland som via informatörer i Ukraina fått reda på att man har Biolabs, tänkte utveckla kärnvapen, förberedde en massaker på befolkningen i de östra delarna av landet m m. I en sjuk värld så kan USA komma undan med otroliga massmord och urskillningslöst bombande och inte många reagerar men när Ryssland agerar mot ett verkligt hot blir det ett ramaskri och MSM-medias propaganda-apparat går igång på fullvarv.

  • Precis som under WW2 och striderna mot Tysklands nazister var det Ryssland som åstadkom resultat, men enorma förluster. Nu pågår ett upprepande. Vi har egentligen att ganska enkelt val. Antingen finner vi en väg att krossa diktaturen USA, eller så går vi en framtid till mötes värre än den vi skulle ha mött om Nazityskland hade kunna fortsätta att diktera världen 1945.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here