Ukraina utvisar västjournalister så att de inte kan dokumentera krigsbrott

14
1323

Kherson, november 2022. Bild från RT publicerad hos Newsvoice

DN skriver ”Flera journalister stoppas i Ukraina

JDet rapporteras att flera journalister från bland annat CNN och Sky News har blivit av med sin ackreditering i Ukraina. CNN och Sky News stoppas av Ukraina efter filmning i Cherson.Journalisten. Detta efter att myndigheter i landet beskyllt dem för att ha brutit mot regler kring hur man rapporterar i en krigszon. Det handlar bland annat om att medierna har spridit uppgifter om Cherson utan att befälhavare och pr-personer för militären har godkänt det samt innan stabiliseringsåtgärder fullbordats, enligt ett uttalande från ukrainska armén.” Detta rapporters också här av de mycket Rysslandskritiska siterna Meduza och Ukrainska Pravda.

https://www.dn.se/varlden/folj-det-sakerhetspolitiska-laget-i-europa/

Detta behandlas också i en kort artikel av Kristoffer Hell i Newsvoice, med flera referenser i frågan.
Ukraina utvisar västjournalister så att de inte kan dokumentera krigsbrott enligt TASS Där står bl.a. ”Enligt RT gav chefen för Khersons militäradministration, Galina Lugovaya, nyligen ordern att inleda utomrättsliga avrättningar av individer man misstänker för samröre med Ryssland, men mot vilka bevisen inte räcker för att väcka åtal [4].”

Civila torteras av ukrainska soldater i Kherson, nov 2022. Bild från RT

Föregående artikelUSA och Israel är de enda som röstar nej när FN-medlemmarna fördömer Kubas embargo för 30:e året i rad
Nästa artikelVad vill Ryssland?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Men här eller på angivna länkar är ju ingenting från CNN och Sky News. På DN-länken httar jag inget om att journalister stoppas!?

  • Jag har skrivit något mer utförligt inledningsvis ”Flera journalister från bland annat CNN och Sky News har blivit av med sin ackreditering i Ukraina, rapporterar CNN och Sky News stoppas av Ukraina efter filmning i Cherson.Journalisten. Detta efter att myndigheter i landet beskyllt dem för att ha brutit mot regler kring hur man rapporterar i en krigszon. Det handlar bland annat om att medierna har spridit uppgifter om Cherson utan att befälhavare och pr-personer för militären har godkänt det samt innan stabiliseringsåtgärder fullbordats, enligt ett uttalande från ukrainska armén.” Detta rapporters också här av de mycket Rysslandskritiska siterna Meduza och Ukrainska Pravda.” Men har ej nu kommentarer från CNN eller Sky News.

   • För att fortsätta med berättelser om hur ukrainarna bara inte kan låta bli att göra sina nazist hälsningar och andra nazistsymboler, som Jimmy Dore berättar om, så nu under fotbollsVM i Qatar var det några som hade förstört affischerna inför matchen genom att på 10 stycken, ritat hitlermustascher, skrivit heil hitler. När man fick tag i de skyldiga, så visade det sig att alla var ukrainare, inte förvånande. De togs i förvar, så vet inte om de släppts ännu från häktet.

    Jimmy Dore tar upp Butja händelsen, som f.d. vapeninspektör Scott Ritter har utmanat de ansvariga i Ukraina att möta honom i debatt, då han är 100% säker på att det är Ukraina som är ansvariga.
    Ändå kan vi se att den korkade institutionen EU som vi tvingas leva i, har med Butja som en motivering för att Ryssland skall stämplas som en terrorstat.

    Pepe Escobar har olika namn till Ursula von Ljugen, för mig räcker det med att skriva Ljugen, det senaste inbegriper även vårt korkade EU, så skrev han:
    Israeli military intel obviously is being schooled by intel superstar Pustula von der Lugen, Queen of Stupidistan.

    • Eva Bartlett har lagt ut ett fotografi som visar civila döda uppradade på en slänt.
     En liten del av alla civila som Ukraina dödat och som EU låtsas som de inte existerar.
     Alla som har en Telegramkanal, kan trycka på länken nedan och då få fram bildmaterialet.

     ”Photo of the aftermath of the ”filtration” in Malaya Rogan, Kharkiv region.

     After the ”liberation” of the village, Nazis from the AFU, with the participation of thugs from the Kraken National Security Force, conducted mass cleansing operations, followed by the execution of civilians, whom they considered to be ”collaborators.

     No one conducts an investigation or trial, as is typical of the Nazis. This is yet another confirmation of the numerous war crimes committed by Ukrainian formations.”
     https://t.me/zpregion/2965

 2. Såsom Ze🐽 håller på att utfärda dekret hit och dekret dit så dröjer inte länge innan han utvisar sig själv.
  (Obs: frugan med barn är redan i hell aviv så han kan inte utvisa de även om han ville🤭)

  • Ukraina stiftar fler och fler lagar som gör det omöjligt för de rysktalande att kunna bo kvar i Ukraina under ett ukrainskt styre. Omöjligt för Ryssland att överge de rysktalande.
   Under alla dessa åtta år då Ukraina har bombat Donbass har jag sett hur viktig religionen är för människor där. Prästen är ständigt närvarande i deras dagliga liv.
   På sjukhusen i salarna religiösa symboler, i källarna och skyddsrummen religiösa symboler.

   Vi i Sverige har alltid ansett det viktigt att människor som kommer hit skall ha möjlighet att få utöva sitt språk och fira sina högtider. Vi har betalat stora summor av skattemedel för hemspråksundervisning. Vi har tagit stor hänsyn till när arbetskamrater vill ha ledigt från arbetet på sina religiösa högtidsdagar. Åtminstone har det gjorts på mina arbetsplatser när jag har haft arbetskamrater som vill fira ex. Ramadan. Många har inte heller varit lika arbetseffektiva under Ramadan, när de skall vara utan mat hela dagen och endast får äta mitt i natten.
   Ofta varit trötta på arbetsplatsen.

   Nu står Sverige och tiger, då de rysktalande inte får tala sitt språk i Ukraina, att det är förbjudet.
   De tvingas att tala ukrainska. Ingen i Sverige tvingas att tala svenska. Jag har haft finska personer som bott i Sverige i 20 år, som jag behövt använda en tolk för att de skall förstå mig, när jag utövade mitt arbete.
   Dessutom har alla invandrare i Sverige haft rätten att utöva sin religion, och man har tagit stor hänsyn till att de skall kunna göra detta.

   Nu har Ukraina lagt fram ett lagförslag till Verkhovna Rada för att förbjuda den rysk-ortodoxa kyrkan och religiösa organsationer i Ukraina som är en del av den eller erkänner underordning till den kanoniska, organisatoriska och andra frågor.

   Folkets vice Nikolai Knyazhitsky blev tillsammans med sina kollegor från EU-partiets initiativtagare till lagförslaget sade parlamentsledamoten Irina Friz..

   Så hycklarnas hycklare, EU-partiet som säkert har nära kontakter med EU, hittar på dessa lagförslag, som borde strida mot EU:s värderingar.

 3. Se Southfront: 23.11.2022
  In Video 18+: Another Evidence Of Mass Execution Of Russian POWs By Ukrainian Nazis.

  Ytterligare en avrättningsvideo, där ukrainare avrättar ryska soldater, skott i ryggen, i huvudet, det är ju regel, det förstår alla. Men vi skall inte skylla på Azovnazister, det utförs nog även av den reguljära ukrainska armén, de är på den nivån.

  Efter vk2 försökte man att skylla illdåden på tyska WaffenSS och RSHA/SS, för att rädda reguljära Wehrmacht, den armé som efter kriget, av USA, skulle omvandlas till en Nato-armé, Bundeswehr, (1955).

  Men Wehrmachts soldater, var lika insyltad i krigsbrott och avrättningar som WaffenSS, Einsatz-gruppen, det kunde snabbt visas på, så det går vi inte på idag. Den ukrainska armén är lika
  nazifierad som Azovbataljonerna och Högra sektorn.

  Ni såg väl en renegat som löpt linan ut – Katarina Engberg som intervjuades i TV-Aktuellt, draperad i ett rödsvart plagg, samma färger som i Högra sektorns banér, , hon rekommenderade vk2, §5 när missilen slog ner i Polen i veckan. Vi förstod hinten ! Högra sektorns flagga, har en sån där läbbigt nazi-ljuster, som symbol, där trenne vilda vargar springer fram ur, avsett och är obehagligt. Hela Ukraina har nazifierats till att andra är ”Untermenschen”, hela kitet.

  Katarina började som Kfml,(r):are på ytterst vänsterkanten, (1967ca) och hamnade sen i militära sammanhang på försvarsstaben, men hon är fortfarande samma (r)adikalhök, det brukar vara så,
  när turn-coats byter sida, alltid ” med den nyligen omvändes hela aggressivitet”. Har man inte
  trovärdigare ”experter” behöver vi inte oroa oss.

 4. Hejdå, hejdå Kiev, hej Cote D’Azur: När västerlänningar skickar hjälp, så här tjänar Ukrainas korrupta eliter på konflikten
  Tjänstemän och oligarker har omdirigerat mycket av det ekonomiska stöd som skickats till Kiev

  Sedan början av Rysslands militära offensiv i Ukraina har USA, EU – och deras allierade – gett Kiev bistånd till ett värde av 126 miljarder dollar, en siffra som nästan motsvarar landets hela BNP. Dessutom har miljontals ukrainare hittat en fristad i EU där de fick bostad, mat, arbetstillstånd och känslomässigt stöd. Omfattningen är enorm, även med västerländska mått mätt. Med tanke på att blocket har finansierat Kiev samtidigt som de klarat av en egen ekonomisk och energikris, är hjälpen kanske särskilt anmärkningsvärd.

  Kiev baserar sina ändlösa finansieringsförfrågningar på kollapsen av dess ekonomi, på grund av kriget, och dess behov av att ”motstå rysk aggression.” Men når hjälpen sin avsedda destination?

  Monacobataljonen
  Medan Ukraina har genomgått en allmän mobilisering som påverkar alla män under 60 år, har många tidigare och nuvarande högt uppsatta tjänstemän, politiker, affärsmän och oligarker flyttat till säkerhet utomlands – främst till EU.

  Den ukrainska elitens massflykt började redan före den väpnade konflikten. Den 14 februari 2022 försvann plötsligt 37 deputerade från den ukrainske presidentens parlamentariska fraktion ”Folkets tjänare”. Hade inte parlamentsledamöter blivit förbjudna att lämna landet redan nästa dag, skulle andra definitivt ha anslutit sig till dem. Samtidigt hade tidigare tjänstemän och oligarker större frihet att röra sig. Enligt den italienska tidningen La Repubblica lyfte 20 affärsjetplan från Kievs Boryspol flygplats den 14 också.

  Tycoons stod längst fram i kön. Entreprenören och parlamentsledamoten Vadim Novinsky, affärsmännen Vasily Khmelnitsky och Vadim Stolar, Vadim Nesterenko och Andrey Stavnitzer lämnade alla landet på charterflyg. Miljonärpolitikern Igor Abramovich bokade ett privatflyg till Österrike för 50 personer – med släktingar, affärspartners och partimedlemmar ombord. Oligarkerna flög från Kiev till Nice, München, Wien, Cypern och andra EU-destinationer. En annan grupp affärsmän lyfte från Odessa på privatplan. Ägaren till Vostok Bank reste till Israel, medan chefen för Transship-gruppen flög till Limassol. En före detta guvernör i Odessa-regionen, Stalkanats Vladimir Nemirovsky, lämnade också landet.

  Under sommaren och början av hösten 2022 förberedde ”Ukrainska Pravda” flera undersökande dokumentärer om ukrainska miljardärer och tjänstemän som sågs semestra på Côte d’Azur under kriget. En film med den ironiska titeln ”Monacobataljonen” visar ukrainska oligarker som vilar vid sina villor, herrgårdar och på yachter. I den första delen ser vi affärsmannen Konstantin Zhevago, som finns med på Interpols efterlysningslista, koppla av på sin privata yacht värd 70 miljoner dollar. Yachten pryder kustlinjen av Côte d’Azur när Zhevagos familj går i land. Kharkov-entreprenören Alexander Jaroslavsky, som lovade att sälja sin yacht och överföra pengarna till restaureringen av Kharkov, kan ses segla bredvid.

  Journalister från ”Ukrainska Pravda” fick också en glimt av bröderna Surkis i Frankrike, som för närvarande hyr lägenheter värda 2 miljoner euro per år. Samtidigt sågs en $300 000 Bentley som tillhörde den ukrainske affärsmannen Vadim Ermolaev nära kasinot i Monaco, och Eduard Kohan, medgrundaren av Euroenergotrade, sågs på ett av Monte Carlos chica hotell.

  En hel koloni av ukrainska oligarker har uppenbarligen tagit bostad i den franska elitkommunen Cap-Ferrat. Markutvecklaren Vadim Solar, oligarkerna Dmitry Firtash, Vitaly Khomutynnik och Sergey Lovochkin är bland dem som njuter av högt liv mitt i kriget. Cap-Ferrat-villan som en gång tillhörde kung Leopold II av Belgien köptes av den rikaste ukrainska oligarken Rinat Akhmetov. Hans grannar är Alexander Davtyan, ordförande för Investment Group DAD LLC, och Vladislav Gelzin, en tidigare suppleant i Donetsks regionala råd.

  Som skaparna av filmen upprepade gånger betonar lämnade deputerade och affärsmän från ”pro-ryska” parlamentariska fraktioner landet under kriget. Ändå föredrar många aktiva anhängare av den nuvarande regeringen också att försvara sitt hemland från utlandet.

  ”Ukrainska Pravda” lyckades intervjua Andrei Kholodov, en parlamentsledamot från Vladimir Zelenskys fraktion ”Folkets tjänare”, från hans nuvarande bostad i Wien. Den österrikiska huvudstaden valdes också av nationalisten Nikita Poturaev och Sergei Melnichuk, en tidigare chef för Aidar-bataljonen känd för krigsförbrytelser som rapporterats av Amnesty International. Den tidigare chefen för Ukrainas författningsdomstol, 59-årige Alexander Tupitsky, och den 45-årige före detta generalåklagaren i Ukraina Ruslan Ryaboshapka föredrog också utländska ”skyttegravar”.

  Ledamöterna i det ukrainska parlamentet har ingen brådska med att anta mycket viktiga lagar för landet under krigstid. Enligt Telegram-kanalen ”Volyn News”, den 11 mars 2022, hade mer än 20 parlamentsledamöter flyttat utomlands av ospecificerade skäl. Geografin är omfattande: Storbritannien, Polen, Qatar, Spanien, Frankrike, Österrike, Rumänien, Ungern, Förenade Arabemiraten, Moldavien, Israel, etc. I mars inledde Ukrainas riksåklagare en utredning av sex parlamentarikers agerande som har stannade utomlands.

  Tydligen kan varken krig eller straff få ukrainska lagstiftare att arbeta. Endast 99 deputerade av 450 deltog i parlamentets session den 20 juli. Förmodligen distraherade av sommaren, Côte d’Azur, Maldiverna och yachter… När det gäller att försvara Ukraina självt – lämna det bara till de utländska volontärerna, säger de.

  Vart tar all militär och humanitär hjälp vägen?
  Vissa västerländska välgörare har nyligen märkt att det mesta av det militära och humanitära biståndet aldrig når Ukrainas armé eller vanliga medborgare.

  I en originaldokumentär rapporterade CBS att cirka 70 % av det militära biståndet inte hittade sin väg till de avsedda mottagarna och givarländerna är ofta oförmögna att kontrollera dess avsedda användning. Enligt skaparna av rapporten säljs en del av vapnen på den svarta marknaden. Som US Marine Corps-veteranen Andy Milburn sa: ”Jag kan utan tvekan säga er att på frontlinjeenheterna kommer dessa saker inte fram. Drönare, Switchblades, IFAK. Det är de inte, okej. Kroppsskydd, hjälmar, you name it.”

  The Grayzone skriver att vapen och humanitärt bistånd från väst till den ukrainska militären stjäls längs vägen och aldrig når soldaterna. Samtidigt gav ukrainska parlamentsledamöter nyligen sig själva en lönehöjning på 70 %. Författaren till artikeln hävdar att miljarder dollar från USA och EU har avledits.

  En ukrainsk soldat vid namn Ivan berättade för journalister om västerländska fonder som aldrig nådde fronten: ”Tänk dig att berätta för en amerikansk soldat att vi använder våra personliga bilar i kriget, och att vi också är ansvariga för att betala för reparationer och bränsle. Vi köper våra egna skyddsvästar och hjälmar. Vi har inga observationsverktyg eller kameror, så soldater måste slå ut sina huvuden för att se vad som kommer, vilket innebär att när som helst kan en raket eller stridsvagn slita av deras huvuden.”

  Samantha Morris, en läkare från USA, uppmärksammade stölden av medicinska förnödenheter och den övergripande korruptionen: ”Den ledande läkaren vid militärbasen i Sumy har beställt medicinska förnödenheter från och till militären vid olika tidpunkter, och han har fått 15 lastbilar med förnödenheter helt försvunna”, sa hon. Läkarna kunde inte ens ordna kurser för medicinska assistenter förrän en vän till Sumy-regionens guvernör gick i förbön.

  CNN pratade med en pensionerad amerikansk överste som sa att ukrainska trupper har ont om förnödenheter. Handeldvapen, medicinsk utrustning, fältsjukhus och mycket mer är under kontroll av privata organisationer – mer oroade över att stjäla pengar än att rädda livet på sina landsmän.

  Som Stephen Myers, en tidigare medlem av det amerikanska utrikesdepartementets rådgivande kommitté för internationell ekonomisk politik, insisterade: ”Det finns lite som hindrar en fältbefälhavare från att omdirigera en del av utrustningen till köpare, aka ryssarna, kineserna, iranierna eller vem som helst, samtidigt som man hävdade att utrustningen och vapnen förstördes…”

  Tusentals ton humanitärt bistånd stjäls. I september bevisade National Anti-Corruption Bureau of Ukraine (NABU) att chefen för presidentens kansli, Andrei Yermak, hans ställföreträdare Kirill Tymosjenko, chefen för fraktionen ”The Servant of the People” David Arakhamiya och hans vän Vemir Davityan låg bakom den storskaliga stölden av humanitärt bistånd i Zaporozhye-regionen. Zaporozhye-tjänstemän Starukh, Nekrasova, Sherbina och Kurtev utförde endast ytligt uppgiften att distribuera bistånd. På sex månader organiserade de stöld av 22 sjöcontainrar, 389 järnvägsvagnar och 220 lastbilar. Humanitärt bistånd såldes i ATB och Selpo – stormarknader som ägs av Gennady Butkevich respektive Vladimir Kostelman. Naturligtvis blev Tymosjenko, Nekrasova och Davityan alla ”flyktingar” och fann asyl i Wien.

  Alla är visserligen inte på flykt. Andrei Yarmolsky, den skandalösa före detta biträdande chefen för Volyns regionala administration – anklagad för att ha stulit humanitärt bistånd, levererat defekta skottsäkra västar och olagligt förflyttat män ut ur landet – befordrades. Han arbetar nu för Nationella säkerhets- och försvarsrådet.

  Sjukvårdsartiklar stjäls också. The Telegraph rapporterar att ”några av de donerade förnödenheterna senare tog sig in på sjukhusens apotekshyllor: prissatta och listade för försäljning”. Hälsopersonal ansöker om medicin, bandage och medicinsk utrustning och säljer dem vidare till patienter för vilka de var avsedda att vara fri, står det i artikeln.

  En liknande historia berättades av den tidigare nämnda läkaren Dr Morris: ”Jag fick ett samtal från en sjuksköterska på ett militärsjukhus i Dnipro. Hon sa att sjukhusets president hade stulit alla smärtstillande mediciner för att sälja dem vidare, och att de sårade soldaterna som behandlades där inte hade någon smärtlindring. Hon bad oss att för hand leverera smärtstillande mediciner till henne. Hon sa att hon skulle gömma dem för sjukhusets president så att de skulle nå soldaterna. Men vem kan man lita på? Stöld sjukhuspresidenten verkligen medicinerna, eller försökte hon lura oss att ge henne smärtstillande mediciner som hon kunde sälja eller använda? Vem vet. Alla ljuger.”

  Krig för vissa, Gucci för andra
  Enorma kassaflöden från västländer används kontinuerligt av korrupta ukrainska tjänstemän för personlig berikning och för att skaffa lyxvaror.

  I ett nyligen upplöst korruptionsprogram smugglade tullen i Odessa skjortor, ryggsäckar, sportskor, bälten och andra lyxartiklar av Givenchy, Gucci, Polo, Dolce & Gabbana, Michael Kors, Chanel, Louis Vuitton och Armani under sken av arméutrustning . Dokumenten, som förklarar lasten som ”för behoven hos de väpnade styrkorna i Ukraina”, undertecknades av den tillförordnade chefen för Odessa-tullen Vitaly Zakolodyazhny. Enligt MP Alexander Dubinsky är detta ett vanligt stöldplan. ”Tullens arbete är otillfredsställande för medan vissa kämpar vid fronten, tjänar andra pengar under sken av sina tulluniformer”, sa parlamentarikern.

  För att ta ett annat exempel, i maj 2022 avskaffade västländerna tullarna för Ukraina. Inom en vecka importerades över 14 000 personbilar till landet. Som biträdande minister för infrastruktur Mustafa Nayem kommenterade: ”Med tanke på att vi är ett land i krig, var våra partners i Polen, Slovakien och Rumänien ganska förvånade över denna snabba uppgradering av vår fordonsflotta.”

  När de skaffar lyxiga kläder och bilar passar tjuvarna också på att ta ut kapital från Ukraina.
  Enligt Bureau of Economic Security of Ukraine saknar Ukrainas budget 4,5 miljarder UAH i skatter från agrotraders: ”I augusti-september 2022 exporterades nästan 12 miljoner ton spannmålsgrödor och olja uppskattningsvis till 137 miljarder UAH genom tullområdet av Ukraina. Av dessa exporterades nästan 4 miljoner ton av falska företag som bara fanns på papper.” Dessutom är ”de flesta av de utländska företag som spannmål exporteras till högrisk och involverade i brottsutredningar.” Är detta den ”spannmålsaffär” som det globala samfundet aktivt hejar på? Det ser ut som att ukrainska bedragare korrumperar inte bara sitt eget land, utan också främmande stater. Och detta är bara ett exempel av många.

  När bröderna Surkis lämnade Ukraina tog de med sig 17 miljoner dollar. Men det är bara en bagatell jämfört med ”Euromaidans hjältar.” Enligt före detta folkets vice i Ukraina Oleg Tsarev, efter utbrottet av fientligheter skickade ledande ukrainska politiker både sin huvudstad och sina familjer utomlands.

  Han nämner att föräldrar och släktingar till president Vladimir Zelensky och hans fru alla lämnade landet. Zelenskys föregångare, tidigare presidenten Petr Porosjenko, flyttade inte bara sina barn utan också omkring en miljard US-dollar i kontanter till Storbritannien.

  Detsamma gäller för andra stora ukrainska tjänstemän: tidigare inrikesminister Arsen Avakov, chefen för presidentens kansli Andriy Yermak, Ukrainas andre president Leonid Kuchma, Ukrainas tidigare premiärminister Arseniy Yatsenyuk och många andra tog alla sina familjer och förmögenheter, uppskattade till omkring en miljard dollar, ut ur landet. Och det är för att inte tala om de många politiskt anslutna oligarkerna.

  Bedragare av mindre storlek kan också ”individuellt gå med i EU”. Ett system för mutor tillåter män i militäråldern att lämna landet. Enligt Izvestia är avgiften för närvarande mellan $8 000 och $10 000. De ukrainska medierna rapporterar också aktivt om människor som betalar för att korsa gränsen.
  ***
  Västerlänningarnas sympati för ett land i krig är förståeligt. Men medan vissa länder gör sitt yttersta för att hjälpa Ukraina – även när de själva står inför en ekonomisk kris – använder korrupta ukrainska tjänstemän finansieringen för att samla ihop personliga förmögenheter och leva det höga livet på fina resorter. Och allt på bekostnad av skattebetalarna i väst.

  År 2015 förklarade Arseniy Yatsenyuk, när han lämnade posten som Ukrainas premiärminister, öppet att han hade blivit miljardär. Det återstår att se hur många nya ukrainska superrika tycoons – uppfostrade av utländskt militärt bistånd – som kommer att dyka upp i väst när konflikten är slut.

  Av Olga Sukharevskaya, ex-ukrainsk diplomat
  https://swentr.site/russia/566935-they-robbed-ukraine/

 5. Ukraina avskaffar i tysthet korruptionskontrollen
  Aktivister har kritiserat Zelenskij för ”skadliga” drag som de säger krossar Kievs EU-drömmar

  President Vladimir Zelensky har skadat Ukrainas förhoppningar om att gå med i EU genom att underteckna en ändring som minskade den finansiella tillsynen av politiker, sade anti-korruptionsaktivister i Kiev på måndagen.

  Åtgärden ”dödar praktiskt taget” ansträngningarna att bekämpa penningtvätt, hävdade chefen för Anti-Corruption Action Center (AntAC). Organet finansieras av den amerikanska regeringen och EU:s medlemsländer och eliter i Kiev har länge varit fientliga mot dess arbete, trots deras beroende av västerländsk finansiering och stöd.

  …AntAC:s verkställande direktör Daria Kaleniuk påpekade att lagen också bryter mot Kievs löfte till Europeiska unionen, ett av de sju åtaganden som Zelensky gjorde till Bryssel i juni.
  …Den gamla lagen föreskrev livslång finansiell övervakning av presidenten, premiärministern, ministrar och deras ställföreträdare, parlamentsledamöter, ledning av nationalbanken, högre säkerhetstjänstemän, nyckeldomare och åklagare, såväl som militära befälhavare.

  https://swentr.site/russia/566960-zelensky-ukraine-corruption-monitoring/

 6. EU har ”ingen rätt” till Ukrainas trötthet – Kiev
  Förseningar med att sanktionera Ryssland är oacceptabla, sade utrikesminister Dmitrij Kuleba

  Europeiska unionen måste kasta alla tvivel om nya anti-Ryssland-sanktioner åt sidan och dubblera när det gäller att slå Moskva med nya restriktioner som skulle stävja dess missilindustri, sa utrikesminister Dmitrij Kuleba på tisdagen.

  Kuleba talade vid en regelbunden briefing och uppmanade EU att påskynda arbetet med dess nionde sanktionspaket, som han beskrev som länge väntat. ”Vi hör bara om ett försök att påbörja ett seriöst arbete med att förbereda det. En sådan situation är helt oacceptabel, säger ministern.
  https://swentr.site/news/567027-eu-fatigue-ukraine-conflict/

 7. Lögnimperiets skrotvapen arsenal lever upp till sitt rykte. Luftförsvarsvapnen från väts kunde inte stoppa Ryska missiler från att slåttill mål i ukrozionazi landet.

  ”NATO supplied air defense systems are failing to stop Russia’s relentless missile attack on Ukraine’s electrical and power grid. Ukraine, even with NATO support, is struggling to keep the lights and heat on. It is a grim situation and will only get worse in the coming days as temperatures continue to plummet and Ukriane’s power generating system degenerates.

  Vad värre är så har Operation Z avslöjat att

  ”The war in Ukraine has exposed the fact that United States and NATO do not have a viable anti-missile defense system that can shoot down Russian hyper sonic missiles. Russia enjoys a clear technological edge over the West, not just with viable hyper sonic missiles but with an integrated air defense system that is designed to shoot down hyper sonics that the West does not yet have in its inventory of weapons systems.”

  https://sonar21.com/maybe-ukraine-should-hire-tom-bodett/

 8. Eva Bartlett berättar om: nazistförbandet Tornado
  ”I publish the details of my trip to the place where the base of the company of scumbags ”Tornado” was located. Let me remind you that the militants of this formation kept a huge number of people in fear. Many of them are still afraid to remember them. Cruel tortures, kidnappings in broad daylight, violence – only a small part of what the ”tornadovites” were doing”

  När man har läst Eva Bartletts information om Tornado, och hört den anonyma kvinnan som rapporterar om vad som händer i Cherson, kan man förstå alla övergrepp som skedde där.
  Finns videor där de avrättar civila personer uppradade på marken.

  Den ukrainska kvinnan har gjort flera videor, går endast att se dessa på Telegram. Hon skickar ut videor på olika konton. Vill inte tänka på vad som kan hända henne om de får tag i henne.
  Möjligt att hon inte är kvar i Ukraina, men befinner sig i EU-land och vågar väl inte säga något där heller.

  Nyligen riskerade en person fängelse från ett år till tolv år för att ha en rysk flagga i sitt hem.
  Varje vettig människa måste begripa att inte rysktalande med anknytning till Sovjet och Ryssland har någon som helst möjlighet att leva under ukrainskt styre.

  I hennes senaste video, berättar hon att de som flydde från Cherson när Ukraina tog över, berättar att Tornado var där. De skjuter mot civila bostäder på nätterna och bryr sig inte om ifall de är tomma eller bebodda. Fler av dem kommer nu in i det tomma/halvtomma Cherson, människor lämnar Cherson, de som blev kvar då ryssarna hade evakuerat.
  När de skjuter mot husen, kan jag läsa i tidningen dagen efter att det är ryssarna som skjuter,
  Men det är ukrainare som skjuter ukrainare.

  Tycker ni verkligen, ukrainska bröder att ni är de smartaste, och alla andra är bara dumbommar.
  Varför gör ni det skjuter mot civila områden, dödar civila.?
  För pengar? För det är inte för ära och heder!

 9. Det finns små modiga ljuspunkter i världen. Blev imponerad när jag såg videon om den unga italienska studenten, som åker runt i Italien och har små demonstrationer och berättar för italienarna vilka som står bakom de flesta militära konflikter i världen och förstör i alla länder där de drar fram, så också i Donbass.
  Hans demonstrationer är också mot NATO.
  Så synd att man inte kan skicka länkar på alla videor i Telegramkanalen, för denna var så fin.
  Han berättar att han blivit attackerad av en ukrainsk kvinna, som tur var så var hon inte så stor och stark.
  Deras demonstrationer har också blivit attackerade av personer från Right Sector. (ukrainska nazister)
  Han berättar att han läser mycket, nyheter från Frankrike, England, USA och Ryssland och skapar sig själv en egen uppfattning.

  De italienska tidningarna vill inte låta mig tala fritt, de ljuger om mig, och skriver att jag är en rysk spion och betald av Kreml. De ändrar på sanningen, men jag tror att människor kommer att förstå att jag talar sanning. Nästa demonstration i Bergamo kommer bli väldigt svår, en ukrainsk stor grupp där som kommer försöka förstöra för oss och ställa till det. Men som vi säger i Italien: ”A friend in need is a friend indeed”.

  Ryssland är vår allierade, så vi fortsätter våra ansträngningar inte enbart för att ändra lagen som vår regering har antagit utan stöd från folket. Men också för att visa vår support och vänliga intentioner mot Ryssland.
  Han säger att Ryssland har hjälpt Italien för deras självständighet och oberoende när de slagits för den.
  Han håller upp den ryska flaggan och säger att den är en symbol för frihet, oberoende och en önskan för förändring.

  Vi får möta hans pappa i videon som är polisofficer. Pappan säger att hans son och han har samma värderingar. Pappan berättar att hans son är en stor beundrare av ryska politiker, historia och kultur och ryska människor generellt. Han blev förälskad säger pappan i Ryssland och varit det länge och kan inte överge Ryssland i en sådan svår tid som landet befinner sig i.
  Studenten ser väldigt ung ut, så jag blev imponerad av allt det han gör, för att skapa bättre relationer med Ryssland.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here