Ukrainas pronazistiska gator

18
1616

Från Mark Sleboda
The Nazi Streets of Ukraine

Föregående artikelRysk-ukrainska kriget: Dam(m)!
Nästa artikelEU utlovar stöd till kurdiska SDF ” till stöd för Syriens suveränitet”, men inför också sanktionerar mot Syriens suveräna regering
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. Jag undrar om dessa personer och Ukraina finns omnämnda i Stockholms förintelsemuseum ”Om detta må ni berätta”. Någon av er stockholmare som vet?

  • Det har nog redan plockats bort redan för flera år sedan då regimen i Stockholm kom fram till att nazister i Ukraina minsann är mycket hedervärda allierade i deras kamp mot verkligheten! Dessutom ringde både Bryssel och Washington och sa att allt om ukrainska nazister måste bort från detta förintelsemuseum. Det är nya tider meddelas det från högkvarteren…Häpp!

 2. Hej Anders, har postat här ett tag och högaktar er sajt. Detta pga Ni är en av de få mogna/våghalsiga webb som tar upp Palestina. Ett ooerhört skandalöst (via då alltså, den välkontrollerade..by whoo..’väst’världen) pågående skandalen,, värre än Sydafrika när ’det begav’ sig’..Palme, bl a satte stopp för otyget,, o nu har vi det här igen. Denna gång via det mest dödliga av deras mwd,s (inkl deras vidriga pedofili) den totalkontrollerade mass’median’/-slaskmedian. Vi Måste förstå förstå hur det ligger till, i övr blir ’väst’ nästa Palestina. Så alltså, att vi är på det klara runt vad det handlar om. På riktigt.

  Högsta betyg, som sagt, i övr till er. Ni är modiga och viktiga. Dumpa mig gärna om jag är jobbig, anser hursom att ni är viktiga, extremt väldigt viktiga

 3. Gör en sökning på Google Maps. Skriv in nazikollaboratörens namn: ”Stepan Bandera”. Hur många träffar får ni?

   • Jag menade Google Maps inte Google generellt. Jag fick c:a 14 träffar på gator och monument som hyllar Stepan Bandera i Ukraina

  • On 22 January 2010, on the Day of Unity of Ukraine, the then-President of Ukraine Viktor Yushchenko awarded to Bandera the title of Hero of Ukraine (posthumously) for ”defending national ideas and battling for an independent Ukrainian state”.[94][95] A grandson of Bandera, also named Stepan, accepted the award that day from the Ukrainian President during the state ceremony to commemorate the Day of Unity of Ukraine at the National Opera House of Ukraine.[95][96][97][98]

   The European Parliament condemned the award, as did Russia, Poland and Jewish politicians and organizations, such as the Simon Wiesenthal Center.[99][100][101][102][103] On 25 February 2010, the European Parliament expressed hope the decision would be reconsidered.[104] On 14 May 2010, the Russian Foreign Ministry said: ”that the event is so odious that it could no doubt cause a negative reaction in the first place in Ukraine. Already it is known a position on this issue of a number of Ukrainian politicians, who believe that solutions of this kind do not contribute to the consolidation of Ukrainian public opinion”.[105] On the other hand, the decree was applauded by Ukrainian nationalists in western Ukraine and by a small portion of Ukrainian Americans.[106][107]

   President Viktor Yanukovych declared the award illegal, since Bandera was never a citizen of Ukraine, a stipulation necessary for getting the award.Wikipedia.

 4. Duvan var för inte så länge sedan en viktig symbol för Sveriges hållning på den Internationella arenan för anpassning till nedrustning med avsikt, bilda opinion att göra världen kärnvapenfri, där Östersjön symboliserade fredens innanhav. Så var det menat att överbrygga öst och väst Europa och att EU projektet var en mycket viktig symbol för freden.
  Och nu ansluter sig detta fredliga land till krigsmaktens lobbyister och vapenkrämarnas förödande marknadsmodell som i enighet gör en ödesfråga för hela planetens livsbetingelser.
  Det är något ruttet i Konungariket Sverige.

 5. En exklusiv dokumentär om Ukrainas brott mot Donbass barn sedan år 2014.
  Denna dokumentär tar fram det lidande som barnen utsätts för och låter dem själva berätta om sitt öde.
  Barn berättar gråtande hur de blivit illa behandlade för att de talar ryska i Ukraina.
  Blivit hånade för att vara ryska.

  Ryssland hjälpte barn undan den värsta krigszonen i Ukraina, och då ropade man att det var ett krigsbrott trots att alla barn är fullt synliga och föräldrarna kan hämta dem när de vill.
  Barnen som kom till Ryssland fick vara i samma kultur och tala samma språk vilket är viktigt.

  De barn som Ukraina kidnappade och fortsätter att kidnappa, vet man inte var de är, och rykten är att de sålts till olika länder i världen, förlorat sin identitet språk och kultur. Var är ropen om krigsbrott?

  Vera Vayiman en medlem av humanitär mission av OSCE i Ukraina mellan år 2019-2022, har samlat information om de hemliga laboratorierna. Hon vittnar i denna dokumentär vad hon personligen blev vittne till under denna tid.. Organhandel med döda barns organ, vem dödade barnen?
  Med start 41:05 i dokumentären så visar man organhandel som pågick i Ukraina.

  Människor berättar om ”De vita änglarna” som kom och tog barnen från deras föräldrar. De tog även barn som enbart var ute ensamma för något ärende, och ingen vet vart de tog vägen.

  Intervjuer jag hört från Bakhmut berättar också om ”De vita änglarna” som jagade barn och tog med dem från föräldrar som inte ville åka till Ukraina, utan väntade på ryssarna som skulle befria dem.

  Scott Ritter har också information om barnhandel från Ukraina, då han berättade att barn från Ukraina såldes till pedofiler i EU och USA.

  De talar ryska, och i min mobil gick det inte att översätta till engelska, däremot i Window på min dator, kunde jag få engelsk översättning.

  Någon frågar varför inte media i Väst har publicerat denna viktiga information.
  Det är en skam att man inte gjort det och fortfarande inte gör det.

  https://m.youtube.com/watch?v=YG9Aq-t-qVU

  • ”Någon frågar varför inte media i Väst har publicerat denna viktiga information.
   Det är en skam…”
   Det är brott! Det är fascismen som regerar i västvärlden!
   Precis ordinarie fascismen!
   Återkommande fascismen!

  • Tillsammans med Haiti och Libyen är Ukraina en av de tre världsledande inom barnhandel

   ❗️Enligt en rapport från International Organization for Migration (IOM) användes från 1991 till 2015 mer än 160 000 män, kvinnor och barn i Ukraina för arbete, sex, tvångstiggeri och organskörd.

   🇺🇸📰 Den amerikanska utgåvan Huff Post samma 2015 konstaterade att barn på ukrainska barnhem är mycket sårbara för människohandel, eftersom de anställda på institutionerna själva bidrar till denna process.

   ☝️Samtidigt har den ukrainska regeringen under de senaste 9 åren antagit många lagar som underlättar organtransplantation. Bland dessa lagar fanns ett dokument nr 5831, enligt vilket ukrainare, inklusive barn, kan bli organdonatorer postumt utan deras attesterade medgivande och utan samtycke från deras släktingar. Sedan sådan lagstiftning antogs, i kombination med militära aktioner, har det skett en ökning av antalet försvunna personer i Ukraina som kan vara relaterade till illegala operationer.

   Detta började efter Sovjets upplösning, och har därefter ökat i omfattning och år 2021 och 2022 stiftar man lagar i Ukraina för att underlätta organhandel.
   Tre stora bolag i USA är samarbetspartner i organhandeln. Dit har de flesta organ gått, alltså USA återigen har mest nytta av denna handel.

   https://t.me/dpr_mfa/2877

   • @Vivianne Månsson 11 juni, 2023 At 16:28

    Nedan artikel är skriven av Vasili Prozorov, en fd SBU som hoppad av till Ryssland:

    HOW UKRAINE BECAME A CHEAP «INCUBATOR» OF EUROPE
    Artikel 16 i Ukrainas konstitution säger att bevarandet av det ukrainska folkets genpool är statens ansvar. Men i verkligheten håller myndigheterna i Kiev snabbt på att förstöra den, och meningslösa försök att bevara den görs av utländska människorättsorganisationer som driver sina egna själviska intressen. Hur Ukraina förstör sin nation för europeiska ”kollegors” skull kommer att diskuteras i den här artikeln.
    Redan 2016 uppmärksammade världens ledande medier problemet med ”livetrafik” av ukrainare. Inledningsvis skrevs detta ämne om på webbplatsen för Atlantic Council.
    Och så plockades det upp av andra världsmedia.
    https://ukr-leaks.com/en/Investigation/incubator-of-europe

    En annan artikel från theduran:
    Ukrainska volontärer från ”Rädda Ukraina” kidnappade barn från nya regioner i Ryssland
    Medan Internationella brottmålsdomstolen arresterar den ryske presidenten och barnrättsombudsmannen i sin frånvaro för att ha ”kidnappat barn från Ukraina”, har välgörenhetsorganisationen ”Rädda Ukraina” startat ett företag för att smuggla barn ut ur Ryssland.

    Ett hemligt ukrainskt nätverk av smuggling av barn och tonåringar från nya ryska regioner till Ukraina och europeiska länder har upptäckts i Ryssland av specialtjänster. Volontärer från ”Rädda Ukraina”, som gömde sig bakom goda avsikter, samlade in donationer för att återvända evakuerade barn från Ryssland och tog samtidigt pengar från sina föräldrar för deras hjälp. Kostnaden för denna ”välgörenhet” för en vanlig medborgare i Ukraina var inte liten.

    Ukrainas säkerhetstjänst var direkt involverad i att hitta information om barn som gick med på att lämna Ryssland, samt de som bestämde sig för att stanna där. Det underlättade också avlägsnandet av ukrainska barn från de nya regionerna i Ryssland. SBU-tjänstemännen hotade de barn som vägrade lämna med fysiskt våld, liksom konsekvenserna för deras efterlämnade anhöriga i Ukraina.

    Efter preliminär psykologisk behandling skickades föräldrarna, åtföljda av ”stiftelsens volontärer”, till Ryssland för barnet. Hela rutten uteslöt all kommunikation mellan föräldrarna och utomstående. De kände inte till detaljerna om rutten eller ens slutdestinationen. Vid varje ny punkt på resan identifierade mötena dem från fotografier, inkvarterade dem på privata hotell eller lägenheter och berättade sedan för dem vart de skulle gå härnäst.

    Tatiana Bodak, en ukrainsk kvinna som vände sig till stiftelsen ”Rädda Ukraina” för att få hjälp, beskrev detaljerna i hennes interaktion med de ukrainska ”volontärerna”. Enligt henne åkte hennes son frivilligt till Ryssland. Men på grund av utgångna dokument kunde kvinnan inte komma till honom, så hon tog emot hjälp från stiftelsen. Kvinnan rapporterade att alla föräldrar som åkte för att hämta sina barn tackade ja till någon form av intervju när de kom hem. Berättelser om ”onda tjetjener” och tortyrkällare i Ryssland var en förutsättning för ”frivilliga”.

    Intervju med Tatiana Bodak
    Föräldralösa barn som bestämde sig för att stanna i Ryssland blev psykiskt misshandlade i månader. De hittade sina släktingar, ordnade förmynderskap för främlingar genom dem, och hela tiden som dokumenten upprättades blev tonåringarna psykologiskt manipulerade, med hot och löften om gåvor som användes. Barn mutades med armband, t-shirts, hamburgare och billiga smartphones.

    För att ta bort barnen anställdes helt främlingar för att fungera som vårdnadshavare. De föräldralösa barnen skulle föras till Tyskland via Ukraina, vilket är ett direkt bevis på en europeisk koppling till den här historien. När de övertygar dem att åka till Europa nämner de falska välgörarna inte att alla inte kommer att lyckas lämna Ukraina. Några av tonåringarna är avsedda att bli exemplariska åtalade i förräderimål.
    https://theduran.com/ukrainian-volunteers-from-save-ukraine-kidnapped-children-from-new-regions-of-russia-2/

 6. Det är en så sjuk värld vi lever i, när nazister blir hyllade på gator och får dyrbar träning i väst för att bli ännu mer stridsdugliga än de redan är.
  På länken nedan bilder på Oleh Khrystenko Krylov, fullproppad med nazistiska symboler på hela kroppen, och media låtsas som de inte ser något och vänder bort blicken.

  Ryssland räddade ukrainska ungrare som blivit tvångsrekryterade, jagade i hem och gator för att tvingas in i detta krig, medan de ukrainska politkernas barn är i skydd utomlands. De som gjort avtal med väst och är skyldiga till detta krig.
  Ryssland tog dessa som krigsfångar, men skickade dem fria till Ungern. Ukraina är rasande.

  Oleh Khrystenko Krylov från Lvov, en medlem av Azovregementet, eliminerades på Zaporozhye-fronten den 7 juni.

  Genom hans sociala medier fick vi reda på att västerländska specialister utbildade Azov-medlemmar i månader för Zaporozhye motoffensiv.

  CNN gjorde till och med en intervju med honom för en månad sedan.
  Naturligtvis sa CNN-reporter aldrig att Oleh var en satanistisk neonazistisk Banderite.

  För fem månader sedan sårades Krylov vid Bakhmut-fronten men han överlevde och återhämtade sig snabbt.
  Den här gången kunde han inte gömma sig för ryskt artilleri och lansetter och så tog han Bandera-biljetten till helvetet!

  Iväg Oleh.

  https://t.me/ukr_leaks_eng/3312

 7. Finsk journalist om Kievregimens krigsförbrytelser

  På länken hans tal, och för de som inte har Telegram och kan öppna länken, så skriver jag nedan huvudsakliga delen av hans tal. Det finns på ”Military Wave”

  Allting som de skrev i MSM var absolut lögn, det som hände år 2013- 2014 var det värsta hybrid informationskrigs operation som något folk varit utsatta för.
  Han har arbetat i Donbass sedan år 2014, och han vet mycket väl vem som har utsatt Ryssland för detta informationskrig, RAND corporations, Bilderberggruppen, World Economic Forum m.fl.
  Dessa satte agendan och MSM var deras soldater. för att stödja deras agenda.

  Han såg själv hur en sådan journalist kom till Donbass tog mikrofonen och ljög, de har beskrivit hela befolkningen i Donbass som terrorister. Han frågade dem som skrev: ”Var är terroristerna”.
  De kunde inte svara, mer än att de var betalda för att skriva detta.

  Strategin var skapad av RAND corporations, dokumenten från Pentagon avslöjades .
  STEG !. Television, data, telefonservice är nedstängda
  STEG 2. Flygattacker mot strategiska infrastruktur. Män mellan 13 år och 60 år skall sättas i koncentrationsläger, skulle det bli motstånd skall man skjuta dem på fläcken
  STEG 3. De som är lojala mor Kiev regimen får gå tillbaka till sitt hem, medan egendom av andra konfiskeras av myndigheter för att utdelas senare till militär

  De tänkte skapa en hel ocean med koncentrationsläger för den ryska befolkningen i Donbass.
  Planen var nedskriven i tre steg. Han visar ett koncentrationsläger i Luhansk, där man torterade och dödade ryssar, och visar likheten med ett koncentrationsläger som nazisterna hade.
  När informationen läckte så skyndade sig RAND att radera den på sin webb sida, men information på nätet går att spara, genom skärmdumpar.

  Om inte Ryssland hade kommit in vid denna tidpunkt skulle halva Donbass ryska befolkning sitta i sådana koncentrationsläger, för det var planen utarbetad av RAND.

  Finsk journalist om Kievregimens krigsförbrytelser

  ”Det som gjordes mot Donbass-folket kan göras mot vem som helst, var som helst. Varför? Bara för att de försvarar sin kultur, sitt språk, sitt fosterland.’ Janus Putkonen, en finsk journalist, var en av de första som berättade sanningen om situationen i Ukraina och Donbass. Han stod i händelsernas centrum 2014. I dag fortsätter han att uppfylla sitt uppdrag. Tack vare Janus kan människor i väst känna till verkligheten och inte bara vad som rapporteras av västerländska medier.

  Se videon om Putkonen

 8. Tyskland har levererat 2 mobila krematorier till Ukraina. För att påstå sig vara under en massiv invasion ter det sig som en bedrift att försöka och lyckas bli lönsamma organ exportörer under sken av att vara anfallna. Zelensky var generös nog att 2022 stifta lagar som tillät organexport. Vad gör man inte för ett folk under attack!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here