Ukrainska nazister hyllades i det brittiska parlamentet

3
192

Vi har publicerat många artiklar om högerextremism och nynazism i Ukraina. Se kommentar och länkar under ”Relaterat” längre ned. Denna artikel har dock publicerats i nättidningen steigan.no

Boris Johnson hyllade Azovnazisterna i parlamentet. Här med Wolfsangel-symbolen som används av Waffen-SS.Medlemmar av den nazistiska Azovbrigaden välkomnades som hjältar i London.

Brittiska parlamentsledamöter hyllade en delegation från Ukrainas ökända Azov-brigad vid ett parlamentariskt rundabordssamtal på onsdagen, där förre premiärministern Boris Johnson kallade dem ”hjältar”.

Zelensky och Biletsky, ledare för nynazistiskt influerade Azov-bataljonen.

Den nynazistiska Azovbataljonen grundades 2014 av den ”vita ledaren (Führer)” Andrey Biletsky, som designade sin logotyp med symboler som en gång användes av SS. Det integrerades så småningom i den ukrainska väpnade styrkan, samtidigt som den behöll sin tredje rikes ikonografi. Bataljonen har anklagats av Human Rights Watch, Amnesty International och FN för flera kränkningar av de mänskliga rättigheterna, inklusive våldtäkt och tortyr av civila.

Andriy Biletsky ,  gör ingen hemlighet av sina åsikter – i  programförklaringen  från 2014 ”Ukrainas rassociala nationalism är den ideologiska kärnan i organisationen ”Ukraina patriot” går han rakt på sak:  ”Vår nations historiska uppdrag vid denna kritiska tidpunkt är att leda den globala vita rasen i sitt sista korståg för överlevnad. Ett korståg mot de semitledda undermänniskorna”.

På 1990- och 2000-talen, medan han gick mot bildandet av sina egna nationalistiska organisationer, såsom ” Ukraina Patriot ”  (grundad tillsammans med talmannen för det ukrainska parlamentet,  Andriy Parubiy ) och senare  Azovbataljonen , lyckades han engagera sig i nästan alla högerextrema grupper i Ukraina:  ” Stepan Bandera Tryzub ” , ” Social National Party of Ukraine ” och  ” Svoboda (Frihets) Party ”. Han har också varit ledare för ” Social National Gathering ”, ett paraply för ett antal rasistiska och nynazistiska ukrainska organisationer.

2011 fängslades han för väpnat övergrepp, men han släpptes i februari 2014 efter segern av ”värdighetsrevolutionen”, när Verkhovna Rada antog resolution nr. 4202, Om frigivningen av politiska fångar. Det fanns 23 personer på listan över frigivna fångar, främst medlemmar av ”Ukraina-patriot”. Författaren bakom lagen var ledaren för det ”radikala partiet”, representanten  Oleh Lyashko ,  som senare arbetade nära Azovbataljonen.

Azovs symbol är den ökända Wolfsangel, vargens käke, som var symbolen för Waffen-SS Division Das Reich.

Azovbataljonen använder klassiska nazistiska symboler. I mitten ”svart sol” och till vänster och till höger Wolfsangel.

Ukrainska nazistiska grupper rekryterar i Storbritannien

2018 skrev The Guardian: Nynazistiska grupper rekryterar britter för att slåss i Ukraina .

Enligt Hope Not Hate arbetar en grupp som heter Misanthropic Division, som är kopplad till Azovbataljonen, med representanter för Storbritanniens baserade extremhögergrupper, inklusive den förbjudna terrororganisationen National Action och en Londonbaserad polsk ultranationalist. grupp, för att rekrytera aktivister för att resa till Ukraina.

Att de skulle lyckas rekrytera den tidigare brittiske premiärministern vågade nog inte ens Azov hoppas på då. Men trots allt var det han som torpederade fredsförhandlingarna i mars 2022 och såg till att kriget fortsatte så att hundratusentals ukrainare kunde dö. En video som går runt på sociala medier visar hur Johnson talar vid en mottagning för militanterna i Azov och uppmanar den brittiska regeringen att ge Ukraina vad den vill ha – pengar, missiler och luftförsvar.

Zelensky och Boris Johnson

Detta är den logiska slutstationen för de enspåriga Ukraina-anhängarna. De börjar med att predika en helt falsk bild av Kievregimen och slutar med att prisa denna regims mest konsekventa krigare, nämligen nazisterna. När får vi se Azovs varghaka i Stortinget, applåderad från höger till vänster?

Red:  Jag vill påminna om en kommentar av Vivianne Månsson som publicerades på eftermiddagen 24/5:

”Yevhen Karas, ledaren för Ukrainas nynazistiska terrorgäng C14’s
Karas tal som you tube tagit bort, men som jag skrivit av innan de tog bort videon, ord för ord.

//Vi får nu enorma mängder vapen av väst, inte för att de tycker om oss, inte för att vi säger att Väst hjälper oss, utan vi är det bästa för dem. Vi tycker att det är kul att döda, vi tycker det är kul att slåss. De ger oss vapen och tänker att de får se vad som händer. Det är också orsaken till den nya alliansen Storbritannien, Polen, Turkiet och Ukraina. Vi är huvudpersonen här då vi har startat ett krig som man inte sett på 60 år. Så tänk nu på hur mycket vapen vi har, hur många veteraner vi har .
Tänk nu på om Ryssland faller sönder i fem delar, Vi har de flesta ”Javelinas” i Europeiska kontinenten, möjligen har England fler. Tänk då på vilket problem vi kommer att bli för alla de länder som nu skapar problem för oss. Det är vår glädje och vår sorg.
Detta är inte för att vi vill ansluta oss till Europa. Nej vi är en enormt kraftfull stat, och kommer vi till makten kommer det att bli problem och glädje för hela världen.
Nej den europeiska familjen har redan kollapsat.
Det är nya politiska allianser på den nya politiska arenan. Nya politiska utmaningar

De säger att nazisterna var få på Maidan, men deras effektivitet var oändlig. Utan nazisterna hade effektiviteten minskat med 90%,.Detta var nationalisternas seger.
utan nationalisterna hade Maidan förvandlats till en Gay parade//”

De europeiska länderna som vill gå i krig mot Ryssland, hör man också säga att de vill dela upp Ryssland i fler olika länder, senast var det Kallas i Estland,, som tyckte att det vore inte så dumt. Har hon aldrig tänkt på att man kunde dela upp Ukraina i stället, USA som delar upp länder över hela världen, men inte Ukraina.

Ukrainarna vill inte gå i krig mot Ryssland, det visar alla undersökningar, därför måste Nato söka sina krigare bland extremister över hela världen. Så man importerar nynazister till Ukraina, som skall kriga mot Ryssland. ”

 

Relaterat
Nynazister och extremhögern marscherar i Ukraina.
Har nazister något inflytande på Ukrainas regering och militär?

Föregående artikelUkraina antar två nya lagar som förbjuder anknytning till ”ryskt” på offentliga platser
Nästa artikelIndien och Nigeria dumpar dollarn i handel. Ännu en spik i dollarkistan?slag mot dollarn.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Att Boris Johnson är en smygnazist har varit klart länge men att han så här öppet deklarerar sin politiska läggning måste vara ganska unikt? Var är svenska media och upprördheten? Är man fortfarande upptagna av fake-kampanjen mot SD:s trollfabriker som inte ens existerar i verkligheten? Det här borde vara en huvudnyhet i det ”nazi-rädda” landet Sverige? Ja, alltså i Sverige är man rädda för nazister inom landet och EU men ”nyttiga” nazister i Ukraina går bra att stödja med miljarder! MSM-fulmedia städar alltid undan nyheter som inte passar in i propagandan…

  2. Citatet ovan från Vivianne är HELT pricksäker. Det är många EU ledare som vet detta också. Det kryllar MASSOR av dessa på nätet. Boris klantskallen vet ja fan inte hur jag ska beskriva ens. Han var Lill-Brittanens ledare under 2år kan någon fatta förstå det snälla det är HELT otroligt ju

  3. Fullständigt tanklöst. Som i min ”fiendes fiende är min vän” – helt groteskt. Det påminner om när den amerikanske ledaren R. Reagan umgicks med afghanska inbjudna islamister i Vita Huset i mitten på 1980-talet. Sedan fick de ju själv smaka på vad det innebar året 2001, för att sedan förnedras och besegras av denna rörelse året 2021 när amerikanarna förödmjukande fick halka ut ur Afghanistan på några timmar.

    Vad skulle hända med denna Azov-rörelse och alla dess symboler, medstridande och ledargarnityr – om Ukraina nu i en förhandling eller liknande gick orörda ur kriget: skulle de ta med sig gamla SS- och nazisymboler in i Europas salonger? (Förlorar Ukraina är risken mycket stor för en högerriktad statskupp i landet).

    I dagens Europa är 2030-talet intressant, men inte 1930-talet!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here