Har nazister något inflytande på Ukrainas regering och militär?

2
1973

Denna fråga diskuteras av Jimmy Dore

Föregående artikelFlera bevis på att USA försöker förlänga detta krig
Nästa artikelInternationella sanktioner – ett medel för EUs utrikes- och säkerhetspolitik
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. https://cf2r.org/documentation/la-situation-militaire-en-ukraine/#

    Jacques Baud har skrivit en längre artikel om bakgrunden till krisen i Ukraina och det aktuella skeendet. Han skriver bl.a. att den reguljära ukrainska armén befann sig i en djup kris 2014 varför de dels varken kunde eller dels inte ens ville hävda sig mot sina egna landsmän i den östra landsdelen. Lösningen på problemet blev nazistarmén. Baud säger att dessa redan 2020 utgjorde 40 procent av den ukrainska militära styrkan.

    Bauds inlägg är av stort intresse eftersom han på sätt och vis är en Väst-insider. Han är militär med överstes rang och har fungerat som konsult åt både NATO och den franska regeringen. Samtidigt är han dock mycket kritisk till dessas politik. Han nämner bla. i förbigående massakern på 30 000 svarta libyer 2011. Frankrike hade försett jihadisterna med vapen och USA bidrog till spaningen. Om denna massaker på de svarta sade någon att den svarte presidenten Obama lyckades på tre dagar bidra till mordet på fler svarta än Ku Klux Klan under hela sin historia.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here