Har nazister något inflytande på Ukrainas regering och militär?

15
3410

Denna fråga diskuterades av Jimmy Dore redan för två år sedan.

Relaterat
Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?
Varför har väst omfamnat nazisterna i Ukraina?
Ukraina raderar ryska namn, i nynazistisk stil
Ukraina antar två nya lagar som förbjuder anknytning till ”ryskt” på offentliga platser.
Bokbål i Ukraina. 100 miljoner böcker.
Nytt bokbål på gång? Ukraina drar tillbaka 19 miljoner ryska böcker från biblioteken
Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?
Visar Natos proxykrig i Ukraina att Nazitysklands nederlag enbart var en paus för fascismen?
CIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor med nazistinslag
USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.
USA:s kongress välkomnar välkänd fascist och nynazist från Ukraina (talmannen)
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar.
Zelenskij utnämner nazist till Ukrainas hjälte.
USA-finansierade Roman Protasevitj, på flygplanet, tjänstgjorde med nynazister i Ukraina.
Nynazist ny talman i Ukrainas parlament.

Föregående artikelVärldens fem rikaste män fördubblar sina förmögenheter medan de fattigaste blir fattigare
Nästa artikelChris Hedges: PEN America förstör sig själv
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. https://cf2r.org/documentation/la-situation-militaire-en-ukraine/#

  Jacques Baud har skrivit en längre artikel om bakgrunden till krisen i Ukraina och det aktuella skeendet. Han skriver bl.a. att den reguljära ukrainska armén befann sig i en djup kris 2014 varför de dels varken kunde eller dels inte ens ville hävda sig mot sina egna landsmän i den östra landsdelen. Lösningen på problemet blev nazistarmén. Baud säger att dessa redan 2020 utgjorde 40 procent av den ukrainska militära styrkan.

  Bauds inlägg är av stort intresse eftersom han på sätt och vis är en Väst-insider. Han är militär med överstes rang och har fungerat som konsult åt både NATO och den franska regeringen. Samtidigt är han dock mycket kritisk till dessas politik. Han nämner bla. i förbigående massakern på 30 000 svarta libyer 2011. Frankrike hade försett jihadisterna med vapen och USA bidrog till spaningen. Om denna massaker på de svarta sade någon att den svarte presidenten Obama lyckades på tre dagar bidra till mordet på fler svarta än Ku Klux Klan under hela sin historia.

 2. Nazister har inflytande i många organisationer och ett fåtal kända allianser i världen, därav också uppsvinget av fascistisk ideologi där USA-imperialismens anglosaxiska arv marscherar framåt.
  NATO föddes ur fascism/nazism (liksom EU). Ibland undrar jag hur ”medvetna” Sveriges politiker är om sitt lands sanna historia, Europas och Amerikas, är dessa ”herrar och damer” marionetter eller förespråkare av fascistisk ideologi och döljer sig bakom en partipolitisk fasad🤔
  Se Ben Nortons fantastiska video,
  ’Nato är ett verktyg för USA-imperialismen som har stöttat nazisterna i decennier’
  https://youtu.be/Maqkl4fEQfs

  • In a remarkable book published by the United States National Archives a few years ago, historians Richard Breitman and Norman J.W. Goda have examined recent declassified documents and put together an initial history of Army and CIA collaboration with some of the most important Ukrainian fascist leaders after World War II. Hitler’s Shadow: Nazi War Criminals, U.S. Intelligence, and the Cold War (PDF) attempts to document “the Allied protection or use of Nazi war criminals; and documents about the postwar political activities of war criminals.”
   http://www.archives.gov/iwg/reports/hitlers-shadow.pdf

 3. Missa inte Österrikarnas briljanta agerande
  i Wiens parlament👏👏👏

  Pressmeddelande från Österrikes Labour Party (PdA), Wien, 30 mars 2023.

  Österrikiska Labour Party (PdA) har skarpt kritiserat den ukrainske presidenten Selenskyjs propagandaframträdande i Wiens parlament. Företrädaren för ett krigsparti och en reaktionär, repressiv regim är malplacerad i det demokratiska hjärtat av ett neutralt land. En politik för neutralitet och fred behövs istället för Natos krigspropaganda.

  Mot bakgrund av Ukrainakriget har den österrikiska federala regeringen förlorat all känsla för förnuft och statspolitiskt ansvar. Den ukrainske presidenten Selenskyj får tala till Österrikes nationella råd via videolänk och förmedla sitt budskap om ytterligare upprustning och krigshets. Man kan och får inte förneka Rysslands ansvar för det pågående kriget, men USA- och Nato-dockan Zelensky är allt annat än en fredsduva och en demokrat.

  Zelenskyi är inte en representant för en demokratisk regim
  ”Zelenskyj är inte på något sätt representant för en demokratisk regim”, säger PdA:s ordförande Tibor Zenker. ”Denna regim kom ur en antidemokratisk kupp som stöddes av nynazister 2014, den har fört ett krig mot sitt eget folk i Donbass lika länge, och den undertrycker fackföreningar och impopulära religiösa samfund. Efter det pågående krigets början hade Zelenskyi det största parlamentariska oppositionspartiet, ett dussin andra partier och kritiska medier förbjudna. Allt detta motsvarar förmodligen inte de påstådda ”europeiska värderingarna” om demokrati, frihet och rättsstatsprincipen. Nej, Zelenskyi representerar en djupt reaktionär, repressiv, illiberal regim i oligarkins och den västerländska imperialismens tjänst.”

  Bara av detta skäl bör Selenskyj inte erbjudas en scen i det österrikiska parlamentet, hjärtat av vår demokrati. Men det finns också frågan om Österrikes neutralitet: ”Det är ytterligare ett angrepp på vår konstitutionella neutralitet”, säger Zenker, ”att låta en krigsherre med stöd av USA och Nato och beväpnad med ammunition tala i parlamentet. Den federala regeringen och oppositionen SPÖ orsakar återigen allvarlig skada på neutraliteten och driver Österrike djupare och djupare in i Ukrainakonflikten.” Detta skulle medvetet utsätta landets egen befolkning för allvarliga faror och sociala omvälvningar.

  För neutralitet och fredspolitik
  Det österrikiska arbetarpartiet efterlyser en aktiv, konsekvent och suverän politik för neutralitet och fred istället för ytterligare österrikiskt deltagande i sanktionerna och det ekonomiska kriget och i finansieringen av Zelenskyi-regimen. ”Människor i Ukraina, i Ryssland och även i Österrike behöver ingen ytterligare upptrappning av kriget”, säger Zenker, ”utan en omedelbar vapenvila och förhandlingar. Selenskyjs propagandaframträdande i det österrikiska parlamentet är en oansvarig handling som visar att ÖVP, De gröna, SPÖ och NEOS redan har gått med i Nato.”

  Labourpartiet fördömer imperialismens och kapitalismens system, som enligt lag leder till krig där endast de styrande har ett intresse. Folket och arbetarklassen i alla nationer är de som lider och borde betala för det. För att permanent ta bort rötterna till förtryck, exploatering, kriser och krig, behövs den revolutionära klasskampen för socialism.
  ❤️
  I Youtube-videon nedan från Redacted finns ett klipp där Selenskyj får tala till Österrikes nationella råd via videolänk och på vilket utomordentlig sätt PdA demonstrerar mot detta…Sverige borde ta lärdom av Österrikarna.
  https://youtu.be/bdXu2Ak3aTs

  https://parteiderarbeit.at/partei/pda-keine-buehne-fuer-selenskyj-im-oesterreichischen-parlament/

  Labour Party (PdA), , Drorygasse 21, 1030 Wien

 4. En miss av mig det var FPÖ
  Frihetspartiet ett nationalkonservativt, högerpopulistiskt politiskt partis
  parlamentsledamöter som gick ut ur parlamentet under ett tal av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy.
  Briljant av dem👍

  • Helt riktigt Carina, det var fpö som bojkottade det löjliga framträdandet, och då vet vi ju att zelensky inte är en..nazist’ el clubfan av dom, utan mer av en slags…sionist.

   • pz 😊 Zelenskyj som neonazist är en ”bror” till Fpö och ”syskon” behöver inte älska varandra även om de har samma ideologi, typ fascistisk…”syskon” bråkar ofta, men ”blodsband” är det starka arvet😊

    • Tack för svaret Carina. Nej, jag instämmer inte i ’syskon’resonemanget. Det de möjligen kan vara är styv’syskon’. Zelensky är en uttalad sionist, och då kan han logiskt sett inte vara sk neonazist. Däremot är han tveklöst sk bolsjevik (sionisterna uppfann bolsjevismen, det säger de själva, och alla vet det), eller neobolsjevik. Vi ska inte förglömma att nsdap och sionisterna samarbetade på 30talet, via haavaraöverenskommelsen, som innebar att Tyskland kunde bli sionistfritt och sionisterna ville ha över alla till Palestina för att ockupera det landet. Det var också därför alla länder var tvungna att neka det judiska folket att söka asyl (order fr city of london), därför de skulle tvingas till Palestina. Så nsdap och sionisterna hade gemensamt sk intresse, och därför kan man möjligen kalla dom styv’syskon’.

 5. Carina Lundström undrar ibland hur ”medvetna” Sveriges politiker är om sitt lands sanna historia, Europas och Amerikas, är dessa ”herrar och damer” marionetter eller förespråkare av fascistisk ideologi och döljer sig bakom en partipolitisk fasad Något som inte får påminnas om i svensk politisk debatt.
  Vissa svar på din undring finns att hitta här…

  Sanningen om Socialdemokratin i Sverige på 40-talet.
  https://www.s-sanningen.com/1900-tal

  • Tack Ivan❤️min undring handlar inte om min medvetenhet, utan om Sveriges politikers och du har svaret i orden ”något som inte får påminnas om i svensk politisk debatt” jag skulle vilja säga: något som inte får läras ut i skolorna.
   Därför kan vi två, säkert många fler dra slutsatsen att Sveriges politiker döljer sin sanna ideologiska tro bakom
   en partipolitisk fasad, exempelvis fasaden Socialdemokratin, M, KD, L, SD, C, MP faktiskt också till viss del V och vi får inte glömma Sveriges Plutokrater och en bunt akademiker
   m.fl jag rekommenderar dig att läsa boken
   Vad gjorde du i Finland far?
   av Rainer Andersson
   som sa
   -jag blev så jävla arg när jag skrev den.

   Jag säger
   – mitt hjärta fylldes av hat när jag läste boken, för mina kommunistiska morföräldrar flydde det fascistiska Finland till Sovjetunionen där mamma föddes.

   17. maj 2018
   AV
   ROBERT WETTERSTEN
   PROLETÄREN

   1999 gav det lilla svenskspråkiga förlaget Sahlgrens i Finland ut boken Vad gjorde du i Finland, far? Genom att följa officeren och godsägaren Nils Palme berättar författaren Rainer Andersson om de mellan 1000 och 1500 svenska frivilliga som reste till Finland 1918 för att slåss på den vita sidan i finska inbördeskriget.

   – Under hela min uppväxt fanns det knappt någonting att läsa om detta, säger Rainer Andersson, vars morfar deltog i kriget på den röda sidan.

   Rainer Andersson beskriver boken som ”en rasande skrift”.

   – Jag var så jävla arg när jag skrev den. Jag kände att jag hade blivit snuvad på min egen historia, att hela svenska folket var snuvat på sin historia. Vem hade hört talas om att hundratals svenska officerare åkte till Finland och sköt arbetare?

   Men det ligger också en hel del arbete bakom boken. Tidningar, böcker, arkivmaterial från Krigsarkivet och Kungliga biblioteket dammsögs på material.

   Sverige deltog inte officiellt i det finska inbördeskriget, men svenska officerare fick tjänstledigt för att delta.

   Och den liberal-socialdemokratiska koalitionsregeringens sympatier låg hos den finska borgerligheten.

   – Socialdemokraternas partiordförande Hjalmar Branting var direkt motståndare till de rödas agerande i Finland, och Socialdemokraterna mörkade sitt agerande inför svenska folket, inte minst för arbetarrörelsen och arbetarklassen.

   – Efter hungerkravallerna 1917 fanns det fortfarande upprorsstämningar i Sverige, och hade man då öppet visat att man stödde den vita sidan i Finland hade det kunnat få allvarliga konsekvenser, inte minst för Socialdemokraterna. Mycket av det här kom ju fram, men inte allt.

   Något som Rainer Andersson har funderat en del på är vad som skulle hänt om den svenska arbetarklassen skulle försökt sig på ett liknande uppror som den i Finland.

   – Med tanke på den svenska socialdemokratins ställningstagande mot de röda och borgerlighetens aktiva stöd till de vita, så är det nog inte otänkbart att vi hade fått se liknande reaktioner här. Masslakt helt enkelt.

 6. Inflytande!!! Nazisterna ÄR Ukrainas diktatur regim i Kiev. Det är den USA så intensivt stöder, och tvingar andra att stödja.

 7. En seriös blogg / Bucha / by Sergey Markov/

  Zelensky celebrates the anniversary of the liberation of Bucha. I remember what happened there.

  1. On March 31, Russian troops left Bucha. The National Guard of Ukraine went there. Everything was fine in Bucha for 3 days.

  2. After 3 days on April 2, British polytechnologists from Bucha decided to make a fake piece of the “war crimes of the Russian occupiers”.

  3. Bucha was chosen, because in English it is consonant with the word Butcher, a bloody butcher.

  4. The National Guard of Ukraine and the SBU shot about a hundred pro-Russian and ordinary citizens in different cities for taking humanitarian aid from Russian troops. Their bodies were scattered picturesquely along the streets of Bucha.

  5. Western media were invited and they made fake reports about the alleged atrocities of the Russian troops. In violation of the norms of honest journalism, the media did not check the statement of the Ukrainian authorities.

  6. The PR of the propaganda provocation in Bucha was led by Zelensky’s adviser Arestovich.

  7. For a year now, the Ukrainian authorities have not provided lists of victims in Bucha. It is clear why. Because there are many pro-Russian people among them.

  8. The massacre in Bucha and the fake production is one of the brightest and most obvious war crimes of the Zelensky regime and its leadership and of the US and British intelligence services.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here