Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?

25
3005

President Zelensky

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad. Har refererat till den i flera kommentarer.

Förre statsministern Stefan Löfvén och förre relativt framgångsrike partiledaren för Folkpartiet (nu Liberalerna) Bengt Westerberg publicerade igår 4/9 2022 en artikel på DN Debatt. ”SD är ett allvarligt hot mot svensk demokrati” Där diskuterar man olika aspekter på demokrati. Och kritiserar förstås SD. Som jag alltid varit starkt kritisk mot.

Stefan Löfven. Bild: Riksdagen

Man kan instämma i mycket i kritiken av SD, fast den borde varit mer konkret kritik, och att det höga valdeltagande och viss yttrandefrihet i Sverige är bra.

Men jag har kritik och upplever en känsla av dubbelmoral. Man kritiserar SD för främlingsfientlighet och exemplifierar med sådant som ” borttagande av alla böcker på främmande språk från biblioteken, förbud mot prideflaggor i offentlig regi, diskriminering av icke svenska medborgare.”

Men hur går denna kritik ihop med att man – som hela det politiska etablissemanget – tiger om toleransen för neonazism hos regeringar i Ukraina alltsedan den av USA och Eu stödda statskuppen mot folkvald president 22/2 2014. Med dess mycket värre främlingsfientlighet och avståndstagande från demokratin hos olika sådana grupper, däribland Azovbataljonen som ses närmast är integrerad i Ukrainas militär.

Högersektorn på Maidan. By Аимаина хикари – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32473112

Den högerextremistiskt präglade statskuppen och annat beskrivs i ”Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år! – med diverse länkar.

Azovbataljonen

Den judiska organisationen Forward har kartlagt nazistiska monument, i både USA och andra länder. Den ukrainska delen är särskilt rik på innehåll, för som Forward skriver:

”Från och med 2014, när Maidan-upproret förde en ny regering till makten i Ukraina, har landet rest monument över nazistiska kollaboratörer och Holocaust-förövare i en häpnadsväckande takt – det har funnits en ny plakett eller gata som bytt namn, nästan varje vecka. På grund av detta representerar Ukraina-delen en extremt aktuell lista över hundratals monument, statyer och gator, uppkallade efter nazistiska kollaboratörer i Ukraina.”

Ukraina har dussintals monument och många gatunamn som glorifierar denna nazistiska kollaboratör, tillräckligt för att göra anspråk på två separata Wikipedia-sidor.

”De hedrar Bandera och Roman Shukhevych i Cherkasy, Horishniy, Pochaiv, Rudky och Zaviy;

Kiev – 2016 döptes en stor boulevard i Kiev om efter Bandera. Valet av namn är särskilt obscent, eftersom gatan leder till Babi Yar, ravinen där nazister, med hjälp av ukrainska kollaboratörer, på två dagar utrotade 33 771 judar, i en av de största enskilda massakrerna under Förintelsen. Både Simon Wiesenthal Center och World Jewish Congress fördömde namnbytet.”

* Bandera, som låg bakom dödandet av tusentals judar har efter 2014 fått sin födelsedag omvandlad till helgdag i Ukraina.

Ukraina pronazistisk demonstration 181013

* Praviy Sektor (Högra sektorn), som grundades av Dmitry Yarosh, en av ledarna för Trizub, en av de ledande nynazistiska organisationerna under genom Maidan-kupp. Yarosh har utnämnts till chefsrådgivare till chefen för Ukrainas generalstab.

Dimitri Jarosh
 • Bilden visar hur  Zelensky tilldelar en ledare för Högra Sektorn, Dmytro Kotsyubaylo, utmärkelsen ”Ukrainas hjälte”

* Ukraina, och USA röstade i FN mot en återkommande rysk resolution mot nazism. USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.

Statsminister Löfven och president Poroshenko (2014-2019).

Det finns många andra exempel på nazisttolerans hos Zelensky och förre presidenten Poroshenko. Därmed inte sagt att de skulle vara nazister. Belägg för detta saknas.

Affisch från Högra sektorn.

  • Zelenskys demokratisyn kan diskuteras.

The Guardian: Zelensky förbjuder det största oppositionspartiet och ett tiotal andra partier i Ukraina.

Kommentar: Sverige har sedan statskuppen 2014 rejält stött Ukraina politiskt och ekonomiskt. På hemmaplan framför man förståelig kritik mot SD för främlingsfientlighet och tveksam demokratisyn. Samtidigt tiger man helt om den värre nazisttoleransen i Ukraina, som måste anses vara (betydligt) värre. Dubbelmoral?
Löfvén och Westerberg presenterar en positiv bild av demokratin i Sverige, men uttrycker viss oro för försvagning av demokratin i världen. Nämner Trump, men ej Ukraina. Emellertid har regering och riksdag genom beslut och brist på beslut tydligt bidragit till försvagning av demokratin i Sverige – före Nato-ansökan. Sverige vill stödja demokratiutveckling i Östeuropa – men börja hemma!

__________________________________________________________________

Något om statskuppen 22/2 2014

”Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år!

Efter mycket om och men ingicks en överenskommelse mellan regeringen Janukovitj och oppositionen.DN skrev på bästa nyhetsplats 21/2 ”Det lät för bra för att vara sant. President Viktor Janukovytj accepterade på fredagen oppositionens främsta krav. Landet ska återgå till tidigare författning med en vingklippt exekutivmakt. En övergångsregering ska styra i väntan på nyval i höst av både president och parlament. oppositionsledaren Julia Tymosjenko friges ur fängelset. Alla anklagelser mot övervåld skulle utredas. Presidenten verkar inte ägna sig åt nya finter.” Undertecknandet bevittnades av utrikesministrarna från Tyskland, Frankrike och Polen. USA och EU välkomnade detta dokument, där alltså även våldt på Maidan skulle utredas.

Enligt en vetenskaplig rapport från forskare i Kanada var det främst ett USA-stött dödande på Maidan. Dödsskjutningarna på Maidan – vetenskaplig rapport: USA-stödd ”false flag”

Ja, DN hade rätt – det var ”för bra för att vara sant” . En statskupp ägde rum följande dag, utan protester bland de stater som sa att de gillade överenskommelsen dagen innan. När oppositionsledaren Klitscho meddelade överenskommelsen på Majdan stormades scenen av högerextremister som meddelade att man inte tänkte lägga ned vapnen förrän presidenten avgick, enligt New York Times. Beväpnade aktivister från Maidan intog sedan snabbt parlamentet. President Janukovitj försvann, rädd för sitt liv. Riksrätten, som skulle frånta honom presidenttiteln, fick ihop endast 328 av de nödvändiga 338 rösterna, men ansågs likväl legitim både i Ukraina och i väst.
Under trycket av massvåld lämnade 72 ledamöter från Janukovitjs Regionernas parti partiet. Diverse omröstningar skedde i radan, Ukrainas parlament med decimerad numerär på omkring 326 av 450 ledamöter. Man kan ifrågasätta hur fria de var då beväpnade män stod utanför dörrarna. Ny riksåklagaren kom från fascistpartiet Svoboda, liksom vice talmannen. Parlamentets talman Rybak misshandlades tills han gick med på att avgå, och flera andra folkvalda parlamentariker har också misshandlats, fått bostäder brända eller har hotats. Rabbi Azman i Kiev bad snabbt Kievs judar att lämna staden och om möjligt Ukraina, då han fruktar våld mot Ukrainas 200 000 judar han bad Israel om assistans med säkerheten. Propaganda för nazism avkriminaliserades.

Krims legitima parlament”Högsta rådet”, utlyste i det läget en folkomröstning [23] och den 16 mars röstade 97% av väljarna för ett utträde ur Ukraina och en anslutning till Ryssland. Väst anklagade genast Ryssland för folkrättsbrott. Likheterna mellan Krims utbrytning och Kosovo-fallet glömdes helt sonika bort. Principen om självbestämmande var helt plötsligt inte lika gällande i de bägge fallen. USA:s och deras allierades dubbla standarder kom upp i öppen dager.
Ej heller mindes man i väst folkomröstningen på Krim den 20 januari 1991, där 94% av väljarna hade röstat för egen autonomi, en autonomi som avskaffades 1995 genom ett ensidigt beslut från Kiev, som därigenom hade kört över Krimbornas rätt till självbestämmande.

Östra Ukraina reste sig i protest mot kuppjuntan.

Relaterat
Varför har väst omfamnat nazisterna i Ukraina?
Ukraina raderar ryska namn, i nynazistisk stil
Ukraina antar två nya lagar som förbjuder anknytning till ”ryskt” på offentliga platser.
Bokbål i Ukraina. 100 miljoner böcker.
Nytt bokbål på gång? Ukraina drar tillbaka 19 miljoner ryska böcker från biblioteken
Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?
Visar Natos proxykrig i Ukraina att Nazitysklands nederlag enbart var en paus för fascismen?
CIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor med nazistinslag
USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.
USA:s kongress välkomnar välkänd fascist och nynazist från Ukraina (talmannen)
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar.
Zelenskij utnämner nazist till Ukrainas hjälte.
USA-finansierade Roman Protasevitj, på flygplanet, tjänstgjorde med nynazister i Ukraina.
Nynazist ny talman i Ukrainas parlament.

Föregående artikelKina producerar de flesta av världens solceller – med hjälp av kol
Nästa artikelRyssland ärver Prigozhins afrikanska odyssé
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

25 KOMMENTARER

 1. Men sossarna var lika mycket nazis 1941/1942, då besökte LOs August Lindberg sovjetiska Petrozavodsk i oktober, som var ockuperat av finska trupper, Torsten Nothin, (s) och överståthållare besökte i februari Svirfronten, allt
  som ingick i finska arm’ens krigsbrott, belägringen av dåv. Leningrad, 900 dagar,
  1941-1944, 1 miljon döda.

  Även hovet höll sig framme, kungens farsa Gustav Adolf dök upp och delade ut Svärdsorden till Mannerheim, 17 mars 1942. Så båda var ”fine” med brunskjort-orna, då och nu. Deras öde tydligen.

  • Du borde nämna att svenskarna även i stora mängder tjänstgjorde i ryska armén fast det fanns då inga sossar och ingen demokrati. Liksom nu

 2. Löfvén och Westerberg ÄR hycklare. De varnar för auktoritära krafter men avser självklart inte åsktsförtryck, censur, förakt för folk och folkvilja, med mera som numera präglar västvärlden och Sverige. De använder i stället begreppet auktoritära krafter som en synomym till att lyssna till medborgarna och låta folkets vilja ha genomslag i politiken. Det är alltså det vi vanligtvis anser vara demokrati som Löfvén och Westerberg vänder sig emot.

  Hur kan de anse att borttagande av alla böcker på främmande språk från biblioteken, förbud mot prideflaggor i offentlig regi och diskriminering av icke svenska medborgare vara främlingsfientligt? Då är Löfvén och Westerberg dumma i huvudet på riktigt.
  Varför ska en nation och dess kommuner hålla med böcker på andra språk än nationens? Det tycks knappast ha hjälpt spridandet av svenska språket bland invandrare genom att översätta alla offentliga handlingar till alla dessa invandrares olika hemspråk. Tvärt om.
  Varför ska sexuella minoriteter ges en särställning genom att hyllas offentligt med prideflaggor? Ska heterosexuella skämmas och inte vara stolta för sin sexuella läggning?
  Varför är det diksriminerande att särbehandla de som inte tillhör det svenska samhället, dvs de som inte är svenska medborgare? Är man inte helt intellektuellt rutten så inser man att man har olika förmåner av att tillhöra vissa sammanslutningar och att detta är en helt naturlig ordning. Men det förstår uppenbarligen inte Löfvén och Westerberg. Men varför ser de det inte som främlingsfientligt eller diskriminerande att inte alla svenska medborgare åtnjuter samma ekonomiska skyddsnät som de själva gör pga att de tillhört gruppen riksdagsledamöter?

  Jag tycker Löfvén och Westerberg visar på vilken oerhört låg intellektuell nivå våra så kallade företrädare håller. De kan inte tänka rationellt och sakligt utan seglar ut i märkliga irrationella tankebanor som hör mer hemma i hjärnorna på outvecklade småbarn än stadsmän.

 3. Största hyckleri.Jag fattar förstår bara inte hur detta kan fortsätta pågå. Massmedia måste och bör ställas inför rätta när man betett sej som man gjort och gör alla dessa senaste åren. Kraftiga böter är ETT MÅSTE som minimum

 4. Sverige är Nordens ”Gorbatjov”, perestrojka och avreglering, invandring, gängbrott, segregation, friskolor, privatisering av statlig egendom, ingen kärnkraft, ekonomiska klyftor, EU & Nato, konsumtion över våra resurser, allt som har nästan upplöst gamla fina SovjetSverige, det skulle ju bli den ”största geopolitiska katastrofen”… i Norden iaf…? Kan man väl säja, visst har Sverige blivit en Gorby-pirog.

  Vi tror alltid att vi står utanför det internationella skeendet, vi har inga oligarker… vi krigar inte…(bara i Afghanistan & Libyen) vi påminner om Sovjetryssland, som vi inte tål att se, i spegeln, särskilt sossarna. Som det unkna påhoppet på Sd, dräng- & logementspennalism från sosse-kaxarna, de lär sig aldrig, folk är nog trötta på sosseångvälten som fortfarande kör ihop med
  militären, som på gamla IB-tiden, två som ständigt blandar ihop sina roller, skrämmer folk med B52:or, vilka hemska avsikter att utsätta oss för, snacka om ”påverkansoperationer”, och ”hybrid-krig”, fy fan, svenska specialiteter, ryssarna undrar alltid vad dessa termer betyder, liksom ”arvfiende”, finns inte e.u. i ryska språket. Blir det flera utspel innan valet, det blir intressant, vad som har planerats…

  Men Sverige är ändå vitalt, effektivt, och vi vinner Finnkampen borta och hemma, framstående idrottare, i Norden, finnarna har inte en känd friidrottare idag, det betyder något. Den match vi måste vinna är invandring och integration, där har vi har åtagit oss utan att riktigt förstå, som Gorbatjov, kanske bara som han, för att vara duktig internationellt, i EU, Sverige har tagit emot 10 flyktingar där andra har tagit 1, eller ingen.

  Där är vi även regional stormakt, men bara att gilla läget, lösa problemen, det finns pondus, men lägg den inte på russofobi, har man sajnat på för det, har man ett problem, är i dåligt sällskap, den ryska armén är ju ganska så anspråkslös, de facto, tänk va` bra det var med rysk gas. Ryssarna säjer vad de tycker, och behöver, och gör som de säjer, ändå sunt, jmf med västs falsarier, och plötsliga amnesi/minnesförluster, det funkar ej i längden.

  Ofattbart att Sverige har gjort så dåliga affärer, 2022, som om vi är i krig, vem vill ha sossarna som affärsrådgivare ? Som har kollektivanslutit oss till Nato och Ukrainakriget, som sossarna gjorde förr med sina LO-medlemmar till partiet. Vi får väl se när ”the penny has dropped”.

 5. Ärligt talat så hoppas jag att denna ansvarslösa politik, sanktioner och propaganda slår hårt tillbaka mot Europa såsmåningom.De går EJ tämja dessa beväpnade människor och bara mata dom med pengar och vapen på löpande band som man gjort och gör,NÄR man dessutom VET sanningen. EU kommer sättas på plats kan jag tydligt se framför mej. Maffia gäng, högerextrema gäng och direkta nazistiska gäng, självfallet kommer de smälla tillbaka så småningom så som alla pengar och vapen bara flödat in i korrupta systemet och landet

 6. Vilken sorgedag, Liz Truss PM i England, kvinnan som sagt att hon inte tvekar en sekund för att tillgripa kärnvapen mot Ryssland. Hur är det möjligt, då hon inte verkar ha folkets stöd. En folkmassa står och buar åt henne när hon kliver in i maktens boning.
  Hon är ett hot mot freden på jorden.

  Eva Bartlett gör en jämförelse och skriver: President Assad dyker rutinmässigt upp offentligt i syriska städer till jubel från civila syriska- som han tillåter att inte bara komma nära, utan skaka hans hand, krama honom, kyssa hans kind….
  och västerländska arroganta clowner som Truss, har praktiskt taget inget offentligt stöd.

  I think Dmitry Orlov’s description of Truss deserves a re-visit:
  ”The woman w the brain of a bumblebee & the face of a herring” 😅 ”She doesn’t even have a college degree. She attended Oxford, she didn’t even get a degree from Oxford, she just attended…”

  Eva skriver vidare och berättar om sitt möte med Asma al-Assad
  I’ll re-share my thoughts after meeting the First Lady in 2020, a gracious, highly intelligent, compassionate & empathetic woman.
  Eva har en artikel om sitt möte på sin Gaza blogg,, som jag bifogar, och återger några stycken av nedan. Syrien som kämpar för sin överlevnad, och som USA fullkomligt krossat, och nu kom rapport från Vanessa Beeley som bor i Syrien att USA bygger ytterligare en bas i Syrien.

  Men även om det råder fred är människor jag möter förtvivlade över framtiden. Unga vill lämna, hitta arbete eller studera utomlands. Och även om Syrien har börjat återuppbyggas är sanningen att vi inte vet hur lång tid det kommer att ta, särskilt med tanke på att de senaste sanktionerna också riktar sig mot återuppbyggnad. Folk vet inte heller hur eller när ekonomin kommer att förbättras.

  Den krossade ekonomin är till stor del en produkt av tio år av terrorism, krig, sanktionerna och USA-turkisk stöld och förstörelse av Syriens resurser, särskilt olja. Den Syrienomfattande vågen av grödor i vete- och kornodlingsregioner har förstört bönderna och bidrar till landets ekonomiska elände. Jordbrukare beskyller amerikanska och turkiska ockupationsstyrkor för att medvetet ha anlagt några av bränderna, och turkiska styrkor ska till och med ha skjutit mot bönder för att hindra dem från att släcka lågorna.

  Att förstöra ekonomin, svälta folket, få folk på knä, i hopp om att de ska rösta emot sin president. Det är USA:s strategi.

  Under hela Syriens historia har kvinnor spelat framträdande roller, från drottning Zenobia på 3-talet e.Kr., till kvinnor som försvarar Syrien mot terrorism, till Nibal Madhat Badr första kvinnliga brigadgeneral i den syriska armén, till martyrernas mödrar.

  Syriens vicepresident Najah Al-Attar är kvinna, liksom Bouthaina Shaaban, medier och politisk rådgivare till presidenten. Den armeniska parlamentsledamoten Nora Arissian och den tidigare oberoende parlamentsledamoten Maria Saadeh är bland otaliga andra.

  Alla som har haft turen att komma till Syrien är också medvetna om hur bemyndigade kvinnor är, hur rik kulturen är och hur uppskattad utbildning är. Konst och musik blomstrar här. Tonåringar deltar i vetenskapsolympiader.

  Mötet med Syriens första dam bekräftade vad jag redan visste från att ha talat med otaliga syrier genom åren och från att på avstånd observera det arbete hon gör: hon är en stark, intelligent, jordnära och medkännande kvinna som är dedikerad till att stärka och hjälpa sina andra syrier.

  https://ingaza.wordpress.com/2020/07/29/impressions-from-an-informal-meeting-with-asma-al-assad-syrias-first-lady/

  Innan USA bestämde sig för att starta krig i Syrien, var det väldigt svårt att få asyl i Sverige om man var från Syrien. Migrationsverket sa vid varje förfrågan: Eftersom de är från Syrien kommer de inte få asyl, då det är ett säkert land. De som fick uppehållstillstånd fick det av humanitära skäl, vilket vill säga ex. att familjen varit lång tid i Sverige och barnen gått några år i skolan så de börjat etablerat sig, och då kan man få uppehållstillstånd av humanitära skäl. Jag träffade inte en enda familj som fått politisk asyl från Syrien då jag arbetade på flyktingmottagning, utan enbart av humanitära skäl.

 7. Sverige är duktigare på att indoktrinera sin befolkning än Ryssland att indoktrinera sin.
  Jag har inga anti-svenska kanaler att lyssna på som talar om för mig att allt som SVT säger är en bluff. Det finns tydligen i Ryssland. Jag lyssnade på en intervju som jag lagt en länk till nedan, där Maria en liberal anti-krig aktivist i Ryssland, får möta verkligheten i Donbass, som hon bara lyssnat på i propagandan i anti-ryska kanaler i Ryssland.

  Hon berättar om hur hon skämdes över att vara ryss, då Ryssland gick in i kriget i Ukraina. Hon berättar om hur miljoner ryssar som hon ville lämna Ryssland och många gjorde det.
  Det var helt obegripligt för henne hur Ryssland kunde vara med och strida mot sitt broderfolk i Ukraina. Hon trodde att allt som sades på ryska kanaler var lögn och allt som sades på anti-ryska kanaler var sant.

  Hon upplevde tecknet ”Z” som ett ondskefullt tecken, och jämförde med hakkorset som nazisterna hade.
  De anti-ryska kanalerna hade sagt att det var skådespelare som låg på gatan i Donetsk och att inte alls Ukraina hade bombat dem.
  När hon kom till områden som Ryssland intagit/befriat och såg alla ”Z” överallt på bilar m.m. så undrade hon varför kunde de ha detta förhatliga tecken. Ända tills hon talade med människorna och fick reda på vad de genomlidit.

  Hon fick också en chock när hon såg att under åtta års tid har Ukraina försökt att få människor i Ukraina att hata ryssar, och det börjar när de är 7 år gamla och börjar skolan, och deras läroböcker är fulla med hat mot Ryssland. Hon fick se alla läroböckerna, där barn tidigt skulle lära sig att ryssar var de onda.

  Efter sin resa i Donbass förstod hon att de anti-ryska kanalerna bara visat lögner för henne
  Hon fick en förståelse för Rysslands agerande, och på vägen tillbaka fick hon besöka ett flyktingläger i Ryssland och tala med en person som var där,
  Hon fick höra att när de kom till den ryska gränsen fick de välja mellan 8 platser att bo på. Flyktingförläggningarna var väldigt fina och bra mat serverades, Maria tyckte att hon själv inte åt lika fin mat som de ukrainska flyktingarna fick i Ryssland.

  Vid förfrågan om hennes berättelse kan få flera ryssar som tror på de anti-ryska kanalerna att ändra åsikt om kriget, så är hon tveksam, indoktrineringen är tydligen lika stark där som i Sverige. Där människor håller för öronen, eller rabblar bla,bla, bla eller springer bort så fort man säger att något som SVT visar om kriget är felaktigt. De har lärt sig att allt som inte SVT säger är rysk propaganda. Tydligen får de liberala ryssarna samma propaganda som oss, märkligt att det är tillåtet.

  https://www.youtube.com/watch?v=0OysQ7yQl_o

 8. ZELENSKY SÄLJER UT UKRAINA PÅ WALL STREET DE FATTIGA SOM REDAN ÄR EUROPAS FATTIGASTE BLIR ÄNNU FATTIGARE.

  Fruktansvärt för några veckor sedan skrev Zelensky på att flera skydd för arbetstagare skall tas bort. Så nu är det fritt fram att utnyttja billig arbetskraft och köra dem i botten, och de går tomhänta från arbetsplatsen sjukliga och utan ersättning.

  Nu kommer den verkliga bomben, han säljer ut landet på Wall Street.
  //Zelensky meddelade att hans land är ”öppet för affärer” – det vill säga att utländska företag är fria att komma och utnyttja dess rikliga resurser och lågavlönade arbetskraft.//

  // Ett möte i juli i Schweiz mellan västerländska regeringar och företag där de planerade en hård nyliberal ekonomisk politik att påtvinga Ukraina.

  De västerländska deltagarna publicerade dokument som uppmanade till att skära ned arbetslagar ”öppna marknader” sänka tullar, avreglera industrier och ”sälja statligt ägda företag till privata investerare.”//

  Så i juli säger Väst åt Zelensky att ta bort skydd för arbetstagare och i augusti gör han det.

  https://www.youtube.com/watch?v=2fHZCfRE3n4

 9. Jag tror också SD är ett hot mot demokratin. (ironi)
  Därför nyss läste jag på SVT Public Service att SD inte tagit ställning om de vill skänka svenska krigsflygplanet JAS Gripen till Västvärldens sponsrade krig i Ukraina där Västerlandet äntligen (!) anfaller Ryssland militärt utan att få några egna förluster i människoliv.

  Det är precis som det sporrar demokratin i Väst.

  Bland de icke aggressiva och fredsälskande vänsterpartierna i Sverige var Arbetarrörelsens flaggskepp (eller före detta?) partiet Socialdemokraterna bland de första att vilja skicka JAS Gripen till Ukraina som nu även följs upp av det non-aggressiva anti-militära Vänsterpartiet (åtminstone som jag tidigare lärt mig).

  Ingen av dessa två liberala hycklare får självklart aldrig mera min röst samt inget av de andra riksdagspartierna heller för den delen.

  Jag vill säga jag är en långsint person så oförrätter glömmer jag inte liksom vilda djur inte heller gör om det blivit svikna eller hotade av någon människa.

  Just nu hoppas jag att det utökade samarbetet med BRICS ska få den invasiva, påträngande samt våldsinriktade demokratin att vackla.

  Vladimir Poutin ska träffa sin orientaliske ledarkollega Kim Jong UN.
  Nu strax efter mötet med Turkiets Erdogan.
  Det är bara glädjas om samarbetena går framåt.

  Det är dags nu att visa Demokraten det faktiskt finns en annan Värld än deras skapelse ur kapitalismens giriga och bländvita tryne.

 10. Grain Deal, Gas Hub & De-Dollarization: What Signal Do Putin-Erdogan Talks Send to West?

  Rysslands president Vladimir Putin och hans turkiske motsvarighet Recep Tayyip Erdogan höll bilaterala samtal på måndagen, rörande energi och livsmedelsförsörjning, såväl som stora regionala och geopolitiska frågor.

  Vladimir Putin och Recep Tayyip Erdogan träffades i Sochi den 4 september för att diskutera skapandet av ett gasnav i Turkiet, ömsesidig handel, användningen av nationella valutor, Svarta havets spannmålsaffär och Ukrainakonflikten, bland andra frågor.
  https://sputnikglobe.com/20230904/grain-deal-gas-hub–de-dollarization-what-signal-do-putin-erdogan-talks-send-to-west-1113117752.html

 11. Tack för att detta ämne återigen uppmärksammas. Aktuellt idag än mer
  Ett är har förflutit sedan Anders Romelsjö skrev denna viktigt varnande artikel. Och vi kan nu upptäcka med facit i hand att SD har tagit allt större grepp över verktygen som formar framtiden.
  Inte minst i fråga att bygga en kontrollapparat över människors yttrandefrihet.
  En process som sker mer eller mindre obemärkt där staten genom lagliga metoder i förlängningen är på väg att utöva kontroll av den enskildes åsikt, om den står i opposition mot styrande makts ordning.
  En djävulsks metod i antågande som bygger på rädsla vars system fanns att söka i vårt grannland för inte så länge sedan i såväl Nazityskland som Stasityskland.
  Att den samlade journalistkåren så enkelt följer och lättsinnigt bejakar detta spår, som representerar en överbyggnad grundad på tystnad och rädsla, är att stort beklaga.

 12. 16:19, 5 september 2023 .. Ryssland
  Det ukrainska folket är inte Rysslands fiende. Detta sade president Vladimir Putin under ett möte med den ryska organisationskommittén ”Victory”, som sändes av Telegram- kanalen ”Kremlin. Nyheter”.
  Han förklarade att det är nödvändigt att visa olika data för att inte skapa missförstånd och för att klargöra vilka mål Moskva strävar efter och vem som är Rysslands motståndare.
  ”Inte det ukrainska folket, utan dessa ickemänniskor och deras ättlingar. Men vi måste visa det, det finns fortfarande”, betonade presidenten när han talade om offren för Bandera i Ukraina.
  https://lenta.ru/news/2023/09/05/protivnik_nazval/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here