CIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor med nazistinslag – Uppdaterad!

7
1693
Nazistdemonstration i Kiev 13 oktober 2018.

Bara den inledande delen av den här artikeln i Steigans nättidning https://steigan.no/2022/01/cia-trener-paramilitaere-grupper-i-ukraina-for-a-drive-geriljakrig-mot-russland/ publicerades av misstag på förmiddagen. Beklagar.

Nu har jag upptäckt översatt hela artikeln som publicerades i något nedbantat skick nedan. Har arbetat med många olika artiklar idag.

___________________________________________________________________

CIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor

CIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor och annan underrättelsepersonal, enligt fem före detta underrättelsetjänstemän och nationella säkerhetstjänstemän som är bekanta med initiativet. Programmet, som startade 2015, är baserat på en hemlig anläggning i södra USA, enligt några av dessa tjänstemän. Detta är vad Zach Dorfman skriver för YahooNews.

De CIA-tränade styrkorna tros spela en avgörande roll vid Ukrainas östra gräns, där ryska trupper har samlats i vad många befarar är förberedelser för en invasion, skriver Dorfman.

Medan det hemliga programmet, som drivs av paramilitärer som arbetar för CIA:s markstyrkor  etablerades av Obama-administrationen efter Rysslands annektering av Krim 2014, och utökades under Trump-administrationen, har Biden-administrationen förstärkt detta ytterligare.

År 2015 började CIA Ground Branch paramilitaries också resa till fronten i östra Ukraina för att ge råda

USA-baserade CIA-programmet har omfattat utbildning under flera veckor med skjutvapen, kamouflageteknik, landnavigering, taktik som ”cover och flytta”, intelligens och andra områden, enligt tidigare tjänstemän.

Biden administrationen har enligt källorna sätta ihop en arbetsgrupp för att ta reda på hur CIA och andra amerikanska myndigheter kan stödja en ukrainsk revolt om Ryssland skulle inleda en storskalig militär aktion.

USA träning nazisterna i Ukraina
Det här  bekräftar vad  som tidigare skrivits på steigan.no: USAs venner: nynazister og korrupte kjeltringer.

Redaktör Romelsjö
: Även Globalpolitics.se har publicerat artiklar om nazismen i Ukraina.

USA: s kongress beslöt 11 juni 2015 enhälligt att det hädanefter ska vara förbjudet för USA att utbilda och utrusta ”den nynazistiska Azovbataljonen.” Beslutet fick inte så stor betydelse i praktiken. The Daily Beast har funnit att svaret officiellt är att den amerikanska armén inte utbilda människor från Azov brigad, men det finns ingen som kommer att garantera att de inte gör det.

Problemet är att Azovbataljonen och dess anhängare är så nära förankrade i den ukrainska regeringen att de är nästan omöjliga att skilja ut.

Förmodligen utbildades Azov-folk av amerikanska rådgivare från 173. luftburna brigaden i Lviv och de är säkert bland de 2500 ukrainska soldater som flygs till Peterson Air Force Base i Colorado för att delta i övningen Talisman Sabre 2015.

Nazistiska Azovbataljonen blev en självständig del av nationalgardet i 2015 och har nu omvandlats till en vanlig militär enhet med regementet nivå och ansvar för ”speciella operationer.”

Volunteers of the Azov Civil Corps hold flares during rally at the Ukrainian Parliament, Friday, May 20, 2016, against holding local elections in the occupied eastern territories of Ukraine. As part of an internationally brokered peace agreement, Ukraine must hold local elections in two eastern regions controlled by Russian-backed rebels, but there are major concerns about ensuring the vote takes place in a secure and safe atmosphere. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

USA:s långvariga stöd för nazisterna i Ukraina
Läsare av steigan.no (och Globalpolitics.se) vet att detta samarbete har pågått en längre tid och att det har djupa rötter som går tillbaka till andra världskriget. USA och CIA har också närt den fascistiska diasporan i USA och deras föreningar i Ukraina genom det kalla kriget till nutid.

Därför är det väl värt att notera att tidningen The Nation och deras biträdande redaktör Stephen F. Cohen skrev så tydligt att nynazister i Ukraina spelar en så viktig officiella och inofficiella roll i USA: s politik mot landet. USA:s samarbete med nynazister.

The Nation säger det demokratiska partiet nära, och Cohen är en välkänd expert på Ryssland och ryska förhållanden.

Relaterat

USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar.
Zelenskij utnämner nazist till Ukrainas hjälte.
USA-finansierade Roman Protasevitj, på flygplanet, tjänstgjorde med nynazister i Ukraina.
Nynazist ny talman i Ukrainas parlament.

Föregående artikelKaliningrad och läget i Östersjön
Nästa artikelFörra presidentkandidaten om försvagad demokratin och ökad auktoritanism – i USA. Knockout på Biden!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Självklart.

  Detta är amerikansk standard: den här typen av inre specialstyrkor såg vi även i Irak och Afghanistan.

  De amerikanska Förenta staterna är naturligtvis inte på plats i Ukraina för att göra det rikare, mer demokratiskt, ge folk anständiga sociala och ekonomiska liv eller sin nya beundran för ukrainsk litteratur.

  Washington är på plats av endast en enda anledning: geopolitiska skäl. Inget ANNAT skäl. Och Washington kan bara en sak: kupper, våld och vapen -den sedvanliga amerikanska livsluften.

  En potentiellt kommande rysk militär offensiv mot det amerikanskt ockuperade ”Ukraina” är inte ett aggressivt angrepp mot det ukrainska tvillingfolket; utan en ren anti-amerikansk manöver: en slags uppstädning. Jag tillhör dem som tror att den är uppriktigt nödvändig för att upprätta det ukrainska folkets sociala, ekonomiska och politiska stolthet och egenmakt i sitt eget land, som så cyniskt utnyttjats av Washingtons våldsetablissemang i över ett decennium.

  Kanske kommer vi om några år in i framtiden kalla det för den ukrainska slaviska broderfolkets pånyttfödelse!

  Ukrainare och ryssar har levt som tvillingfolk sida vid sida i 400 år.

  Kanske är det helt enkelt dags att befria Ukraina från det amerikanska våldsoket och landets ytterst förnedrande vasallstatus?

 2. Ukrainas problem löses inte genom en rysk invasion därtill är Ukraina alldeles för splittrat! I öst skulle de ryska trupperna ses som befriare av minst 90% av befolkningen i centrala delarna runt Kiev kanske 50% och i de västra delarna skulle de ses som ockupanter av 90% av befolkningen! Detta vet Putin och det ska nog mycket till innan han godkänner ett militärt ingripande! Den lösning som jag tror Kreml föredrar är en uppdelning av Ukraina där internationella observatörer övervakar folkomröstningarna i de olika delarna och där folket själva få bestämma. En gissning är att utfallet av en sådan omröstning skulle sluta med att östra delarna blir en del av Ryssland medan de västra åter blir en del av Polen! Det som blir kvar i mitten kan vara hem för de som identifierar sig som ukrainare. En sådan lösning är ju inte aptitlig för USA de vill hellre att Ryssland kapar åt sig östra delarna militärt och drar på sig ekonomiska och militära kostnader som drar ner Rysslands kapacitet på andra håll. Dessutom så är propagandavinsten för USA i ett sådant läge förmånligt eftersom det är så skamfilat av alla lögner de senaste årtiondena!

 3. Jo en sådan omröstning vore faktiskt bra idé. Där man kan dela upp det på några områden,där man utgår från östra delen,som direkt är ryskt. Dom centrala delarna,på ungefär nu bara, vore det blandat hälften och hälften med övertag till Ryssland då.Ungefär bara)Sedan västra delen då från Kiev och hela vägen till gränsen som direkt är Usa och EU marionetten tvärsigenom. Som sagt ungefärligt bara,men man kan dela upp det bättre helt säkert. Men man har inte ens accepterat Krim efter 8år nu,detta TROTS att det genomfördes ett seriöst och fredligt folkomröstning där,som fick långt långt över 90procent för att återgå till moderlandet. Men man har vägrat erkänna folkviljan tills idag,8år senare. Men det skulle kunna gå att göra så varför inte även om det inte verkar troligt. Sjunkande skeppet fortsätter

  • Det har länge talats om Östukraina(liksom södra Ukraina i de rysktalande Nikolajev, Cherson, Odessa och Donauregionen) och å andra sidan Västukraina -ofta två skilda världar.

   Minsk- och Normandieformaten talar ju om en federalisering av landet: ungefär som dagens Tyskland: den s.k. Steinmaier-formeln. Ukraina är skyldigt att införa detta och har skrivit under dokumenten om dess införande.
   Skulle detta, emelltid, införas skulle det leda till en omedelbar militant nationalistisk (fascistisk?) högerkupp i Kiev, och de vet de civila makthavarna mycket väl.

   Det är därför Ukrainas politiska situation stagnerat, och istället för reformer politiskt, har man satsat på brittiskt och amerikanskt militärt stöd.

   Ukraina är inne i en svår politisk sönderfallsprocess, som nog bara kan räddas av ett ryskt ingripande att stabilisera landet, där den amerikanska kursen kört landet Ukraina i botten i åtta år: precis som med Irak, Libyen och Afghanistan. Nästa land på denna amerikanska lista är självklart Ukraina.

 4. Tycker synd om Ukraina som lät djävulen komma in efter kuppen mot dess president 2014. Man har sedan dess trasslat in sej utan minsta egna självbestämmande för all framtid,vilket ju varit helt tydligt dessa 8åren. Man blivit en förnedrande valp sedan dess och tillåtit landet för all framtid fortsätta styras och bestämmas direkt från någon av Washingtons gangstrar. Det finns ingen återvändo heller längre efter dessa 8åren och landet har blivit en permanent militärbas till Usa. Dessa kommer aldrig inom närmaste åren lämna. Det är helt rörigt. Det rätta för Ukraina vore att sparka ut djävulen,även om det inte verkar troligt just nu)och sedan på allvar prata med gamla storebror Ryssland som man har MASSOR gemensamt med. Att på ALLVAR och SERIÖST sätt nu fullfölja Minsk avtalet utan inblandning av dessa KORKADE väst med Usa i spetsen. Hela tiden har man från Nato länderna dessa åren,skickat massa med olika vapen efter vapen,och det är inte bara Usa som varje år skickat vapen för några miljarder,även om dom ligger i topp. England gör det också,men även länder som Danmark.Som för bara vecka sedan godkände danska regeringen ett direkt stöd på ca kvarts miljard kr till Ukrainas extremister. Man vet vilka extremister man göder och man fortsätter ändå göra det. Men man har ALDRIG varit intresserad av väst att tillåta Ukraina att på allvar fullfölja Minsk avtalet och lösa detta med storebror Ryssland. Därför har man också STÄNDIGT brutit mot Minsk avtalet utan minsta lilla press nånsin. Men det bästa vore ju för Ukraina att på ALLVAR följa Minsk avtalet och få slut på detta. Det vore verkligen bästa överallt. Men så korrupta som man är från alla håll,har man inte tillåtit detta, då man är emot Ryssland. Och Usa tänker aldrig lämna sina permanenta militärbaser man fått här nu, samtidigt som man fortsätter att ha Ukraina i lillfingret tvärsigenom på alla sätt,bokstavligt talat

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here