Zelensky håller hov med Ukrainas mest ökända nazist

12
1824

Zelensky holds court with Ukraine’s most notorious neo-Nazi

Bild: Vänskap mellan Zelensky och Biletsky / från Zelenskys video.

Globalpolitics har publicerat flera artiklar om Ukraina och nazism. Vänligen se nederst under ”Relaterat”. Här ännu ett bidrag. Allt medan etablerade media tiger om och/eller blundar för det.

Av  Alexander Rubinstein 17 augusti

Kamratskapet mellan Zelensky och Biletsky / från Zelenskys video

Källa: https://thegrayzone.com/2023/08/16/zelensky-ukraines-notorious-neo-nazi/ och https://steigan.no/2023/08/zelensky-holder-hoff-med-ukrainas-mest-notoriske-nazist/?utm_source=substack&utm_medium=email

Västerländska medier har avfärdat bevis på nynazistiskt inflytande i Ukraina genom att peka på president Zelenskijs judiska arv. Men nya filmer som släppts av Zelensky visar hur Ukrainas president öppet samarbetar med en fascistisk ideolog som en gång lovade att ” leda världens vita raser i ett sista korståg … mot Untermenschen”.

Så här skriver Alexander Rubinstein på The Grayzone.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har laddat upp en video till sin Telegram-kanal som visar honom hålla möte med en av de mest ökända nynazisterna i modern ukrainsk historia: Azovbataljonens grundare Andriy Biletsky.

Den 14 augusti, en dryg timme efter att utrikesminister Anthony Blinken tillkännagav ytterligare 200 miljoner dollar i militärt bistånd till Kiev, släppte Ukrainas president Vlodomyr Zelensky videon som skildrade vad han kallade en ”öppen konversation” med Ukrainas tredje separata överfallsbrigad.

”Jag är tacksam för alla som försvarar vårt land och vårt folk, som för vår seger närmare”, skrev Zelensky efter mötet med enheten i utkanten av Bakhmut.

Även om tillfälliga västerländska observatörer kanske inte inser det, är brigaden Zelensky talade om faktiskt den senaste varianten av Ukrainas nynazistiska Azovbataljon.

”Den tredje separata anfallsbrigaden, utmärkta kämpar”, skrev Zelensky dagar efter mötet, i ett Twitter-inlägg som också anspelade på ett separat möte med Aidar-bataljonen, en annan nyfascistisk organisation som har anklagats för krigsförbrytelser av Amnesty International . ”De har stoppat fienden från att avancera mot Kostiantynivka och drivit ockupanterna tillbaka upp till 8 kilometer.”

Men gruppens ursprung är ingen hemlighet. Enheten beskrev sin senaste nya profilering i en YouTube-video som släpptes i januari och förklarade : ”Idag tillkännager vi officiellt utbyggnaden av SSO AZOV till en brigad. Från och med nu är vi den tredje separata anfallsbrigaden av markstyrkorna från Ukrainas väpnade styrkor.”

Liksom sin föregångare leds enheten av Andriy Biletsky, som grundade Azovbataljonen och länge har fungerat som galjonsfigur för den sammansvetsade politiska rörelsen National Corps.

Men trots Biletskys rika nazistiska profil visar videon som Zelensky släppte honom dela ett ögonblick av kamratskap med en vit nationalistisk militant som har beskrivit judar som ”vår fiende” eller som de ”riktiga mästarna” över de oligarker och politiker som har korrumperat Ukraina .

”Hur skulle jag kunna vara nazist?” frågade Zelenskij på tröskeln till Rysslands ingripande och pekade på sitt judiska arv. ”Hur skulle ett folk som förlorade åtta miljoner liv i strid mot nazisterna kunna stödja nazismen?”

Kanske behöver frågan återigen ställas till den ukrainske presidenten efter hyllningen han hyllade landets främsta nynazistiska ideolog.

Läs resten av Alexander Rubinsteins artikel här: Zelensky håller hov med Ukrainas mest beryktade nynazist .

Globalpolitics har som sagt publicerat flera artiklar Ukraina och nazism.

Relaterat
Varför har väst omfamnat nazisterna i Ukraina?
Ukraina raderar ryska namn, i nynazistisk stil
Ukraina antar två nya lagar som förbjuder anknytning till ”ryskt” på offentliga platser.
Bokbål i Ukraina. 100 miljoner böcker.
Nytt bokbål på gång? Ukraina drar tillbaka 19 miljoner ryska böcker från biblioteken
Ledande politiker: ”SD är ett allvarligt hot mot demokrati”. Men hur är det med Zelensky och Poroshenko?
Visar Natos proxykrig i Ukraina att Nazitysklands nederlag enbart var en paus för fascismen?
CIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor med nazistinslag
USA, Sverige och nazitoleranta Ukraina vill inte fördöma nazismen i FN-resolution.
USA:s kongress välkomnar välkänd fascist och nynazist från Ukraina (talmannen)
Ukraina inrätter ny helgdag för nazistledare och mottar hundratals miljoner av svenska skattepengar.
Zelenskij utnämner nazist till Ukrainas hjälte.
USA-finansierade Roman Protasevitj, på flygplanet, tjänstgjorde med nynazister i Ukraina.
Nynazist ny talman i Ukrainas parlament.

Föregående artikelFolket i Frankrike och Tyskland: USA & NATO ansvariga för kriget i Ukraina – (opinionsundersökning)
Nästa artikelVärldsidrottsförbund vill tvinga in alkoholförsäljning på stora idrottstävlingar trots arrangörernas protester.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Inteligensbefriad ukrainsk regim…
  ”Kina och Indien har ”låg intellektuell potential” – Zelenskys bästa rådgivare
  De två nationernas ledare är inte tillräckligt smarta för långsiktig planering,
  har Mikhail Podoliak hävdat.
  https://swentr.site/russia/582891-podoliak-india-china-intellect/

  ”Ukrainsk tjänsteman gör nynazistisk mentalitet tydlig i anti-asiatiskt uttalande”
  Ukrainska tjänstemän döljer inte längre sina rasistiska tankar. I ett uttalande nyligen sa en viktig talesman för Zelenskij respektlösa ord mot kineser och indier, vilket tydliggjorde regimens åsikt om asiatiska människor. Detta är bara ytterligare ett bevis på de negativa effekterna av den nynazistiska mentaliteten som för närvarande är hegemonisk i Ukraina.

  Under en intervju med lokala medier, sade Zelenskys bästa medhjälpare, Mikhail Podoliak, att kineser och indier är oförmögna att tänka på långsiktiga strategier, eftersom dessa etniciteter enligt dem har ”låg intellektuell potential”. För Podoliak är denna ”låga potential” den faktor som gör att kineser och indier agerar självständigt i det internationella scenariot och undviker att integrera sig med väst och att blanda sig i konflikten.

  Han sa också att även om dessa länder verkligen har stor teknologisk kraft och investeringar i vetenskap, fortsätter de att vara oförmögna att förstå den nuvarande världsarenan och internationella relationer.

  Denna ”brist på förståelse” skulle få dem att göra ”misstag” som förmodligen skulle få negativa konsekvenser i framtiden.

  ”Vad är det för fel med Indien, Kina och så vidare? Problemet är att de inte analyserar konsekvenserna av sina steg, dessa länder har en svag intellektuell potential, tyvärr (…) Ja, de investerar i vetenskap.

  Ja, Indien har lanserat en månrover just nu och vandrar nu på månens yta, men det tyder inte på att detta land fullt ut förstår vad den moderna världen handlar om (…) Kina borde vara intresserad av att Ryssland försvinner, eftersom det är en ålderdomlig nation som drar Kina in i onödiga konflikter (…) Det skulle ligga i deras intresse nu att ta avstånd från Ryssland så långt som möjligt, ta alla resurser som det har och ta del av det ryska territoriet under deras lagliga kontroll. I själva verket kommer de att göra det”, sa han.

  Den kinesiska reaktionen var omedelbar, och Mao Ning, talesperson för utrikesministeriet, krävde officiellt en förklaring från Zelenskys medhjälpare. Fallet tenderar att generera en stor diplomatisk kris, eftersom den ukrainska medborgarens förseelser påverkar hela den kinesiska – och indiska – nationen, varför det är nödvändigt att be om ursäkt inom den diplomatiska sfären.

  ”Jag känner inte till sammanhanget för dessa kommentarer och kommer att överlåta till talaren att ge förklaringar (…) Den person du [journalisterna] citerade borde se Kinas ståndpunkt korrekt baserat på korrekt tolkning”, sa hon under intervju med ryska journalister.

  Det är viktigt att notera att den ståndpunkt som Kiev kritiserar är neutral. Inte vid något tillfälle förklarade Kina och Indien stöd för Ryssland i dess särskilda militära operation. De vägrade helt enkelt att fördöma det, och erkände att frågan var något av Rysslands inre angelägenheter och som de inte borde ha en åsikt om. I motsats till vad Podoliak säger är denna position inte irrationell, och den återspeglar inte heller någon ”låg intellektuell potential”. Tvärtom visar detta på en hög förmåga till strategisk förståelse från de asiatiska makternas sida.

  Neutralitet är en central punkt i kinesisk diplomatisk tradition. Peking undviker att bli inblandad i konflikter och sätter pragmatism och ömsesidigt fördelaktig handel som sina huvudsakliga utrikespolitiska riktlinjer. Genom att vägra att engagera sig i konflikten garanterar Kina att denna diplomatiska tradition håller i sig och fortsätter att upprätthålla förbindelserna med den växande ryska marknaden, såväl som med de flesta länder.

  På samma sätt har Indien haft stor nytta av neutralitet. Trots att Indien har starka relationer med västvärlden, särskilt på den militära sfären, upprätthåller Indien en tydlig alliansfrihetspolitik, vilket är anledningen till att landet inte har anslutit sig till några antiryska sanktioner.

  Denna position har varit mycket lönsam för indier, främst för att de arbetar som återförsäljare av rysk olja för västländer som har följt sanktionerna, vilket gör det möjligt för dem att begränsa tvångsåtgärder genom att betala mer för varan. Om New Delhi hade antagit sanktioner skulle denna typ av ekonomiskt lönsamma manöver inte vara möjlig, vilket visar på den höga strategiska kapaciteten hos lokala beslutsfattare.

  Faktum är att det mest irrationella skulle vara att asiatiska länder hade anslutit sig till västerländsk antirysk paranoia och börjat stödja Ukraina. Det finns inga strategiska intressen som motiverar fientliga åtgärder mot Ryssland från Indiens och Kinas sida. Genom att ignorera konflikten garanterar de sitt deltagande på den största marknaden i världen, vilket är just den för tillväxtländer som inte har sanktionerat Moskva.

  Samtidigt, genom att inte stödja Ukraina, undviker dessa länder också onödiga utgifter för en militär kampanj vars nederlag bara är en tidsfråga.

  I denna mening verkar europeiska och amerikanska ledare mycket mer irrationella än de asiatiska, eftersom de medvetet skadar sina egna intressen bara för att hjälpa en nynazistisk Nato-proxyregim.

  Så Podoliaks ord låter som rasism. Som nynazister hatar ukrainska beslutsfattare uppenbarligen icke-västerländska människor, såsom ryssar och asiater, och allt fler, med ursäkten för krig, uttrycker sina chauvinistiska tankar.
  https://southfront.press/ukrainian-official-makes-neo-nazi-mentality-clear-in-anti-asian-statement/

  ”Zelensky-rådgivaren backar på förolämpningar mot Indien och Kina
  Mikhail Podoliak hade anklagat de två länderna för att ha ”låg intellektuell potential””
  Den högsta rådgivaren till Ukrainas president Vladimir Zelensky, Mikhail Podoliak, anklagade på onsdagen ”rysk propaganda” för reaktionen på hans uttalanden om att Kina och Indien har ”låg intellektuell potential” och påstås inte förstå världen ordentligt.

  ”Klassisk rysk propaganda: ta den ur sitt sammanhang, förvräng innebörden, skala upp den för att separera målgrupper med konfliktprovokation”, sa Podoliak på X, tidigare Twitter.

  Han förnekade dock inte att han sa vad han sa i en allmänt delad intervju med en ukrainsk butik på tisdagen.

  ”Problemet med dessa länder är att de inte analyserar konsekvenserna av sina egna rörelser. Dessa länder har tyvärr låg intellektuell potential”, hade Podoliak sagt och tillagt att bara för att Indien har ett program för månutforskning, betyder det inte att den här nationen förstår exakt vad den moderna världen är.”

  Hans uttalanden väckte kritik från många indier den X, medan det kinesiska utrikesdepartementet krävde ett förtydligande.

  På onsdagen, i ett försök att förklara vad han egentligen menade, hävdade Podoliak att ”Türkiye, Indien, Kina och andra regionala makter blir alltmer och tydligare berättigade att hävda globala roller i den moderna världen.”

  Men, sade han, ”den globala världen är mycket bredare än till och med de mest genomtänkta regionala nationella intressena. Den globala världen är baserad på stabilitet och förutsägbarhet, på rationalitet och strategi, på internationell rätt och tydliga spelregler”, som han insisterade på att Ryssland försöker undergräva.

  ”På ett eller annat sätt är det irrationellt att bortse från detta på grund av situationsbetingade och regionala ekonomiska intressen, eftersom det får långsiktiga konsekvenser. Ju tidigare Ryssland förlorar, desto större chanser har världen att återgå till stabilitet och spelreglerna.

  Stormakternas uppgift är att påskynda detta ögonblick”, tillade han.

  Podoliak, som framträdder som Zelenskys mest inflytelserika rådgivare efter Aleksey Arestovichs avgång i januari, har en lång erfarenhet av att slå ut mot länder, organisationer och offentliga personer som anses vara otillräckligt stödjande för Ukrainas sak.

  Podoliaks senaste mål var SpaceX-chefen Elon Musk, som i sitt tal ”aktiverade ondskan” genom att neka Ukraina användningen av Starlink-satelliter – som Musk har tillhandahållit Kiev gratis – för att attackera Krim med drönare. Han har också fördömt påven Francis som ett ”instrument för rysk propaganda” efter att chefen för den romersk-katolska kyrkan hade vänliga ord för Rysslands historiska arv.
  https://swentr.site/russia/582927-podoliak-india-china-insult/

  • Haha, ja märk väl att hade Putin eller Trump sagt detta hade MSM-fulmedia varit i uppror och krävt huvud på fat och krigsförklaringar. Men nu ska det gullas med nazisterna i Ukraina och då får de hållas! Det är en märklig värld vi lever i då Stenevi i MP steks av media för sin, i och för sig, korkade liknelse med Anne Frank samtidigt får riktiga nazister i Ukraina fribiljett med att vräka ur sig vad som helst utan ett pip från samma media!

 2. Det är inte bara Voldemort Zelensky som gullar med nazisten Andriy Biletsky. I januari 2023 var avskummen Andriy Biletsky i apartheid israel på inbjudan av regeringen där. Vi har inte hört något från typer som Wolodarski och Winiarski om gullandet mellan sionister och nazister heller. Logiken bakom tystnaden verkar vara ”Andriy Biletsky is our kind of nazi”

  Därför gläds vi åt Rysslands sätt att ta hand om ukrozionazi problemet⚰️⚰️⚰️

 3. Efter GP inte sänder några repliker som motsäger, att ’azov’ skulle vara ’nazister’, så kanske GP kan ha den intellektuella hederligheten att förstå att det fiinns en koppling mll sionismen och den fejkade ’neonazismen’, precis som det finns en direkt koppling mll sionismen och i s. Är man inte beredd att ta det steget då är man inte beredd att framhålla hur Verkligheten ser ut, och så riskerar man bli en del av konspirationen mot mänskligheten. As simple that

 4. Evidence that the U.S. Government Has Been Secretly Run by Nazis (Except for JFK) Since 25 July 1945

  Den 16 maj 1982 sände CBS News ”60 Minutes” det längsta dokumentärsegment de någonsin gjort (26 minuter). Det fick titeln ”THE NAZI CONNECTION”, och det slutade med att det vann en Emmy Award för Mike Wallace, som där intervjuade den ledande forskaren angående den amerikanska regeringens fortsatta program för att skydda och tillhandahålla amerikanskt medborgarskap och anställning till ledande nazistiska krigsförbrytare som skulle hjälpa till USA:s regering kommer att organisera sig i Ukraina och Vitryssland (de två länder som gränsar närmast till Kreml – bara 300 mil bort) för dessa sovjetrepubliker att bryta sig från Sovjetunionen och bli en bas varifrån man sedan kan inleda en blitz-kärnanfall mot Ryssland. Denna minidokumentär publicerades äntligen på youtube den 25 maj 2021, inte av CBS News utan istället av den oberoende webbplatsen Hezakya Newz & Films, som arkiverar dokumentärer. De gav rubriken ”1982 SPECIAL RAPPORT: ’THE CIA/NAZI CONNECTION'” (klicka på den för att se den). Vad den dokumenterar, i Wallaces intervju med den experten, John Loftus, är att trots den amerikanska regeringens retorik och till och med dess lagar mot att de gömmer sig och skyddar och anställer nazistiska tjänstemän till och för dem in i USA, så gjordes detta av den amerikanska staten Department och CIA rutinmässigt, även fram till den tiden (1982), och amerikanska regeringstjänstemän förnekade det ständigt, inte bara för den amerikanska allmänheten, utan för varandra när de blev offentligt förhörda om det. Den här dokumentären visar – det bevisar – att även om tjänstemännen som säger att de inte visste om det talade ärligt där, fortsatte problemet, och ingen straffades för det.

  Med andra ord: denna 26-minuters dokumentär bevisar att det verkligen existerar en djup stat inom den amerikanska regeringen efter andra världskriget, och att denna högre nivå av den amerikanska regeringen bryter mot amerikanska lagar och till och med presidentens order, och gör det med fullständig straffrihet. Den här 26-minutersdokumentären bevisar att även om det finns en vald amerikansk regering, så finns det i hemlighet också en sådan högre amerikansk regering, en nazistisk, rabiat anti-rysk, ”Deep State”, och att den styr detta land, bakom kulisserna, och över lagarna, oavsett väljare.

  Den 12 augusti 2022 publicerade The Real News Network sin videointervju av Chris Hedges, av en av CIA:s stora whistleblowers, John Kiriakou, ”THE CHRIS HEDGES RAPPORT: WE DON’T NEED THE CIA”, och även om allt han säger finns häpnadsväckande och sant, det som förvånade mig mest var hans uttalande ”Jag tror att de flesta amerikaner inte riktigt förstår regeringarna och CIA:s besatthet av kommunism ända fram till slutet av kommunismen i Europa”, och hans uppenbara antagande att denna amerikanska regerings målsättning att ta kontroll över Ryssland upphörde när Sovjetunionen upphörde 1991.

  Det slutade uppenbarligen INTE; och faktiskt USA:s president George H.W. Bush började berätta för alla sina flunkies – alltid i hemlighet – från och med den 24 februari 1990, att allt som han och de hade berättat för Gobatjov i den riktningen bara skulle vara en lögn, och Amerika skulle nu sikta på att erövra och ta kontroll över Ryssland självt. Det kalla kriget hade slutat på den ryska sidan men (i hemlighet), INTE på den amerikanska sidan. Och det är då vad som hände och varför Nato sedan dess har expanderat ända fram till Rysslands gränser.

  Det här är den hemliga regeringen, diktaturen, som vissa tror helt enkelt är CIA-byråkratin, men som istället är miljardärerna som tjänar enormt på den och som donerar minst 30 % av alla pengar till USA:s demokratiska och republikanska partier. Precis som Hitler hade tänkt sig med sin Operation Barbarossa, har den amerikanska regeringen efter andra världskriget, ända sedan den 25 juli 1945, varit besatt av att erövra Ryssland – världens mest naturresursrika nation. Hitler längtade efter det; det gör också den amerikansk-nazistiska regimen. Kyriaku citerar många fall av uppenbar olaglighet av inte bara CIA utan FBI, och samtycke till det från praktiskt taget hela officiella Washingtons sida. Det är så en hemlig diktatur fungerar, ingen demokrati.

  Detta händer inte på grund av demokratin utan på grund av att demokratin i Amerika faktiskt upphörde den 25 juli 1945. Det var då Truman, under inflytande av sin personliga hjälte Eisenhower, accepterade uppmaningarna från Churchill, som var den ledande förespråkaren för Rhodes mål för ett framtida Storbritannien /U.S. imperiet för att kontrollera hela världen, drog slutsatsen att de hade rätt, att om USA inte skulle etablera världens första allomfattande imperium, så skulle Sovjetunionen göra det. Det var då FDR:s mål för att alla imperier skulle sluta och bli ersatta av hans FN (väldigt annorlunda från vad Truman skapade) som en global federal demokrati av nationer och som ensam innehavare av alla strategiska vapen, och det kalla kriget började. Amerikas mål var alltså att bli det som hade varit Hitlers mål: erövring av Ryssland, och i slutändan ett allomfattande globalt imperium för hans land.
  https://theduran.com/evidence-that-the-u-s-government-has-been-secretly-run-by-nazis-except-for-jfk-since-25-july-1945/

 5. The CIA revives Ukrainian Nazism
  Det är inte förvånande att CIA strukturerar antiryska organisationer. Det är dock förvånande att den inte tvekar att välja nazister och mainstream-nationalister som skenbart försvarar frihet och demokrati.
  https://www.voltairenet.org/article219664.html

  YouTube Censoring Evidence of Ukrainian Troops Embracing Nazi Symbols
  https://sonar21.com/youtube-censoring-evidence-of-ukrainian-troops-embracing-nazi-symbols/

  Document Dump on “BoneFace”, Faux Nazi Confidential Informant for U.S. Government
  https://sonar21.com/document-dump-on-boneface-faux-nazi-confidential-informant-for-u-s-government/

  https://swentr.site/news/582987-british-royal-ukrainian-neo-nazi/

  https://swentr.site/russia/583014-poroshenko-nazi-patch-ukraine/

 6. ”Att låta en etnisk jude maskera förhärligandet av nazismen och de som utförde förintelsen i Ukraina vid den tiden och utrotade 1,5 miljoner människor”, sa den ryske presidenten Vladimir Putin nyligen.
  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/09/the-nazi-zionist-shoah-of-zelensky/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=the-nazi-zionist-shoah-of-zelensky

  Vi har skrivit dussintals och dussintals artiklar om förföljelsen som genomfördes av Kievregimen, fast förankrad till de nazistiska rötterna som en Nato-strategi för att förarga ukrainsk nationalism mot pro-ryssarna i en av de allvarligaste, ihärdigaste och blodigaste etniska förföljelserna av tredje årtusendet.

  Vi har ägnat lika många rapporter till det samtida förtrycket av den ukrainska ortodoxa kyrkan (UOC), som det är ägnat åt Moskvas patriarkat och även om det är öppet kritiskt till den ryska arméns särskilda militära operation för avmilitarisering och avnazifiering. av landet efter att inbördeskriget började i Donbass 2014 efter den blodiga kuppen som tycoon George Soros planerade med medverkan från ambassaderna och underrättelsetjänsten från länderna i Atlantiska alliansen. Om vi ​​analyserar de två fenomenen gemensamt som Putin gjorde i sina uttalanden (se även nedan) är det inte svårt att hävda att vi står inför början av en nazi-sionistisk ”shoah”.

  Några dagar efter det judiska nyårsfirandet där Ukrainas president Volodymyr Zelensky deltog, anländer ännu en repressalier till Kiev mot de ortodoxa kristna kyrkorna i UOC, majoritetens religiösa bekännelse i Ukraina, som har fått stängningsordern och troligen kommer att bli avsedd för den ortodoxa kyrkan i Ukraina (OCU) politiskt uppfunnen av förre presidenten Petro Porosjenko.
  Helt nyligen dök det upp fotografier av Porosjenko i militäruniform med nazistiska symboler som de som stolt prunkades av Azovbataljonens vilda paramilitärer, tyvärr försvarade av en medlem av Giorgia Melonis italienska regering. Bestämmelsen utfärdad av borgmästaren i Kiev bidrar till beslagtagandet av grottklostret, varifrån de ortodoxa UOC-religiösa som bad och bodde där redan har utvisats.

  Zelenskij, som den ryske presidenten väl påpekade, som trots att han är ortodox kristen respekterar katoliker, judar och muslimer samtidigt som han upprätthåller utmärkta relationer med de länder som är värd för dem, är inte en sann ”jude” utan en mask av sionism som är väldigt annorlunda från judendomen semitisk ortodox, värd respekt som vilken religiös bekännelse som helst.
  Den före detta ukrainske skådespelaren använder sitt ashkenaziska ursprung för att locka hängivna till judendomen i den etniska konflikt som utlöstes av den sionistiska politiska rörelsen som tack vare pakten med de brittiska Rothschild-frimurarna (Balfour-deklarationen, 1917) fick kolonierna för att bygga staten Israel till nackdel för de arabiska palestinierna i det heliga landet.

  Precis som sin gudfader Soros, en sionist för geopolitiska intressen men i själva verket en ateist, har den ukrainske presidenten blivit symbolen för den mest explosiva extremistunionen i mänsklighetens historia: den av nazistisk kultur i den sionistiska kulturens tjänst ( som partnerskapet). mellan Rockefeller och den påstådda ashkenazien Adolf Hitler legitimerade redan tidigare misstankar).
  I perfekt symbios med Soros och Bill Gates lyckades Zelensky infoga i denna fruktansvärda och kvalmande blandning den tredje radikala och subversiva komponenten: HBTQ-lobbyn som representerar instrumentet för den ideologiska attacken mot de bibliska grunderna för kristendomen och den kristna och naturliga familjen . Just i kraft av denna ”shoah” mot ryssar och kristna har en TRANS, som blivit militär talesperson för den ukrainska armén, tillträtt sig rätten att hota journalister som, likt Gospa News, relanserar och legitimerar några av Moskvas positioner i en konflikt utan andrum ( inte ens för ortodox jul) av Zelenskijs och västvärldens specifika vilja, tack vare de farliga Nato-lögner som fördömts av en tidigare italiensk ambassadör.

  Men mot denna förföljelse, som bara ryms av Rysslands enorma militärmakt och Putins försiktiga användning av den, har FN inte sagt ett ord och verkar ha ignorerat det formella klagomålet från den ortodoxa kristna kyrkan (UOC) trots att all form av religiös diskriminering fördöms genom resolutionen från Förenta nationernas generalförsamling av den 25 november 1981.

  Endast påven tog upp några blyga ord till försvar för nunnorna och prästerna som förföljdes i Ukraina . Men så snart han gjorde ett misstag när han firade Storrysslands historia i ett videokonferenstal vid festivalen för unga ryska katoliker, attackerades han omedelbart av Kievregimen som tvingade honom att förklara tusen saker med en återbekräftelse av sin solidaritet med Ukraina.

  Även om han är i händerna på den nazisionistiska HBT-triaden, enligt en utveckling av den progressiva frimurarlogiken som redan avslöjats av partnerskapet mellan det israeliska homosexuella samhället och den mäktiga B’nai B’rith International Lodge i Washington.

  Den ukrainska ortodoxa kyrkans egendom beslagtas på grund av ”band till Moskva”
  av Russia Today Alla länkar till tidigare Gospa News-utredningar har lagts till i efterhand för banden med de ämnen som lyfts fram.

  Kievs borgmästare Vitaly Klitschko beordrade i fredags stängning av 74 kyrkor som tillhör den kanoniska ukrainska ortodoxa kyrkan (UOC), med hänvisning till dess påstådda ”direkta band” till den ryska ortodoxa kyrkans Moskvapatriarkat. Klitschkos dekret liknar det som användes för att beslagta Kiev Pechersk Lavra, eller Grottklostret, som ukrainsk polis stormade förra månaden. Den världsberömda heliga platsen, som är nästan 1 000 år gammal, överlämnades till den ortodoxa kyrkan i Ukraina, en rivaliserande organisation som bildades av regeringen 2018.

  Lavra är tekniskt sett statlig egendom men kyrkan administrerade den under ett avtal från 2013, som Kiev förklarade ogiltigt tidigare i år, och hävdade att UOC kränkte det genom att ha band till ” fiendenten” Ryssland. Ukrainska domstolar avvisade UOC:s överklaganden. De nyligen beslagtagna platserna kan överlämnas till OCU eller den ukrainska grekisk-katolska kyrkan, som är i gemenskap med Rom, eller kan till och med rivas som ” olagliga föremål” med tanke på regeringens annullering av hyres- och användningskontrakt. Tillbaka i mars kallade president Vladimir Zelensky beslagtagandet av Lavra ”ett steg för att stärka vårt andliga oberoende” och anklagade UOC för att vara ett verktyg för Ryssland. En tredjedel av Ukrainas regioner har helt och hållet förbjudit UOC hittills.

  Moskva har anklagat Kiev för att förfölja den kanoniska ortodoxa kyrkan och Washington för att de underförstått godkänt Ukrainas agerande. Det amerikanska utrikesdepartementet, som producerar en årlig rapport om ”religiös frihet” , har aldrig kommenterat Kievs kampanj mot UOC. De hittills publicerade rapporterna innehåller endast hänvisningar till möten med företrädare för det regeringsstödda OCU.: Ursprungligen publicerad av Russia Today

  Zelensky träffar rabbiner, judiska soldater före Rosh Hashanah
  Utdrag av Kiev Post: President Volodymyr Zelensky träffade rabbiner från hela Ukraina och judiska soldater inom den ukrainska armén på tröskeln till Rosh Hashanah, det judiska nyåret (8 september). Zelenskij tackade ledarna för Ukrainas judiska samhällen för deras stöd under den fullskaliga ryska invasionen. ”Endast Ukrainas seger kan skapa fred. Tack för att ni förde denna fred närmare tillsammans med alla människor i Ukraina, med militären och civila, med ert arbete, böner och aktiviteter”, sa Zelensky vid mötet, citerat av hans kontor.
  Överrabbiner i större ukrainska städer talade om deras samhällens bidrag till humanitära insatser och landets återuppbyggnad. Zelenskij belönade de judiska soldaterna med Order for Courage. Under tiden fortsätter tusentals hasidiska judar att anlända till Uman, centrala Ukraina, för den årliga pilgrimsfärden vid graven av Rabbi Nachman av Breslov, en viktig hasidledare.

  Ursprungligen publicerad av Kiev Post: Väst använder Zelenskys judiska arv för att distrahera från nazismen i Ukraina – Putin

  Att använda Vladimir Zelenskys judiska arv för att täcka för ukrainska nationalisters skuld under Förintelsen under andra världskriget är äckligt, sade Rysslands president Vladimir Putin på tisdagen (31 augusti) och tillade att anhängarna till Stepan Bandera var ansvariga för dödandet av 1,5 miljoner judar . ”Jag tycker att det är viktigt att upprepa att västerländska handläggare placerade i spetsen för det moderna Ukraina en etnisk jude, en man med judisk bakgrund, med judiska rötter – på detta sätt, enligt min mening, täcka över den anti-mänskliga grunden för den nuvarande ukrainaren. stat, sa Putin till journalisten Pavel Zarubin.
  ”Det gör hela situationen så ytterst motbjudande att låta en etnisk jude maskera förhärligandet av nazismen och de som utförde förintelsen i Ukraina vid den tiden och utrotade 1,5 miljoner människor”, tillade den ryske presidenten .
  ”Vanliga israeliska medborgare har kommit på det här bäst. Titta bara på vad de säger på nätet.” Putin hade precis avslutat sitt möte med ”Segerkommittén” – ett rådgivande organ med ansvar för patriotisk utbildning och veteranärenden.
  Den ryske presidenten tog upp frågan under ett samtal med en av kommittéledamöterna och påpekade att Moskva kanske inte har gjort tillräckligt för att presentera fakta om nazistiska kollaboratörers grymheter i Ukraina och de baltiska staterna. ”När du tittar på faktiska arkivdokument fryser blodet i dina ådror helt enkelt, det är omöjligt att titta på det utan tårar, och det här måste dras ut och visas. Vilka är det som de nuvarande myndigheterna glorifierar? Dessa antimänniskor sätter blodiga mördare på en piedestal och bär banderoller med sina porträtt när de marscherar längs huvudgatorna i sina städer, säger Putin till kommittén.

  Den tyska militären och SS ”delegerade” massakrerna på judar till lokala nationalister och antisemiter, som Stepan Banderas OUN och UPA, påpekade den ryske presidenten. ”Jag är inte säker på att alla människor i Ukraina känner till detta. Så låt oss göra vad vi kan här för att visa dem, okej?” Putin berättade för kommittén. Bandera förklarades som krigsförbrytare av både Sovjetunionen och Polen för sin roll i Förintelsen och massmordet på polacker i dagens västra Ukraina.
  Den pro-amerikanska regeringen i Kiev förklarade honom dock som en nationalhjälte 2010, och nationalister har hedrat honom sedan dess med fackeltåg i större ukrainska städer för att uppmärksamma hans födelsedag varje 1 januari.

  Putin har tidigare uttryckt sin förvirring över att Zelenskij skulle omfamna förhärligandet av Bandera, med tanke på hans judiska arv. Zelenskys farfar, Semyon, hade också kämpat i andra världskriget och förtjänat två Röda Stjärnans medaljer för mod och hjältemod. Den nuvarande ukrainske presidenten var tidigare en skådespelare och kandiderade som statschef 2019 på ett löfte om fred med Ryssland, bara för att helt ändra kurs och omfamna de hårdföra nationalisterna inom månader efter tillträdet… Ursprungligen publicerad av Russia Today

 7. Zelensky hävdar alltså på fullt allvar att Ukraina inte har något (ny)nazistiskt inflytande pga av att han själv är av judisk härkomst?
  Ännu dummare är väl att han verkar förvänta sig att alla ska tro på detta!
  Var det någon som trodde att USA ”förlorade” sin rasim när Barack Obama blev president?

  Jag själv som är vanlig arbetare förbereder mig på svält.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here