Förra presidentkandidaten om försvagad demokratin och ökad auktoritanism – i USA. Knockout på Biden!

14
1584

Läsaren Vivianne Månsson skriver i en kommentar ”Både Tulsi Gabbard och Richard Black sökte upp Trump och försökte övertala honom att dra sig ur Syrien. De trodde alltså att det skulle vara möjligt, de såg honom inte så krigisk som Biden, som Tulsi Gabbard inte försökt söka upp. Det var säkert, vilket Richard Black är övertygad om att det var hans personliga samtal med Trump som gjorde att Trump gav order att trupperna skulle ut ur Syrien. En order som högre befäl gjorde myteri emot
Det är intressant att demokraternas CNN, har varit gräsliga mot Tulsi Gabbard och hånat henne vid intervjuer där, så hon har helt enkelt oftast sökt sig till Fox News som alltid lyssnat seriöst på henne och hon har fått framföra sina synpunkter som de alltid respekterat.
Två nya inslag med Tulsi Gabbard på FoxNews med svidande kritik mot Biden. Hon dömer ut hans administration som auktoritär och oacceptabel. Biden attackerar anti-auktoritära amerikaner.”

Tulsi Gabbard

Tulsi Gabbard var presidentkandidat för demokraterna 2020, medan Richard Black är senator i Virgina.

Båda har tidigare kritiserat USA:s krigspolitik.

Relaterat
Förra presidentkandidaten Tulsi Gabbard talar ut om USA:s smutsiga krig i Syrien. Läs! Lyssna!
Fredsrörelsens favorit Tulsi Gabbards tal före “SuperTuesday”.
Vad anser Tulsi Gabbard, Bernie Sanders och Stefan Löfvén om händelserna i Bolivia?
Senator Black om Djupa staten och korruptionen i USA.
Demokratin fungerar dåligt i USA – första vetenskapliga studien.

Föregående artikelCIA leder ett hemligt intensivt träningsprogram i USA för ukrainska elitstyrkor med nazistinslag – Uppdaterad!
Nästa artikelCroneman i DN och jag dansar runt i DN:s debatt.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

14 KOMMENTARER

 1. Tulsi Gabbard i Syrien, och träffar där Ibrahim Naseir som flera år efter detta möte höll sin predikan och hyllade Soleimani, när Soleimani blev dödad
  Ibrahim Naseir sa till Tulsi G. att kristna som vill stödja dem då deras kyrka blev bombad ville ge skuld till muslimer, men Ibrahim Naseir sa: ”Jag har levt med muslimer i decennier, och känner dem väldigt väl och även känner jag Islam, detta är inte ett verk av dem, detta är terrorister”
  För att Tulsi Gabbard varit i Syrien och intervjuade personer där blev hon hånad och man utnyttjade det för att krossa henne då hon var presidentkandidat. Speciellt tuffa mot henne var CNN, hon blev kallad diktator älskare och vän med Ryssland m.m.
  Hon gjorde bra intervjuer väldigt respektfulla och lyssnande. Här är en av dem.

  https://www.youtube.com/watch?v=bwA2Sfo3HIc

  Ibrahim Naseir som Tulsi träffade höll nedanstående predikan vid dödsfallet av Soleimani, otroligt engagerad predikan, tänk att få höra det av en svensk präst.

  I dag är Soleimanis projekt och alla som var med honom ett motståndsprojekt.
  Inte vilket som helst motstånd, utan liknande det motståndsprojekt som Jesus antagit mot en politisk auktoritet som vill förtrycka friheten för andra.
  Sa inte Jesus, Välsignad är du närhelst de smädar dig och avrättar dig, och de säger alla elaka ord mot dig för min skull, lögner.
  Allt som Soleimani och de som var med honom gjorde, var att stå upp för IS, och mot alla terroristorganisationer som vill döda alla som inte håller med dem.
  Vilka är det som är IS offer?
  Vilka är al Nusras offer?
  Är det inte de kristna?
  Är det inte de som är den sociala mångfalden i detta land?

  https://twitter.com/HadiNasrallah/status/1214253043484631045

 2. Man måste fråga sig: vilka världsproblem löser amerikanska media och amerikanska politiker?

  Länder som inte har metersystemet och Celsius-grader har alltid ett svårt attitydproblem till resten av världen.

  Amerikaner är bäst hemma.

 3. Jag hoppas Tulsi Gabbard inte ger upp mot alla dessa fifflande”större krafterna” Hon bör behålla gräsrots rörelsen och göra nytt försök. Hon är inte gammal. Tulsi har aldrig vikit en tum sedan 2015 då hon gick in i politiken på ”allvar”. Denna kvinna är en renodlad diamant,som Usa tyvärr inte har fler av. Hon har dessutom militärt bakgrund. Tulsi är på riktigt speciell och jag gillat henne jämt dessa åren

  • Ja, jag gillar henne också. En helt unik politiker (före detta kongressledamot) som förtjänar en större uppmärksamhet i både USA och i Europa (och i Sverige).
   Om hon får någon så är det oftast fråga om smutskastning.

   Hon är halvpolynesier född på Amerikanska Samoa med en far som är samoan, hindu, överste-löjtnant i arme-reserven, combat medic i Irak (då hon fick en grå slinga i håret efter vad hon bara dryga 20 upplevde där), surfare, martial arts utövare i taekwondo och capoeira och under 8 år outtröttlig i kongressen med lagförslag där hon nästan alltid stoppades av sina korrumperade kollegor.

   Hon har visat sig vara okorrumperbar och till slut gav lobbyisterna upp att ens söka muta henne – ”Tulsi Gabbard walks to her own drumbeat” och att hon inte spelar spelet gör henne till en dödlig fiende till etablissemanget. Hon går inte i koppel och har attackerat CIA och djupa staten samt DNC med Hillary och Biden samt även Trump. Hon får inte vara med i ngn MSM kanal pga detta utan bara på Fox eller i obskyr indiemedia.

   Hon har en stor skara anhängare och som troligen växer dag för dag på grund av den
   diktatoriska och fascistoida politik som Biden regimen för. Demokraterna har lyckats att lägga sig till höger om GOP. Frågan är: Blir det Tulsi 2024 run? Blir det som en independent eller en dem, och blir det som en VP till t.ex. populäre Florida guvernören Ron DeSantis?
   DeSantis och Gabbard för att minska det hat och den klyfta mellan människor som demokrat regimen skapat. Det låter som en svårstoppad duo.

   Den enorma smutskastning och förföljelse som Gabbard utsattes för under demokraternas primärval, och som DNC och djupa staten utsätter henne för än idag visar bara på att Hillary och DNC väl vet vilken enorm potential Tulsi har och vilken fara hon skulle utgöra för etablissemanget om hon får medvind.

   Tulsi för USA och för världen. Tulsi Run!

   • Tulsi G. blev inbjuden till en konferens Muslimer för fred, hon är hindu som du berättar att hennes pappa är. Hon talar om rätten att välja sin religion eller att inte välja någon alls.
    Hon säger man kan inte tvinga någon att älska Gud eller man kan inte tvinga någon att älska någon överhuvudtaget.
    De som är trygga i sin tro, har ingen anledning att attackera andra för deras tro.
    Sverige som tycker det är viktigt med ett pluralistiskt samhälle, stöder terroristgrupper som vill slå sönder ett sådant samhälle, som Richard Black sa att den kärlek som han sett mellan människor av olika tro har han inte kunnat se i Amerika, men han kunde se det i Syrien. i den regeringskontrollerade delen.

    Tulsi säger om de som är i idlib, terroristerna som stöds av Saudiarabien, de som vill tvinga på andra sin tro, att de är fiender till freden.
    Vi kan inte besegra dem på slagfältet, de ersätts bara med andra.
    Vi måste besegra dem ideologiskt.

    https://www.youtube.com/watch?v=m1I7MLHS480

 4. Afshin Rattansi är en bra intervjuare, det var länge sedan jag såg honom, arbetar för RT.
  Afshin Rattansi intervjuar Richard Black f.d. chef på Pentagon army Criminal Law division, about Douma.
  Richard Black avbryter intervjun på slutet för att hinna få med sin viktigaste fråga, som han alltid försöker få med i en intervju: ”Varför frågar ingen journalist, varför Assad skulle använda kemiska vapen mot civila, kvinnor och barn när de kunde använda dem där de gör mest nytta för att få framgång i kriget mot terroristerna. När de vet att det innebär att de blir bombade av USA. Det är irrationellt och Assad är inte en irrationell person”
  Richard Black har vid flera tillfällen talat med både Assad och de militära befälen i Syrien.
  Här är en bra sammanfattning av varför Trump följde i spåren av Obama vad gäller kriget i Syrien.
  Trump är en impulsiv känslomänniska och det går även rykten av att hans dotter gråtande ropade att han skulle bomba Syrien, precis som även Jonas Sjöstedt och en populär vänster journalist/författare som varit hyllad på denna blogg, hon ropade också efter fler bomber mot Syrien. Så det var en massiv rörelse från vänstern till högern: BOMBA SYRIEN.

  https://www.youtube.com/watch?v=95BwxU7nddA

 5. Poeten Ashraf Fayadh blir piskad på fredagar tills ryggen är så skadad och blodig, att man måste göra ett uppehåll tills den läkt igen. När ryggen är läkt skall han piskas. Hans dödsstraff har omvandlats till 8 års fängelse och 800 piskrapp. Domen är baserad på en diktsamling ”Instructions Within”. Saudiarabien är väl det enda land i världen som kan kränka de mänskliga rättigheterna, och samtidigt sitta i FN:s råd för mänskliga rättigheter utan att varken EU eller USA höjer en kritisk röst.
  Mike Wallace tog upp detta i EU, så lite klagomål på världens mest diktatoriska land, även fått sämre demokratipoäng än Iran av Amerikas ”Freedom house”, som ändå är väldigt Amerika styrt.
  Han menar att man i EU endast kritiserar länder som USA vill att EU skall fördöma gällande mänskliga rättigheter.

  EU stod bakom att bomba sönder Syrien, de borde se intervjun som Tulsi Gabbard gjorde med några unga studenter i Damascus. De var så socialt öppna och talade så fritt om sina känslor trots att Tulsi var en främling som träffade på dem på gatan. Tänkte speciellt när jag såg intervjun på att en man var nyfiken och kom fram för att lyssna på dem, att de var helt obekymrade och fortsatte att prata fritt trots hans närvaro. Han var också respektfull och lät dem tala, utan att svara i deras ställe.
  Ett bättre beteende än vad jag mött i subkulturer i Stockholm med extrema islamister, där männen alltid avbryter kvinnor och unga som talar, för att svara i deras ställe. Där tonåringar inte talar lika fritt som dessa studenter gör.
  De är otroligt vänliga och artiga mot Tulsi och säger att de tycker om det amerikanska folket.
  (det brukar Richard Black säga: ”the american people is good people but not the government”)
  Tulsi frågar vad de skulle vilja säga till det amerikanska folket. Den yngsta studenten säger: Först vill jag säga att Syrien är en fantastisk plats i Världen, människor här har ett kärleksfullt hjärta, och vi älskar alla människor i Världen och vi vill inte göra illa någon så vi vill inte heller att någon skall göra illa oss. Vi hoppas att snart få se fred i Syrien. Vi vill inte se något land bli förstört av krig, för det är så svårt och vi vill leva i fred. Innan kriget så var vi många människor men med en själ
  Det är så många jag hört säga vilken fantastisk plats Syrien var att bo och leva i innan kriget.
  Ingen ånger och ingen skam från politiker i EU som ropade efter fler bomber mot Syrien.
  Jag tror att talet om demokrati var en lögn, ville man verkligen ha demokrati i Syrien, varför bombar man sönder hela deras infrastruktur och låter Turkiet stjäla hela industriparker och skeppa över till Turkiet, man plundrar hela landet. Vilket man också har gjort i Libyen.
  Hur kan det bli en demokrati i ett sönderbombat och plundrat land.

  https://www.youtube.com/watch?v=d06ExRd6INU

 6. Ytterligare skarp kritik mot Biden från Donzinger, som kämpar för ursprungsbefolkningen i Ecuador mot föroreningarna som oljebolaget Chevron släpper ut i miljön som förstör och dödar deras livsförutsättningar. Biden som påstod (vilket var lögn) att han var för miljön väljer en advokat Jennifer Rearden och utser henne till federal domare. Hon betalades miljoner för att hjälpa till att fängsla Donzinger, attackera ursprungsbefolkningar och täcka över ett massivt oljeutsläpp i Amazonas. Han bryr sig inte om planet earth, korrupt säger Donzinger.
  Biden är en skurk, det sa t.o.m. min son, vilket är ovanligt då han inte tar så starka ord i sin mun.

 7. Ja, Tulsi är djupt religiös (modern tror jag är hindu) och brukar ofta säga att vi alla är children of God. Men hon var också unik i valrörelsen för en amerikansk politiker när hon talade om ateister rätt att inte tro något som du nämnde.

  Tulsi avskyr terrorister som dödar i Guds namn och har hela tiden sagt att hon vill bekämpa dem, även med vapen (drönare?), utan boots on the ground, och i samarbete med berörda länder. Hon var i höstas på en mission i Afrika (i Djibouti) där hon, min gissning, bekämpade Al-Shabab i Somalia där USA länge ”hjälpt” landet och den Afr. Unionen att bomba dem.

  Tulsi har förskjutits av sina tidigare vänner i indie media de ”progressiva” som Jimmy Dore och Kim Iversen som kallar henne för krigshök och MIC anhängare pga detta.

  Vivianne, du talar vackra ord om att endast kärlek kan få dessa guds-krigare att ändra sig, och ngt sådant från den store MLK har Tulsi ju citerat. Men det är svårt… vad händer om man låter wahabisterna löpa amok, hela Afrika kommer sväljas.
  Tulsi säger sig vilja använda sig av specialstyrkor och samarbete för hålla efter terrorister (min anm. Saudiarabiens sponsrade horder av jihadister).
  Fast i Syrien, Kaukasus och i Libyen har USA ju själva stöttat dessa.

  Tror tyvärr inte det hjälper att vända andra kinden till. Hur gjorde Ryssland i Tjetjenien med de USA stödda halshuggarna? Man fick lägga hela delstaten i ruiner och sen tillämpa ett mycket ”strängt” special-lokalstyre för att få bukt med problemet.

  Lösningen borde vara att hela världen tvingar The Kingdom of Evil att sluta sprida sin vidriga wahabism eller salafism istället.

  Jag älskar Tulsi Gabbard men finner hennes stöd för militära insatser av USA på andra sidan jorden lite problematisk. Låt Kina och Ryssland få ta hand om det istället, tror att de sköter det ”effektivare” och ”bättre” .

  (Blev det för mycket Tulsi här, skippa texten isf Anders)

  • Tyvärr stödde inte bara amerikanarna de tjetjenska islamistiska och mordiska terroristerna på 1990-talet: de hade märkligt nog varma anhängare och lojalt stöd från fanatiska baltiska(!) nationalister, främst bland högern i Estland liksom i Georgien, varifrån omfattande vapensmuggling skedde. Till och med frivilliga ukrainska nationalister stred på tjetjenska islamisters sida; fanatiker som inte gjorde skillnad på det gamla sovjetiska systemet och det då nya, öppna och hyfsat liberala Ryssland. Fanatismen var blind.

   Tyvärr är det samma högernationalistiska krafter i Baltikum som idag stödjer de ukrainska fascistiska strömningarna i Ukraina. Det här sambandet kan självklart inte nämnas i svensk media, som skulle fälla minst sagt generande skugga över balter och ”den nya ukrainska politiska klassen”: västs nya front, oavsett brun eller inte.

   Jag är tyvärr inte förvånad: dessa ostliga delar av Europa har inte europeiserats på ett civilisatoriskt vis, utan vulgärt svart-vitt amerikaniserats.

   Det är därför Ukraina idag är i en sådan låst situation, till stora delar skapad av fanatiker bland balter, polacker och farliga neokonservativa kretsar i Washington – alla för en anti-europeisk politik, för att splittra och försvaga Europa, på Washingtons order.

 8. Defence Intelligence Agency är specialiserad på försvar och militär underrättelsetjänst i USA:s federala regering. Denna rapport kom redan år 2013
  De varnade för svåra konsekvenser om de avsätter Assad
  * President Assad måste stanna vid makten annars kommer Syrien kollapsa i kaos likt Libyen.
  * Om Assad faller, blir han ersatt av extremister
  * CIA ger full support till alla rebeller inkl al Qaida, IS
  * Det finns inga moderata rebeller
  * USA beväpnar extremister

  Denna rapport visade Richard Black f.d. chef på Pentagon army criminal law division på en föreläsning. Enligt Black är de högt respekterade, och skall vara de mest skarpa hjärnorna i USA.

  Trots denna rapport fortsatte Obama kriget mot Syrien. Obama var villig att låta samma sak hända med Syrien som hände med Libyen, och även villig att extremister skulle ta över i Syrien.
  Vi kan i dag se att detta skulle ha hänt om inte Iran och Ryssland hade gått in för att försöka stoppa den utvecklingen. Att USA håller sig kvar i Syrien pga IS, är en lögn, då även Pentagon kommit med rapporter om att det är Ryssland som bombat tre gånger så många al-Qaida mål i Syrien än vad USA gjort.

  Rapporten säger också att det finns inga moderata rebeller i Syrien, vilket även en s.k. rebell intygar i en intervju med Lindsey Snell året 2014, han säger: Din regering anser oss vara moderata, men du kommer inte att hitta en enda moderat oppositionskrigare i hela Syrien.
  Sedan träffade hon honom för något år sedan då han krigade i Nagorno-Karabakh. Han sa då:
  ”I swear to God, a growing segment of us here wish we could go back in time to how we lived before 2011, before the war. Because living with [Turkey’s] authority on our necks, this is worse than living under Assad.”

  När Tulsi Gabbard går ut offentligt och säger att USA stöder extremister al-Qaida och IS förnekar USA administrationen det, trots att deras egen underrättelsetjänst enligt denna rapport skriver att så är fallet.
  Nedan intervju med Tulsi Gabbard angående detta.

  https://www.youtube.com/watch?v=_qdf2WH4g9k

  • Tack Vivianne för alla framgrävda fakta överallt om allt…! Det är uppskattat!!

   Tyvärr är det så här det ser ut. DIA är en skicklig och ofta i hemliga analyser skarp kritiker av amerikanska ställningstaganden och positioner. Som vanligt ställer politiker och ”rådgivare” till det och klantministrar som en Pompeo här och där orsakar mången skada, för Amerika självt och drar in oerfarna östeuropeiska amerikaniserade ”allierade” i den okritiska doa-kören (”Washington har, gör och tänker alltid rätt”), och skadar också dessa länder. EU kommer tyvärr med tiden få alltmer stora problem med dessa amerikaniserade -men inte europeiserade- länder.

   De amerikanska våldsetablissemangen har haft kontakter med våldsamma islamister i många decennier: se bara på Sydasiens religiöst-politiska huvudtumör: Pakistan, liksom det lika långa stödet till noll-partistaten Saudiarabien: kära länder i den fina fria världen.

   Som utrikesminister Lavrov skämtade häromdagen om USA:s 17(!) olika underrättelsetjänster:

   ”Våra amerikanska partners har nu 18 förutsägelser om utvecklingen i Ukraina”.

   • Lavrov tycker jag alltid bra om en sådan sympatisk och begåvad person, sådan politiker har vi inte i Sverige.

    Det är trevligt att höra att du uppskattar informationen. Jag brukar tänka att det måste finnas någon mer än jag som vill läsa det som jag finner i artiklar, föreläsningar och twitterkonton. Nu vet jag att det kan vara så
    .
    För några år sedan fick jag väldigt mycket information från Ruslana Boshirova på hennes twitter, hon har blivit förföljd av Ben Nimmo och det Ukraina som är styrt av USA som har förmått andra länder bl.a. Sverige att mobba ut henne totalt, till stöd har man i Sverige haft nordiska motståndsrörelsen, som stridit i Ukraina.
    Hon höll en utomhuskonsert i Donbass i somras.

    Här skämtar Ruslana om Ben Nimmo som stängde ned hennes konto och kallade henne ett ryskt troll, jag saknar väldigt mycket hennes twitter kommentarer. Hon har humor.

    https://twitter.com/ValLisitsa/status/978559232508416000

    Till min stora sorg kunde jag läsa på Eva Bartletts twitter att Ruslana Boshirova var tvungen att sluta med sina uppföljningar om Ukraina och korruptionen där då twitter censurerade henne, och stängde ned hennes konto.
    Ukraina sa att hon var på samma sida som terroristerna som sköt ned ett passagerarplan, så KLM censurerade hennes musik. Även musik Sverige har mobbat ut henne för att hon talat öppet om nynazister i Ukraina. Nu skriver hon tydligen på Telegram känsligare saker, men jag vet inte vad det är eller vad det innebär att registrera sig där.

    https://twitter.com/EvaKBartlett/status/1406678900617486341

    • Tack!
     Vi måste alla förstå att Europa är geopolitiskt ockuperat, ofritt och utnyttjat av våldsetablissemangen i Washington. Tack och lov misslyckas de med allt!

     Som jag brukar säga: i både tanke, sinne och på land kan Europa renas och bli fritt, och europeiskt igen. Europas civilisation kommer att segra över det amerikanska våldet och kärnvapenbaserna. Vår plikt är att befria Europa!

     Läs Stephane Hessels uppmaning till Europas ungdom: ”Låt er uppröras!” (Indignez-vous).

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here