USA eldar på för krig mellan Ryssland och Ukraina

15
1564
Demonstration mot USA-imperialismen i Stockholm i september 2013.

Redaktören: Den här artikeln i Proletären tycker jag är en bra och aktuell översikt, med litet information som i alla fall jag inte publicerat tidigare. Då detta skrivs undrar man om USA ska hitta på något denna dag, och i så fall vad.
Några timmar är kvar.
________________________________________________________________________

Krigshetsen från USA i förhållande till den spända situationen runt Ukraina har ökat de senaste dagarna. Vita huset har till och med satt ett datum för när Ryssland ska invadera Ukraina, onsdag den 16 februari, enligt flera källor till Politico. USA:s president Biden ska också ha uppgett samma datum i ett telefonsamtal med en europeisk ledare.

Det bådar inte gott när så exakta tidsangivelser anges för när ett krig ska starta, av en stat som genom historien kokat ihop så många krigslögner och iscensatt så många provokationer som ursäkt för att sätta igång krig. Från Tonkinintermezzot i Vietnam till Iraks ”massförstörelsevapen” och Gaddafis ”våldtäktsarmé” i Libyen.

USA har också uppmanat alla amerikanska medborgare att lämna Ukraina, vilket följts av en rad länder, däribland Sverige. Flera länder har också dragit tillbaka sina internationella observatörer från OSSE:s särskilda övervakningsmission, som bevakar och rapporterar om brott mot vapenvilan runt de självutropade folkrepublikerna Donetsk och Lugansk i östra Ukraina.

Även det är illavarslande, att det försvinner observatörer just när risken för provokationer är så stor runt Donetsk och Lugansk – som en del höga ministrar från Natomakterna för övrigt verkar ha så dålig kunskap om att de inte ens orkat lära sig namnen.

Storbritanniens utrikesminister Liz Truss var i Moskva förra veckan och träffade sin ryska motsvarighet Sergej Lavrov. Inför mötet krävde Truss på Twitter att Ryssland skulle dra tillbaka sin militär – från sitt eget territorium.

När Lavrov undrade om hon inte erkände rysk suveränitet över de ryska regionerna Rostov och Voronezj svarade Truss, enligt den ryska tidningen Kommersant, att ”vi kommer aldrig erkänna rysk suveränitet över de regionerna”, varpå den brittiske ambassadören var tvungen att rätta Truss och påpeka att det är ryska regioner, inte ukrainska.

USA har också stängt sin ambassad i Kiev och flyttat den till Lviv i västra Ukraina.

Samtidigt har Rysslands president Putin under måndagen haft tv-sända möten med såväl utrikesminister Lavrov som försvarsminister Sjojgu, där den förste talat om en möjlig framkomlig diplomatisk väg gentemot väst och den andre om att några av de militärövningar som kallas för rysk ”aggression” av västmedia (till skillnad från Natos övningar i Europa) nu avslutas och att andra är på väg att avslutas.

Ukrainas president Zelenskyj har också fortsatt vädja till USA och andra västländer att inte bidra till att skapa panik i landet. USA med president Biden i spetsen verkar dock fast beslutna att pressa på för krig mellan Ukraina och Ryssland, även om Biden och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett telefonsamtal på måndagkvällen också sa att det fortfarande finns ett diplomatiskt fönster för att lösa krisen.

Zelensky

Zelenskyj sa också på måndagen att ett Natomedlemskap för Ukraina kanske bara är ”som en dröm”. Samtidigt är han hårt pressad från såväl Washington som på hemmaplan att inte framstå som för tillmötesgående mot Ryssland.

Både Ukrainas utrikesminister och försvarsminister sa förra veckan att det största hotet för Ukraina nu är en intern destabilisering under trycket från det påstådda hotet om rysk invasion – inte en faktisk invasion. Det vill säga att samma extremhöger som hade en framträdande roll i den USA-stödda kuppen 2014 åter skulle välta regeringen med våld, för att den inte är tillräckligt hård mot Ryssland.

Pressen från USA är inte mindre. Washington vill se ytterligare sanktioner mot Ryssland och inte minst stoppa gasledningen Nord Stream 2 mellan Ryssland och Tyskland. Vilket Biden, vid Tysklands kansler Olaf Scholz besök i Washington förra veckan, sa är ett faktum om ryska trupper går över gränsen till Ukraina, medan Scholz stod tyst bredvid och inte bekräftade Bidens utspel. Idag tisdag besöker Scholz Putin i Moskva.

I fredagens pressbriefing i Vita huset påminde Bidens nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan om att USA det senaste året skickat mer än en halv miljard dollar i stöd till Ukrainas militär det senaste året. Också Sverige är ”en av de största givarna för att stärka Ukrainas motståndskraft”, som utrikesminister Ann Linde uttryckte det i söndagens Agenda, med över 240 miljoner kronor om året.

USA har pressat på hårt för att USA, EU och Nato ska ”tala med en röst”. Det har också lyckats i den meningen att Sverige och de andra OSSE-länderna som fick ett brev från det ryska utrikesdepartementet, med förfrågan om individuella synpunkter på OSSE-principen om att ett lands säkerhetspolitik inte får gå ut över ett annat lands säkerhet, inte svarade var för sig utan i ett gemensamt EU-svar.

Ändå är det tydligt att det finns sprickor i fasaden, där inte minst Frankrike och Tyskland varit mindre aktivistiska och mer konstruktiva gentemot Ryssland. Inte Sverige dock, här är lojaliteten med Washington total.

– Det är viktigt att vi är enade och talar med samma röst från Europeiska Unionen, också Nato och den transatlantiska länken. Och där vi också är mycket tydliga med att ytterligare ryska aggressioner kommer att få allvarliga konsekvenser för Ryssland, sa statsminister Magdalena Andersson på en pressträff tillsammans med ÖB Micael Bydén.

Även Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar stämde in i Natokören och skrev på Twitter att hon ”ser med stor oro på de allt mer upptrappade aggressionerna från Ryssland” – i en tweet som påminde starkt om liknande implicita lojalitetsförklaringar till USA från föregångaren Jonas Sjöstedt, när det hetsats mot Venezuela.

Jake Sullivan var i en bisats på Vita husets presskonferens ovanligt öppen med vem det är som tjänar på ett samlat EU, Nato och USA mot Ryssland.

– Det kommer ge utdelning för oss i de här omständigheterna, men det kommer också ge enorm strategisk utdelning för USA de kommande åren och decennierna.

Tulsi Gabbard

En som är tydligare i sin analys är den amerikanska krigsveteranen och före detta kongressledamoten Tulsi Gabbard, som säger att det ligger i USA:s intresse att införa ”drakoniska sanktioner” mot Ryssland och att Biden talar för det militärindustriella komplexet, som vill se ett krig mellan Ryssland och Ukraina för profiternas skull.

Föregående artikelKrigshysterin: USA vill helt klart dra in Ryssland i ett krig i Ukraina
Nästa artikelVita husets planer bakom ”ryska invasions”-bluffen
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Bred valsamverkan är nu på gång.

  Det är en sak att påstå sig bekämpa fascismen, en annan att faktiskt göra det. Folket samlar sig nu mot fascismens nedstängningar, tvång och lögner. Vissa är förvirrade och kallar denna imperialistiska monopolkapitalism för ”kommunism”, men det är ju inte sanningen alls och vissa förvirrade önskar sig nu Trump (!!!)

  Likväl. Om vi håller oss till sakfrågorna så har ju inte namnet på våra organisationer någon betydelse, men innehållet.

  Kommunistiska partiet är här med inbjudet återigen. Hoppas ni vill vara med på folkets frihetliga demonstration för demokrati och anständighet, istället för att sluta utan mandat återigen. Vi behöver några kommunister i Riksdagen! Själv är jag patriotisk demokratisk socialist och proletär f.ö.

  Tycker även att ni skall bjuda in Amineh Kakabaveh till KP! Hon har blivit mobbad länge nog nu. Hon har verkligen erfarenhet av fascism, i Kurdistan såväl som i Sveriges förorter och i Vänsterpartiet. För djävligt, men denna rödvinsvänster är ju bara en pseudovänster. Amineh däremot, är en modig kvinna som inte har glömt sin bakgrund och inte sviker de svaga i samhället.

  https://amineh.wordpress.com/2018/08/11/har-statt-upp-i-debatten-nar-andra-gomt-sig/

 2. Varje gång jag ser en bild på Tulsi Gabbard lyser mina ögon av beundran. Hon är en renodlad diamant alla dessa åren. Sedan 2015 då hon på allvar gav sej in i politiken inför 2016 har hon ALDRIG vikit en tum. Med hennes bakgrund,och så kloka skarpa analyser och kommentarer är hon unik. Håller helt med artikeln, ALLT på ALLA punkter är det Usa som är skyldiga till denna påhittade kris. Åt skogen med våra medier med publik service och DN i fronten. Vilka klantskallar och idioter dessa varit tvärsigenom,ihop med vår regering. TVÄRSIGENOM

 3. Nu får Blinken bre ut sig i regim-media SVT och komma med nya obevisade påståenden som omedelbart upphöjts till ”sanning”! Han påstår fräckt och utan bevis att Ryssland inte dragit tillbaka sina trupper! Den här såpan kommer USA att rida på minst en månad till eller tills de får ihop till en ordentlig false flag! Det räckte inte med MH-17 förra gången så vad hittar man på denna gång? Från det pedofila gangsterstyret i Washington kan man vänta vad som helst för att vända folks uppmärksamhet från det pågående kaoset på hemmaplan där undantagstillstånd i Kanada mycket väl kan sprida sig till USA.

 4. Möt det nya proaktiva Ryssland: Kreml går vidare till plan B
  Gilbert Doctorow
  Igår såg vi flera mycket intressanta händelser i Moskva som har rapporterats separat av våra medier när de i själva verket alla är sammanlänkade och relaterar till Rysslands övergång från sin plan A, invasionsskräcket, till plan B, det möjliga erkännandet av Donetsk och Luganskrepublikerna som suveräna stater oberoende av Kiev. Den här planen kan också tillåtas att spela ut under flera veckor eller månader samtidigt som den utövar ytterligare psykologisk press på Zelensky-regeringen.

  För flera veckor sedan läste vi att ett lagförslag infördes i statsduman som uppmanar president Putin att erkänna de två Donbasrepublikernas oberoende. Lagförslaget, författat av parlamentariker i oppositionspartiet, Rysslands kommunistiska parti som leds av Gennadij Zjuganov. Vi fick då veta av Kremls talesman Dmitry Peskov att detta förslag inte välkomnades av presidenten och att det försvann från de dagliga nyheterna.

  För två dagar sedan tillkännagav dumantalaren Vyacheslav Volodin att en omröstning skulle hållas om två lagförslag om erkännande av Donbasrepublikerna, det första lagförslaget av kommunisterna och ett andra lagförslag författat av det regerande partiet Enade Ryssland. En fri omröstning skulle hållas och den version av lagförslaget som fick flest röster skulle presenteras för presidenten. Skillnaden mellan de två är att det kommunistiska lagförslaget skulle skicka begäran om duman direkt till presidenten för åtgärd medan versionen av Förenade Ryssland skulle skicka överklagandet först till utrikesministern och andra toppfunktionärer innan det kan skickas vidare till presidenten. Omröstningen i går godkände oppositionens lagförslag, vilket innebar att president Putin fick fria händer när som helst för att erkänna rebellprovinserna.

  Logiken i hela denna övning är att Ryssland vid behov när som helst kan sätta stopp för den mardröm som Donbas invånare har utstått under de senaste sju åren under vilka 800 000 av dem valde att ta ryska pass för den säkerhetsfilt som de lovade. Om Ryssland erkänner republikerna, och om republikerna sedan formellt begär ryskt militärt skydd mot de ukrainska styrkorna som är tre gånger större än deras egna på andra sidan gränsen, då skulle den ryska armén lagligt kunna gå in på deras territorium och flytta upp till den gränsdragningslinjen, vilket satte stopp för bombardementen och hoten från Ukraina. Detta skulle vara fallet vad än Ryssland eller republikerna själva annars kan tänkas ha i åtanke med avseende på att så småningom hålla en folkomröstning om ”återförening”.

  Nackdelen med det formella erkännandet av dessa republikers oberoende är att det skulle sätta ett abrupt slut på Minsköverenskommelserna, som alla inblandade parter i väst anser vara den enda välsmakande lösningen på Ukrainaproblemet.

  Det är verkligen ingen tillfällighet att dumanomröstningen hölls under Tysklands förbundskansler Scholz besök i Moskva. Som garant för Minsköverenskommelserna och deltagare i Normandieformatet för att lösa Ukrainaproblemet skulle Tyskland vara först med att uppleva chock över att Kreml ens tänker sabotera dem på detta sätt. Och så av glädje över nedtrappning som den ryske försvarsministern Shoigu meddelade i söndags, när enheter från militärövningarna på Krim, längs den vitryska gränsen mot Ukraina börjar återvända till sina hemmabaser, nu blandas med nöd över den ev. ryskt erkännande av rebellprovinsernas självständighet.

  Medan Kiev under de föregående flera veckor offentligt hade fördömt Minsköverenskommelserna som ett hot mot deras stat om de genomfördes, medan president Zelenskij själv hade sagt inför kameror att inte en enda rad av avtalet var acceptabel för honom, inte tidigare än duman omröstningen blev känd började myndigheterna i Kiev skicka ut vädjanden till alla internationella organisationer för att hjälpa till att rädda dessa överenskommelser från det ryska tillbakadragandet genom erkännande av Donbas-republikernas självständighet.

  Det är en öppen fråga hur makteliten i Washington kommer att reagera på det ryska skiftet till Plan B. Hur kan de undvika att se dumma ut över sina månader av gråtande ”varg” om en invasion som inte hände. Men låt oss inte underskatta deras påhittighet.
  https://gilbertdoctorow.com/2022/02/16/meet-the-new-proactive-russia-the-kremlin-moves-on-to-plan-b/

  Reaktionen i Ukraina om Rysslands föreslagna ”erkännande” av Donbas.

  Kiev ber FN:s säkerhetsråd att diskutera statsdumans initiativ om erkännande av DPR och LPR
  Ukraina har vänt sig till FN:s säkerhetsråd med ett förslag om att diskutera statsdumans vädjan till Rysslands president Vladimir Putin med en uppmaning att erkänna folkrepublikerna Donetsk och Luhansks oberoende.
  Detta tillkännagavs idag, den 16 februari, av landets utrikesminister Dmitry Kuleba.
  ”Ukraina har officiellt ansökt till FN:s säkerhetsråd med initiativet att diskutera Ryska federationens statsdumans resolution om erkännande av den så kallade LDNR, som undergräver Minsk-avtalen och fredsprocessen. Vi uppmanar er att överväga detta vid ett möte om genomförandet av Minsk-avtalen den 17 februari”, skrev Kuleba på sin Twitter-sida.

  Som EADaily rapporterade antog statsduman den 15 februari en vädjan till Rysslands president angående behovet av att erkänna de självutnämnda DPR och LPR. Som talmannen för parlamentets underhus Vyacheslav Volodin specificerade kommer dokumentet att skickas till statschefen omedelbart.

  Vladimir Putin sa vid en presskonferens med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz att erkännandet av DPR och LPR är ett objektivt önskemål från majoriteten av ryska medborgare, men det finns fortfarande möjligheter för genomförandet av Minsk-avtalen.

  ”Jag kommer att utgå från det faktum att vi måste göra allt för att lösa problemen med Donbass, men att göra detta i första hand baserat på de inte fullt realiserade möjligheterna för genomförandet av Minsk-avtalen”, sa den ryske ledaren. ”Vi hoppas verkligen att våra partners både utomlands och i Europa, främst Tyskland och Frankrike, kommer att ha ett motsvarande inflytande på de nuvarande myndigheterna i Kiev och denna lösning kommer att hittas.”
  https://eadaily.com/ru/news/2022/02/16/kiev-prosit-sovbez-oon-obsudit-iniciativu-gosdumy-o-priznanii-dnr-i-lnr

  Samt pajase ZE:
  Både Donbass och Krim kommer att återvända till Ukraina – Zelensky
  Den ukrainske ledaren Volodymyr Zelensky lovade medborgare att återvända Donbass och Krim. Hans tal till nationen sändes på stora TV-kanaler.
  ”De skrämmer oss med ett stort krig och satte återigen datumet för en militär invasion. Det här är inte första gången. Men vår stat idag är starkare än någonsin. Vi strävar efter fred och vill lösa alla frågor uteslutande genom förhandlingar. Både Donbass och Krim kommer att återvända till Ukraina, uteslutande genom diplomati. Vi inkräktar inte på någon annans, men vi kommer inte att ge upp våra egna, sa han.
  Omedelbart efter orden om diplomati försäkrade Ukrainas president att landets armé är redo för strid: ”Vi har en utmärkt armé. Våra killar har unik stridserfarenhet och moderna vapen. Det här är redan en mycket starkare armé än för åtta år sedan.”
  ”Vi får veta att den 16 februari kommer att vara dagen för attacken. Vi kommer att göra det till Unity Day. Motsvarande dekret har redan undertecknats. Den här dagen kommer vi att flagga med våra nationella flaggor, sätta på blå och gula band och visa vår enhet för hela världen. Vi har en stor europeisk strävan. Vi vill ha frihet och vi är redo att kämpa för den. Vi vill alla leva lyckliga, och lyckan älskar de starka. Vi har aldrig kunnat ge upp och kommer inte att lära oss detta”
  , sa Zelensky och talade till ukrainarna.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/02/14/i-donbass-i-krym-vernutsya-v-ukrainu-zelenskiy

 5. Av en ren tillfällighet stötte jag på ett blogginlägg från någon svensk skidåkningsintresserad som varit i Ryssland.
  Blogginlägget är tio år gammalt men ändå intressant att läsa därför författaren försöker ge en uppfattning om vad han ser och upplever.
  På frågan om varför de stora (sovjet)husen ser ut som dom gör svarar en ryss så här:
  – Vi bor I huset och inte UTANPÅ!
  Man äger lägenheterna i hyreshusen och i lägenheten kan man fixa, planera och göra lite som man vill.
  Även måla fönstren utvändigt som då ofta blir i olika färger på hela huset.
  Personligen är jag imponerad. Det låter fritt och riktigt bra.
  Vad har du tillåtelse att göra i din lägenhet här i Sverige?
  Men det finns mer att läsa i inlägget.
  Det tar något tiotal minuter att läsa men väl värt om man vill veta mer om Ryssland och hur det är där.
  Jag förstår det är någon mindre ort eller stad jag ska bo i.
  Jag tror det underlättar för att komma in i det ryska samhället.
  Även om man inte är ryss så tror jag man kan bli integrerad om man verkligen vill.
  Försöka bli en av dem.
  Vår regering, media m.m. här i Sverige verkar försöka sträva efter ett ”vi – dom” förhållande med Ryssland.
  Fast jag tror dem inte. Vi och ryssar ser faktiskt väldigt lika ut. Ungefär som vi och finländare, vi och norrmän etc. Alla är vi nordbor med ungefär samma vanor och inga större kulturskillnader förutom de vi påtvingats av olika politiska program.
  Jag tror det postsovjetiska Ryssland skulle passa mig alldeles utmärkt.

  http://simultanmannen.se/2012/03/06/jag-borjar-med-ryssland/

 6. Jo, USA krigshetsar så till och med jag märker av det.
  Har aldrig direkt tänkt på det förrän nu.
  Kanske är det närheten som gör det därför jag inte känner något direkt avstånd till Ryssland?
  Intressant att krigshetsen sprider sig in i statstelevisionen SVT Public Service och sannolikt rakt in i Arbetarrörelsens högkvarter Sveavägen 68 i Stockholm.
  Har aldrig varit där. Har bara hört adressen.
  För som så måste det vara om man ska lita till det Socialdemokratiska partiets ministrar.
  Partiledare Jimmy Åkesson från Sverigedemokraterna vägrar dock ta parti för den Socialdemokratiska regeringens stormaktsfavorit Joe Biden.
  Jimmie Åkesson svarar han inte ”vill ha” någon av dem.
  Det är väldigt klokt svarat om man vill behålla och även fånga så många väljare som möjligt.
  Därför från folk som sympatiserar med Sverigedemokraterna, Sverige, ”svensk kultur”, nationalism m.m. hörs väldigt sällan något hat mot Ryssland.
  Ej heller från 68-vänstern där de flesta är äldre idag.
  Men där tror jag nostalgin spelar in.
  Drömmen som Sovjetkommunismen är alltför svår att släppa.
  För dem vill jag rekommendera Belarus istället.
  För jag tror faktiskt att de som styr där inte helt släppt idéerna.
  Inte folket heller för den delen.
  Alexandr Lukasjenko sitter fortfarande där han suttit så länge.
  Jag tror faktiskt inte alls på något valfusk som det påstås så mycket här.
  Och dom säger ju att påståendet om valfusk alltid kommer från förloraren.
  Det är västvärlden, bl.a. Sverige som är förloraren.
  Därför de inte lyckas vinna greppet om Belarus som de så gärna vill ha.

  Greppet om Ukraina har däremot västvärlden en större chans att erövra.
  Men frågan är till vilket pris?
  Det är där jag tror Ryssland kommer avgöra.
  Och jag tycker USA låter förstå att där inte blir något lättfångat ”fynd” till billigaste pris.
  Jag tror faktiskt inte heller Ukraina vill vara någon handelsvara åt USA och västvärlden.
  Bara det där att västvärlden nu försöker göra ett vapenförråd av Ukraina talar sitt tydliga språk.
  Blodbadet i Ukraina är vare sig något som ukrainarna, ryssarna eller belarusierna vill ha.
  Men kanske den socialdemokratiska regeringen längtar efter den ”sista striden” i Ukraina för att äntligen få Sverige in i NATO?

 7. Jag lovar att Ryssland ALDRIG tänkt eller fortfarande kommer invadera Ukraina. Detta är helt iscensatt av Usa från förra året,för att ta den snabba förklaringen nu. Det är påhittat detta från Usa som dag för dag, sedan förra året eskalerat detta teater om invasion sedan förra året. För att ta det helt kortfattat nu. Inte tvekat en sekund sedan förra året om detta. Men Ryssland har redan skämt ut alla dessa Usa och dess stad EU,vilket tydligt visat sej över alla fronter i vår media också. Det är bara att slå på Svt annars,när som helst på dagen dessa månader. Undrar ärligt talat hur dessa alla och även Svt med regeringen, och EU ska rädda ansiktet,en liten aning efter allt detta som är och varit

 8. ”Hetsen” består i att det står rysk trupp norr, öster och söder om Ukraina, och det står klart att Moskva vill byta ut Ukrainas regering till en ryssanpassad utan EU-anslutning. All rapportering handlar bara om detta, därför att det är allt som finns att rapportera. Det kan man kalla hets om man vill.

  För Sveriges del är att notera att Ryssland anser sig ha veto över Sveriges Natomedlemskap. Ett svenskt Natomedlemskap har för och nackdelar, det gör Ryssland oroliga över framtida vapensystem dolda i svensk skärgård, men fungerar naturligtvis krigsavhållande på ryssarna. Å andra sidan är det kanske bättre att ryssarna känner sig trygga, så länge det innebär att de håller garden också. Det är Ryssland, dess permanenta odemokratiska traditioner och uppfattning om sig själv som överordnad som får små grannländer att vilja ansluta sig till Nato. Det är Ryssland som är problemet.

  • Tycker man att det är viktigt med demokrati, då bör man lyssna till vad medborgare i Ukraina vill  och de vill inte integreras närmare till Väst.

   Det visar denna undersökning gjord av USAID, som är en amerikansk organisation. Den är omfattande och på 88 sidor. De valde Zelensky för han lovade fred, men USA vill ha ett krig mot Ryssland. En gigantisk undersökning som visar vad människor vill när de får svara anonymt.
   På nedan länken där man kan se vad medborgare i Ukraina vill, och inte vad USA och EU vill, som man låtsas är ukrainsk vilja, men det är det inte.

   Endast 10% tycker det är viktigt att Krim återbördas till Ukraina, så de vill inte ha ett krig p.g.a. Krim bara för att USA vill det. Bara 3% av medborgare i Ukraina vill integreras närmare med Väst, men USA och EU:s media låtsas att nästan hela befolkningen vill detta
   .
   https://www.iri.org/sites/default/files/ukraine_poll_2019.pdf

  • Sten Malm, ännu en som inte lärt sig se genom propagandan! Tyvärr en alltför vanlig företeelse i dagens MSM-styrda medievärld. Sten, det är bättre att du läser alternativmedia som även finns i Sverige för att få en sannare bild än fulmedias vinklade ”nyheter” så slipper du bli lurad av den löjliga USA-propagandan! En helt ny värld öppnar sig med mer sanningsenlig information! Skippa, DN, AB, SVT och annan regimmedias hjärntvätt…

  • ” Å andra sidan är det kanske bättre att ryssarna känner sig trygga, så länge det innebär att de håller garden också. Det är Ryssland, dess permanenta odemokratiska traditioner och uppfattning om sig själv som överordnad som får små grannländer att vilja ansluta sig till Nato. Det är Ryssland som är problemet.”

   Tack Sten Malm,
   Jag tycker bara det är intressant att höra det perspektivet så sammanfattat och kortfattat.
   Det är långt mer än vad politiker och media här orkar prestera.
   Likt vänstern består deras agerande i att väcka känslor mer än att tala klarspråk.

   Metoden är så klart strategisk för det är när dimridåerna och röken skingras som verkligheten kommer fram.

   Mot det du påstår kan jag inte uppfatta Ryssland som något aggressivt land.
   Konservativa kulturer är aldrig aggressiva så länge de inte har någon imperialistisk strävan i exempelvis sin religion vilket Ryssland inte på något sätt har. Ryssland innefattar förvisso flera religioner men de religioner som kan innehålla sådan strävan håller regeringen i schack och det är mycket bra.
   Att som regering vara för tillåtande är inte alltid så bra.
   Om du är ryss ska du inte göra uppror och splittra landet vilket kan sätta all säkerhet på spel.
   Ryssland är världens största land till ytan och med enorma naturtillgångar vilket inte minst västvärlden gärna vill åt.
   Glöm inte att diktatorn Adolf Hitler talade om ett ökat ”lebensraum” med sin vision att erövra Ryssland.

   Påståendet att ryssar till viss del kan känna sig ”överordnade” kan möjligen stämma till någon viss del men sanningen är att västvärlden gör det mycket mera med sina ambitioner att ”demokratisera” hela världen där de anser sig själva ha bästa värderingarna.
   Det är självförtroende så det förslår från båda man av den utvecklingen jag ser i västvärlden och då inte minst mitt eget land Sverige kan jag tyvärr inte tycka det skulle vara något av det bästa i alla ”världar”.

   Jag tycker faktiskt vi skulle behöva mer ”Ryssland i Sverige” för att få vårt land på fötter igen för som nu håller käpprätt på att gå åt totalt fel håll.

   Jag säger bara till dig Sten Malm att blir det inget slut på idiotin i det här landet så säljer jag av det jag har och skaffar mig en grundplåt för ett fortsatt gott liv i Ryssland eller Belarus.
   Jag håller redan på att förbereda mig genom att lära mig ryska språket.
   Till Kaliningrad har jag faktiskt väldigt nära.
   Lite dyrare där kanske men i jämförelse med svenska priser så är ändå allt förmånligt.

   Nästa upptäckt jag vill göra är att titta på fastighetspriser i ryssländerna.
   Även de borde ha sitt ”hemnet”, hus och lägenhetsannonser och dylikt.

 9. USA propagandan har stigit i omfång och volym till ett crescendo. Hur många gånger har USA vrålat ”Ryssens kommer”, våran underrättelsetjänst har upptäckt det, och varenda gång har det varit falskt. USA har som bekant världens någonsin mest omfattande spion och övervakningssystem, med världens största spion och övervakningscentral i Utah, och tre serverhallar i Sverige. Vad Ryssland har gjort är helt enkelt att mata USAs system med falsk flagg information om en förestående invasion, och USA svalde betet med hull och hår. USA blev precis som i fallet Truss avslöjade som billiga lögnare som inte är pålitliga och förlorade ansiktet, gång efter gång. Ryssland har aldrig haft någon avsikt att invadera. Bara att visa upp USAs verkliga falska ansikte. Det betyder även att USAs underrättelsetjänst nu är opålitligt. Det går inte att skilja på falsk flagg information och verklig längre.

  USA är i ett läge av absolut desperation, och det märks på deras allt intensivare propaganda. En roulettspelare som förlorar mer och mer satsar mer och mer. Nazisterna propaganda manualer lyser tydligt igenom i vad de köpta journalister i Sverige nu skriver. Lögnerna om tvångsarbete, läger, osv mals flitigt om och om igen.

  Nu har man uppfunnit en kvinna kedjad i en skjul, en påhittad story som man försöker pracka på läsarna, men det har redan avslöjats som ”Made in USA” av CIA. Videon är ju rent bländande arrangerad. Sedan försöker man associera det med Kinas medaljer i OS på DN. Närmare nazismens metoder kan ingen möjligen komma. Avslöjat av Kinas folkmedia. Låset är pixlat för det var aldrig låst. Det är sådant här USA betalar stora pengar till fattiga människor för att dom skall ställa upp på. Betalda vittnen, normal USA propaganda, flitigt repeterat i Sverige media.

  Jag har genom åren spenderat mycket tid på att studera nazismens propagandametoder. Aldrig trodde ja att jag skulle få uppleva den.

  Vad som intresserar mig mest är hur dessa köpta propaganda journalister kommer att på svenska media att behandlas efter att det amerikanska imperiet faller som det tyska en gång gjorde. De som nu går i fotspåren av nazisternas journalist Julius Streicher, som efter nazisternas fall ställdes inför rätta i Nürnberg rättegång och avrättades 1946. Argumentet att jag bara gjorde mitt jobb kommer nog inte att beaktas.

 10. Här fann jag ytterligare ett exempel på hur de välkända gamla manualerna för nazisterna propagandametoder fungerar och sätts i arbete. Expressen skriver
  ”Skicrossåkarens dramatik – fick inte komma in i Kina”
  Som artikeln tom beskriver var det inte alls en fråga att komma in i Kina, utan att hon inte hade genomgått den PCR-test test som fordrades för att gå ombord på planet i Helsingfors. Det var ett beslut i Finland, det hade inget att göra med Kina. Expressen gör alltså en förfalskad missledande association för att avsiktligt vilseleda allmänheten. Ett vanligt propagandatrick. Svenska media är bara 100% otillförlitliga.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here