Krigshysterin: USA vill helt klart dra in Ryssland i ett krig i Ukraina

43
2269
Sergey Lavrov, Minister of Foreign Affairs for the Russian Federation, is seen during the 2019 Comprehensive Test-Ban Treaty Article XIV Conference in Conference Room 2 at United Nations Headquarters in New York, NY, USA on September 25, 2019.

Rolf Nilsson har översatt denna artikel från Pål Steigans nättidning. Den åskådligör också uppfattningen i Globalpolitics.se https://steigan.no/2022/02/usa-onsker-tydeligvis-a-trekke-russland-inn-i-en-krig-i-ukraina/

Och nu, tisdag eftermiddag, kommer rapporter om att Ryssland drar tillbaka en del trupper från militärövningen många mil från Ukrainas gräns.

______________________________________________________________-

USA vill dra in Ryssland i ett krig i Ukraina

Det pågår en mycket farlig krigshysteri. USA och väst drar tillbaka sina diplomater från Kiev. Det amerikanska utrikesdepartementet förklarade den 11 februari att USA har instruerat de flesta av sin diplomatiska personal i Ukraina att ”lämna landet omedelbart”. Många västländer har gjort samma sak. Den 13 februari sa Australiens utrikesminister att Australien tillfälligt stänger sin ambassad i Kiev, drar tillbaka all sin diplomatiska personal och uppmanar alla australiensare att ”lämna landet omedelbart”.

På lördagen varnade president Joe Biden Rysslands president Vladimir Putin för att USA skulle ”reagera beslutsamt och snabbt göra det förenat med snabba och allvarliga kostnader” om Ryssland skulle invadera Ukraina. Varningen kommer när amerikanska tjänstemän säger att en rysk invasion kan börja ”när som helst”.

Med en eskalerande rysk militär uppbyggnad vid gränserna mot Ukraina betonade Biden, i ett telefonsamtal med Putin, att en invasion ”skulle orsaka utbrett mänskligt lidande och minska Rysslands status.”


Det hela ger intrycket av att ledarna för dessa länder förväntar sig en omedelbar rysk attack mot Ukraina. Detta intryck är något som den ukrainska regeringen själv har försökt motverka. Vladimir Zelensky har försökt lugna stämningen och har sagt att det inte finns någon sådan överhängande fara. Han gick till och med så långt som att säga:

”All denna information skapar bara panik och hjälper oss inte. Om någon har information om att det finns en 100-procentig chans för invasion, vänligen ge oss den informationen.”

Moskva har svarat genom att dra tillbaka en del av sin ambassadpersonal från Kiev. Det ryska utrikesministeriets taleskvinna, Maria Zakharova, sa i en kommentar:

”Vi drar den slutsatsen att våra amerikanska och brittiska kollegor känner till kommande våldsamma handlingar, som kan äventyra vår personals säkerhet.”

Var beredd på en provokation

Vi har inte sett något argument som talar för att Ryssland har något att vinna på att gå i krig mot Ukraina. Ukraina är ett land som har förstört sig självt och inte har något som Ryssland önskar sig men en massa som Ryssland inte önskar sig, så varför skulle Ryssland invadera Ukraina?

Å andra sidan är det ganska tydligt att krigspartiet i Washington vill få till ett krig mellan Ukraina och Ryssland, ett krig som kan skada Rysslands rykte och skapa en våldsam splittring mellan Europa och Ryssland – det är syftet och målet. Alla dessa varningar är avsedda att bereda scenen för vad som komma skall.

Vad USA gjorde när de startade Vietnamkriget var att iscensätta den så kallade ”episoden i Tonkinbukten” när det påstods att nordvietnamesiska styrkor hade attackerat amerikanska flottfartyg. Allt detta rapporterades av media på den tiden och blev USA:s motivering för att gå i krig mot Nordvietnam, ett krig som så småningom kostade mer än tre miljoner människor livet och förstörde länder. USA har sedan dess erkänt att det inte förekom någon sådan attack. Det var en bluff, en falsk flagga.

USA har använt detta trick många gånger sedan dess. Det är deras arbetssätt. Därför finns det tyvärr all anledning att frukta att en provokation kan inledas i Ukraina, en som är så stor att människor i väst kommer att acceptera krig. Med nazistiska väpnade grupper i Ukraina är det inte svårt att hitta någon som kommer att genomföra en sådan provokation. Det kan till exempel vara att skjuta ner ett civilt plan eller att bomba ett dagis eller att utföra en gasattack. Man kan alltså skapa en ’casus bell’i, en anledning att gå i krig. Och då är katastrofen ett faktum.

 

Föregående artikelUtrikespolitiska deklarationen, DN Debatt – fortsatt ensidig, livsfarlig marsch mot ökad risk för krig.
Nästa artikelUSA eldar på för krig mellan Ryssland och Ukraina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

43 KOMMENTARER

 1. Allting som händer nu har en betydelse inför vad som skall komma. Nynazisternas PR-jippo som jag inte sett att någon journalist i Sverige avslöjat. Vi har fått se bilder på nyheterna speciellt TV4 som visar civila som skall lära sig att försvara sig då ryssen kommer. Vill de pränta in i våra minnen bilden av stackars civila farmödrar och barn som skall slåss mot Ryssland, när de blir attackerade, så man skall avsky Ryssland ännu mera för deras våld mot stackars civila, allt var ett PR-jippo anordnat av nynazister.
  Deras nazistmärke syns tydligt på mannens arm, det gula märket med det svarta tecknet i. (WWII Tredje Riket 2ND SS Division Wolfangel) som var Hitlers elitförband.
  Nazisternas PR-jippo och våra politiker i Sverige köper det fullt ut.
  De media som når ut till allmänheten likaså, och flertalet av engelskspråkiga nyhetstidningar, sedan funderar man på varför ingen märkte när nazismen växte i Tyskland.
  Här en bild på nynazister, Azovbataljonen i Ukraina, så alla kan känna igen deras tecken som vi kommer få se mer av.
  Man skall vara medveten om att de var dessa personer som anordnade ett media spektakel, att de tränade civila att göra sig beredda att slåss när ryssen kommer. Vår media köpte det fullt ut bl.a. TV4 som visade ett klipp på farmor som skulle lära sig skjuta, allt var nazisternas PR-jippo och vår media utan källgranskning svalde betet med hull och hår.

  https://twitter.com/TarikCyrilAmar/status/1493814100580831233

  ASB News visar farmor Valentina som tränas av nynazistiska Azovbataljonen, hon glömde tala om att Azovbataljonen tränade henne.

  https://twitter.com/ASBMilitary/status/1493251278746570760

  Ivan Katchanovski skriver : ABC videon visar instruktörer från nynazistiskt ledda Azovregementet som ledde denna propagandashow. Men ABC och andra västerländska medier utelämnade medvetet Azovs inblandning, vars finansiering och utbildning förbjöds av den amerikanska kongressen. Det här är 3:e gången som västerländsk media glorifierar extremhögershower.

  https://twitter.com/I_Katchanovski/status/1493019984188088324

  Bryan MacDonald skriver: SKY News försummar att nämna att detta är ett PR-trick organiserat av en nynazistisk milis kallad Azovbataljonen. Titta på nazistmärket ”Wolfangel” på herrdräkterna.

  https://twitter.com/27khv/status/1493478447007600644

  • De två svenska bombmännen, nazisterna från Göteborg hade ju kämpat på Rysk sida, mot Ukraina. Vet du vad den Ryska nazistiska motsvarigheten heter? För dom kan ju inte växlat mellan att vara nazister och socialister hursomhelst? Franska, nynazistiska Front National blir ju finansierade av Ryska banker. Eller är inte Front National nynazistisk, utan socialister som låtsas vara nynazister bara för att luras?

   • De kallar sig ju för Nationalsocialister! Eller som liberalerna, samma förvirring…Det finns ju inga värre åsiktsfascister och diktatur-kramare än liberaler och deras militanta gren kallar sig bombliberaler, alltså de som styrt USA i årtionden.

   • Det finns små nazistgrupper i alla länder, i Sverige har vi Nordiska Motståndsrörelsen, men de är liksom andra små nazistfraktioner väldigt obetydliga.
    De är inte heller accepterade, och man låter dem inte föra fram sin propaganda i vår media.

    Det stora problemet just nu är Azovbataljonen i Ukraina, vilket även franska politiker har uppmärksammat på ett besök i Kiev i somras.
    De franska senatorerna Natalie Gulet, Jean-Pierre Maug och Joelle Guerriot var i Kiev i juni 2021, de blev chockade av vad de såg i Kievs centrum. Nynazistiska partier som är alltmer aktiva och rekryterar tjänster för ungdomar till militser som tydligt förklarar nazistisk ideologi. De säljer id-handlingar från tyska soldater. Utbildning av pro-vita supremacists som uppmuntrar attacker över hela Europa på uppdrag av det ökända Azov-regementet. De spelade in allt på video och skrev en begäran till utrikesministern att få ett svar på rapporten om situationen i Ukraina.

    Vill du ha gedigna kunskaper om just Ukraina kan du läsa vad Ivan Katchanovski skriver.
    Han forskar i politik på Universitetet i Ottawa. Han stöder liberal demokrati, mänskliga rättigheter och fred.

    Han säger att Ukraina har utvecklats efter Maidan till att bli ett gigantiskt odemokratiskt land. Han säger att Väst och Ukrainska politiker och självutnämnda experter propagerar myten om att Ukraina är en demokrati på grund av eget intresse och politiska skäl.

    På hans twitter kan man läsa: Alla oppositionspartiledare som vid opinionsundersökningar haft högre partistöd än Zelenskys parti har sanktionerats och anklagats för högförräderi.
    De har stängt ned 4 TV-kanaler som kritiserar Zelensky, hur demokratiskt är det?

    USA:s twitterpolis stänger ned alla twitterkonton som avslöjar nynazister i Ukraina, som är kända med ett stort antal följare.
    Alla andra nynazister får man skriva om och publicera i alla andra länder, men inte om nynazister i Ukraina.

 2. USA, frihetens förlovade land och segrarna under andra världskriget; hur kunde min generation gå på den stora lögnen? Nog borde den blivit avslöjad även för vår nuvarande regerings företrädare.
  Samtidigt uppkommer en stor obehagskänsla i mig med tanke på detta ovärdigt spel som pågår just nu utan hänsyn oskyldiga människoliv.
  Och detta spel har vårt alliansfria land blivit indragna i. Först genom EU inträdet 1994-95 för att därefter
  bli en icke självständig nation fastnaglad i USA/NATOS härskarambitioner, vars strategi innebär att ändamålet helgar alltid medlen. Förvisso skedde EU inträdet genom en folkomröstning där ja-sidan gavs ca;52%. Med tanke på detta knappa resultat samt det kraftfulla stöd man fick av såväl Socialdemokraterna som Moderaterna samt därtill ett enigt näringsliv är frågan om det var ett demokratisk utfall i ordets rätta bemärkelse.
  Trist är också att ta del av vårt public servis ensidiga rapportering av vad sker på de politiska världsarenan.
  Nog borde man där försöka inse att myntet alltid har två sidor.
  Kan tänka mig trycket från diverse ”betydelsefulla” lobbyaktörer undergräver med kraft deras möjligheter att stå fria i sin roll till nytta för sina uppdragsgivare dvs, folket som finansierar deras arbete.

  • Fast idag är ju det svenska stödet för att ingå i ett europeiskt aktivt samarbete ganska solitt: tre fjärdedelar, ibland uppåt 80% anser att det europeiska samarbetet är av godo. Nej till EU-sidan är ju sällan över 10% och stödet för att lämna unionen är också mycket lågt. EU är en bra arena för små och medelstora länder och vi kan där föra fram och förändra på progressivt vis Europa. Nu är Europa än mer förändringsbart genom att de konservativa Tories självmant lämnat unionen, och Brittiska unionen hemmavid likaså faller samman -och det är bra för Europa. Vi välkomnar ett progressivt, radikalt och fritt Skottland in till Europeiska unionen så fort det går: skottarna kommer vidare vägra att husera de engelska atomubåtarna och kärnvapnen i baserna på Skottland. Nu har Bryssel och genom europeiska domstolsbeslut likaså stoppat alla budgetutbetalningar till högerreaktionärerna i Warszawa och Budapest: Europa kan progressivt när det vill och tar sig samman. Snart får vi ut amerikanarna också!!

 3. Om Putin ger order om ryska armén ska gå över Ukrainas gräns så blir det krig med Ukraina. Om Nato står enat avstår han kanske, han spelar bla sitt spel för att dyrka in spricka i Nato. Alla vet redan det.

 4. https://anti-empire.com/a-kiev-protest-you-wont-see-on-cnn/

  I länken fyra foton från Kiev, ingenting annat. En demonstration utanför den amerikanska ambassaden där det på en banderoll står skrivet: Åk till Washington och kom aldrig tillbaka.

  Det verkar nästan som om personalen tagit intryck av uppmaningen, en del har åkt hem och andra till Lviv i västra Ukraina. Det cirkulerar uppgifter enligt vilka ambassadens datorer har bearbetats på samma sätt som Hillary Clinton gjorde med sin, d.v.s. med hammare.

  Kampanjen om den ryska invasionen ser ut att utvecklas till ett präktigt självmål om man inte fort kan verkställa en plan B. Andrew Korybko spekulerade om huruvida nassebataljonerna kunde genomföra en sådan provokation, men det är tveksamt om de har erforderliga resurser om den ukrainska armén vägrar bli med.

  President Zelensky verkar uppriktigt förtvivlad, eftersom han förmodligen informerats av generalerna att en militär aktion kommer att utmynna i ett fiasko.

  Än värre för Natos hökar är att Kina reagerat skarpt på krigshysterin. Europas industrikretsar lär begripa att en konfrontation med ett Ryssland som har Kinas politiska stöd kan få för dem negativa konsekvenser.

  • Ja, det är ju så att drar Kina igång sanktioner mot EU och USA så får dessa sanktioner en verkan som får USA:s och EU:s sanktioner mot Ryssland att verka som en fis i rymden! Och när ska idiotiska politiker i väst förstå att sanktioner mot Ryssland är meningslösa? Ryssland är ett av de få länder i världen som sanktioner inte biter på, det har snarare visat sig vara tvärtom att den inhemska produktionen snabbt ersatt importerad.

 5. Det är inte så mycket till helvetiska sanktioner kvar i USAs sanktionsförrådet hälsar djävulen från sitt huvudkvarter The City. I klarspråk är förrådet tömd. Återstår att jiddra om ”mycket kännbara sanktioner” och annat BS. Världen har insett att det är USA/Nato som behöver och hetsar för ett krig, inte Ryssland.
  https://www.strategic-culture.org/news/2021/12/04/this-is-how-the-russia-ukraine-war-will-unfold/

 6. Det är ju EXAKT så. Jag har följt rapporteringen hos Svt dagligen alla dessa månader,ärligt talat fan är detta. Ska inte nämna övriga nu. Men Svt fan så som man beter sej dagligen sedan hösten,och inga som helst frågor eller funderingar om det Usa gör och gjort. Det kvittar hur ofta och hur mycket Usa och dess ledning gör bort sej hela tiden,vilket ju är MASSOR och överallt kring detta. Men inget som helst kritik,eller ens visar alla fel, ELLER ens alla KORKADE uttalanden som varit hela tiden också felaktigt. Äh vet inte hur man ska beskriva det,fattar INGET. Man skyddar Usa och dess ledning överallt helt öppet sedan hösten. Det är Usa som drog igång detta jippo cirkus teater över Eu,men TROTS detta ser det fortfarande ut på detta sätt. Det finns NOLL person på Svt all denna tiden,hur kan det inte finnas ENDAST en person sedan hösten som är lite seriös. Usa drog igång detta tvärsigenom och ÖVERALLT. Man skulle bli jävligt glada,och försöker ju hela tiden pressa Ryssland till krig med Ukraina sedan förra året. Det är helt galet och sinnessjukt detta

  • Signaturen ”Ett gott skratt” skriver i en kommentar den 17 februari att ”Högst sannolikt att Ukraina kommer att invaderas någon gång under det kommande millenium”.

   Kommentar överflödig.

 7. NATO måste motivera sin existens, det är det stora problemet. De är tvungna att skapa farliga fiender runt om klotet. Nu är det Ryssen som är i skottgluggen. Tidigare terrorister, Irak, osv.
  När Sovjet kollapsade borde NATO också lagts ner. NATO var överflödigt, men det ville inte ägarna, dvs vapenindustrin. Alltså gäller det att skapa konstgjorda fiender.

 8. Apropå att skapa ”konstgjorda fiender”..
  Kina förbereder sig faktiskt för storskaliga fientligheter i Indo-Stillahavsområdet, och möjligen för ett globalt nätverkskrig. Sinologen Nikolai Vavilov sa detta i sin video den 16 februari.
  Enligt honom kommer Ryssland, Kazakstan och andra postsovjetiska stater i detta ”storskaliga krig med storskaliga förluster” att vara ”en mycket djup rygg” för Kina, vilket borde vara säkert.

  Experten är säker på att Kina inte förbereder några operationer mot Ryssland av sina markarméer eller ens på nivån för enskilda militärdistrikt, vars antal i det ryska gränsområdet har minskat från tre till två. Samtidigt har Xi Jinpings konfrontation med USA nått, enligt Vavilov, ”en tragisk nivå” och ”den kommer inte att gå till intet av sig själv utan kommer bara att intensifieras.”
  Enligt experten är ett scenario möjligt där en pro-amerikansk Komsomol-grupp i Kinas makt kommer att försöka förhandla med USA för att tvinga Xi Jinping att lämna sin post genom omicron-epidemin, genom andra typer av destabilisering , eftersom Jiang Zemin en gång tvingades lämna.
  Ett mer troligt scenario, enligt Nikolai Vavilov, är dock den tredje mandatperioden för den nuvarande ordföranden i Kina, under vilken en konfrontation med USA kommer att bli ”verklig och oundviklig”.

  Experten uppmärksammade det faktum att Kina förbereder sig för en global konfrontation för kontroll över sjöfarts- och handelsflöden. Mycket viktigt, enligt hans åsikt, i detta avseende är skapandet av den första utländska militärbasen i Kinas historia i Djibouti – på vägen från Medelhavet till Indiska oceanen, liksom förberedelserna för skapandet av ytterligare baser i Ekvatorialguinea, Förenade Arabemiraten och Sydkinesiska havet vid Kambodjas kust.
  Med Pekings förberedelser för ett globalt krig kopplade sinologen också samman uppkomsten i Kina av ministeriet för militära pensionärers angelägenheter, såväl som införandet av två nya krigstidsorder – den röda fanan och den röda stjärnan, skapad av analogi med de sovjetiska orden med samma namn.

  Kinas krig i söder betyder för Ryssland ”evig fred vid den östra gränsen”, är Vavilov säker. Enligt honom är vektorn för ”kinesisk aggression riktad mot söder.”
  Dessutom kopplade sinologen tillväxten av Natos anti-kinesiska aktivitet med aktiveringen av själva Kina i den arktiska regionen, vilket enligt honom också är förknippat med att säkerställa det östliga imperiets globala kommunikationsintressen.
  I detta avseende kallade Nikolai Vavilov Arktis för ”livets andra väg” för Kina inför en möjlig militär konfrontation med USA och dess allierade.
  ”Som en del av den globala maritima blockaden kommer Kina att tvingas leta efter ytterligare sätt att leverera sina varor och alternativa handelsvägar som är skyddade från styrkorna från den amerikanska flottan – detta är Rysslands territorium, Kazakstans järnvägsnät, korridorer genom Myanmar, Afghanistan, Pakistan, och livets andra väg är Arktis ”, – säger sinologen.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/02/17/rossiya-v-glubokom-tylu-kitay-gotovitsya-k-masshtabnoy-voyne-s-masshtabnymi-poteryami

  • Ukraina hittade en anledning att inte betala sina skulder till västvärlden.
   Experten Gavrilechko föreslog att Kiev inte skulle betala tillbaka skulder till väst på grund av hotet om krig med Ryssland
   Enligt Yuriy Gavrilechko, en expert vid analyscentret för den ukrainska tankesmedjan, kan myndigheterna i republiken stoppa betalningen av externa och interna skulder på obestämd tid på grund av force majeure i samband med hotet om en rysk ”invasion”. Han lade fram ett sådant förslag i en artikel för Glavred-publikationen.
   Enligt honom befann sig Kiev i en unik situation. Möjligheten av krig talas i första hand om av västerländska medier och västerländska politiker, med hänvisning till deras egna underrättelsedata. Vilket betyder att de inte kan hävda att problemet är verkligt.
   Gavrilechko påminde om den amerikanska regeringens beredskap att ge Ukraina garantier för statliga lån på upp till en miljard dollar. Faktum är att poängen är att om Kiev av någon anledning inte kan återbetala det tidigare tagna lånet till Internationella valutafonden (IMF), så kommer Washington att betala för det, och Ukraina kommer redan att vara skyldig det.
   Med andra ord, betonade experten, har detta förslag ingenting att göra med ekonomins utveckling. Tvärtom, alla lån som någonsin tagits av Kiev skadade bara landet, eftersom de inte ledde till utveckling. ”Berättelser med lån måste döpas om till en berättelse med skulder, för om pengar tas och de inte tjänas in, är detta inte ett lån, utan en skuld,” betonade han.
   I år måste Ukraina betala cirka 60 procent av budgetintäkterna, det vill säga 600 miljarder hryvnia (mer än 21 miljarder dollar), för att betala skulden. Om de inte lämnas tillbaka, utan spenderas på utvecklingen av ekonomin, tror experten, så kan det räddas. Samtidigt kommer vägran att betala på vanligt sätt att innebära en standard, och det kommer att leda till en devalvering av hryvnian och ett kraftigt utflöde av kapital. Underlåtenhet att betala med hänvisning till force majeure kommer att tillåta ett förbud mot indragning av kapital, vilket innebär att hryvnian kommer att kunna stabiliseras och betala sina skulder först efter att det ryska hotet har försvunnit.
   Tidigare rapporterades det att på rykten om en rysk invasion började det ukrainska finansministeriet aktivt köpa upp sina egna euroobligationer och BNP-warranter till ett lågt pris för att minska utlandsskulden och betalningarna på den.
   https://lenta.ru/news/2022/02/18/ne_platit/

   • Europeiska unionen kommer att ge makroekonomiskt stöd till Ukraina.
    Ukraina förväntar sig att få den första delen av makroekonomiskt stöd på 600 miljoner euro i slutet av mars-början av april. Detta tillkännagavs av chefen för finansministeriet Sergei Marchenko.
    ”Den första delen av sådant bistånd kommer att uppgå till 600 miljoner euro och är ovillkorlig. Vi hoppas få dessa medel i slutet av mars – början av april i år”, sa Marchenko i Rada under en timmes frågor till regeringen på fredagen, februari 18.
    Enligt honom kommer Ukraina att få den andra delen efter att parterna godkänt kortsiktiga åtgärder för införandet av strukturreformer, som nu utarbetas gemensamt av teamen från Europeiska kommissionen och finansministeriet.
    Han beskrev också tilldelningen av makroekonomiskt stöd till Ukraina som enastående snabb.
    ”Finansministeriet förhandlar också med Japans regering angående bildandet av en mekanism för att locka den japanska internationella samarbetsbyrån JICA till ett nytt ”grönt” program med Världsbanken om ett utvecklingspolitiskt lån, det så kallade gröna DPL ”, sa Sergey Marchenko och tillade att möjligheten att attrahera från $500 diskuteras. miljoner från WB och upp till $300 miljoner från den japanska regeringen.
    Minns, den 16 februari godkände Europaparlamentet officiellt tilldelningen av ett lån till Kiev – ett paket med makroekonomiskt stöd till ett belopp av 1,2 miljarder euro . Dessa medel kommer att läggas till de 5,6 miljarder euro som Ukraina redan har fått från EU under tidigare program.
    Vi rapporterade också att Shmygal sa att Ukraina redan har fått militär hjälp från andra länder för 1,5 miljarder dollar .
    https://strana.news/news/377536-hlava-minfina-nazval-sroki-poluchenija-ukrainoj-makrofinansovoj-pomoshchi-ot-es.html

    • Det är nog inte mer vapen som behövs i Ukraina utan färre korrumperade politiker och oligarker som betalar skatt för sin verksamhet. Alla som skänker pengar till Ukraina förstår väl att pengarna hamnar i fickorna på skumma politiker och oligarker? Och det kanske är meningen för det ökar den internationella oligarkmaffians makt på skattebetalarnas bekostnad i givarländerna…

 9. Stoltenberg byter skor:Vi pratade inte om invasionen av Ukraina, utan om ansamlingen av styrkor
  – Att vi beskriver riskerna betyder inte att vi tror att invasionen kommer att ske med 100 % sannolikhet. Vi beskriver dessa risker och hot för att förhindra att det händer”, försökte Stoltenberg motivera sig.
  – Sedan november har Nato-länderna inte förutspått en rysk invasion av Ukraina, utan en ansamling av ryska styrkor nära Ukrainas gränser, vilket nu har skett. Det vi beskriver är verkliga fakta som alla kan se på kommersiella satellitbilder. Ingen kan förneka det faktum att Ryssland har samlat stora styrkor nära Ukrainas gränser, detta är allmänt tillgänglig information.
  Vad ingen vet, och vi pratar om den hela tiden, är att vi inte med säkerhet vet vad deras avsikter är. Men vi känner till deras förmåga.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/02/17/stoltenberg-pereobulsya-my-govorili-ne-o-vtorzhenii-na-ukrainu-a-o-skoplenii-sil

 10. ”Ryssland måste förstöras” – Ukrainas sändebud
  Anmärkningen gjordes i ett inlägg på sociala medier och raderades sedan av ukrainske konsul i Montenegro

  Moskva uttryckte oro över säkerheten för sin diplomatiska beskickning i Montenegro på torsdagen efter att ukrainske konsul postat och sedan raderat ett meddelande under en hashtagg som uppmanar till förstörelse av Ryssland.
  Rysslands utrikesministerium bad officiellt Balkanlandet att stärka skyddet av den ryska ambassadbyggnaden i Podgorica, av rädsla för möjliga ”provokationer… organiserade av den ukrainska ambassaden” under en pro-Kiev-marsch som planerades till lördag.
  Uppropet gjordes efter att Mykhailo Shmatov, Ukrainas konsul i Podgorica, tillkännagav marschen på Facebook under hashtaggen ”RussiaMustBeDestroyed” stavat på ukrainska och samma fras på montenegrinska. Det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova skrev på sociala medier att hashtaggen var ett bevis på ”vem som faktiskt hyser aggressiva planer.”

  Shmatov ändrade senare hashtaggen till ”UkrainiansWillResist.” Han svarade på Zakharovas kommentarer genom att tillägga: ”Fiendens erkännande av dina aktiviteter är ovärderlig. Fortsättning följer.”
  Natos medlemsländer har anklagat Ryssland för att rusta sig för att invadera Ukraina sedan slutet av förra året. Rapporter i västerländska medier hävdade nyligen att Moskva kan komma att attackera sin granne redan den här veckan. Ryssland har under tiden konsekvent förnekat planer på att attackera Ukraina på något sätt.
  https://www.rt.com/russia/549699-ukraine-russia-destroyed-hashtag/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

 11. European Parliament shuts down Latvian MEP for speaking about Donbass
  https://www.youtube.com/watch?v=cF6-Q92IAvk
  ”Det här är barn som dödats i Donbass. Under de senaste åtta åren har 152 barn dödats och 146 skadats. Den senaste tragedin är… en fyraårig pojke som dödades av en drönare, och hans föräldrar bad oss säga: ”Stoppa döda Donbass barn!”
  Tatyana Zhdanok fick dock inte avsluta sitt tal. Mötesordföranden bad ledamoten att lämna talarstolen genom att säga att en sådan form av propaganda inte var tillåten.
  https://english.pravda.ru/news/world/150349-european_parliament/

  • Så skrämmande att se hur denna lettiska MEP blev handgripligen bortförd av EU:s censurvakter, för att hon berättade om alla barn som blivit dödade i Donbass, och vittnesuppgifter från UN, det som verkligen har hänt med starka bevis får man inte tala om i EU, medan man däremot får ljuga om fabricerade historier om en liten pojke i Syrien som skulle blivit mördad men lever i all välmåga och föräldrarna har berättat att de blev lurade av ”The white helmet” att iscensätta det hela. Då blev ingen bortförd. Så vissa barn får bli mördade och det tystas av EU, för det som inte sägs det existerar inte.
   EU har blivit en förfärlig obehaglig institution, som skryter om en värdegrund som de inte har, då den exkluderar vissa etniska grupper från den.

   Men Mikhail Khodorkovsky får fritt talutrymme i EU, får föra fram sin propaganda utan bevis,
   Det gäller att förstå hur otroligt kriminella oligarkerna i Ryssland var, som beordrar mord lika lätt som de sätter sig vid middagsbordet efteråt. skrev professor Pino Arlacchi.

   En av dessa oligarker fick fritt talutrymme i EU, och propagera hur mycket han ville utan att bli bortförd, för USA propaganda får alltid föras fram i EU, och då krävs ingen bevisning. Det finns en dokumentärfilm ”The Bloody Empire of Mikhail Khodorkovsky”,  som beskriver hur oligarken stal oljebolaget ”Yokos” från staten, såväl som andra brott han begick inklusive organisering av mord. Titeln beskriver bra vad M.K.står för.
    
   https://twitter.com/ClareDalyMEP/status/1392491286037471234

   Har fått mer information från en artikel av F.William Engdahl USA-tysk författare och analytiker av geopolitiska och ekonomiska frågor. Hans senaste bok är ”Myter, lögner och oljekrig” Nedan text från hans artikel.
   M.K.  med sina nya miljarder i själva verket stulna från det ryska folket fick han några inflytelserika vänner.
   Det verkliga brottet var att M.K. var mitt i att göra en amerikansk-stödd statskupp för att rigga det ryska presidentskapet i det planerade ryska Duma-valet 2004. Khodorkovsky var i färd med att använda sin enorma rikedom för att köpa tillräckligt med platser i det kommande Duma-valet så att han kunde ändra ryska lagar om äganderätt till olja i marken och rörledningar som transporterar densamma. 

   M.K:s verkliga brott var inte att vara delaktig i stöld av dessa tillgångar, utan hans verkliga brott är att han var en viktig del av en västerländsk underrättelseoperation för att demontera och förstöra det som återstår av Ryssland som en fungerande stat. När dessa fakta är kända är den rättvisa som drabbat honom mild i jämförelse med USA eller Storbritannien standardbehandling av dem som dömts för förräderi mot staten. Obamas tortyrfängelse i Guantánamo är bara ett exempel på Washingtons dubbel agenda.

  • Den enda propaganda som är tillåten i EU-parlamentet är propaganda för USA:s krig och sanktioner! Hade fulmedia runt om i EU varit självständiga hade även vanligt folk fått reda på hur det ligger till med ”demokratin” i Bryssel. I Ungern har man fått klart för sig vad EU:s ”demokrati” går ut på och är givetvis förbannade på byråkratväldet i Bryssel.

  • Den enda journalist som är bosatt i Europa och bevakar Donbass och Donetsk är Dean O Brien, som är fotograf och skall ha en utställning i morgon i London, med frågestund efteråt. Det blir nog tufft för honom att försöka tränga igenom denna massiva propaganda som pågår.

   Så läser jag att EU har beslutat att öka det militära biståndet till Ukraina. Sverige tyckte att det gick bra att rösta för det eftersom ordet vapen inte fanns med i beskrivningen.
   Finland skall ge 40 miljoner kronor som engångsstöd för militär hjälp till Ukraina.
   Hur mycket mer vapen skall Ukraina få för att döda så många som möjligt i Donbass, skjutningarna har intensifierats kraftigt de senaste dagarna.
   OSSE observatörer har registrerat 500 explosioner på ett dygn. Små barn lägger upp videor av granater som de filmar på väg till skolan.
   En av Donbass hjälparbetare, har förlorat sitt ben av ukrainsk militärs beskjutning. arbetar outtröttligt med att ta hand om sina 4 barn och hjälpa andra mindre lyckligt lottade än hon själv.
   Alla medel skall gå till Ukraina så de kan mörda flera.

   Civila är ukrainsk militärs främst mål:

   https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1494375342844358662

   Video där man ser den vansinniga beskjutningen av Donetsk av ukrainsk militär.

   https://twitter.com/DeanoBeano1/status/1494583808376643584

   • Dean O Brien åkte till London i går från Donbass för att han skulle ha en fotoutställning och berätta om den sidan som inte media skriver om och med frågestund.
    Han fick nu veta att lokaluthyraren givit vika för påtryckningar och påstår nu att det inte fanns någon bokning.
    Lokaluthyraren har fått utstå smädelser som att de låter en pro-rysk terrorist få möjlighet att tala och öka fientligheten mot Ukraina. Det ukrainska samhället har lyckats få hans utställning inställd och använde samma metoder som de använde mot Valentina Lisitsa, för att Kanada symfoniorkester skulle hindra henne från att spela i Kanada. Hon blev också erbjuden pengar för att hon skulle tiga om detta.
    Trots den massiva propaganda för Ukraina mot separatisterna, är de rädda för att en gnista kan bli till en eld.
    Terroristerna i Idlib är inga terrorister, men en fotograf och journalist som varit i Donbass är en terrorist.
    Kan bara konstatera ”Yttrandefriheten är död i EU och England”, död och begraven.
    Som Assange sa: ”Sanningen är det första offret i ett krig”.

 12. USA:s främsta allierade i världen: Ukraina. Eller? Snarare koloni. Varför skulle man annars bry sig så mycket om ett land man inte har någon som helst avtalsenlig förpliktelse mot?

  Konstigt.

  Minns ni filmen ”Wag the dog”? En amerikansk president anklagas för sexuella övergrepp och skapar ett krig i Östeuropa för att ta bort fokus från detta inför ett stundande val!

  Biden har mycket att ta bort fokus från. Sin kriminellt korrupte crackpipa till son, Brandon, men framför allt miljoner människor som olagligt strömmar in i USA via dess södra gräns.

  Ingen gräns som måste försvaras där. Bara Ukrainas gräns.

  För att inte tala om skenande inflation, att halva Haitis befolkning är på väg till Florida, att gränsen mot Mexiko i praktiken inte existerar (kunde inte Nato protestera mot USA:s högförrädiska regerings bristande respekt för USA:s nationella suveränitet?), fentanylpandemin, våldsbrottsligheten, att Kalifornien är helt kört med tanke på alla uteliggare och personer som rånar tåg där?

  Glöm inte profiten! Follow the money! Vissa enormt onda människor blir rika på död och krig!

  https://www.youtube.com/watch?v=lYMD0-yWrQ8&feature=share&fbclid=IwAR120bGW2pVmOQma8UmGMmilOeya6wcp1XQSk5dy_tpB2xO8hghr1CdxMSY

 13. Det som nu skett är ett avgörande skifte i världens utveckling. I höstas, kring oktober-november 2021 blev den kinesiska samlade nationalegendomen innehav, ägande, handel och produktion) större än den amerikanska som varit det sedan år 1870 då den blev större än det dåvarande brittiska imperiet.

  Med haveriet i Afghanistan och det Ukraina som mer och mer ’pinochetiseras’ av framför allt de anglo-amerikanska länderna, inklusive Kanada och Australien (som har flitiga presskonferenser om det ukrainska inbördeskriget) har de anglo-saxiska länderna tappat både förmågan att sätta den politiska agendan och förmågan att lösa den. Dessa två huvudverktyg ligger dag i fastlandet på den euroasiatiska kontinenten, dels hos Moskva, Beijing och delvis i Paris och Berlin.

  Lägg märke till frånvaron av stora uttalanden och presskonferenser, liksom stora vapenleveranser till vad som mer och mer ser ut som en högerregim på fall i Kiev, från just Kontinentaleuropa. Igår besökte den italienske utrikesministern Moskva -stämningen var god. När anglo-amerikanarna uttalar sig och Moskva närvarande, så är stämningen iskallt usel. En uppdelning har skett.

  Jag är övertygad att det högernationalistiska Ukraina, som rådit under åtta misslyckade år, och sänkt sitt eget land till dödens ruin efter deb amerikanska Victoria Nuland-kuppen år 2014, kommer att kollapsa. Ukraina kan strax framtida komma få ett stabilt styre som siktar in sig på stabilitet, ordning, lagföljande, ekonomisk tillväxt och produktion (som man bara kan få genom handel med t.ex. Ryssland och OSS-länderna). Efter en tid då högerregimen i Kiev fallit blir det mycket tjafs och bråk från anglo-amerikansk sida – men Kontinentaleuropa kan då med minimal kritik bygga upp nya och konstruktiva både förhandlingar och få igång både handel och landet Ukraina på nytt. Europa har en jättelik chans: man kan åter bli den förste konstruktive aktören visavi både Moskva och Kiev medan Washington och London, precis som haveriet i Afghanistan, förlorar ytterligare ett landfäste inuti i Kontinentaleuropa, när det amerikanska ”Pinochetserandet” av Ukraina sedan år 2014, kommer att totalmisslyckas. Ukraina skulle heltenkelt behöva en temporär Jaruzelski idag: stabilitet, ordning, inga dödsdomar och avrättningar, och politisk kamp mot reaktionära högerelement och terrorister. För dessa MÅSTE i vilket fall som helst staten Ukraina att ta hand om förr eller senare, som varandes den ukrainska nationens statsfiender. Vi måste inse att amerikaniseringen av Ukraina och den falska demokrati som byggts upp faktiskt har misslyckats. Precis som i Irak, Somalia, Afghanistan och Libyen. Det amerikansiserade Ukraina kommer att hamna på samma amerikanska elefantkyrkogård som alla dess tidigare misslyckade statsbyggen. Den som inte inser det har heller ingenting att erbjuda Ukraina förutom just mer våld och krigsmateriel. Den amerikaniserade delstaten Ukraina kommer att kollapsa inom närtid. Och det är helt och hållet bra för Europa.

 14. Nu skall Ukrainas separatistiska provins Donetsk evakuera civila till Ryssland (befolkning 2+miljoner) i väntan på en ukrainsk militär attack. Mer än 100 000 ukrainska trupper är koncentrerade nära frontlinjerna, nu förstärkta med Natos vapenförsörjning.
  Så det är detta EU:s länder har åstadkommit flyktingar från Ukraina till Ryssland. De gav vapen till den starkaste och största armen, skall rebellerna stanna kvar och bli slaktade, när de skickar de civila till Ryssland.

  https://twitter.com/MuradGazdiev/status/1494667841534144519

   • Vem har sagt att Ukrainas arme skall utmana Ryssland?
    På nätet nu ser jag flyktingströmmar som flyr mot Ryssland och hör hur de blir bombarderade av alla nya vapen som EU skickat till dem.

    • Du ”Nu skall Ukrainas separatistiska provins Donetsk evakuera civila till Ryssland (befolkning 2+miljoner) i väntan på en ukrainsk militär attack” Det vore att utmana Rysslands övermäktiga arme

     • Ryssland har stått ut med väldigt mycket utan att invadera Ukraina.
      Som Tatyana Zhdanok, den lettiska MEP i EU som sa att hon berättade om fakta som avslöjade grymheterna från Ukrainas väpnade styrkor i Donbass,. Hon sa att dessa fakta har registrerats av FN, OSSE och andra internationella strukturer.
      Det har dödats 152 barn och 146 har skadats i Donbass.
      Sedan har vi sett alla massgravar i Donbass där det enbart finns rysktalande personer.
      Det finns åtskilliga videoklipp där man sett hur nynazisterna i Ukraina ger sig på romska läger slår dem med påkar, tänder eld på lägret och skriker åt romerna : Ge er iväg ifrån Ukraina, gå tillbaka dit där ni hör hemma.
      Det som under andra världskriget, judar och romer förföljdes lika.
      I Ukraina är det ryssar och romer.
      Alla förföljelser på rysktalande, stänger ned rysktalande tv-kanaler, små barn får lära sig tidigt vem de kan misshandla på gatan. En rysk journalist som inte gjorde något motstånd hade 4-5 pojkar i övre tonåren som sparkade på honom hårt, när han låg försvarslös på marken.

      Joe Quinn skriver på sin twitter att det verkar som om Ryssland har omedelbart invaderat Ukraina i mer än 5 år, så bifogar han artiklar om detta.

      https://twitter.com/EvaKBartlett/status/1494690053657968644

  • Stämmer det.

   Evakuering i DNR.
   https://colonelcassad.livejournal.com/7448862.html
   https://pbs.twimg.com/media/FL4wYo_WUA4ot7T?format=jpg&

   VAD SKA DU HA MED DIG?

   1. Kopior av dokument i vattentät förpackning.
   2. Husnycklar.
   3. Pengar – kreditkort och kontanter.
   4. Mobiltelefon med laddare, powerbank.
   5. Hygienprodukter.
   6. Kläder: flera par strumpor och underkläder, byxor, tröja, regnrock, bekväma skor.
   7. Första hjälpen-låda.

   ===============================
   De första bussarna med DNR invånare anlände till Ryssland
   https://www.rbc.ru/politics/18/02/2022/620fed429a7947b250ba2e81

   Ministeriet för nödsituationer i DNR uppgav att 700 tusen människor skulle föras ut ur republiken. Chefen för DNR, Denis Pushilin, klargjorde att vi pratar om äldre, kvinnor och barn, män kommer inte att evakueras.

 15. Det är alltså så här Putins Ukrainakupp ser ut. De inringar Ukraina med 100.000 man, någon skjuter, förmodligen Putins egen armé eller ryska infiltratörer, och så börjar de evakuera civilbefolkningen. Men hela upplägget är att gå in i Donetsk med ryska trupper som omringar Ukraina. Så det kommer väl strax. Så det blir en civilbefolkningsström österut och en militär ström västerut.

  • Bob Lund, märk väl att det är USA med senila Biden och regimen i Kiev som skapat denna situation från början! Och som väntat sköt de sig själva i foten totalt utmanövrerade av Putin som såg detta komma! Hade USA bara sett till att Minsk-avtalet följts och Ukrainsk militär gett f-n i att skjuta artillerigranater mot bostadsområden i Luhansk och andra delar så hade situationen varit en helt annan. Finns ju inget förtroende i varken de västra eller östra delarna av Ukraina för Kievs agerande!

 16. V Putin och ryssarna är sluga.
  Förmodligen tillräckligt sluga för att helt enkelt koppla bort USA från debaclet i Ukraina.
  När det är klart har de västeuropeiska länderna ingen betydelse eftersom de i jämförelse saknar militärt försvar.
  Ryssland har gjort folkombyten förut. Särskilt under kommunisttiden.
  Det skulle inte förvåna mig om nu Ryssland ”tar hand” om den ryskorienterade befolkningen i Donbass för att erbjuda dem ett fortsatt liv i Ryssland. Plats finns så det räcker och blir över.
  Då står Donbass öppet för ett återtagande av Ukraina med exempelvis alla kolgruvorna som kanske ändå inte har någon framtid.
  Allt i utbyte mot en militär säkerhetsordning som Ryssland kan acceptera och därav inga nya NATO-baser i Rysslands närhet.
  Alla Rysslands militära styrkor dras tillbaka från gränserna till Ukraina.

  Det är en win-win lösning för både Ukraina och Ryssland men en motgång för EU och USA som förskjuts bort från de ryska geointresset.
  Jag tror faktiskt det kan locka USA också som näppeligen inte vill ha eller ens klarar någon militär konflikt med Ryssland.

  Någon här som ser fördelarna och tror på möjligheten?

 17. Så KORKADE idioter dessa EU ledda av pentagon. Sedan denna iscensatta kris ledd av den senile Biden och pentagon har vapen leveranserna till både EU och Ukraina ökat lavinartat precis som planerat. Lögnarna i Washington kan inte begå fel, oavsett hur uppenbara lögnerna är, när man läser våra medier SVT och DN. Regeringen är största toffeln utan MINSTA lilla egna självständiga analyser,vare sej på säkerhet försvar och utrikespolitik. Nu har Washington propagandan samlat dessa pudlar EU,helt ”enade”mot den sluge Putin. Detta sjuka och galna har pågått från hösten,tills nu. Den sluge Putin kommer inom snart skämma ut dessa och det är nog lika bra det. Så KORKAT som EU agerat under Washingtons stövel, förtjänar dom en hård smäll nu, ihop med dess propagandan och desinformation

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here