USA hindrar Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset

8
1520
Tarek William Saab

Denna information har jag fått översatt av välinformerade Eva Björklund. Tack!

Caracas 14 mars (RHC= Radio Havanna Cuba)
Justitiekansler Tarek William Saab fördömde på fredagens presskonferens USA åtgärder för att hindra Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset.
När de två första fallen av Coronavirus bekräftades i fredags, hävdade han att i det läge världen befinner sig på grund av pandemin, är det oacceptabelt och ett massivt brott mot mänskliga rättigheter när USA hindrar Venezuela att köpa läkemedel och utrustning för kampen mot Coronaviruset.

”Även den hårda venezolanska oppositionen måste kräva slut på dessa åtgärder. Tänker de fortsätta kräva hårdare straffåtgärder mot vårt land, vill de utvidga USAs blockad mot Venezuela för att hindra behandling av de Coronasmittade?” undrade justitiekanslern.
På presskonferensen uppmanade kan oppositionen i Venezuela att övervinna sina motsättningar och kräva att USA häver blockaden.

Han uppmanade också Colombias och Brasiliens regeringar att ”stoppa sina fientligheter mot Venezuela och söka samarbetet för att bekämpa Covid-19”.

Tillägg: I Venezuela finns 17 kända fall. Karantän har ändå utlysts i 9 delstater. här.

Föregående artikelFör snabbt eller för långsamt? Hur ska vi, medier och myndigheter reagera inför en hotande fara?
Nästa artikelDN Debatt: Är ”FN-veto ett hot mot lösning av Syrienkrisen”?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Jag tror Venezuela har goda chanser att klara sig bra från krisen med Coronaviruset.
  Då smittspridningen uppkommer genom internationell gemenskap klarar sig Venezuela bra därför det är mest människor som lämnar Venezuela än tar sig dit. Venezuela är ett mycket vackert land men jag har fått den uppfattningen att folk drar sig för att resa dit på grund av det kaos som råder där.

  Tyvärr måste jag säga jag drar paralleller med Sverige.
  Ett vänsterdominerat land oförmöget att producera sina egna förnödenheter.
  Socialismen är en vilsen ideologi med sitt totala fokus på människor.
  Allt annat blir då dessvärre sekundärt.
  Utveckling och produktion avstannar och landet kan inte längre hävda sig i en internationell konkurrens som är verkligheten som inte ens en kommunist kan förneka.

  • Upplysning: Sverige är ett högerdominerat land med en regering som för en tydlig högerpolitik, särskilt. Men du skämtar väl.

   • Jag kan skämta men inte om det här. Det är alltför allvarligt.
    Vi har en huvudsak röd regering som vill förändra. Det är grunden för socialism.
    Tyvärr misslyckas numera Socialdemokraterna med de mesta de vill förändra.
    Jag läste sjukvårdspersonalen nu är frustrerad att det fattas materiel.
    Regeringens plan om EUs inre marknad garantera handel och leveranser fungerar inte i situation av kris. Unionens länder ser till sitt eget behov först.
    För mig är det helt naturligt då jag inte längre är någon socialist eller tror på visioner om stora samarbeten. Jag tror på lokala samhällen och det har jag sagt tidigare. Sovjetunionen var ett sådant där stort samarbete. Inte särskilt lyckat tycker jag.

    Men jag ser i kommunisters drömmar ett mer spartanskt samhälle vad gäller produktion och konsumtion. Det kan vara bra för miljön och möjligen klimatet om det existerar något allvarligt problem där vilket jag inte säkert vet. Vissa påstår, andra inte.
    Då nu människor rör sig mindre med fordon av olika slag flyg, bil etc. minskar utsläppen av kvävedioxid vilket är mycket bra.
    Kvävedioxiden irriterar i luftvägarna och kan säkert ställa till med sjukdomar som är helt onödiga.
    Men jag vet sedan tidigare att det inte är kvävedioxid gasen i sig utan när gasen förenas med luftens fuktighet bildas salpetersyra som människor då andas in i droppform irriterar luftvägarna.
    Alltså om vi ska se något positivt med Coronakrisen så skulle det vara att vi för tillfället får en renare luft.
    Tråkigt bara att det krävs en pandemi för att framkalla den renare luften.
    Socialism med följd av stympad industri och dito utveckling skulle möjligen också kunna framkalla renare luft, men vem vill det?
    En pensionerad läkare kanske, på behörigt avstånd från näringsliv och produktion?

    • Ja, socialdemokratins ledning har förändrat socialismens traditionella politik till att bli allt tydligare en högerpolitik.

 2. Kuba har långt utvecklade vård- och hälsosystem än system den glittrande kolossen som kallas USA. Det är precis detta som vartenda imperielakej och allehanda skitstövlar som driver falsk propaganda mot Kuba inte vill att vi ska veta: Kuba har motmedel mot Corona viruset. Sprid nyhetn! Viva Cuba!

  ”So far it is known that one of the drugs manufactured by Cuba, Interferon B, has managed to effectively cure more than 1,500 patients from the coronavirus and is one of 30 drugs chosen by the Chinese National Health Commission to combat respiratory disease. It was first developed in 1986 by a team of researchers from the Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (CIGB) and introduced into the Cuban health system.”

  Dessutom har Kuba skickat ett läkarteam till Italien försedda med Interferon B där Kuba arbetar tillsammans med Kina för att avgränsa och kontrollera spridningen av Corona utbrottet”

  https://morningstaronline.co.uk/article/cuban-drug-could-save-thousands-lives-coronavirus-pandêmic

  https://morningstaronline.co.uk/article/cuban-drug-could-save-thousands-lives-coronavirus-pandêmic
  Mr Martinez described Interferon B as “the flagship product of the set of Cuban medicines” with the drug developed in both Cuba and China in a joint venture as part of an agreement between the socialist countries.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here