USA-legogruppen Blackwater (Academi) är i Donbass med nazistaknutna, USA-stödda Azov-bataljonen

9
2846


Blackwater är i Donbass med Azov-bataljonen skriver Manlio Dinucci, geograf och geopolitisk vetenskapsman. Artikeln är uppletad översatt av Rolf Nilsson.

________________________________________________________________

Blackwater är i Donbass med Azov-bataljonen

CIA och MI6 omorganiserar NATO-nätverken i Östeuropa. Efter andra världskriget förlitade de sig på före detta nazister, för att bekämpa Sovjetunionen, och nu stöder de fortfarande nynazistiska grupper mot ryssarna. Det finns ingen uppenbar anledning till detta. Nazisterna fanns i överflöd på 1940-talet, de är väldigt få idag och existerar bara tack vare anglosaxarnas hjälp.

Telefonsamtalet mellan president Biden och Ukrainas president Zelenskij ”gick inte bra”, enligt rubriker i CNN: ”Biden varnade för att en rysk invasion är praktiskt taget säker i februari, när den frusna marken gör det möjligt för stridsvagnar att passera igenom”, men Zelensky ” bad Biden att sänka tonen och hävdade att det ryska hotet fortfarande är otydligt”. När den ukrainske presidenten själv intar en mer försiktig hållning, samlas ukrainska väpnade styrkor i Donbass, nära området Donetsk och Lugansk, som bebos av rysk befolkning.

Enligt rapporter från OSSE:s särskilda övervakningsuppdrag i Ukraina, dolt av vår mainstream, som bara talar om den ryska truppsammandragningen, är ukrainska armé- och nationalgardets enheter, som uppgår till cirka 150 000 man, placerade nära området Donetsk och Lugansk. De är beväpnade och tränade, och därmed effektivt ledda, av militära rådgivare och instruktörer från USA och Nato.

Från 1991 till 2014, enligt US Congressional Research Service, gav USA Ukraina 4 miljarder dollar i militärt bistånd, vilket utökades med över 2,5 miljarder dollar efter 2014, plus över en miljard från Natos förvaltningsfond, där Italien också deltar. Detta är bara en del av de militära investeringar som gjorts i Ukraina av de stora Natomakterna. Storbritannien slöt till exempel olika militära avtal med Kiev och investerade bland annat 1,7 miljarder pund i att stärka Ukrainas marina kapacitet: detta program tillhandahåller beväpning av ukrainska fartyg med brittiska missiler, gemensam produktion av 8 snabba missiluppskjutare, byggandet av flottbaser vid Svarta havet och även vid Azovska havet, mellan Ukraina, Krim och Ryssland.

Inom denna ram ökade de ukrainska militärutgifterna, som 2014 motsvarade 3 % av BNP, till 6 % 2022, vilket motsvarar mer än 11 ​​miljarder dollar.

Utöver USA-NATO:s militära investeringar i Ukraina, finns en plan på 10 miljarder dollar, som genomförs av Erik Prince, grundare av det privata amerikanska militärföretaget Blackwater, senare Xie, och nu omdöpt till Academi, som har levererat legosoldater till CIA, Pentagon och utrikesdepartementet för hemliga operationer (inklusive tortyr och mord), och som tjänar miljarder dollar.

Erik Prince

 

Erik Princes plan, som avslöjats av en undersökning av tidskriften Time [1], är att skapa en privat armé i Ukraina, genom ett partnerskap mellan företaget Lancaster 6, med vilket Prince har tillhandahållit legosoldater i Mellanöstern och Afrika, och det ukrainska underrättelsekontoret, kontrollerat av CIA. Det är naturligtvis inte känt vad som skulle vara uppgifterna för den privata armén som skapades i Ukraina av grundaren av Blackwater, säkert med finansiering från CIA. Det kan dock förväntas att den från sin bas i Ukraina skulle genomföra hemliga operationer i Europa, Ryssland och andra regioner.

Mot denna bakgrund är det särskilt alarmerande att den ryske försvarsministern Shoigu fördömde att det i Donetsk-regionen finns ”privata amerikanska militärföretag, som förbereder en provokation med användning av okända kemikalier”. Det kan vara gnistan som orsakar detonationen av ett krig i hjärtat av Europa: en kemisk attack mot ukrainska civila i Donbass, omedelbart tillskriven ryssarna i Donetsk och Lugansk, vilka skulle attackeras av de övervägande ukrainska styrkorna, som redan var utplacerade i regionen, för att tvinga Ryssland att ingripa militärt till deras försvar.

I frontlinjen, redo att slakta ryssarna i Donbass, finns Azov-bataljonen, befordrad till ett specialförbands-regemente, utbildat och beväpnat av USA och NATO, ryktbart för sin grymhet i attacker mot den ryska befolkningen i Ukraina. Azov, som rekryterar nynazister från hela Europa under sin flagga, spårad från SS Das Reichs flagga, leds av dess grundare, Andrey Biletsky, befordrad till överste [2]. Det är inte bara en militär enhet, utan en ideologisk och politisk rörelse, för vilken Biletsky är karismatisk ledare, särskilt för ungdomsorganisationen, som med hans bok ”The Words of the White Führer”, är utbildad att hata ryssarna.

Manlio Dinuccis senaste böcker är Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; Larte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016. Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018.

Källa: Il Manifesto (Italien)

Föregående artikelImperialismen och frigörelsestrategier i Mellanöstern.
Nästa artikelNej till Nato Göteborg Därför kräver vi försvarsminister Peter Hultqvists avgång
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Satanovsky: Ryssland kan ”stänga av” USA, skapa fotfäste på hela dess gräns..
  https://rueconomics.ru/563866-satanovskii-rossiya-mozhet-otklyuchit-ssha-sozdayushie-placdarmy-na-vsei-ee-granice
  Att etablera fotfäste mot Ryssland längs hela dess gräns kan kosta USA dyrt. Detta konstaterade statsvetaren Jevgenij Satanovskij.
  Enligt experten bildar USA antiryska fotfästen åt alla håll. Den östra flanken är Japan, vars förbindelser med Ryska federationen Washington försöker komplicera ämnet Kurilöarna. Den amerikanske ambassadören i Tokyo, Rahm Emanuel, stödde japanernas anspråk på dessa territorier, och Satanovsky konstaterade att detta var direkt relaterat till den geopolitiska situationen.
  ”Varför nu? Allt är väldigt enkelt. Vi har en period av spänningar med USA i samband med förhandlingarna om säkerhet som kommer att leda till att ingen vet var. För om Ryssland inte får garantier som passar det kommer militärtekniska och tekniska lösningar att falla på presidentens bord – inte nödvändigtvis relaterade till förflyttning av stridsvagnskolonner och skjutande missiler i alla riktningar. Snarare, tvärtom, det finns andra metoder för att stänga av en potentiell motståndare så att han upphör att vara en motståndare”, sa Satanovsky.
  När USA inser detta försöker USA göra livet så svårt som möjligt för Ryssland på alla områden. Om Japan är ansvarigt för öst, så skapas spänningen i norr av Norge, Kanada och USA själva, som försöker utmana statusen för den ryska delen av Arktis och den norra sjövägen. Den västra flanken ockuperas av Polen, de baltiska staterna, Moldavien och det främsta amerikanska fotfästet Ukraina, som aktivt pumpas upp av västerländska vapen och instruktörer.
  Satanovsky kallade också staterna i Centralasien för potentiella hotkällor mot Ryssland. Enligt statsvetaren kan varken Tadzjikistan, som gränsar till Afghanistan, eller Turkmenistan och Uzbekistan, potentiellt sårbart för interna islamiska radikaler, eller det instabila Kirgizistan anses vara ett säkert land. Till och med Kazakstan, som anses vara det mest stabila och välmående landet i regionen, kom med en obehaglig överraskning.
  ”Vilka händelser som ägde rum i Kazakstan – vi kan ungefär föreställa oss. Och ingen säger att detta är den sista akten i Marlezon-baletten, ”sa Satanovsky på sändningen av Vesti FM.
  Experten gjorde det klart att försök att dra ut på säkerhetsförhandlingarna och köpa tid för en strejk mot Ryssland kan komma att kosta USA dyrt. Bland alternativen för att ”stänga av” det viktigaste Nato-landet, nämnde Satanovsky inaktiveringen av alliansens infrastruktur i Östeuropa med hjälp av avancerade metoder för undertryckande .

  • Frågan om Donbass kommer att lösas en gång för alla:
   Kedmi uttryckte scenariot om Ukrainas fullständiga kapitulation.
   Idag rapporterade DPR att Kiev hade utplacerat omkring 120 000 soldater till kontaktlinjen i Donbass.
   Den militärpolitiska forskaren Yakov Kedmi förklarade vad man kan förvänta sig av en sådan manöver i Ukraina.
   Kedmi tror att Kiev, som skickar tusentals säkerhetsstyrkor till Donbass, inte alls kommer att gå till offensiven. Detta görs för att skapa politiskt tryck inom själva Ukraina.
   ”De leker med den här hysterin om rysk ”aggression”. 120 tusen är inte tillräckligt för att göra något, för frågan är inte antalet trupper, utan deras kvalitet, deras organisation.
   De vet att ett försök att starta en offensiv kommer att sluta med förstörelsen av både den ukrainska armén och Maidan-maktens fall i Kiev, säger Kedmi.
   Kedmi uttryckte också förtroende för att Ukraina kommer att fortsätta att utföra provokationer i framtiden, inklusive med överföringen av militären. Detta kommer att fortsätta tills kriget är över.
   Överföringen av ukrainska trupper till kontaktlinjen, som noterats av Kedmi, kommer inte att passera västerländska medier. Europa och USA kommer på vanligt sätt att förklara att ett sådant drag från Kievs sida kommer att vara ett slags svar på Ryssland, som påstås vara aggressivt disponerat mot det ”fredsälskande” Ukraina.
   ”När det gäller Ryska federationens reaktion på sådana manövrar från Kiev, måste Moskva här agera i enlighet med sina strategiska planer, dvs. lösa problemet inom ramen för det ultimatum som Ryssland ställde till USA och väst.
   Om och när Nato börjar dra sig tillbaka från sina positioner, kommer detta att leda till en lösning på problemet med Donbass och i slutändan till Kievregimens fall”, och uttrycker scenariot med Ukrainas fullständiga kapitulation.
   Minns att Kedmi tidigare sa vilken tredje styrka som kunde dra Ryssland in i kriget i Donbass. Enligt Kedmi skulle en brittisk provokation kunna fungera som sprängkapsel. I synnerhet finns det ett hot om att den brittiska militären kommer att vidta ett antal åtgärder som kommer att resultera i att säkerhetsstyrkorna vid Ukrainas väpnade styrkor öppnar eld och att konflikten i Donbass eskalerar ytterligare.

 2. Mikael Hudson har en intressant krönika i Lars Berns blogg Antropocene.se! Läs den så förstår man mer om hur falskt USA agerar mot sina vasaller!

  • Ledningen för republikerna Donbass har inte glömt Novorossiya-projektet, som för närvarande är ”på paus”. Det uppgav chefen för Folkrepubliken Donetsk, Denis Pushilin, i en intervju med tv-bolaget Al-Jazeera.

   Enligt Pushilin är Novorossiya-projektet inte begränsat till regionerna Donetsk och Lugansk. Det omfattar hela sydöstra Ukraina. Chefen för DPR påpekade att det ryska folket bor i dessa territorier, men i detta skede är detta projekt fortfarande på paus.”Novorossiya-projektet är mycket bredare än Donetsk och Lugansk. Novorossiya-projektet inkluderar Kharkov, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Cherson, Odessa och Nikolaev. Vi har inte glömt att ryska människor bor där, och vi gör allt som står i vår makt nu. Men i det här skedet är detta projekt av uppenbara skäl på paus. Men vi har inte glömt honom”, sa han i en intervju med en arabisk tidning.

   I en intervju med qatariska journalister påminde Pushilin också om den ryska presidenten Vladimir Putins varning. ”Vi hoppas verkligen att Kievs ledning kommer att ha tillräckligt med ansvar, framför allt gentemot det ukrainska folket, för att inte släppa lös den heta fasen av kriget. Detta kommer att bli slutet på Ukraina som stat, vilket för övrigt officiella Kiev Vladimir Putin varnade för”, sammanfattade chefen för DPR.

   Det bör noteras att under intervjun sa Pushilin också att underrättelsetjänsten från DPR känner till planer på att förbereda Ukraina inte för försvar mot den ”ryska invasionen”, utan för en attack mot republikerna Donbass. Samtidigt försäkrade han att Donbass-republikerna är ”beredda att möta aggressiva aktioner från Ukraina.”

   • 9 februari, 2022 At 12:29
    Novorossiya-projektet inte begränsat till regionerna Donetsk och Lugansk. Det omfattar hela sydöstra Ukraina.
    Det ryska folket bor i dessa territorier, men i detta skede är detta projekt fortfarande på paus
    Novorossiya-projektet är mycket bredare än Donetsk och Lugansk. Novorossiya-projektet inkluderar Kharkov, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Cherson, Odessa och Nikolaev. Vi har inte glömt att ryska människor bor där, och vi gör allt som står i vår makt nu. Men i det här skedet är detta projekt av uppenbara skäl på paus.
    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Federal_States_of_New_Russia_in_Ukraine_(Envisaged).PNG

 3. Överallt i världen kommer pentagon och pillar och förstör, helt ovälkommna. Det heter den amerikanska närvaron,eller den amerikanska insatsen. Enligt DN och publik service. Syrien, Irak,Kuba, Lybien några snabba exempel bara,den amerikanska insatsen, eller närvaron heter det. ALDRIG aggression, tjuvar, krigsbrottslingar, ockupation, aggressiva, mördare. Det gäller ENDAST Ryssland VARJE gång TROTS att man är välkomna också. DN och publik service borde begravas,det är bara propagandan och desinformation,inte bara här och pga detta, för då skulle jag behöva månader att skriva ner de mesta

 4. USA är en maffiastat som sysslar med beskyddarverksamhet där Nato är en torped. Motsträviga småländer som vägrar sälja sin olja i dollar bombar USA tillbaka till stenåldern (t.ex Libyen, Somalia, Syrien, Irak etc). Länder som är för militärt starka (t.ex Ryssland, Iran eller Kina) hotar USA med finansiella sanktioner för att de ska knäfalla.
  För att USA:s maffiaverksamheten ska fungera måste länder alltid känna sig hotade – USA:s Orwellianska ekvation fred=krig är ett måste för att imperialismen ska kunna fortgå. Det är hot som alla länder på ett eller annat sätt måste förhålla sig till

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here