Nej till Nato Göteborg Därför kräver vi försvarsminister Peter Hultqvists avgång

5
2080
Senator McCain ordförande i USA- senatens försvarsutskottförsvarsutskott instrurerar (?) Peter Hultqvist

Text: Nej till Nato i Göteborg.

Tidningen Flamman har publicerat artikeln ”Hultqvist är huvudansvarig för en för Sverige farlig utrikes- och försvarspolitik” där föreningen ”Nej till Nato” i Göteborg kräver försvarsminister Peter Hultqvists avgång. Jag har själv mer utförligt krävt detta och finner det naturligt.

Hultqvist är huvudansvarig för en för Sverige farlig utrikes- och försvarspolitik.

RÖRELSENDen svenska regeringen med försvars­minister Peter Hultqvist har fört Sverige långt bort från alliansfrihet och neutralitet genom att ensidigt sluta upp bakom Nato och USA. Att Hultqvist talar om alliansfrihet är endast av hänsyn till att en stor del av socialdemokratin önskar detta. Alliansfriheten är i själva verket redan övergiven.

Genom Peter Hultqvist har Sverige godkänt värdlandsavtalet som tillåter placering av Nato-kärnvapen på svensk mark. Sverige genomför också gemensamma övningar med Nato på svensk mark, samtidigt som Nato rustar upp kraftigt i Europa och skrotar kärnvapenavtal.

Genom Peter Hultqvist har Sverige slutit separata hemliga försvarsavtal med USA, Nato och Storbritannien. Hultqvist driver Sverige in i en allians med USA, den i särklass mest brutala och krigiska av alla stater. Natos olagliga krig i Mellanöstern har dödat tre miljoner människor och drivit lika många på flykt, bland annat till Sverige. USA som är Sveriges främsta försvarspolitiska bundsförvant är också ledande i stöd till kupper och krossande av demokratier över hela världen.

Ryssland har efter direktiv från Nato ensidigt utsetts av försvarsminister Hultqvist till Sveriges huvudfiende. Ett Ryssland vars militära utgifter endast utgör tio procent av Natos. Nato för en expansionistisk politik och har upprättat baser nära Rysslands gränser och Nato-kontrollerade kärnvapen finns i fem stater i Europa. Inte konstigt att Ryssland känner sig hotat.

Med dessa närmanden till Nato och USA ökar risken markant för att Sverige dras in i större krig. Betänk att en majoritet av Sveriges befolkning är emot en anslutning till Nato och är kritiska till värd­lands­avtalet. På den senaste social­demokratiska kongressen fanns många motioner som ställde sig bakom en ”bevarad allians­frihet”, ”nej till närmande av Nato” och bevarad folkrätt.

Motionerna avslogs.

Dessutom håller Sverige och Social­demokraternas högerfalang på att överge sin anti-kärnvapenpolitik genom att, efter påtryckningar från Washington, vägra underteckna konventionen om kärnvapenförbud. Huvudansvarig för denna för Sverige farliga utrikes- och försvarspolitik är Peter Hultqvist. Därför kräver vi krigsminister Peter Hultqvist avgång.

Läs mer om försvarsminister Peter Hultqvist

Föregående artikelUSA-legogruppen Blackwater (Academi) är i Donbass med nazistaknutna, USA-stödda Azov-bataljonen
Nästa artikelVad säger folkrätten om svenska militära insatser utomlands?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Det är riktigt att kritisera Hultqvist och kanske begära hans avgång. Viktigast är att driva kraven på Nej till Natonärmanden i olika frågor. Däremot håller jag inte med om påståendet ”Alliansfriheten är i själva verket redan övergiven”. Den är på ett sluttande, farligt plan men så länge vi inte är medlemmar är vi heller inte bundna av avtal som tvingar oss agera efter Natos beslut. Idag när olika USA-vänliga krafter (KD, M, C, L) hävdar att vi lika gärna kan ta steget fullt ut är det viktigt att vi inte instämmer utan håller på att inte vara med i militäralliansen Nato, dvs fortsätta vara alliansfria! Sverige har varit nära USA även tidigare, och nära Tyskland på 40-t men även då ej i allians utan Sverige kunde bevara freden. Vi gick inte i allians med Finland 1939 utan stod utanför kriget även om stödet till Finland var mycket omfattande.

 2. Jag håller helt med. Hultkvist har sedan han tog över dessa 8åren förstört ALLT av det lilla alliansfrihet Sverige hade kvar dessförinnan. ALLT och överallt har han år för år endast drivit ut Sverige mot klippkanten. Alliansfria är vi inte längre någonstans, genom alla sina agerande,och korkade beslut dessa åren. Det enda som är kvar är att vi inte till fullo blivit helt medlemmar av Nato.Men man skulle lika gärna kunnat säga att vi även är det.För sammarbetet är densamma nu,och även värre. Så många korkade beslut,och så många vidriga avtal dessa åren bakom ryggen på Sveriges befolkning. Vet inte hur man ska beskriva dessa åren,men det kunde inte bli mer åt helvete tyvärr. Hultkvist har varit ytterst bedrövlig och även utsatt oss Sverige för onödiga farliga spänningar och risker,bara för att göra pentagon nöjda överallt. Har aldrig varit så besviken och irriterad som jag varit på Hultkvists mandatperiod någonsin tidigare. Han har sålt ut vårt alliansfria fina land under sin mandatperiod, på så ytterst oansvarigt och farligt KORKAT sätt tyvärr. Håller helt med om att han bör sparkas omedelbart

 3. Risken är inte bara att vi dras in i ett krig, vi riskerar alla också att dö, tack vare Hultqvist och Socialdemokraternas försvars-/krigspolitik.

  Efter andra världskriget hjälpte Sverige USA att spana mot Sovjetiska luftförsvarsanläggningar. Och vad har USA för skäl att kolla upp Sovjetiskt luftförsvar om de inte planerar ett angrepp?
  Efter att Sovjet skjutit ner ett USA-spaningsplan med en besättning på 10 lät USA Sverige ta över denna farliga spionverksamhet. Det var så Sovjet sköt ner den berömda DC-3:an som varit inte på Sovjetiskt territorium och signalspanat.

  Sverige byggde ochså landningsbanor åt USAs bombflyg. Det krävde banor med en längd på 2,5 kilometer. Alltså en banlängd som inga svenska plan behövde. Därav har vi ett antal s.k. flygrakor (vägar med extra breda långa rakor) samt Arlanda flygplats, som initialt avsågs som start och landningsplats åt USAs bombflyg.

  Genom att Sverige avsåg låta USA utföra bombangrepp mot Sovjet från svensk mark upprättade givetvis Sovjet en plan för hur de skulle kunna stoppa dessa bombangrepp från Sverige. Den Sovjetiska planen var att bomba Sverige sönder och samman, och sedan flytta över det Sovjetiska försvaret till Sverige för att här möta fienden. Den taktiken följer också av de lärdomar Sovjet gjorde under andra världskriget så i stort sett hela Sovjet från västgränsen till Moskva blev förödd av Tyskland. I framtiden ville därför Sovjet inte att krig skulle försiggå på Sovjetisk mark utan ville flytta fram fronten till bl a Sverige.

  Nu har Hultqvist och Socialdemokraterna givit Ryssland ännu starkare skäl att bomba Sverige sönder och samman vid ett angrepp från svensk mark. Sverige har nu upplåtit inte bara flygplatser utan hela landet till uppmarschområde och avfyringsplats den dag USA beslutar sig för att genomföra sitt angrepp på Ryssland.

  En intressant sida om Warszawapaktens planer mot Sverige https://www.kalla-kriget.se/sverige/militart/krigsplanlaggning/wp-planer.php

 4. Hela den sk regeringen måste avgå, de har genomfört ett pseudomedicinskt massexperiment på medborgarna och måste därför klassas som presumtiva kriminella. De kan omöjligt befinna sig på de posterna mer och måste därför bort. Till höst kan vi bara göra en sak och det är att välja en samlingsregering, som inte är korrupt och inte har någon koppling till dolda organisationer. Samlingsregeringen el övergångsregeringen kan inte ha ngn representant från ngn av partierna såvida dessa personer inte bevisligen ställt sig upp för människorna i Sverige, gentemot denna förgiftningskampanj

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here