USA: Patriotismens död

2
1315

Artikeln har skrivits av ne redaktör på https://steigan.no/2023/04/usa-patriotismens-dod/?utm_source=substack&utm_medium=email

 

Kista täckt med USA:s flagga

Wall Street Journal genomförde nyligen en undersökning med extremt intressanta resultat.

Från 1998 till idag har andelen amerikaner som säger att patriotism är ett viktigt värde kraschat från 70 % till 38 %. Största delen av hösten har inträffat sedan 2019.

Cirka 38 % av de tillfrågade sa att patriotism var mycket viktigt för dem, och 39 % sa att religion var mycket viktig. Det var en kraftig nedgång från när WSJ första gången ställde frågan 1998, då 70 % ansåg att patriotism var mycket viktigt och 62 % sa det om religion.

Andelen amerikaner som säger att skaffa barn, samhällsengagemang och hårt arbete är mycket viktiga värderingar har också minskat. Toleransen mot andra, som ansågs vara mycket viktig av 80 % av amerikanerna så sent som för fyra år sedan, har sjunkit till 58 % sedan dess.

Bill McInturff, en opinionsundersökare som arbetade på en tidigare Journal-undersökning som mätte dessa attityder med NBC News, sa att ”dessa skillnader är så dramatiska att de målar upp ett nytt och överraskande porträtt av ett föränderligt Amerika.” Han förmodade att ”kanske påfrestningen av vår politiska splittring, Covid och det lägsta ekonomiska förtroendet på decennier har en häpnadsväckande effekt på våra kärnvärden.”

 

I en kommentar till undersökningen skriver Jeffrey Tucker i Daily Reckoning :

Problemet går mycket djupare.

När du är inlåst i ditt hem, ditt företag är stängt, din kyrka är stängd, dina grannar skriker åt dig att maskera dig, läkarna kommer mot dig med skott du inte vill ha, och du hindras ytterligare från att lämna land tills någonstans utom Mexiko, och presidenten kallar det ovaccinerade folket för fiender, ja, då kan man tänka sig att kärleken till hemlandet minskar.
Samhällsförtroendet ligger helt klart i botten. Domstolarna skyddade oss inte. Skolorna stänger, särskilt de offentliga, som ska vara kronan på den progressiva ideologin. Våra läkare vände sig mot oss.
Media vände sig också mot vanliga människor i tre år, kallade våra fester för superspridda evenemang, hånade präster som höll gudstjänster, demoniserade livekonserter och skrek åt alla att stanna hemma och sitta klistrade vid tv:n.
Hela tiden har det offentliga stödet för patriotism missbrukats för att förneka oss grundläggande rättigheter och friheter. Patriotism skulle betyda att stanna hemma och vara säker, maskera, ta social distans, lyda varje slumpmässigt föreläggande hur löjligt det än är och slutligen bli knivhuggen en, två gånger, tre gånger och mer för alltid, trots att stora delar av allmänheten inte avslöjades .
I de slutliga resultaten av undersökningen gick vikten av att skaffa barn från 59 % till 39 %, och vikten av samhällsengagemang nådde en topp på 62 vid höjden av nedstängningar för att sjunka till häpnadsväckande 27 %.

Media och politiker lyckades tvinga majoriteten till underkastelse, men priset var högt

Redaktören på steigan.no kopplar detta till Covid-politiken och skriver vidare: ”Den dagliga 24-timmarspropagandan för coronaberättelsen lyckades tvinga de allra flesta till mer eller mindre frivillig underkastelse. Men det kan se ut som att priset har blivit skyhögt. Det har kostat samhället, och de 99 % minst rika tusentals miljarder dollar i förlorad inkomst och förlorade resurser och skolbarns förlust av utbildning, läskunnighet och sociala färdigheter samt förlust av mental hälsa. Men det har också orsakat på majoriteten av samhället en stor förlust i framtidstro och på sig själv.

Och det blir verkligen inte bättre när det går upp för amerikanerna att USA också förlorar kriget mot Ryssland i Ukraina efter att ha spenderat 120 miljarder follars på det – och dollarn, själva dollarn, är på väg mot solnedgången.”

Föregående artikelVem är stortjuven?
Nästa artikelTIK TOK: Kinesisk ”trojansk häst” drivs av tjänstemän från USA:s utrikesdepartement
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Hej
  Jag är tillbaka. En veckas sjukhusvistelse är orsaken till min frånvaro.
  Nu rehab period men jag är på väg tillbaka.

  Huvudorsak lågt natriumvärde i kroppen pga fel ordinerad blodtrycksmedicin.
  Förmodligen har jag blivit offer för felaktig medicinering pga bristande läkarkompetens eller dito ansvar.
  Det är min privatägda hälsocentral som gjort det här.

  Natriumvärde under kritiska nivåer gör att man blir förvirrad.
  För mig total kortslutning, föll ihop och blev hämtad i ambulans.
  Första gången i mitt liv jag åkt ambulans.

  Veckan på sjukhuset blev verkligen lyckad till slut.
  Efter några stökiga försvunnit blev det redigt folk kvar.
  Då trivdes jag riktigt bra.
  Vi har haft det hur trevligt som helst i dagrummet.
  Intressanta samtal med bildade människor.
  Någon vuxen de flesta äldre.

  Nu är jag hemma igen och försöker återställa mig.
  Får inte dricka vanligt vatten som annars älskar.
  Bara vatten med minerala salter i.
  Vichy vatten ex. vis.
  Ska jaga sådant vatten när jag kommer till större affär senare.
  Helst big pack, köpa vanliga 33cl flaskor blir dyrt.

  Just nu dricker jag Vichy och apelsinjuice så länge jag har nåt kvar.

  Sen måste jag laga mat och äta ordentligt vilket jag gör.
  Sjukhuset har fin mat bara de kunde hålla borta alla dessa konstiga smaker och kryddor.

  Att patriotismen minskar i USA gör mig bara glad.
  Jag tycker dem är värda det.

  Jag förstår faran med frihetliga samhällen men folk i allmänhet tycks inte göra det.
  De tror att allting ska vara så och man ska vänja sig vid dess alla konsekvenser.
  Det är inte klokt alltihop och galet samhälle vi tvingas leva i.
  De tvättar oss med demokrati och en valfrihet som bara finns på papperet.

  Ha det bra allihopa.

  Hälsningar
  arbetarklass

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here