USA, regeringens och socialdemokraternas favoritland, har godkänt vapen till ett värde av närmare 30 miljarder kronortill Israel

6
540

Av  Romy Rohmann

https://steigan.no/2024/03/usa-har-godkjent-godkjenner-vapen-verdt-25-milliard-er-dollar-til-israel/

En flygfoto över ett bostadsområde i Hamad City, Khan-Younis.
Av Romy Rohmann.

Så här skriver The Washington Post den 29 mars:

Biden-administrationen har de senaste dagarna i tysthet godkänt överföringen av miljarder dollar i bomber och stridsflyg till Israel trots Washingtons oro över en förväntad militär offensiv i södra Gaza som kan hota livet på hundratusentals palestinska civila.

USA har gett grönt ljus till överföringen av bomber och stridsflyg till ett värde av miljarder dollar till Israel, även om de offentligt uttrycker oro över den länge hotade israeliska invasionen av Gazas Rafah och det växande antalet civila offer.

Det nya vapenpaketet innehåller mer än 1 800 MK84 2 000 pund bomber och 500 MK82 500 pund bomber, enligt tjänstemän från Pentagon och Department of State, rapporterade Washington Post i fredags.

Det var demonstrationer när Joe Biden hade sitt valkampanjevent samma dag, demonstranter gick också in och avbröt en stor valkampanjinsamling till president Joe Biden där även Barack Obama och Bill Clinton var på plats.

https://www.aljazeera.com/program/newsfeed/2024/3/29/protesters-interrupt-biden-fundraiser-over-gaza-war

Al Jazeeras Washington-reporter Kimberly Halkett sa att överföringen ”uppgår till cirka 2,5 miljarder dollar”, och tillade att ”detta äger rum trots en växande klyfta mellan både den israeliska och amerikanska regeringen”.

USA fortsätter att tillhandahålla vapenpaket till Israel när de skenbart driver på för att avsluta detta fem månader långa krig.

Medan Washington offentligt driver Israel att avsluta kriget i Gaza, sänder dess politiska drag en helt annan signal, sa Marc Owen Jones, docent i Mellanösternstudier vid Hamad Bin Khalifa University, till Al Jazeera.
På lördagen kritiserade det palestinska utrikesdepartementet USA och skrev på X att ”att kräva [Israels premiärminister Benjamin] Netanyahu att sluta döda civila och förse honom med vapen är en aldrig tidigare skådad principiell och moralisk motsägelse.”
Amerikanska senatorer har uppmanat president Joe Biden att minska militärt bistånd till Israel och säkerställa tillgång till humanitärt bistånd till Gaza.

https://www.aljazeera.com/news/2024/3/30/us-approves-bombs-jets-for-israel-amid-threat-of-offensive-in-gazas-rafah

Avgår jobbet i utrikesdepartementet på grund av USA:s stöd för bombningen av Gaza

VARFÖR JAG AVSÄGER JAG FRÅN AMERIKANSKA STATSDEPARTEMENT

Föregående artikelRyssland genomgår en ny, osynlig revolution
Nästa artikelNyvalde presidenten i Slovakien som vill ha fred i Ukraina. Hemskt?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Husse (AIPAC/sionister) beställer och betjänten (USA/väst) verkställer. Glöm inte att USA är precis Palestina ockuperat av sionister.

  Husse provocerar Iran så att betjänten (USA/väst) ska förklara krig mot landet, eftersom husse menar att det är bar om västerlänningar dör för folkmördar och apartheid regimen israel. Och nu när Sverige har förts in i Nato tack vare landsförrädarna Magdalena Andersson och Ulf Kristersson så kan även svenskar dö för folkmördar och apartheid staten israel. Det är precis det här som väst kallar ”att försvara den rätts baserade ordningen” – fucking slaves!

  • Du överdriver verkligen sionisternas roll. Just nu tvingas Netanyahu till en (taktisk) reträtt. USA har många nära allierade i t.ex. Nato, Australien, Kanada – Israel har i stort sett bara USA!

    • Denna 7 år gamla artikel motsäger inte mitt argument. Bra relationer till Väst (och stark propalestinsk opinion i USA) är nog viktigare för USA.

     • Argumentet om ”bra relationer till väst … nog viktigaste till USA” daltar och det vet du. USA kastade ukrozionazi regimen under bussen så fort husse fick smaka på Palestinska befrielser rörelsernas list och kampvilja. Medan 61 miljarder dollar är fö ukrozionazi regimen är i karantän s a s, flödar det vapen och pengar till folkmördarnas regime apartheid israel. USA utrikes politik I MÖ går ut på av ”israel über alles”. Det som möjliggör allt detta är att de facto styrs USA av sionister

     • Anser att detta är en aggressiv imperialistisk politik med stöd av bl.a. nazitoleranta Ukraina och Israel, oberoende av om politiker och djupa staten domineras av sionister.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here