Nyvalde presidenten i Slovakien som vill ha fred i Ukraina. Hemskt?

3
644
Peter Pellegrini, on the left, and Maroš Šefčovič

Peter Pellegrini (48 år) vann presidentvalet i Slovakien. hAN ÄR Motståndare till vapenexport till Ukraina och anhängare till premiärminister Roberto Fico, . Pellegrini är grundaren av det socialdemokratiska partiet Hlas, Stemme, och har haft en lång rad ledande positioner i Slovakien.

Pellegrinis främsta motståndare, den tidigare slovakiske utrikesministern 
Ivan Korcok, som uttalat stöder Ukraina, fick 46,9 procent av rösterna. 
Korcok ledde i den första omgången av presidentvalet den 23 mars med 42,5 procent
av rösterna, med Pellegrini på 37,02 procent.
Pellegrini anser att konflikten i Ukraina inte har någon militär lösning och  
stödjer tidiga fredssamtal. Han tror också att beväpning av Ukraina inte kommer att
ge resultat och så småningom kan leda till en katastrof.
Ficos regering har beslutat att fokusera på humanitärt bistånd och stoppa
vapenleveranserna till Ukraina. Sputnikglobe.

Natomedia presenterar hans valseger som en seger för Vladimir Putin, men det är en seger för freden och en socialdemokratisk välfärdspolitik. Hlas är socialdemokratisk i ekonomiska frågor och något konservativ i sociala och värdemässiga frågor.

Pellegrini är till stor del ansluten till Roberto Fico från det socialdemokratiska partiet Smer . De två partierna har bildat regering med det nationalistiska partiet Slovenská národná strana, som Wikipedia beskriver som ”ultranationalistiskt”, men Wikipedia är känt för sin fördomsfulla agenda, vilket också syns i deras omnämnande av Smer. .

Grannländerna Ungern och Slovakien bildar därmed ett ”block” som står emot Natos krigspolitik i Ukraina.

https://steigan.no/2024/04/peter-pellegrini-ny-president-i-slovakia/

Föregående artikelUSA, regeringens och socialdemokraternas favoritland, har godkänt vapen till ett värde av närmare 30 miljarder kronortill Israel
Nästa artikelVad kriget i Syrien lärde mig som Syrienresenär om USA:s och västerländska regeringar och mediapropaganda
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Vår politiska union EU kan i dagsläget inte erbjuda annat än krig och sanktioner. En majoritet av politikerna i Europa verkar helt oförmögna att navigera i en multipolär värld. Tragiskt nog lär Sverige vara en av de sista bastionerna för den unipolära världen.

  2. Presidenten har mera ”ceremoniell”makt i Slovakien. Men han är HELT på samma noter och linje som premiärminister Ficos linje. Slovakien och Ungern vet vad dom pratar om. Tycker det är synd att den där Italiens Meloni EJ följde sin valkampanj och löften. Hon blev omedelbart satt på plats och förtalad av övriga EU clowner. Hade hon också följt till denna skara av europeiska och Nato ledare vore de MYCKET intressant. Men hon visade sej vara falsk. Antar att hon EJ har lång tid kvar. Italien har tendens att byta ut ledarna snabbt när dessa EJ håller sina löften och ljuger. Såg att Zelenski populäritet siffror rasat som en sten. Ukrainska befolkningen har TOTALT tappat förtroendet för denna tiggaren jämfört med början. Han rasar över 50procent från flera oberoende mätningar, ukrainska mätningar också visar att stödet på 77procent nu rasat som en sten till ynka 22procent. Det är häpnadsväckande stort fall för Zelenski som för bara 2år sedan hade ca77procent medans han idag har ynka 22procent. Ukrainska befolkningen har tröttnat på denna tiggande rika clown. Inte konstigt ALLS. Undrar hur Usa och dess satelliter svarar på detta. Det återstår står att se till sommaren nu antar jag

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here