USA:s blockader mot Kuba och Venezuela dödar!

4
936
Manifestationen 24 augusti 2019.

Denna rapport har jag fått av Eva Björklund. Var själv förhindrad att delta.

En snarlik text finns på hemsidan för svensk-kubanska föreningen. Svensk-kubanska föreningen.

Se även Protestera mot USA:s inhumana och folkrättsvidriga övergrepp!


Lyckat appellmöte på Soltorget:
USA:s blockader mot Kuba och Venezuela dödar!

Solen sken över Soltorget där mäktiga banderoller förde ut budskapet, som ingen kunde undgå – på engelska med tanke på strömmen av utländska turister, också från USA. Och våra trubadurer livade upp stämningen med tonerna av Guantanameran. Många blev mer mottagliga för våra flygblad, så med musik och lite dans fick vi under en timme ut nästan 400 tilltalande och tydliga flygblad med information om USAs utsvältningsblockader mot Kubas och Venezuelas folk.

Så fick vi ut budskapet om hur supermakten och självutsedda Världspolisen USA skrämmer bort de företag runt om i världen som vill sälja livsmedel och läkemedel med mera och frakta till Kuba. De som ändå vågar bryta blockaderna bestraffas med skyhöga miljon- och miljard-”böter” till USA, eller blir helt enkelt bli stoppade ute på havet, så att de inte kan angöra hamn med sin last.

 

Arrangörerna Svensk-Kubanska Föreningen, Venezuelanätverket , Folket i bild Kulturfront återkommer med detta budskap på Soltorget en gång i månaden, så hör av er om ni vill vara med.

Föregående artikelGängvåldet i Sverige ökar inte, däremot politikerbeslutat våld!
Nästa artikelMargot Wallströms på offensiv för demokratin och mot demokratiskt valde Maduro i Venezuela. Hyckleri i kvadrat?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Hur i all sin dar kan det komma sig att Sverige har normala förbindelser med USA, efter allt de gjort? Vilka har vi egentligen i landets ledning? Deklarerade verkligen partierna i valrörelsen hur vi borde hantera USA och andra krigsivrare? Jag minns inte…

    • Det är inte Sverige har normala förbindelser med USA, det är USA som har ”normala” förbindelser med Sverige, förbindelser i enlighet med deras diktat. Det är verkligen dags att Sverige börjar utveckla verkligt normala förbindelser med de länder som går framåt i världen, inte med solnedgångsländer som USA (sunset countries). Framtiden ligger i Asien.

  2. Om USA avbryter blockaden av Kuba, kommer det då bli demokrati, med flerpartisystem, en riktig opposition, fri media, fritt att starta företag, och presidentval med minst 2 kandidater? En höger och en vänster..??

    • Demokrati har inget att göra med flerpartisystem eller ens partisystem. Demokrati har allt att göra med att folket och den enskilde skall kunna styra eller påverka maktens beslut som rör dom. Fria media betyder att den enskilde har rätt att yttra sig fritt, inte censureras eller att tvingas uppge namn, ID och hemadress för att åsiktsregistreras. Det har ingenting att göra med oligarkernas och statens mediemonopol heller. Att fritt kunna starta företag betyder att de inte övervakas av staten, eller hindras av storindustrin. Politik är inte heller nödvändigtvis höger eller vänster, utan frihet att hysa åsikter. Vad ger ett land som USA någon rättighet att styra ett annat lands och folks fria val av vilket politiskt system dom önskar.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here