USA:s och Rysslands underrättelsechefer diskuterar Ukraina

15
1285
Sergey Lavrov, Minister of Foreign Affairs for the Russian Federation, is seen during the 2019 Comprehensive Test-Ban Treaty Article XIV Conference in Conference Room 2 at United Nations Headquarters in New York, NY, USA on September 25, 2019.

Moon of Alabama skrev nedanstående intressanta reflexion den 14 november 2022 https://www.moonofalabama.org/2022/11/us-russia-intelligence-chiefs-discuss-ukraine.html#more

Igår rapporterade RT att uppgifterna om att USA försöker få Ukraina att agera diplomatiskt är bara rykten. https://www.rt.com/russia/566566-lavrov-zelensky-signals-rumor/. Lavrov menar att Ukraina inte vill ha förhandlingar. Säger Ukraina motsatsen? Eller att man (Zelensky) kan tänka sig förhandlingar om Putin försvinner. Motsvarande krav har aldrig hörts från ryskt håll. https://www.rt.com/news/566555-lavrov-ukraine-zelensky-talks/

________________________________________________________

USA:s och Rysslands underrättelsechefer diskuterar Ukraina

14 november rapporterade den ryska nyhetsbyrån Kommersant om amerikansk-ryska förhandlingar i Turkiet (maskinöversättning)

Som det blev känt för ”Kommersant” pågår i dag, den 14 november, förhandlingar mellan den ryska och amerikanska delegationen i Ankara, Turkiets huvudstad. Chefen för den utländska underrättelsetjänsten, Sergej Narysjkin, flög till Ankara från den ryska sidan.

Russia and US hold secret talks in Ankara – Kommersant

Bild: Sergey Naryshkin, Sputnik.

Den amerikanska motparten till Sergej Naryshkin är CIA-chefen Bill Burns.

Detta möte har inte tillkännagivits offentligt tidigare. Källan har hittills avböjt att ge detaljer om samtalen.

Rysslands presidents pressekreterare, Dmitrij Peskov, sade att han varken kunde bekräfta eller förneka informationen om samtalen i Ankara.

Redaktören: RT https://www.rt.com/russia/566501-russia-us-secret-talks/ återgav igår dessa uppgifter. Utrikesminister Lavrov har senare sagt att KIevs krav är orealistiska, men att Ryssland är öppet för förhandlingar https://www.rt.com/news/566555-lavrov-ukraine-zelensky-talks/

Senast den ryska och amerikanska delegationen träffades i Genève var den 10 januari för samtal om säkerhetsgarantier. Bristen på praktiska resultat av förhandlingsprocessen i januari ses ofta som en diplomatisk bakgrund för att fientligheterna i Ukraina skulle bryta ut.

Förhandlingarna har länge efterfrågats av Ryssland:

Under den senaste månaden har antalet uppmaningar till förhandlingar från Putin intensifierats. Den 30 september uppmanade Putin Kiev att ”återvända, tillbaka till förhandlingsbordet”. Den 11 oktober sade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att Ryssland ”var villigt att samarbeta med Förenta staterna eller Turkiet om hur kriget kan avslutas”. Två dagar senare sade Kremls talesman Dmitrij Peskov att Moskva är ”öppet för förhandlingar för att uppnå våra mål”. Den 26 oktober skickade Putin ett meddelande till Zelensky, genom Guinea-Bissaus president Umaro Mokhtar Sissoco Embalo, med budskapet att ”han önskar och anser att en direkt dialog bör äga rum mellan era två länder”. Den 30 oktober sade Lavrov att Ryssland är ”redo att lyssna på våra västerländska kollegor om de kommer med ytterligare en begäran om att organisera ett samtal” så länge Rysslands säkerhetsbehov beaktas. Och den 1 november sade Putin att ”nödvändiga villkor” skulle kunna uppstå som skulle vara en katalysator för samtal.

På den amerikanska sidan hade endast en röst nyligen offentligt uppmanat till att inleda förhandlingar:

General Mark Milley, ordföranden för stabscheferna för de olika vapenslagen. Enligt amerikanska tjänstemän har Milley ”vid interna möten argumenterat för att ukrainarna har uppnått ungefär så mycket som de rimligen kan förvänta sig på slagfältet innan vintern sätter in och att de därför bör försöka befästa sina vinster vid förhandlingsbordet”.

 

U.S. Army Gen. Mark A. Milley, 20th Chairman, Joint Chiefs of Staff, poses for a command portrait in the Army portrait studio at the Pentagon in Arlington, Va., Sept. 26, 2019. (U.S. Army photo by Monica King)

USA:s högsta general har inte gjort någon hemlighet av sin inställning. ”När det finns en möjlighet att förhandla, när fred kan uppnås, ta den”, förklarade Milley i ett offentligt tal i veckan.

I slutet av förra veckan rapporterade Wall Street Journal att fler medlemmar av Bidens administration höll med om den ståndpunkten:

Närsom Ukraina återtar Kherson, ser USA till diplomati innan vintern bromsar upp momentum.

De amerikanska vapensändningarna flödar, men tjänstemän i Washington ifrågasätter hur mycket territorium någon av sidorna kan vinna. Ukrainska städer, däribland Kiev, har släckt gatubelysningen för att spara energi efter ryska attacker mot kraftverk.

Höga amerikanska tjänstemän har börjat uppmuntra Kiev att börja tänka på fredssamtal, om vintern skulle stoppa dess framfart, efter att Ukraina återtagit Kherson i en av sina mest fantastiska triumfer under kriget.

Den nära förestående vintern – tillsammans med rädslan för en inflation som drivs av stigande energi- och livsmedelspriser, de miljarder dollar i vapen som redan pumpats in i Ukraina och de tiotusentals förlusterna på båda sidor – har fått Washington att tala om en potentiell vändpunkt i kriget, som nu är inne på sin nionde månad.

Faktum är att ”väst” börjar få ont om ammunition som det kan leverera till Ukraina. Därför köper USA 100 000 granater av 155 mm artilleriammunition från Sydkorea:

”Förhandlingar pågår mellan USA och koreanska företag om att exportera ammunition för att kompensera för bristen på 155 mm ammunitionslager i USA”, sade ministeriet. Pentagon sade i ett uttalande att man har varit ”i diskussion” om ”potentiell försäljning” av ammunition  till USA från Sydkorea.

Men uttalanden från Sydkorea och USA klargör att affären, som har varit på gång i flera månader, ännu inte har slutförts. Försäljning av så mycket artilleriammunition är mycket känsligt för Sydkorea, särskilt med tanke på den senaste tidens missiluppskjutningar och vapentester som Nordkorea genomfört.

Att kalla 100 000 artillerigranater för ett ”stort förråd” är ett skämt. Det är kanske mindre än vad den ryska armén spenderar på två dagar.

”Väst” har för närvarande inte längre den industriella kapaciteten att tillverka de produkter som behövs i ett långt högintensivt krig. Man skulle kunna återuppbygga den kapaciteten, men det skulle kräva enorma summor pengar och långsiktiga åtaganden för att köpa betydande mängder av sådana produkter.

Utan en stadig tillförsel av enorma mängder ammunition är den ukrainska armén slut.

Biden-administrationen har nu bekräftat att CIA-chefen Burns har träffat Naryshkin. Men den ljuger om innehållet i samtalen:

CIA Director Burns.jpg

William J. Burns, chef för Central Intelligence Agency, träffade sin ryska motsvarighet i Turkiet på måndagen, för att varna Ryssland för att använda kärnvapen i Ukraina, sade en talesman för Vita huset.

Det nationella säkerhetsrådet sade att Burns möte i Ankara inte på något sätt syftade till att förhandla eller diskutera någon lösning på kriget i Ukraina. Ukraina informerades i förväg om resan, sade talesmannen.

President Biden har insisterat på att Ukraina, och inte USA, kommer att diktera om och när förhandlingar inleds för att avsluta kriget.

Ryssland har inte hotat med att använda kärnvapen. Det finns ingen anledning för Ryssland att göra det och många goda skäl att avstå från att använda dem. Det skulle framför allt alienera Kina och andra ryska allierade.  Det var faktiskt USA som planterade skrämselhistorier om kärnvapen i ett annat av sina försök att smutskasta Ryssland. USA vet naturligtvis att det inte finns någon risk för att Ryssland skulle använda kärnvapen och det är troligt att Burns inte ens nämnde dem.

Det finns tillräckligt med andra problem. Elsituationen i Ukraina förvärras i takt med att vädret blir kallare. Ungefär 40-50 procent av 330 kilovolt-nätet är ur funktion och mer av det kommer att falla ur.

Vad USA behöver är mer tid för Ukraina att reparera skadorna och för produktion och leverans av fler vapen och ammunition. De behöver en paus i kriget. Det kan mycket väl hoppas på ett slags vapenvila under vintern. Det är högst troligt att Burns åkte till Ankara för att tala om detta.

Säkerligen har Biden-administrationen inget intresse av att avsluta kriget. Den håller på att inrätta ett högkvarter i Tyskland där en trestjärnig general och hans högkvarterspersonal kommer att leda USA:s insatser i USA:s proxykrig mot Ryssland. Man hävdar att det nya kommandot kommer att ansvara för att förse Ukraina med materiel. Det är osannolikt att det är sant:

Och generalen behöver inte en stab på 300 personer i högkvarteret för att göra en revision. Det är en stab för krigshögkvarteret. USA kommer att gå i krig mot Ryssland om inte det amerikanska folket kan komma på något sätt att stoppa det! Högkvarteret betyder att USA planerar för ett mycket långt och större krig.

Av U.S. Department of State from United States – 3 Secretary Pompeo Meets with NATO Secretary General Stoltenberg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77989991

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har sagt att en rysk seger i konflikten i Ukraina skulle innebära ett nederlag för Nato och att man inte kan tillåta ett sådant resultat.

Om man inte kan tillåta att något som redan är i stort sett säkerställt händer, måste man göra något mycket allvarligt för att förhindra den utgången. Nato är inte tillräckligt enat för att gå i krig. Men chanserna för en direkt konflikt ökar för varje dag som går. Det kommer att överlåtas till USA och vissa östeuropeiska länder att skicka egna trupper till Ukraina.

Den amerikanska allmänheten är ännu inte redo för ett sådant steg och det kommer att ta mer tid att nå dit.

Det är ytterligare en anledning till att USA vill pausa kriget för tillfället. Men det är osannolikt att Ryssland faller för en sådan bluff. Ett eldupphör skulle göra det möjligt för den ukrainska militären att återfå lite styrka och bygga upp fler försvarslinjer.

Efter sin mobilisering av reservister i september kommer Ryssland snart att ha de tillgängliga styrkor som är nödvändiga för att bryta igenom de ukrainska frontlinjerna, för att sedan storma igenom och attackera djupt bakom dessa linjer. Så snart marken fryser kommer den att vara redo att gå i gång. Varje paus nu skulle göra ett senare drag svårare.

Det kommer inte att bli någon vapenvila nu, men samtalen är bra ändå. Båda sidor bör göra sitt bästa för att hålla dem igång.

Ryssland har begärt en hel del: att Nato skall dra sig tillbaka till sina positioner från 1997, att fyra oblast i Ukraina skall bli delar av Ryssland och en garanti för att Ukraina aldrig kommer att gå med i Nato. USA är verkligen inte villigt att acceptera dessa villkor – åtminstone inte ännu.

Det kommer att krävas tid och många fler samtal för att USA skall komma till sans och göra de eftergifter som krävs för att avsluta konflikten.

Det kommer också att krävas att den ukrainska militären, och alla som ansluter sig till den, besegras på slagfältet. Ryssland kan göra det om det koncentrerar sig på den insatsen.

 

 

Föregående artikelEn tillbakablick på Russiagate och den my(s)tiska Steele-dossiern
Nästa artikelNew York Times: USA:s underrättelsetjänst ”tror” att Ukrainas regering godkänt mordet. Bullshit?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

15 KOMMENTARER

 1. Intressant är att lyssna till vad
  Jimmy Dore har att säga,
  han är uttrycksfullt modig
  med glimten i ögat och tänker logiskt
  när pusselbitarna läggs ihop. 

  https://youtu.be/PRqz9iWklk0

  Självklart kommer inte USA
  med sitt CIA och NATO
  att förhandla med Ryssland
  som nu via sin ryska diplomati
  har byggt upp en ”trogen vänkrets”
  i strid med den unipolära härskarens vilja. Skrämseltaktik är den store västerländske terroristens lösning
  och andra, kanske oskyldiga,
  får oftast skulden.

  • Bohdan
   Jo så är det, men det går att vända på påståendet utifrån ett annat perspektiv, Om Ryssland slutar kriga, så upphör Ryssland att existera?
   Det är utifrån den låsta verklighet krigets lösning går att finna, genom en överenskommelse mellan de verkliga aktörerna. Och i den verkligheten befinner sig det Ukrainska folket som brickor på ett spelbord.
   Betänk att detta krig har en lång konfliktfylld historia med avtryck från sovjettiden och ett i ganska närtid andra världskrig som fortfarande finns i det Ukrainska folkets medvetande genom deras föräldragenerationer.
   Vill mena att detta är en aspekt som borde framträda när medier och våra västpolitiker förklarar
   krigets orsak. Istället underblåser man konflikten/kriget med än mer av krig för att skapa fred. Det är att beklaga eftersom ingen lyfter ,inte ens FN, frågan om diplomatiska lösningar utifrån ett historiskt perspektiv där folkgruppers behov och intresse lyfts fram.
   Nej vad vi får till oss, gemene man, är att den onde satan som styr det stora landet i öst är en despot som skall bekämpas till varje pris, Kosta vad det kosta vill med varje medel som står till buds och där ingår bland annat skräckscenariet kärnvapen i fredens innanhav Östersjön.
   Man tar sig för pannan ; I vilken riktning leder mänskligheten vår skadedrabbade planet?
   Det är den första frågan inblandade parter måste ställa sig om de besitter minsta lilla omdöme och ansvar.

  • Hej Bogdan
   Ukraina slutar inte att existera. Den fascistiska regimen i Kiev slutar existera. Och sedan är det kanske dags för polacker att försätta i kampen för ”västerländsk demokrati och västerländska värderingar”. Fast jag tror inte att det kommer att hända. Östra delen av EU kommer ekonomiskt kollapsa redan under denna vinter. Strejker, gatuupplopp, störtande av regeringar, krav på högre löner, lägre matpriser, billigare el, billigare bensin, billigare bostäder, social trygghet… Resten av EU kommer inte ha råd med att finanserna fascister i Kiev. Det enda ryssarna behöver göra är att avvakta, tills hela EU kollapsar. Till stor glädje för de, som har planerat och finansierat alt detta. Och det var inte Putin.
   Det var inte Ryssland som började kriget. Det startades av ukrainska fascister år 2014.

  • Bohdan 16 november, 2022 At 12:12
   ”Om Ryssland slutar kriga, så upphör kriget.”

   Du ”glömde” bort det dryga ÅTTA åriga blodiga kriget som Ukraina bedriver mot Donbas som fortsätter än idag!
   Ukraina har sig själv att skylla för kriget, hundra gånger om. Jag säger bara MINSK2, som blev internationell lag efter Säkerhetsrådets ratificiering.

   • Det är som det åttaåriga kriminella kriget mot Donbass inte existerat för de stora flertalet.
    Man gnäller över att Ukraina blir bombade och deras infrastruktur slåss ut. Men under åtta år har Donbass fått gå och hämta vatten på kärror som man dragit långa sträckor, ständigt i långa perioder under dessa år. Deras el, vatten, sjukhus, skolor, daghem och bostäder i ruiner p.g.a. ständiga bombningar från Ukraina.

    Finns några goda personer i världen. I Italien en informationsdemonstration för Ryssland.
    De säger nu får det vara nog med ryss-hat. Donbass har blivit bombade av Ukraina under åtta år, nu får det vara nog. Det var därför Ryssland måste gå in förklarar demonstranterna.
    De säger vilket är väldigt sant tycker jag, att det är Nato som är en terrorstat.

    En kvinna säger att hon blev väldigt ledsen att höra att Sverige och Finland gick med i Nato.
    Hon hade sett upp till dem som två neutrala nationer.
    Demonstranternas mål är att man omedelbart slutar med denna anti-ryska propaganda.
    De förklarar att de ryska soldaterna och det ryska folket vill rädda människor i Donbass. deras liv, de har lidit tillräckligt.
    När ukrainarna säger till demonstranterna att det är ryssar som är de otäcka, svarar man Nej, det är ukrainarna som började attackera de rysktalande i Ukraina under åtta år.
    Nu får det vara nog.

    Vi måste bli befriade från USA i Europa, vi har mer USA-soldaterna nu i Italien än under andra världskriget. Vi är under kontroll av Nato. Vilka är fienden? Är vi fienden?
    Nato är en krigsallians.
    Vi vill inte ha USA och Nato här, vi vill ha Ryssland i Europa.

    Modiga alla dessa röster, som går emot den massiva våg av propaganda mot Ryssland som sveper över Europa. Värst i Sverige.

    För alla som inte förstått vilket helvete Donbass har levt under kan se dokumentärfilmen av franska filmaren Anne-Laure Bonnel ”Donbass 2016”.
    I filmen ser man hur människor lidit av hur infrastrukturen bombats, deras hem och sjukhus bombats alla barn som dött och är svårt skadade för livet.
    Som en kvinna sa: ”Det var inte vi i Donbass som gick till västra Ukraina och bombade dem. De var de som gick till oss och bombade oss”

    https://www.youtube.com/watch?v=b8j0tJsKltg

    • Det dyker upp fler förståndiga människor i Världen, som kan se igenom alla dimridåer, och att det är USA som är skurken bakom allt. USA som skoningslöst går fram och försöker krossa alla länder i deras väg, och drar sig inte för att utnyttja andra länder. Det finns länder som hoppas mycket på att Ryssland skall stoppa USA, och skapa en ny världsordning.

     I Argentina den 16 november en demonstration till stöd för Ryssland, och Rysslands president Putin.
     Organisatören av demonstrationen skickade en appell till Rysslands ambassadör i Argentina.

     ”Ryssarna är orättvist offren för det globala hybridkrig som de angloamerikanska maktstrukturerna håller på att utveckla.
     För oss argentinare är Ryssland en fyr som lyser upp vägen till seger för många folk i världen.
     Och Mr Putin är utan tvekan en nyckelspelare i global politik, som föredrar att bygga sitt arbete enligt rättvisa lagar. tillsammans med länder som är vänliga mot Ryssland.”

     • I Colombia den 17 november, ännu en demonstration för Ryssland. Fler börjar förstå vad som händer.

      🇨🇴 A rally in support of Russia was held in Colombia

      📅 Today, on November 17, in Bogota, near the building of the Russian Embassy, a rally was held with the slogans ”Stop Russophobia” and ”No exclusion of Russia from the G20!”

      📣 The participants believe that today Russia has become a victim of pressure from the so-called collective West, although it only defends its own national interests.

     • Rysslands president Vladimir Putin inledde förberedelser för en krigsförbrytartribunal i Ukraina.
      Ryssland kommer att bevisa avsikten hos myndigheterna i Kiev att förstöra den ryska Donbass genom fakta om folkmord och användningen av metoder som liknar dem som användes av tyskarna under det stora fosterländska kriget, förklarade experter för URA.RU.
      Vid ett möte med Pobedas organisationskommitté den 15 november gjorde Putin klart att Ryssland inte hade glömt nazisternas grymheter på 1940-talet och inte skulle lämna sina anhängares handlingar obesvarade.

      Försöken att skriva om världshistorien blir mer aggressiva, sa president Putin i början av Pobedas organisationskommittés möte. Detta görs, enligt honom, för att ”dela oss, beröva oss våra hållningar, försvaga Ryssland och undergräva suveräniteten.” ”Ett sådant scenario har redan testats, inklusive i Ukraina. Det fanns försök att göra detsamma med Ryssland, men vi satte upp en barriär för dem i tid och bestämt … Grunden för vår nationella identitet har varit och förblir generationernas kontinuitet, lojalitet mot traditioner, höga andliga och moraliska riktlinjer, sa statschefen.

      Beskjutningen av Donetsk, en brand i Galaktika köpcentrum. Donetsk
      Det som hände i 8 år i Donbass är jämförbart med det nazistiska folkmordet under det stora fosterländska kriget, säger experter
      Putin påminde om att Ryssland i flera år nu har genomfört projektet ”Utan preskription”, inom ramen för vilket dokumentära fakta om nazisternas och deras medbrottslingars brott under det stora fosterländska kriget offentliggörs. ”I de regioner där nazisterna begick grymheter ägde rättegångar rum. De bevisade onekligen att kriget mot Sovjetunionen fördes inte bara i syfte att beslagta territorier och resurser – det var ett avsiktligt folkmord på det sovjetiska folket, alla dess nationella, etniska och rasistiska grupper. Belägringen av Leningrad erkändes också som ett faktum av folkmord. Genom att organisera blockaden försökte nazisterna målmedvetet förgöra alla invånare. Detta bekräftas av deras egna dokument”.

      Hittills upptäcks massgravar, där ”resterna av offren för Hitlers bödlar ligger begravda”. Dessutom var kollaboratörer också bödlar, som ”samarbetade med nazisterna av rädsla, försökte dölja deras förräderi med pseudonationalistiska idéer”, betonade Putin. Han gjorde det klart att samma sak faktiskt händer nu i Ukraina. Putin instruerade att ställa sådana massgravar i ordning.
      ”Vi kommer att göra allt för att se till att historiska fakta blir miljontals människors egendom. Vi kan inte glömma att segern vann representanterna för alla folken i Sovjetunionen. Men vi får inte glömma att 69 % av förlusterna är i RSFSR, sade Putin.
      Ryska sappers har börjat minröja Mariupols flygplats. Mariupol
      Genom dekret från Ryska federationens president tilldelades Mariupol titeln ”City of Military Glory”.
      För att bevara minnet av dessa händelser och det sovjetiska folkets bragd vid fronten, baktill, i ockupationen kommer att tillåta beslutet att tilldela hederstitlar till ett antal städer: ” Cities of Military Glory” – Mariupol och Melitopol, ” Cities of Labor Valor” – Luhansk, Gorlovka, Zlatoust, Yakutsk, Norilsk, Astrakhan, Orsk, Kaspiysk och Vologda. ”Dessa hederstitlar har redan blivit en värdefull grund för att förena allmänheten, och projekt för att popularisera militära bragder och arbeten har blivit en livsguide för unga människor”, sa Putin.

      Presidenten drar en förbindelselinje mellan händelserna 1941-1945 och händelserna under de senaste åtta åren i Donbass, säger experter. Och då, och nu civilbefolkningen, utsattes det ryska folket för folkmord. Sådana paralleller och, viktigast av allt, den insamlade bevisningen kan ligga till grund för anklagelsen vid tribunalen mot ukrainska krigsförbrytare, förklarade statsvetare.
      Invånarna i de befriade territorierna i Donbass återvänder gradvis till ett fredligt liv.
      ”Detta är ett försök att visa att det ryska folket utsattes för folkmord under krigsåren, och detta korrelerar tydligt med aktuella händelser. Begreppet Nazityskland ”angrepp österut” låter mer än relevant: med hjälp av samma Bandera genomför västvärlden ett anfall österut. Han återupplivade Bandera-statskapet, som förstörde ryssarna [på 1940-talet].

      Folkmordet ägde rum i Donbass i åtta år. Det måste presenteras på internationell nivå. Rättegångarna mot Bandera-nazisterna kommer att vara logiska och naturliga, tror statsvetaren Dmitrij Nechaev.
      Nizhny Tagil. Sverdlovsk regionen
      Historisk sanning och minne är viktigt först och främst för kommande generationer, är statsvetare övertygade
      Viktor Mizin, biträdande chef för Institutet för internationella studier, tvivlar inte på att det kommer att bli rättegångar och domstolar för krigsförbrytare. ”Utredare från Ryska federationens utredningskommitté arbetar i Donbass, en bevisbas håller på att samlas in [om folkmordet på lokalbefolkningen av Kiev]. Det Nazityskland gjorde var både folkmord och, om man så vill, en Förintelse mot det sovjetiska folket. Nu finns det en antydan om att Ukraina gör detsamma. Vår position gentemot väst skiljer sig kraftigt åt i denna mening, men vi måste prata om detta så att unga människor inte steker kebab på den eviga lågan, ”tror experten.

      Sambandet mellan händelserna i Donbass de senaste åren och det stora fosterländska kriget är uppenbart, men västvärlden känner ännu inte igen detta, säger Natalia Lindigrin, verkställande direktör för Institutet för regionala problem. ”Det är fullt möjligt att detta kommer att kräva ett nytt Nürnberg med fördömande av de brott som begåtts av nazisterna. Jag är säker på att Ryssland redan har den nödvändiga bevisbasen. Och ju mer dagens politiker i Ukraina framhärdar, ju mer vi ser i sociala nätverk övergrepp på civila av Ukrainas väpnade styrkor som stöder Ryssland, desto fler sådana bevis blir inte bara i Ryssland utan också i andra länder. Allt som den ukrainska eliten gör idag spelar emot den i framtiden, förklarade statsvetaren.

      Putin gav Zlatoust en särskild status
      Detta är också en fråga om att bevara det historiska minnet, som president Putin talar om, förklarade Victor Poturemsky, chef för politisk analys vid Institutet för social marknadsföring, för URA.RU. ”Det historiska minnet är en viktig del av kulturarvet, kulturkoden. Tendenserna för Rysslands avskaffande är uppenbara: försök att presentera händelserna under andra världskriget precis motsatsen, att förödmjuka Sovjetunionens roll och segerns storhet. Rivningen av monument för sovjetiska soldater i de baltiska staterna, i Ukraina, i Östeuropa – allt detta tvingar oss att bygga ett försvarssystem, sammanfattade Poturemsky.
      https://ura.news/articles/1036285726

 2. Helt fel Bohdan
  Kriget fortsätter tills USA har lyckats stycka upp Ryssland eller USA har släppt tanken på att dom ska ha världsherravälde.
  På vägen dit kan mycken förödelse och lidande ha inträffat.

 3. Eva Bartlett har lagt ut bilder på civila i Cherson, som blivit misshandlade uppställda på rad förbundna ögon och händer ihop bundna.
  Varför stannade de kvar? De var kanske neutrala i konflikten, och hoppades att bli betraktade som sådana. Jag lyssnade på människor som blev intervjuade och många var neutrala i Cherson.
  Man bör ha rätt att bo kvar i sin bostad och inte behöva ta ställning, utan att bli misshandlad.

  Eva Bartlett skriver vidare:
  Den 19 november 2022 vill vi påminna och återigen uppmärksamma världen på det faktum att fredliga medborgare i Donbass utsätts för oändliga beskjutningar av AFU och nynazistiska paramilitära enheter i Ukraina.

  På åtta år har mer än 35 000 civila drabbats, och tusentals familjer har lämnats hemlösa och några utan sina familjeförsörjare. Varje dag flyger dussintals granater och missiler in i städerna Donetsk och Luhansk.

  Idag kan varje barn i Donbass urskilja med ljudet vilken typ av skal som flyger mot dem.

  Tänk på det!

  Sedan 2014 har det kollektiva västvärlden gett mer än 41 miljarder dollar i militärt bistånd till Ukraina och fortsätter att leverera vapen och ammunition till denna dag. Det är välkänt att det är Natogranater som skjuts mot städer, element och fragment från fransk, amerikansk, tysk och spansk ammunition hittas på olycksplatserna.

  Samtidigt fortsätter den ”civiliserade” världen att ignorera detta faktum och att dansa i takt med USA trots de förluster som denna värld själv bär genom att sponsra dödandet av Donbas.

  Idag kallar vi igen västvärlden att uppmärksamma detta!

  Vi tillkännager ännu en fredlig aktion i Italien, Frankrike
  och Spanien den 19 november 2022 med en vädjan till ledarna i dessa länder – att sluta leverera vapen till Ukraina,
  – överge ”sanktionskriget” med Ryssland
  – Återuppta den direkta dialogen med Moskva.
  #StopKillingDonbass🕊

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here