Utrikesminister Kuleba: Ukraina tar emot vapen ”bakom kulisserna”

3
1042
Dimitry Kuleba

En läsare sände denna artikel i aktuellt ämne översatt. Tack! Hur mycket av detta som stämmer vet vi inte. Kan vara en maning till Nato-länder att ”inte vara sämre”.

Ukraina tar emot hemliga vapenförråd

– Utrikesminister Dmitry Kuleba sa att ”allt händer bakom kulisserna”
Vissa nationer har gett militär hjälp till Kiev trots att de offentligt förnekat det, hävdade Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba på fredagen.

I sådana fall levereras vapnen genom tredje part, sa han.
Kuleba sa i en intervju med den franska tidningen Le Parisien.

”De flesta av dessa tredjeländer säger offentligt att de inte tillhandahåller någonting, men allt händer bakom kulisserna”, sa han utan att gå in på detaljer om vilka nationer som påstås i hemlighet stärka Kiev under dess konflikt med Moskva.

Kulebas kommentarer kommer mitt i allt fler rapporter om att Ukrainas stödjare, inklusive ett antal Nato-länder, upplever brist på vapen på grund av deras kontinuerliga stöd till Kiev.

Enligt en ny artikel från New York Times, till exempel, är det bara ”större” NATO-allierade, som Frankrike, Tyskland, Italien och Nederländerna, som fortfarande har kvar förmågan att behålla eller till och med potentiellt öka vapentransporterna till Ukraina.

”Mindre länder har uttömt sin potential”, sa en Nato-tjänsteman till tidningen och tillade att minst 20 av blockets 30 medlemmar redan är ”ganska utnyttjade”.

Källa: https://swentr.site/russia/567277-countries-secretly-arming-ukraine/

 

Föregående artikelFN-expert uppmanar att illegala sanktioner mot Syrien hävs
Nästa artikelCIA:s stjärnanalytiker saknar kontakt med verkligheten när det gäller Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Bakom kulisserna hamnar vapnen menade till ukrozionazister i tex Finland eller Chad. Han vet nog om det. Kanske var han med i försäljningen och satt miljonerna i egen ficka. Att han är en skummis är det ingen frågan om.

    Sedan så lögnimperiet kan skicka hur mycket vapen den vill, det blir ”target practice” för Ryssland 🧨🧨🧨

  2. Mycket skitsnack har det varit av ukrainska regimen.Allt måste tas med nypa salt,och jag tror EJ skit på detta ärligt. Svarta marknaden har otroligt goda tider i Ukraina,som en dag kommer smälla tillbaka mot oss Europa. Man lär sej INGET av historien. För Usa kvittar de. De går att köpa vapen där på samma sätt som vi kan köpa en påse chips i affären direkt. Men dessa klantskallarna EU kommer såsmåningom ångra MASSOR av beslut och sitt agerande i korrupta och nu förstörda Ukraina,medans Pentagon maffian applåderar glatt över havet på andra sidan Atlanten

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here