Vad anser vicepresident kandidaten (och blivande presidenten?) Kamala Harris egentligen?

18
2569
Kamala Harris. Av United States Senate – Denna fil har blivit extraherad från en annan fil: Kamala Harris official photo.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64332043

Joe Biden har utsett Kamala Harris som sin vice presidentkandidat. Olika uppfattningar finns om detta:

Detta uppskattas på många håll.

DN skriver ”Som senator sedan 2016 har hon stridit för lösningsinriktade förslag som stegvis syftat till att förbättra ekonomin för marginaliserade grupper som kvinnor, färgade och låginkomsttagare.”…”När det gäller hälso- och sjukvård stödde hon till en början Bernie Sanders plan för ”Hälsovård till alla”, vilket skulle eliminera eller kraftigt förändra systemet för privata sjukvårdsförsäkringar i USA, men här har hon ändrat ståndpunkt och i juli släppte ett eget förslag där privata sjukvårdsförsäkringar behålls.”

Trump-lägrets synpunkter finns bl.a. i denna Tweet:


Vad anser vicepresident kandidaten (och blivande presidenten?) Kamala Harris egentligen?

The Grazone och Pål Steigan redovisar andra, närmast identiska rapporter. The Grayzone. och Pål Steigan: Presidentkandidat Kamala Harris.

Joe Biden har valt Kamala Harris som sin vice presidentkandidat i kampen om Vita huset. Eftersom Biden blir mer och mer öppet dement och knappt kan klara av en TV-debatt, betyder detta att demokraterna satsar på att göra Kamala Harris till president till USA.

Vi vet redan att hon kommer att säljas som en ”progressiv, svart kvinna”, men hur progressiv är hon egentligen? Benjamin Netanyahu har tydliga åsikter om det. Han anser Harris vara en solid anhängare till Israel, vilket hon är. Harris har etablerat sig som en anhängare av Black Lives Matter, men det är uppenbart att inte alla svarta liv betyder lika mycket.

Dagen innan Harris träffade Netanyahu hade Israel utvisat 40 000 svarta afrikanska asylsökande och förklarat att de var ”infiltratörer”. Netanyahu har också sagt att de svarta immigranterna ”hotar den judiska statens identitet”.

Denna uppenbara rasism skapade inte någon disharmoni mellan Harris och den israeliska premiärministern. En erfaren politiker som Harris behöver inte låtsas att hon inte känner till detta, eller inte är medveten om att nyckelpersoner i Netanyahus parti har beskrivit de afrikanska invandrarna som ”en cancer” som ”utsöndrar en dålig stank” och som ”bär på det alla slag. sjukdomar. ”

De svarta revolutionärerna i USA var pro-palestinska. Harris står på motsatt sida av vad som var de ledande personernas ställning i den svarta medborgerliga rättighetsrörelsen i USA och i den revolutionära svarta rörelsen på sextiotalet och därefter. Hamzah Raza skriver på The Grayzone:”I mer än ett halvt sekel har svarta amerikaner stått i solidaritet med den palestinska kampen mot den israeliska ockupationen. The Student Nonviolent Coordinating Committee, Black Panther Party, och Southern Christian Leadership Conference var alla grupper som konsekvent visade solidaritet med palestinierna. Malcolm X, Angela Davis och Stokely Carmichael var passionerade motståndare mot sionismen, och James Baldwin skrev i ett berömt uttalande, ”Staten Israel skapades inte för att rädda judarna; det skapades för att frälsa västerländska intressen. ”

Idag har svarta intellektuella som Michelle Alexander, Eddie Glaude, Alice Walker och Cornel West anslutit sig till bojkot och sanktionsrörelsen, eller BDS, för att pressa staten Israel att följa internationella konventioner om mänskliga rättigheter.”

Ett antal svarta artister och framstående anhängare av Black Lives Matter har också uttryckt tydlig solidaritet med Palestina. Snoop Dogg, Future och Lauryn Hill har vägrat att uppträda i Israel.

En vecka efter det hjärtliga mötet mellan Harris och Netanyahu besökte Mandla Mandela, Nelson Mandelas sonson och parlamentsledamot i Sydafrika, det ockuperade Palestina och uttalade att ”palestinier är utsatta för den värsta formen för apartheid.” Han upprepade också sin farfars ord ”Vår frihet är ofullständig utan palestiniernas frihet. ”

Harris är en solid anhängare av zionismen och av den israeliska militären. I ett tal till den judiska lobbyorganisationen AIPAC 2016 uttalade hon sin dubbla etniska bakgrund som inspiration för att stödja Israel. Hon intar således motsatt uppfattning jämfört med progressiva demokrater gör.

Under 2017 undertecknade tio företrädare för demokraterna Promoting Human Rights by Ending Military Detention of Palestinian Children Act (lagen om främjande av mänskliga rättigheter genom att upphäva lagen om militär internering av palestinska barn), som sade att ingen dollar av amerikanska skattepengar skulle gå till militärhjälp till Israel. Senare samma år undertecknade tio demokratiska senatorer ett brev till Netanyahu med krav på att han skulle stoppa förstörelsen av ännu en palestinsk by. Kamala Harris var inte bland dem.

Harris är också en militant anhängare av interventionskriget mot Syrien.

Bernie Sanders ignorerar helt Harris imperialistiska och pro-israeliska politik och rosar henne som en kandidat ”för det arbetande folket.”

Det är ingen överraskning att Libyens mördare, den korrupta Hillary Clinton, omfamnar Harris. Det är inte heller någon överraskning att krigshetsaren Susan Rice ansluter sig till gratulationer. Rice var en av aktivisterna för att starta kriget mot Libyen och hon ljög om anledningen till attacken på den amerikanska ambassaden i Benghazi för att motivera kriget.

Med ett sådant team bakom oss vet vi redan en hel del om vilken utrikespolitik en eventuell president Harris kommer att bli.

 

Föregående artikel”Vi tillåter inte Amerika att ingripa”: varför Tyskland motsätter sig USA:s sanktioner mot Nord Stream 2
Nästa artikelSveriges ansvar för Julian Assanges situation uppmärksammas i anmälan till ICC i Haag
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Vi behöver nog inte lägga allt för stor vikt vid Harris inför detta val.
  Biden lär bli slaktad av Trump när debatterna kommer igång, Biden har stora problem med minnet och verkar inte vara helt klar i huvudet.
  Han verkar vara för gammal för det här, visst Trump är ingen ungdom han heller men visar inte prov på begynnande senillitet likt Biden.
  Det borde vara krav på att en person som kandiderar till världens kanske viktigaste ämbete också har hälsan/förståndet i behåll.

  • Kamala betyder förskräcklig på finska enligt säker källa…Nästan profetiskt haha! Jovisst måste man svära trohetsed mot Israel om du ska bli något i USA-politiken! Finns det något mer propagandaskadat folk på jorden än det i USA? Skulle kanske vara Nordkorea men uppgifter om deras mottaglighet för statspropagandan är ju svår att verifiera…Sverige kanske?

 2. Planen är att Biden ska vinna och sen tackla av, sen får hela världen en identitetspolitisk kvinna som amerikansk president via vicepresidentposten. Detta är enda sättet att få in en vänsterkandidat på posten, och demokraterna tar chansen.

 3. Om Biden dör plötsligt efter ett besök från brottslingen Clinton, som stal valet från den mörkade Bernie Sanders, så skulle det inte förvåna mig. Hon tycks verkligen vara en tvättäkta psykopat: ”We came, we saw, he died”…

  Hur reagerade Putin på samma krigsförbrytelse?

  ”All the world saw him being killed, all bloodied. Is that democracy? And who did it? Drones, including American ones, delivered a strike on his motorcade. Then commandos, who were not supposed to be there, brought in so-called opposition and militants. And killed him without trial. ”
  /Vladimir Putin https://en.wikiquote.org/wiki/Vladimir_Putin#2011_-_2015

 4. https://larouchepac.com/20200814/concerning-kamala-obama-skirt

  Angående Kamala Harris: Joe Bidens VP-val beskriver Kamala hur djupt rörd och ödmjukt hon är att ha valts till VP. ”Min kvinnlighet och hudfärg är överlägset mina två bästa egenskaper,” sade Harris. ”Som det visar sig har jag varit kvalificerad att gå som VP sedan födseln”!
  Således är Kamala nu den presumtiva presidenten som väntar. Detta, insåg hon uppenbarligen, var den nödvändiga kostymförändringen för sin framtid i det allt mer galna och demokratiska demokratiska partiet. Hon säger sig alltid varit en radikal miljöaktivist och lett anklagelsen i den amerikanska senaten för Green New Deal som kommer att de-industrialisera landet helt.

  Harris uppgång i Demokratiska partiet i Kalifornien var en helt elit-sponsrad affär, manus, precis som Barack Obamas uppgång till nationell framträdande. Hon efterlevde försiktigt och efterlevdes av de rikaste människorna i Pacific Heights. Det är kombinationen av San Francisco gamla pengar och nouveau riche-miljardärer i Silicon Valley som har sponsrat, finansierat och kontrollerat denna kameleon under hela sin karriär. I september 2019 hade Harris lockat fler miljardärer för att stödja sin presidentkampanj än någon annan kandidat – 47, enligt en undersökning av Forbes. När det gäller gamla San Francisco-pengar, för dem som inte vet det, har postnumren där Harris skapade ett andra hem. Nancy Pelosi och Diane Feinstein berättar för resten av oss hur vi ska leva.
  Harris far, Donald, är Jamaicansk från födseln och en pensionerad professor i ekonomi vid Stanford. Harris föräldrar skilde sig efter sju års äktenskap och Harris uppfostrades av sin mamma, en Indien-född och mycket betydande cancerforskare som dog 2009.
  Donald Harris skrev en artikel för Jamaica Global i september 2018, där han stolt diskuterade sina jamaikanska rötter och noterade att han var en direkt ättling till Hamilton Brown, en berömd jamaikansk plantageägare och slavhållare.
  Donald Harris kritiserade också direkt sin dotters kampanj. Hon uppgav att hon måste vara för legalisering på grund av hennes jamaikanska arv. Donald Harris svar var snabbt och brutalt. I ett uttalande till jamaicaglobalonline.com sa han: ”Mina kära mormödrar (vars extraordinära arv jag beskrev i en nyligen uppsats på denna webbplats), liksom mina avlidna föräldrar, måste vända sig i deras grav just nu för att se familjens namn, rykte och stolt jamaicansk identitet som på något sätt, är kopplad till den bedrägliga stereotypen i strävan efter identitetspolitik.
  Det blir verkligen en fråga, särskilt när våra inre städer bränns och svarta människor skjuts i stort antal varje helg, inte av vita poliser, utan av kriminella och dopade gangsters, allt i namnet ”Black Lives Matter”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here