Vad säger Pentagon om Butja?

7
1124

Pentagon. Wikipedia.

Reuters rapporterar 4 april:

Den amerikanska militären kan inte oberoende bekräfta ukrainska berättelser om ryska styrkors grymheter mot civila i staden Bucha, men har ingen anledning att ifrågasätta dem, sade en högt uppsatt amerikansk försvarstjänsteman på måndagen.

”Vi ser samma bilder som ni. Vi har ingen som helst anledning att motbevisa de ukrainska påståendena om dessa grymheter – helt klart, djupt, djupt oroande”, sade tjänstemannen, på villkor att vara anonym.

”Pentagon kan inte självständigt och ensam bekräfta detta, men vi har inte heller någon möjlighet att vederlägga dessa påståenden.” (slut)

Tänk om dominerande media och ledande västpolitiker kunde vara lika ”kloka” – men de får eller kan de inte? Ligger i USA-hegemonens intresse att kriget underhålls och att Ryssland demoniseras maximalt.

Föregående artikelDen rådande klimatpolitiken är bankrutt, vad är det som egentligen krävs?
Nästa artikelVilken video visar förbjudna RT om Butja?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Verkligen? Har de ingen anledning att motbevisa lögn? Vill de inte fatta beslut baserade på evidens? Eller är det helt enkelt så att de inte bryr sig om dödstal, falskflagg eller folkmord?
  Nej. Det där kan rimligen inte vara sanningen. Kan det i själva verket vara så att NATO ligger bakom lögnen, inte Ukraina? Har de uppmanats att folkmörda eller fejka och göra videofilm av NATO? Inte omöjligt.

  • Och vad kallar du USA:s och Nato:s större förstörelse och sannolikt mer urskiljningslösa dödande sedan 20 år? Bushs Obamas, Trumps, Bidens fascism?

 2. Ja Anders.
  Så sant och kommer fortsätta
  USA’s ledare gör det för att de kan
  Putin börjar förstå att han kan
  Vänta tills Kinas ledare inser att de kan.

 3. När blev ”The Guardian” en ”oberoende källa”? Finns sådana dagstidningar i dag? Inte i Sverige i alla fall, vad man kan konstatera. Annat gäller väl en del fria medier på nätet, som inte är kommersiellt belastade men som kräver prenumeration och inloggning.

 4. En fråga: Vad gör Sverige med nacister från AZOV i Mariupol?
  Ett antal officerare från Nato-länder (Frankrike, Tyskland, Storbritannien) och ”neutrala” Sverige, som tillsammans med nazisterna från ”Azov” befinner sig på Azovstalföretagets territorium i Mariupol, kontaktade den ryska militären och bad om en korridor för att de ska lämna staden.
  Vad gör man där?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here