Vänner och släktingar i USA, och övriga – rösta på Tulsi Gabbard!?

9
1272

På 1940-talet gjorde en släkting en kartläggning av (min) släkt i Småland. (Vi tillhör Rommelsjö-linjen, efter de tre gårdarna i Rommelsjö utanför Jönköping). Han fann omkring 3000 släktingar varav många hundra i USA. Där jag träffat ett tiotal.

Min ”favorit” bland presidentkandidaterna är demokraten, förre militären och fredsivraren Tulsi Gabbard från Hawaii. Också en tankeställare om kvaliteten på presidentvalsdebatterna i USA.

Detta är en artikel 2/8 av Tom Luongo som översatts av en läsare och översättare som föredrar att vara anonym. The Strategic Culture: The Empire Is Coming for Tulsi Gabbard

Jag publicerar utdrag:

* Två saker var utmärkande för debatten mellan de demokratiska kandidaterna, bristen på vanlig anständighet hos flera av debattörerna, och Tulsi Gabbards förödande, karriäravslutande attack på Kamala Harris (D-Deep State) meritlista som justitieminister i Kalifornien.
Harris kom ut ur den första debatten som den tydliga vinnaren och Gabbard sågade henne längs fotknölarna, med några av de enskilt bästa minuterna i politisk TV sedan Donald Trump sa till Hillary Clinton, ”Du borde sitta i fängelse.”

Kolla på Youtube!

Gabbards sänkning av Harris var så träffande och hennes avslutande uttalande om Trump-administrationens oförsvarliga utrikespolitik var så starkt att det var tvunget att aktivt slå ned henne på Twitter.

* Att Gabbard svartmålas så ondskefullt och grundlöst av de viktiga/riktiga alla rättfärdiga människor (all the right people ) till både vänster och höger är det exakta bevis som behövs för att hon är 1) den verkliga fullträffen och 2) de är rädda för henne

* Och inom några minuter efter att debatten avslutats startade medierna och de politiska maskinerna ett drev för att utmåla henne som en rysk agent, en Assad-försvarare och en favorit hos extremhögern.

* När höken Lindsey Graham twittrar om Tulsi Gabbard två gånger efter en debatt, när Washington Posts nyliberala Josh Rogin attackerar henne, inser man att hon har fått in en fullträff.

* Gabbard får nu ”Ron Paul-behandling”. Den kommer bara att intensifieras från och med nu. De kommer att ge sig på henne med allt de har.
Under förra veckan sänkte hon Kamala Harris TV, stämde Google för agiterande i valkampanjen och undertecknade Thomas Massies (R-KY) räkning för att granska Federal Reserve. Vad gör hon nästa vecka?

* Gabbards brott är att hon ifrågasätter imperiet och krigspolitiken. Och det är det enda brott som betyder något.
När det blir tal om imperiet, sluter vänstern och högern i USA leden och förenas mot hotet.

* Om hennes ställning inte förbättras i opinionsundersökningarna försvinner Demokraternas chans. De kommer att satsa på en galen framstegsoptimism och mer imperiepolitik i strävan att besegra Donald Trump.

Relaterat.

Tulsi Gabbard stödjer Julian Assange.
Går det åt skogen för fredsaktivisten och presidentkandidaten Tulsi Gabbard?
Tulsi Gabbard ställer både demokrater och republikaner mot väggen för USA-krigen.Politik

Föregående artikelPsykologisk tortyr av Assange – Öppet brev till Amnesty International Sweden av Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR)
Nästa artikelDu är med och utkämpar alla tiders viktigaste kamp!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Gabbard verkar vara en ovanligt vettig kandidat. Dock läste jag någonstans att hon skulle ha röstat ja till ett förslag om att kriminalisera kritik av Israel. Kanske någon vet mer om det.

 2. Att vara en president kandidat som inte bugar för AIPAC och marktjuvarnas enhet israel är ett lönlöst företag. Är man dessutom mot alla dessa meningslösa ”regim change” krig som föga har med USAs säkerhet att göra utan enbart israels agendor (som t ex förstöra Irak, Syrien eller Iran), så är utsikten för att vara president i USA noll och intet. Kvittar vad folk vil. Kvittar hur vettig och populär Tulsi Gabbards valplattform är. Valen är inte demokratiska, utan i linje med vad de som egentligen styr USA vill. Tulsi Gabbard kommer att saboteras på alla sätt. Demokraterna som ju är investerade av sionister kommer inte nominera Tulsi Gabbard som president kandidat. En Joe Biden (som öppet sagt att han är en sionist) är däremot precis den typ som lämpar sig för den djupa statens agendor. Han kommer att höjas till skyarna av sionist-media

  https://21stcenturywire.com/tag/tulsi-gabbard/

 3. Tyvärr har Tulsi Gabbard röstat för en resolution som kritiserad BDS här ”She notes that she is cosponsoring Representative Ilhan Omar’s resolution HR 496, which backs the right to engage in political boycotts.
  Those are laudable positions, but they are undermined by Gabbard’s vote for a resolution that is a stepping stone towards more state and federal anti-BDS laws.
  Israel and its lobby warmly welcomed HR 246, undoubtedly seeing it as a clear victory in their ongoing effort to pass laws criminalizing BDS activism.”

  The Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) movement works to end international support for Israel’s oppression of Palestinians and pressure Israel to comply with international law.

 4. Som om de andra presidentkandidaterna vore ”bättre”. Bernie har flera ggr intagit samma ståndpunkt som Tulsi. Om detta innebär att TG svurit trohet mot Israel är ännu oklart ??
  Kanske undviker hon att bli mördad av Mossad/CIA likt JFK på detta sätt? Tydligen tror hon och Bernie (ännu)på en tvåstatslösning, även om denna idé väl är lika död som en strandad val idag.

  Jag är en hardcore Tulsi fan, men vad hennes inställning idag är till Israel är oklar. Hon har dock hängt ut Bibi i en av sina videos som en warmonger, och ihop med Saudi en av Vita Husets herrar

  Resolutionen gås igenom i detalj av bl.a. Fiorella i Convo Couch och av Kim Iversen på Youtube, båda eminenta progressiva politiska kommentatorer

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here