Varför avfärdade president Zelensky Tysklands fredsfördrag?

4
1349
Bild från Andrew Korybkos artikel.

Vivianne Månsson informerade: ”Jimmy Dore analyserar Zelensky och hans uttalanden och har med Aaron Mate i diskussionen.
Varför avvisade Zelensky Tysklands fredsförslag, vilket både Putin och Biden sa sig villiga att underteckna, där de skulle garantera säkerheten. Aaron säger att om man skall tänka vänligt om Zelensky, så kan man säga att han var rädd för de högerextrema och nazisterna i Ukraina, som har sagt att de aldrig kommer att acceptera fred i Ukraina, utan kriga tills det bittra slutet. De har dessutom mordhotat honom. Detta verkar väldigt misstänksamt, det är ju samma oligark som avlönar och bestämmer över Azov nazisterna som över Zelensky. Denna oligark måste väl kunna hindra nazisterna som han styr över från att mörda Zelensky.

Zelensky har gjort märkliga uttalanden på sista tiden, som att Ukraina skall bli ett stor Israel. Har han då tänkt att de etniska ryssarna i Ukraina skall få samma behandling som palestinierna i Israel
.

Föregående artikelHåller Ryssland på att förlora kriget i Ukraina?
Nästa artikelDN Debatt. ”Säkerhetspolitiken ligger fast – vi lämnar inte alliansfriheten”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Zelenski skådespelare som har fått glänsa i världens största arena över 6veckor nu. Snubben är ju skådespelare,och ALDRIG kunde han föreställa sej att få stå på världens största världsscen DAGLIGEN över 6veckor nu. Usa, pentagon och även Hollywood håller i dom främsta trådarna

 2. Efter har varit tysta om det ryska anfallskriget mot Ukraina som inleddes den 24 februari ger nu Muslimska brödraskapet sin syn på konflikten. Konfliktens ursprung och skuld ges föga förvånande judarna i ett längre inslag i den turkiska tv-kanalen Channel 9. Avsändare är en av de mest framstående medlemmarna i Brödraskapets teologiska råd, generalsekreteraren för Jerusalemkommittén och imamen Mraweh Nassar.

  Mraweh Nassar, generalsekreteraren för Jerusalemkommittén för International Union of Muslims Scholars, menade i en intervju den 22 mars 2022 i den turkiska TV-kanalen Channel 9 att kriget i Ukraina var anstiftad av judarna för att upprätta en judisk stat där för att ersätta Israel. Han förklarade att judarna har blivit övergivna av USA och västvärlden, som har kommit att inse att det sionistiska projektet är ett misslyckande som kommer att ta slut inom två år.

  Channel 9 kontrolleras likt al Jazeera Arabic av det l Muslimska brödraskapet.

  Mraweh Nassar framförde att israelerna därmed har återställt sina allianser med Ryssland och Kina. Nassar utvecklade sitt resonemang med att judarna har varit “övertygade om att Palestina inte kan vara staten för judarna” och hävdar nu att Ukraina är en judisk stat och att templet och det bibliska Jerusalem faktiskt ligger där.

  Nassar talade också om den “falska förintelsen” och sa att det inte var så många judar som dödades av tyskarna som folk hävdar. Han hävdade att det var judar som övergav de tyska judarna under andra världskriget, ungefär som de överger ukrainska judar idag.

  Enligt Nassar planerar Israel och judarna att genom folkmord tömma Ukraina på människor och därefter själva flytta in under ryskt beskydd.

  International Union of Muslim Scholars, IUMS, är en organisation bestående av muslimska teologer som av det Muslimska brödraskapet. IUMS grundades 2004 har sitt huvudkontor i Qatar och leds av Muslimska brödraskapets andlige ledare Yusuf al-Qaradawi. Efter al-Qaradawis stöd för självmordsattacker, listades IUMS som en terroristorganisation av olika arabländer, inklusive Egypten, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Bahrain. IUMS:s och Brödraskapets andlige ledare Yusuf al-Qaradawi, utnämnd till “terrorns teolog” av irländsk media, är också förbjuden att resa in i flera länder, inklusive USA, Storbritannien och Frankrike, trots att han innehar ett qatariskt diplomatpass.

  IUMS grundades för att “främja dialog mellan muslimska forskare av alla slag och inkluderar framstående shia-företrädare. IUMS har ett uttalat mål att bedriva Dawah, eller mission, i länder där muslimer inte är i majoritet samt har som ambition att verka som medlande part i konflikter.

  IUMS är tydliga med att inom den interreligiösa dialogen vägra interagera eller ens möta judar.

  Bland medlemmarna i rådet återfinns bland annat Jamal Badawi som vid sidan av Brödraskapets andligeledare och IUMS ordförande Yussuf al-Qaradawi med flera bjudits in av Brödraskapets svenska nätverk att föreläsa i Sverige i bland annat Stockholms moské och vid de numera nedlagda Muslimska familjedagarna.

  Vid konferensen i Stockholms moské 2003, där även det tunisiska partiet al-Nahda (Ennada), som är Brödraskapets politiska gren i Tunisien, ledare och grundare Rashid Ghannouchi, deltog menade al-Quaradawi att ett heligt krig mot den judiska staten Israel var legitimt och att attacker på civila kvinnor och barn var legitima.

  Attacker som i andra konflikter utgör krigsbrott.

  • Tack för informationen. Man undrar dock vilket inflytande bedömningen ”kriget i Ukraina var anstiftad av judarna för att upprätta en judisk stat där för att ersätta Israel” har inom Brödraskapet.

 3. Den 5 april skriver Jerusalems Post att Zelensky säger att Ukraina skall bli ett stort Israel, i efter krigets Ukraina, och inte demilitariseras som Schwiez..
  Zelensky är finansierad av en israelisk oligark Igor Kolomaysky, som också är finansiär av nynazistiska Azor Bataljonen och The Aidar Battalion. Jag väntar på att några duktiga journalister som i GrayZone skall komma på vad den egentliga planen är och publicera sin analys

  https://twitter.com/KevorkAlmassian/status/1511422309634035723

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here