Håller Ryssland på att förlora kriget i Ukraina?

3
1527

size-medium wp-image-126316″ src=”https://usercontent.one/wp/www.globalpolitics.se/wp-content/uploads/2021/12/Ryssland-USA-installationer-nyliten-211223-300&?media=1717762011#215;270.jpeg” alt=”” width=”300″ height=”270″ />

Detta är en video som bl.a. presenterats på Pål Steigans nättidning. https://steigan.no/2022/04/taper-russland-krigen-i-ukraina/

Där framträder Scott Ritter som är den överlägset den mest erfarna amerikanska vapeninspektören och en mycket erfaren militäranalytiker

På 1980-talet var Scott Ritters officer i USA Marine Corps, där han specialiserat sig på underrättelseverksamhet. År 1987 var Ritter med i gruppen som for till Sovjetunionen och för första gången genomförde inspektion av anläggningar användes som en del av verifieringen i en nedrustning.

Ritter utvecklade banbrytande inspektionstekniker och metoder för detta arbete. Med denna unika erfarenhet blev Ritter ombedd 1991, i slutet av Gulfkriget, att ansluta sig till FN: s särskilda engagemang, som säkerhetsrådet hade fått i uppdrag att övervaka förstörelsen av Iraks massförstörelsevapen. Från 1991 till 1998 var Ritter ledare för vapeninspektörerna och ledde flera team i Irak.

Föregående artikelVem ligger bakom liken i Butja?
Nästa artikelVarför avfärdade president Zelensky Tysklands fredsfördrag?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. ”Slava Ukraini!” – filmar sig själva när de jublande avrättar ryska krigsfångar
  Försvarsministern: ”Precist arbete”
  Enligt tidningen är videon inspelad på en väg strax norr om byn Dmytrivka och tycks ha föregåtts av ett ukrainskt bakhåll mot en rysk kolonn runt den 30 mars, när ryska trupper drog sig tillbaka från ett antal mindre städer väster om Kiev.
  Ukrainas försvarsminister twittrade om insatsen mot den ryska konvojen och skrev att det rörde sig om ett ”precist arbete” från de ukrainska styrkornas sida.
  En ukrainsk nyhetsbyrå som rapporterade om bakhållet den 30 mars skrev att det utfördes av ”Georgiska legionen”, en paramilitär enhet av georgiska frivilliga som bildades för att kriga för Ukrainas räkning år 2014.
  https://bild.friatider.se/slavaukraina.mp4
  https://www.friatider.se/slava-ukraini-filmar-sig-sjalva-nar-de-jublande-avrattar-ryska-krigsfangar

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here